Jump to content

Iesakiet color A3 laser printeri


andriigais
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Apnikusi regulārā tintes kārtridžu maiņa un tikko vēl kārtridžiem cenas pacēluši. Kretinē arī drukas ātrums 1-2 minūtes vienai A3 lapai. Kad vienā citā birojā tiku pie drukāšanas, lielais lāzernieks māk pats atšķirt, kura lapa uz A4, kura uz A3 drukājama. Par ātrumu vispār nav ko runāt, kafiju nepaspēju izdzert, kad jau 7 eksemplāri pa 120 lapām izdrukāti.

Tātad vajadzīgais ir A3 printeris, krāsains, skatos uz lāzerniekiem. Rasējumu un teksta blāķu drukāšanai. Lāzerniekiem vispār pastāv tāda ekstra kā garās lapas (līdz 1.20m vai 1.80m)?

Izšķirtspēja 1200+

Budžets: pēc iespējas mazāk, bet apskatu iespējas 1500 einārus ieguldīt.

 

Googles pirmie rezultāti uz "best A3 laser printer" parāda figzinkādu firmu lētus aparātus. Kas tie tādi ir? Un kādas cerības, ka nesalūzīs pirmā gada laikā? Baidos ņemt ko nezināmu.

http://colour-laser-printers.co.uk/a3-printers.php

Oki C282n A3 Colour Laser printer Oki C841dn
Link to comment
Share on other sites

Oki nav figvinzinkādi. Pašam gan nav bijusi saskarsme ar viņiem.

Ja vajag melnbalto A3 lāzerprinteri, tad vēl var runāt par kaut kādu samērojamību ar tintes A3 izdruku izmaksām. Krāsu A3, jārēķinās būs ar dārgākām drukāšanas izmaksām, pats aparāts būs baigā cenā, nevajag sacerēties. Ātrums, jā, pilnībā piekrītu, lāzerniekam tintenieks šajā ziņā pat tuvu nestāvēs. Tas ka printeris māk atšķirt, kura lapa uz A4, kura uz A3 drukājama, nav nekāda lāzernieku ekstra.

120 lapas septiņos eksemplāros, kamēr padzer kafiju - tas tev nekādīgi nesanāks par 1500 eiro, tur būs daudzi tūkstoši eiro, cik es saprotu.

Link to comment
Share on other sites

Es kā ticīgs cilvēks ieteiktu skatīties tikai uz HP vai Canon pusi! :diablo:

Link to comment
Share on other sites

jema, tev var piekrist. Pirms daudziem gadiem, kad pirku sev pirmo nopietno printeri, arī viens gudrs datorspecs tieši tā teica - vai nu HP vai nu Canon. Gan jau sava taisnība tajā ir. Es par A3 krāsu lāzernieku pāris gadus atpakaļ interesējos arī. Beigās nenopirku, apsvēru visu un secināju, ka ar maniem drukāšanas ieradumiem un vajadzībām neatmaksāsies man tāds. Par to pašu Canon A3 krāsu lāzernieku, ja pareizi atceros, cenas sākās kaut kur starp 2000 un 3000, nezinu kā ir tagad. Ja grib ko lētāku, tad jāpaliek vien pie tādiem OKI un tamlīdzīgiem.

Link to comment
Share on other sites

andriigais

Kurš var izstāstīt, kāpēc A4 lāzernieki ir 150-300 eināru cenās, bet A3 uzreiz desmitreiz dārgāki?

Ok, redzot visas lāzernieku cenas tiešām gribas vairāk apdomāt un skatīties tintenieku variantus.

Tinteniekiem ir tāda ekstra kā atsevišķas kastītes A4 un A3 lapām? Gribētos komfortu palielienāt un nepareizi izdrukāto lapu skaitu samazināt.

Link to comment
Share on other sites

Pats diezgan intensīvi lietoju Brother MFC-J6910DW. Tagad ir jaunāks modelis MFC-J6920DW, paskaties Brother mājas lapā. Vienā kastītē stāv A3 lapas, otrā kastītē stāv A4 lapas. Automātiski izvēlas pareizā izmēra lapu. Kaut, man liekas, printerim tur mazs nopelns. Lapas izmēra iestatījumi taču programmā, no kuras drukā nosakās. Ja, piemēram, Wordā lapa iestatīta uz A3 izmēru, tad palaižot drukāšanu, A3 arī drukāsies. Tad, lūk, par augstāk minēto Brother varu teikt, ka manas drukāšanas vajadzības apmierina ļoti labi, kaut arī sev viņu pirku pirmām kārtām dēļ A3 skanēšanas, kopēšanas iespējas. Komforts ir liels. Drukāt man sanāk maz, līdz aptuveni 1000 lapām mēnesī. Ja drukāšanas apjomi ir lieli, tad ir vērts skatīties lāzernieka virzienā, jo viss lāzernieku izdevīgums ir pie lielajiem drukāšanas apjomiem, lielas ietilpības krāsu toneriem un tādā garā. Ja tev ir, teiksim, 5000 lapu mēnesī un vairāk jādrukā, tad, jā, sagrabini tik naudiņu un meklē nopietnu lāzernieku. Citādi, es tiešām šo lietu tos pāris gadus atpakaļ krustu šķērsu izpētīju, pietiek ar tintenieku.

Link to comment
Share on other sites

Vēl var arī skatīties uz Brother ražojumu. Vismaz melbaltā katridža uzpildīšana sanāk pat nedaudz lētāk kā HP, un ņem pretī arī uzpildītus katridžus, atšķiribā no SAMSUNG ražojuma.

Jaunajiem lāzerniekiem gan arī ir niķis, ka ja viņš izdomās, ka katridžs ir cauri, tad viņu ir jāmaina/jāuzpilda-vecā kratīšanas metode nepalīdzēs.

Link to comment
Share on other sites

Es gan nezinu Brotheram A3 lāzernieku. Cik saprotu, tēmas autoram tieši A3 vajadzīgs. Ja A4 lāzernieki ir kaudzēm un visiem, tad A3 lāzernieki ir nedaudz un nedauziem, bet A3 lēti lāzernieki stipri jāmeklē.

Link to comment
Share on other sites

A3 ir dārgāki jau tā iemesla dēļ. ka mājsaimniecībām tādus nevajag, tātad tas jau profi klase, a tur cenas vienmēr ir lielākas, ja tu pelni naudu, dalies! Tavā cenu grupā varētu būt HP ColorLaserJet CP5225DN. Pēc manām domām, labākais darba zirgs vidējā klasē kādreiz bija HP Color LaserJet 5550. Par OKI nav laba pieredze, kaut gan vācieši brīnījās pie viņiem OKI skaitas gut, pie mums ir problēmas ar servisu, izejmateriāliem, cenām u.t.t.

Jebkurā gadījumā, svarīgākais ir lietošanas izmaksas, servisa un izejmateriālu, rezervju detaļu pieejamība un cena. Ar HP un Canon nekad nebūs problēmu, pārstāvju daudz, servisu daudz. Kā paņem eksotiku, tā sākās, pārstāvis viens, cenas lielas, ja pārstāvis ir sūdīgs, problēmu vairāk nekā vajag. 

CE710A_B19.pdf

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Man arī sākumā bija vēlme pēc a3 lāzernieka, bet beigās izvērtējot visus +/- tika paņemts tāds pats- 7500 oficejets.

Padārgi tie lāzernieki sanāk, un ja īsti uz prinētajām lapām nevar atpelnīt, tad jēga tērēties zūd.

(manā gadījumā jāprintē pārsvarā projekti - ne iesniegānai uz būvvaldēm, līdz ar to uz švakākās kvalitātes lapas skrien diezgan ātri ārā)

Link to comment
Share on other sites

andriigais

jema ieteiktais hp krāsainais nederēs, tam ir tikai 600 izšķirtspēja. Man tomēr gadās arī smalkas līnijas drukāt.

Pašlaik baigi ieciklējies uz vvv nosaukto Brother modeli MFC-J6920DW

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2426103,00.asp

http://www.1a.lv/biroja_tehnika/daudzfunkciju_printeri/brother_mfcj6720dw

Priecē cena, priecē 4 kārtridži (nebūs jāmaina viss krāsainais, ja piem. dzeltenais tukšs), priecē ātrums.

Review kaut kas bija minēts par vājāku kvalitāti drukai... Nez kā lai noskaidro, vai manām vajadzībām ar to pietiks? Bodē jau nevarēšu izdrukāt savu standarta lapu uz jauna printera!

Principā maksimālā vajadzīgā kvalitāte būtu 6 ar telefonu fočētas (ap 5MP) bildes uz A4 lapas. Ja tur var atšķirt, kur ir zāle, kur grants un kur asfalts, tad man pietiek.

Link to comment
Share on other sites

Bet tas taču ir tintnieks un vēl piedevām multi! Un kādas ir tās smalkās līnijas ko 600 dpi neredz? :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Pēc manām domām, labākais darba zirgs vidējā klasē kādreiz bija HP Color LaserJet 5550

Vēljoprojām strādā uz urrā - tikai cartridgiem nav dažu nepieciešamo detaļu (naži, primārie ruļļi un bukses) pie mūsu "torgašiem" un uzpildes un atjaunošanas kvalitāte pie visiem slavenākajiem un "labākajiem" kantoriem ir vienkārši paskumja. Bet ja tam var tikt pāri, visu sasūtot no Eiropas, kvalitāte un ātrums ir super.

 

Neviens krāsu lāzernieks nekad neņems pretī divmetrīgas lapas - varbūt pa desmit centimetriem garākas, bet noteikti ne palagus un platumā noteikti ne lielākas par standartu - tādiem darbiem ir lielformāta druka - paņem vecu designjet 500, sakop, ieliec lielo tintes sistēmu un bliez ne pa jokam.

 

 

 

Kurš var izstāstīt, kāpēc A4 lāzernieki ir 150-300 eināru cenās, bet A3 uzreiz desmitreiz dārgāki?
 

Plato kartridžu dēļ, shematika un mehānika ir daudz lielāka. Nu un taisnība arī par to pro līmeni - mājās turēt CLJ 5550 būtu meistarstiķis.

 

Būtībā jau, lāzernieks no tintenieka mūsdienās atšķiras ar to, ka nekas un nekad neaizkalst, bet cenā noteikti nav lētāks par tintenieku ar puslitrigajām kasetnēm. 

Es gan stipri skeptisks esmu par Brother un neBrother tintēm - pārāk daudzus "miroņus" ar mistisku erroru esmu redzējis, kam atteikta garantija šī iemesla dēļ.


Nekas ultrasmalks te nav - rasējumus jau labāk drukāt ar lielformāta HP, kam ir HPGL karte.

Kā ieraugu ceļazīmes rasējumos, tā atceros pedāļus, kas projektējuši ielas un krustojumus Jelgavā un naidā nodreb rokas... :D


Un vēl - HP CLJ 5550 var vienā dienā nobeigties formateris un tad jāatver maks ļoti plaši vaļā... 

Link to comment
Share on other sites

andriigais

 

 

Nekas ultrasmalks te nav - rasējumus jau labāk drukāt ar lielformāta HP, kam ir HPGL karte.

Es saprotu, ka visādus rasējumus jādrukā uz lielformāta, bet es esmu savietojis 90% savu rasējumu uz A3 lapām. Un tos drukājot 2min viena lapa... to nevar saukt par strādāšanu. Māžošanās kaut kāda! Tāpēc meklēju ko ātrāku. Sākumā skatījos uz lāzerniekiem, cena aparātam un izmaksas lietošanā liek tomēr atgriezties pie tintes iekārtām. Neesmu nekāds valsts uzņēmums, gada beigās nav obligāti budžets visiem spēkiem līdz nullei jālaiž.

 

 

Kā ieraugu ceļazīmes rasējumos, tā atceros pedāļus, kas projektējuši ielas un krustojumus Jelgavā un naidā nodreb rokas... :D

Nezinu, par ko konkrēti runā, bet ļoti iespējams vienu daļu no Taviem protestiem par kāda krustojuma veidošanu varētu atspēkot. Ielām viens galveniem rādītājiem ir drošība, tāpēc tiek taisīti visādi vijeboni un saliņas un slēgtas vai ierobežotas atsevišķas brauktuves. Tas, ka cilvēki nemāk pareizi braukt ir cita lieta. Kā arī padomju mantojums no lidlauku platuma krustojumiem...

Pirmkārt vajadzētu braukt iemācīties un būt kulturāliem uz ceļa. Bet tas nez vai ir izdarāms vienas paaudzes laikā, it īpaši bemberistu paaudzes laikā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms gadiem ~diviem bija nepieciešams krāsainais A3 lažernieks printeris/kopētājs.

Tika paņemts Konica Minolta Bizhub C220. Uz to brīdi c ena bija ~1600Ls+PVN.

Nekas lētāks pieejams nebija. Izdrukas kvalitāte laba, pulveri un drumi orģinālie.

 

ADF dokumentus ņem, gan portretā, gan landskeipā, taču vienā no stāvokļiem mēdza papīru ieraut(teiksim 1no1000 vai 1no3000 lapām). Neatminos vairs kurā. Labot tur neko nevar - tā ir servisa/dīlera atbilde. Risinājums -  likt tikai vienā stāvoklī un miers.

 

Domāju, ka šāda tipa iekārtas atmaksājas tikai pie liela apjoma - šeit bija runa reizēm pat par vairākiem desmitiem tūkstošu lapu mēnesī. Citreiz daudz mazāk.

 

Visādi citādi mazu apjomu, tad derēs tintenieki. HP, Brother. Pat ņemtu HP un uzliktu Continuous Flow System(trauiki ar tintēm virs printera - lej iekšā no pudeles un meirs).

Tādi lieliski der arī ploteriem.

 

Ja pavisam mazs apjoms, tad nečakarē prātu un drukā ar orģinālajiem.

Link to comment
Share on other sites

 Es savulaik paņēmu to MFC-J6910DW nevis MFC-J6710DW. Skatos tēmas 11. komentārā tev ir saites uz MFC-J6720DW nevis uz MFC-J6920DW. Atšķirība viņiem ir cenā, tas ar 7neiku nosaukumā ir par kādi 50 eiro lētāks kā tas ar 9nieku nosaukumā. Dārgākajam funkcionāli papildus ir duplex fax, kas man ir nenozīmīga lieta, un duplex scan, kas man noder bieži. Izvērtē pirms pērc, vai tev šīs lietas ir vajadzīgas. Pārējais šiem modeļiem gandrīz vienādi.

 Kvalitāte izdrukām ir pietiekoša, to noteikti varēs atšķirt - kur zāle, kur grants, kur asfalts. Rasējumiem neko labāku nevajag, viss sanāk ļoti labi. Teiksim, ja rasējumus vazāsi zem klajas debess, lietū, tintenieka izdrukas no samirkuša papīra var notecēt, izplūst, tas tiesa, šajā ziņā lāzernieks ir labāk, bet par to jau nav jādomā tev, tie, kas iet ar rasējumiem lietū, lai ieliek viņus plēves kabatiņās. Speciāli nomērīju, cik ātri krāsaina vidēja piepildījuma rasējuma lapa izdrukājas. Kā es mērīju, mērīju otro lapu, jo pirmo lapu drukājot sākumā paiet kaut kādas sekundes, kamēr printeris uzsāk to drukāšanu. Rezultāts 23 sekundes. Ja tu sniedz drukāšanas pakalpojumus un pie tevis stāv rinda, protams tas neder, bet, ja savus rasējumus drukā, ir O.K., vismaz man nav problēmu, ka mans printeris drukā par lēnu. Jaunākajam modelim drukas ātruma rādītāji ir vēl labāki nekā manam vecajam modelim.

 Redzu, ka arī citi biedri nemaz neiesaka tiekties uz lāzernieku, ja nav ļoti liela drukāšanas apjoma. Ļoti labi ir ar tintenieku. Un Brother MFC-J67(9)20DW nav slikta izvēle.

 Varu tev izstāstīt, manā iepriekšējā darba vietā, kas bija viena nopietna un rajona mērogā liela firma, printeri-lāzernieki bija tikai A4, visam lielākam bija tintenieki. Un kopējie drukāšanas apjomi tur bija lieli, katrā ziņā krietni lielāki nekā man tagad.

Link to comment
Share on other sites

Vienam no maniem klientiem stāv konica minolta bizhub c352.

 

Nu monstrs kas mostrs!  Principā iesaku. Baidos gan jauns 1k5 eur neierakstīsies. Bet tas klients kaut kur viņu bija lietotu izracis un šaubos (pazīstot to firmu) ka viņi pat 1000 EUR par viņu samaksāja!

Ja ir interese, varu painteresēties kur viņu to verķi dabūja. Tad Pm.  

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Minolta ronalds_ cilvēks, kas iesaka šo mirušo iekārtu, saņem tas mazās dividendes, tāpat kā ja es pārdodu to slaveno offisu 365, kauna izjūtas tev parādās? Labākas aparāts cena pret kvalitāti ir Ricoh MP C5502. 

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Pirmkārt vajadzētu braukt iemācīties un būt kulturāliem uz ceļa.
 

Nu, neesmu no nekulturālajiem un trakajiem, bet pat man ir skaidrs, ka 2/3 krustojumu Jelgavā ir projektējis cilvēks (vai komanda, tā teikt), kas dienā brauc 2 reizes - uz dabu un mājās. Pašlaik top laukums pie stacijas - lūk tas jau ir šedevrs. Nu un luksoforu projektētājiem laikam tomēr jāstāv ar koku blakus un jāsit katrreiz, kad sākas vājprātīgo ideju lēkme ar papildsekcijām mazas pilsētas luksoforam.

Bet par printeriem runājot - uz A3 pie paliela izdruku skaita ar pazīšanos pie laba uzpildītāja, vajadzētu būt ok. Ar oriģinālajiem izejmateriāliem ne uz viena printera izdrukas nebūs izdevīgas, jo ar izdevīgumu ir paredzēts uzcenojums uz pulvera procentos, nevis reizēs, kas ir aktuāli visiem lielajiem ražotājiem - uzpilde + visu attēlveidošanas elementu nomaiņa kasetnei veido vismaz 2x zemāku cenu, kā oriģinālam (jeb Genuine, kā mīl kladzināt ražotājs) 

Nu un bieži ir sastopami brīnumi, kas pulveris ieliekas flakonā un maksā kapeikas, bet pēc 50 - 100 tūkstošiem ir jāmaina attēlveidošanas bloks, kas izmaksā 300-500-1000Eur un tad rodas jautājumi par izdevīgumu. Tas vienmēr ir jāizvērtē. 

Tinteniekiem šādas slēptās izmaksas ir mazāk, bet tomēr ir - nu un ja nobeidzas drukas galva, ir jāiegādājas jauns.

Link to comment
Share on other sites

 Mjā. Ir divi viedokļi par printeriem. Viens - lieto orģinālos izejmateriālus, otrs - muģījies ar uzpildēm. Es esmu nonācis pie tā, ka jālieto orģinālie. Lai arī ir dārgāk, tomēr galva nesāp, ka kaut ko sačakarēšu ar nekvalitatīvu krāsu, nekvalitatīvu pulveri. Un ražotāji jau nu visādi cenšas, lai apgrūtinātu neorģinālo izejmateriālu lietošanu. Par to izdruku izmaksām. Protams ir vietas, kur svarīgi nospiest tās izdrukas cenu cik vien iespējams lejā. Man nesastāda tā izdruka no tās kopējās pakalpojuma cenas gandrīz neko, nafig man riskēt ar printeru sačakarēšanu, lai ietaupītu lapas izmaksu. Ta jupis, uz katru lapu tos dažus centus varu pielikt pie kopējās pakalpojuma maksas, neviens to nejutīs. Domāju lielākā daļa, kam printeri darbam lietojas, ir līdzīgi kā man.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Uzpildē nav galvenais lētums, bet gan princips. Uzpildīšana ir (Pašizmaksa x 2), bet oriģināls ir (Pašizmaksa x 5)... Kāpēc barot kapitālistus?

Tāpēc arī nelieši, kas ražo drukas iekārtas, visādi cenšas ierobežot uzpildes iespējas. 

Kvalitatīva uzpilde ir 100% funkcionāla un kvalitatīva. Problēma ir tajā, ka visādi uzpildītāju "superkantori" vēlas nopelnīt vairāk, ietaupot uz dažu komponenšu maiņu, ziedojot kvalitāti, un to atbalsta skopuļi, kam 2€ uz uzpildes cenas liekas kosmoss.

Lāzerprinteri ar uzpildēm ir pagrūti sačakarēt - ja nu vien kāds OPC rulli ieķīlējis vai caurumus sataisījis, lai birst pulveris ārā - tādus tonerus sapurinu un iekšā printerī nelieku - izsaucu uzpildītāju lai satīra grīdu un samaina kasetni - tas viņus ārstē.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kāpēc barot kapitālistus? Tāpēc arī nelieši, kas ražo drukas iekārtas, visādi cenšas ierobežot uzpildes iespējas.

 

Sasmējos par šo, tu protams strādā par brīvu vai vismaz pusvelti? Jeb to tikai jādara citiem, kuru preces/pakalpojumi tev nepieciešami?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Bruketajs - ja Tu pats veic OPC maiņu, bukses (kam ir),Tu noteikti arī nazi maini un skaties kāds ir eletrizātors, savādāk ir tad kad maina kantori, it sevišķi, kas nejēdz, otra kategorija, kas uz pirmā klienta grib 100%. Spriežot pēc taviem tekstiem , tev ir liela pieredze šajā jautājumā, jā un vēl tonera kvalitāte, iepirkuma cenās ir 5x reizes starpības starp toneri un labu toneri!  :yahoo:

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

 Nezinu, kā ir tagad. Kādreiz bija visās malās tādas iestādes, kas sniedza izdrukāšanas pakalpojumus, kopēšanas pakalpojumus. Arī man tuvējā mazpilsētā bija iestāde, tagad (tuvējā mazpilsētā) vairs nav. Nu šitiem, droši vien, ir ļoti būtiski samazināt izdrukas izmaksas, lai līstu cenās zem konkurentiem. Citādi, vidusmēra birojā, kāda jēga tam visam. Taču netirgojas tāds vidusmēra birojs ar izdrukām, kopijām. No kopīgā produkta izmaksām, tās izdrukas un kopijas ir pavisam niecīga daļa, lai tur iespringtu ar pildītiem kārtridžiem vai toneriem. Gan jau ir, kas čakarējas un viņiem tā patīk, bet iestādes prestiža virzienā tas, domāju, nav. Zin, tad jau biroja šefs lai nebaro kapitālistus, lai nepērk jaunu Audi, lai biroja telpas neremontē, vo ietaupījums būs.

 Bija man vecs melnbaltais Canon lāzerprinteris. Lietots bija. Pildīt brauca viņu puisis. Atpriecājos ar to visu līdz riebumam. Tak nosvila viss tas pasākums man beigās. Var jau būt no vecuma, tomēr es domāju, ka no tiem neriktīgajiem pulverīšiem tas gala rezultāts tāds. Vecajā darbavietā padārgs HP lāzerprinteris krāsainais bija. Pāris gadu pildīja viņu, čakarējās tur "spečuki" visādi. Galu galā neiet. Pat garantija vēl nebija beigusies. Sāka interesēties par garantijas remontu, ha, tie atmeta atpakaļ, neremontēja pa garantijai, sastāstīja, kādas briesmas tur tajā printerī, par naudu solījās saremontēt, tik remonta maksa izrādījās gandrīz tāda pati, kā samaksāja par jaunu. Vēlreiz saku, ja ir prieks, ka ietaupa un apčakarē nelietīgos kapitālistus, tač pildiet tās neorģinālās krāsas, neviens jau to neliedz. Bet neviens man neiestāstīs, ka ar orģinālajām nav labāk.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādreiz bija visās malās tādas iestādes, kas sniedza izdrukāšanas pakalpojumus, kopēšanas pakalpojumus
Es varbūt tevi nesapratu, bet kā tu iedomājies, šo pakalpojumu, kad vienā tikšanās reizē ar pasūtītāju tiek drukāti kādi ap 5 A0 formāti, uz kādi 10-15 A3 vizualizācijas projekta skati, ko fiksi pielabo un pēc stundas atrāda jau ar izmaiņām!
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Sasmējos par šo, tu protams strādā par brīvu vai vismaz pusvelti? Jeb to tikai jādara citiem, kuru preces/pakalpojumi tev nepieciešami?

Tad jau jādefinē, ko nozīmē - pa brīvu vai pusvelti. Ja tas, ka HP nopelna 200Eur uz kasetes vietā vien 100Eur ir gribēšana par pusvelti, tad droši uzskatiet mani par skopu un ļaunu. Es uzskatu, ka cilvēkam vai firmai ir jāsaņem adekvāta samaksa ieguldītajam darbam. Protams, tad jau arī deputāti ir sāpīgs jautājums, bet nu šeit runājam par toneriem.

 

 

 

Bet neviens man neiestāstīs, ka ar orģinālajām nav labāk.

Pat prātā nenāk tādi radikāli varianti - es vairāk biju domājis jautājumu - cik labāk? Par 30%, 50% vai 300%?

 

Jema, 100% piekrītu. Tiesa gan, tas, ka pats pildu savai firmai nav kaprīze, bet bezizeja, jo pašreizējie Rollingi, Labākie un smukākie un pārējie principiāli netur cenai adekvātus kvalitātes standartus.

Arī ar pulveru un detaļu iegādi pie mums ir skumji, bet to risina Poļi, Vācieši un Angļi, pie kuriem visu var nopirkt un laicīgi sagādāt.

 

Vvv, ir jau tā, ka 99.999% pildītāju neko negrib apgūt un tāpēc rodas vājprāts ar aparātiem, bet nu varu droši atkārtot, ka sabeigt lāzernieku ar neoriģinālo kasetni ir jāmāk... Biežāk problēma ir tajā, ka printera resurss ir niecīgs, pret to noslodzi, ar kuru to ekspluatē, jo jaunu printeru cenas ir mazliet "atsvaidzinošas" - bez 3k €, pēc krāsu lāzera A3 nav jēga uz veikalu braukt. Savukārt 5500 Anglijā var pa 300 paņemt, un ieguldot vēl 100 - 200 pilnā apkopē, iegūt sev labu un jaudīgu darba zirgu. Te ir tāpat kā ar automašīnām - pirksi lēti - remontēsi dārgi. Pa velti neviens neko nedara.


Ja ir vajadzība pēc lieliska ātruma un nav domas laistīties ar kreisajām tintēm, tad varu ieteikt Memjet - pāris dienas parotaļājos ar vienu viņu printeri un biju stāvā sajūsmā - tik lielu ātrumu vēl nebiju redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Es lietoju Brother MFC J-6520DW, A3 ātri drukā un skanē, priekš A4 ir cits printeris un garajām lapām ir HP Designjet 130

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Memjet bija tintenieki ar lapas platuma galvu - tāpēc drukāja ar 60lp/min

Protams, lēts tas prieks nav - lāzernieks, pretēji viņu apgalvotajam, ir lētāk uzturams.

Link to comment
Share on other sites

officejet x sērijai tāda pati tehnoloģija, bet gan tiem, gan memjet tikai a4 ja neskaita platformātu, kas mazliet cita opera

 

 

 

Es uzskatu, ka cilvēkam vai firmai ir jāsaņem adekvāta samaksa ieguldītajam darbam.

 

Adekvāta samaksa ir ļoti relatīvs jēdziens, kas tev, ražotājam ar viņa ieguldīto r&d un vēl kādam citam atšķirsies pamatīgi.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

ar viņa ieguldīto r&d

Lūk, šeit jau tā mistika slēpjas.

Ja neskaita Brother un viņu puslīdz veiksmīgo LED drukas atdzimšanu, nekas jauns nav radīts - tagremojam tās pašas vecās drukas idejas un cenšamies radīt iespējami grūtāk kopējamus OPC mezglus, lai ķīnieši tik ātri neapgūtu un varētu nedaudz ievākt ražu.

Epson vispār ir radījis krāsu lāzernieku, kam mainās tikai kasetītes ar pulverīti un tad vienā jaukā dienā, kad OPC ir gana nodilis, aparātu izmetam. Kautkāda 1700 un CX17 sērija tāda bija.

Par pāris desmitiem eiro jau vairs nevar normālu printeri nopirkt - tikai HP mazos tintes "klozetiņus".

Nu un ja tā padomā, tad Brother MFC A3 formātā varētu būt pat ļoti nasks. Un ja neeksperimentēt ar lētajām tintēm, tad arī puslīdz ilgmūžīgs.

Katram ražotājam ir savas stiprās puses, bet mīnuss visiem tikai viens - kapitālisms, tikai  katram savā līmenī.

Palasot par Memjet, sapratu, ka šie jau paši printerus neražo un ka manis aptaustītajai iekārtai Memjet logo bija lielāks par ražotāja nosaukumu... 

Link to comment
Share on other sites

Ja neskaita Brother un viņu puslīdz veiksmīgo LED drukas atdzimšanu, nekas jauns nav radīts - tagremojam tās pašas vecās drukas idejas un cenšamies radīt iespējami grūtāk kopējamus OPC mezglus, lai ķīnieši tik ātri neapgūtu un varētu nedaudz ievākt ražu.

 

Tāds iespaids var rasties tikai aplūkojot printerus no ārpuses, man tā nešķiet, salīdzinot tagadējos pat ar 10 gadus vecām konstrukcijām. Ja tu ražotu printerus, tu protams mēģinātu visus izejmateriālus radīt pēc iespējas vienkāršāk pakaļdarināmus? Lai gan es nevarētu apgalvot, ka kārtridžu konstrukcija ir kaut kā dramatiski pasliktinājusies, tas, ka viss pārsvarā tiek līmēts, nevis skrūvēts kopā kā senāk, ir aiz triviālās izmaksu samazināšanas, nevis dēļ kādas sazvērestības teorijas tavā galvā. Vispār ne visai saprotu tavu nepamatoto naidu pret printeru ražotājiem - ja viņu nebūtu, kur tu stūķētu tos savus pildītos kārtridžus? Ķīniešu platformāta samopalos? Bez epson vai minolta galvām viņi būs bezjēdzīgas dzelžu kaudzes, un neesmu redzējis, ka ķīnieši būtu paši sākuši ražot ko mazāku un peļņu nenesošu kā ofisniekus vai mājas kombainus.

 

 

 

Par pāris desmitiem eiro jau vairs nevar normālu printeri nopirkt - tikai HP mazos tintes "klozetiņus".

 

Kāpēc tev ir tāda ilūzija, ka par pārdesmit eiro ir jāvar nopirkt normālu printeri??

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

48 ir gandrīz 2,5 reizes vairāk, kā pāris desmiti, un arī šos eksemplārus es nesauktu par normāliem, drīzāk gan vienreizējiem

Link to comment
Share on other sites

Pāris desmiti jau nu gan nozīmē divi desmiti, nu, aptuveni. Daži desmiti var nozīmēt 48, bet pāris desmiti pavisam neizklausās pēc 48.

Vīrs un sieva arī ir pāris, jo pāris ir divi, nevis daži (plus vēl kaimiņš skapī vai kaimiņiene zem gultas) :).

ieleja, sapinies tu te skaidrodamies.

Link to comment
Share on other sites

Jā veči......, bet vispār, arī mani no bērnības, jau interesē šīs mūžsenais jautājums: «Два – это куча или не куча? А три – это куча».

Link to comment
Share on other sites

Kādam cilvēkam jābūt lai nezinātu, ka ikdienas sarunvalodā pāris ir, gan divi, gan vairāki(bet ne daudzi) ?!

Link to comment
Share on other sites

Nobīdījāmies no tēmas.

Biedri, ja es teikšu man ir pāris desmit eiro, tikai, pārdodiet man normālu printeri, ko tagad, jūs man ar tēzauru padusē iznesīsiet printeri par 48 eiro. Taču pirmā doma jums būs atbildēt, ka par pāris desmit eiro nevar normālu printeri nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...