usver 401 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 quake1 es arī uz Pentium1 kompja varēju kapāt uz nebēdu pirms 15 gadiem. beryl: nevaru izsmeļoši atbildēt uz šo jautājumu, jo detalizēti neorientējos mobilajos procesoros. tiem nav superPI 1M rezultāti zināmi publiski kā tas ir x86 procesoriem. ja būtu tādas lietas publiskas - būtu daudz vieglāk saprast samērus. Quote Link to post Share on other sites
McB 4 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Kā var tādu tuftu samurgot? Tātad, pāris tādi kā fakti. 1. Man XP 64-bit, strādā ideāli, ar ārējo IP adresi. Nav nekādu vīrusu, nekādu faiervōļu. 2. Noklonēt XP aizņem mazāk laika un vietas, nekā Windows 6.0, 6.1 vai 6.2 (tas IR svarīgi tiem kas grib ar kompi strādāt nevis tirināties) 3. Neesmu pamanijis nevienu tādu (noderīgu/vajadzīgu) funkciju, ko nevar izdarīt XP un varētu izdarīt Vistas. 4. Nesvarīgi vai uzņēmums liels vai mazs, bet upgrade uz jaunāku OS ietver sevī daudz resursus A. Izpēte vai vispār lietojamā programatūra strādās. B. Jauna datora un Windows cena, 500€ un uz augšu, jo dažreiz nākas arī monitoru pirkt, D-SUB 15-pin VGA ta iet uz beigām. C. Instalēšana, klonēšana, veco datu pārnešana, perifērijs pieslēgšan, kādas 3h uz katru darbstaciju sanāks mierīg. D. Jaunu printeru un/vai skeneru pirkšana, jo kāds nav pamanijis ka vecie labie Epson, Konica vai Kyocera neiet uz Vistām. E. Stāvēšana klāt un rociņas turēšana lietotājiem pirmo nedēļu. 40h 5. Grāmatvedei jāsaraksta jaunais inventārs, jānoraksta vecais. Sīkums, bet vai vajag? 6. Gļuki un problēmas, kāršanās ar update. (Nestrīdaties, tie ir fakti!) 7. Lielākā daļa XP ir aiz routera, un ja lietotājs pats prot atvilkt vīrusus, atarhivēt un palaist, tad arī neviena Vista viņu no tā nepasargās. 8. Liela daļa profesionālās programatūras uz Vistām nestrādā. Vai strādā daļēji, piemēram karās com/lpt ports. 9. XP classic tēma ir darbam ērtāka nekā Vistu ņirbeklis. Tā nenovērš uzmanību un nebremzē darbinieku. Šeit arī nestrīdaties! Es tos jūzerus esmu vērojis pietiekoši ilgi un analizējis. 10. XP strādā uz mazajām miniITX platēm ar built-in proci. Nevajag viņam daudz RAM. Priekš XP darbstacijas pietiek ar 30Gb SSD. Tātad kompis lēts. Vistas tu zem 4gb RAM (minimums) un dualcores nepalietosi, jo pats OS jau noēd resursus. XP ķišku cena ap 160€, priekš Vistām - 260+ Papildināšu ja atcerēšos vel kāu incidentu ar Vistām. Quote Link to post Share on other sites
CAP 1,794 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 @@McB, kāda h pēc tu vēl te Vistu iepini? Neesi par dažiem gadiem novirzījies no laika? ir 2014. gads, nevis 2007. gads. 1 Quote Link to post Share on other sites
McB 4 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Pa lielam tie visi ir viens un tas pats Windows 6.x Un tas pats būs ar Windows9. Nelasiji ka kodols tas pats? Quote Link to post Share on other sites
Gestapo 4,238 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 quake1 es arī uz Pentium1 kompja varēju kapāt uz nebēdu pirms 15 gadiem nesen spēlēju uz i5 ar gtx 760, aizvien iet, tikai pabriesmīgi dēļ 23 kapeiku moņa, būtu 17 vai 15 kapeiku crt, varētu pat iziet nostaļģijas vārdā p.s. Par topiku, xp var lietot, bet vai to vajag tieši likt, nu nezinu, es negribu Quote Link to post Share on other sites
beryl 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Jā, neviens uz pasaules nenoliedz ka vienīgā OS ir XP, kurai obligāti jādarbina Pascal. Tomēr nekas nespēj pārspēt БК. XP ki§kas ss kā tirgo 15-70€ robežās. Kur jau XP kastes ir, darbosies ~6-12 gadus, kur nav nekas XP tagad vairs neliks!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
Mezavecis 788 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 IE11 un .NET 4.5 arī var uzlikt? Ja reiz apgalvo, ka kodols tāds pats, tad visam šitam jāiet "de facto". Tikai nestāsti, ka tu kā speciālists nevari to visu iekurbulēt. Otrkārt, Vista sen ir vēsture. Neesmu pamanijis nevienu tādu (noderīgu/vajadzīgu) funkciju, ko nevar izdarīt XP un varētu izdarīt Vistas 1 Quote Link to post Share on other sites
nnoname 78 Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 nesen spēlēju uz i5 ar gtx 760, aizvien iet, tikai pabriesmīgi dēļ 23 kapeiku moņa ar glquake uz fullhd cik atminos bija diezgan ok ņemot vērā spēles gadus Quote Link to post Share on other sites
vvv 4,533 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Kurš teica ko sliktu par Windows Vista? Palasiet: http://www.tvnet.lv/tehnologijas/nozares_jaunumi/107861-microsoft_laiz_tirgu_jauno_operetajsistemu_windows_vista Ievērojamākā operētājsistēma! Visu laiku visdrošākā operētājsistēma! Neviens nedrīkst slikti izrunāties par Vistu! Quote Link to post Share on other sites
mafijs 72 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Kyocera neiet uz Vistām nepļurksti, ja nezini ! Lieliski strādā Kypoceras uz W7. Quote Link to post Share on other sites
nnoname 78 Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 nu betons varbūt negrib samaksāt meistaram, kas zina ko dara 1 Quote Link to post Share on other sites
usver 401 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 IE11 un .NET 4.5 arī var uzlikt? Priekš kam IE11? Chrome var lejupielādēt arī ar IE6.. 1 Quote Link to post Share on other sites
persick 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Katram savs un nevajag uztiept savu viedokli visai pasaulei kā vienīgo pareizo. Katrs dara to labāko, atbilstoši savai situācijai un viss. Ja pašam nav jāsaskaras ar šīm te "nepatīkamajām XP lietām", tad domāju,ka nav ko iespringt. Ja saskaries, tad padomā, cik ļoti to vari tolerēt. Ja nevari, varbūt kaut kas jāpamaina, lai nav jāatduras pret šīm lietām... Tikai muļķis 1000 reizes skrien sienā un sūdzas cik pasaule slikta. Jābūt dinamiskam. Quote Link to post Share on other sites
WildGun 45 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Jābūt dinamiskam. Dinamisks persiks.... Tā ir mūsu nākotne !!!! Ta izplešas, ta saraujas Bet negrimst dibenā Bet negrimst dibenā..... Quote Link to post Share on other sites
Aigars 170 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Priekš kam IE11? Chrome var lejupielādēt arī ar IE6.. Nesen uz W8.1 nevarēju lejuplādēt ugunslapsu. Nācās lejuplādēt uz Ubuntu. Quote Link to post Share on other sites
raiviic 715 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Nesen uz W8.1 nevarēju lejuplādēt ugunslapsu Hmmm, varbūt iztīri zvērudārzu vai hvz kas vēl. FF uz W8 jebkuras versijas lādējas bez problēmām, pat uzmācas ar savu browser choice. Tā kā meklē problēmu savā kastē. Quote Link to post Share on other sites
usver 401 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Teica, ka "malicious software that might make you forget IE"? uz serveriem (Win 2k8) savulaik bija tā, ka bija jāapstiprina, ka tiešām vēlies kaut ko lejupielādēt un vispirms vēl jāpieliek tā lapa pie "Trusted". 1 Quote Link to post Share on other sites
Aigars 170 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Hmmm, varbūt iztīri zvērudārzu vai hvz kas vēl. Svaigi liktam w8.1, kad tiek piedāvāts izvēlēties citu interneta pārlūkprogrammu? Quote Link to post Share on other sites
persick 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 (edited) Dinamisks persiks.... Tā ir mūsu nākotne !!!! Ta izplešas, ta saraujas Bet negrimst dibenā Bet negrimst dibenā..... Cik Tu daiļrunīgs Bet jāatzīst, ka Tev ir taisnība kaut kādā mērā - man biksēs šis un tas bieži izplešas un saraujas ! Edited September 16, 2014 by persick Quote Link to post Share on other sites
Grossmeister 29 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 man biksēs šis un tas bieži izplešas un saraujas ! Minēšu - naudasmaks ? Quote Link to post Share on other sites
persick 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Minēšu - naudasmaks ? - nē, esmu hipsteris un visu naudu glabāju elektroniski, tāpēc man bikses nevar mainīt izmēru atkarībā no fiziskas naudas daudzuma ! Quote Link to post Share on other sites
nevertell 33 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Značit bikses tik ciešas, ka nekas tur nevar izplesties. Tas ir labi, jo, pēc pēdējo pētījumu datiem, spēja reproducēties būs stipri ierobežota dzimumorgānu atrofijas un vājās apasiņošanas dēļ. Quote Link to post Share on other sites
persick 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 nē, var izplesties, bet tam jau ir tāla sakarība ar Windows XP nīšanu. Par to citreiz. Quote Link to post Share on other sites
beryl 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Cik tev gadu persick? Quote Link to post Share on other sites
raiviic 715 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 (edited) Svaigi liktam w8.1, kad tiek piedāvāts Nezinu, kā ir ar "pirktajām" versijām, bet legālai tas ir elementāri. Pie tam (neatceros īsti) - šis pirmo reizi startējot W8, ir uz desktopa, nemaz flīzēs nav jālien. Atver šo un izvēlies no kādiem vismaz 10 variantiem. Es gan novelku pa tiešo ar IE. Un nestāsti ka nevar. Edited September 16, 2014 by raiviic Quote Link to post Share on other sites
beryl 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Kā ar amīšu variantu? EU to brauzerčoisi MS uzspieda ar tiesas lēmumiem. Quote Link to post Share on other sites
persick 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Cik tev gadu persick? - kāda tam nozīme? Man ir 23, 28 vai 37, izvēlies, kas pašam tīk. Bet es atzīstu, ka uzvedos kā 18 gadīgs un man nav ar to problēmu. Es novērtēju jaunieša skatījumu uz dzīvi. Quote Link to post Share on other sites
Aigars 170 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Un nestāsti ka nevar. Pagājošo reizi varēja. Es to neuztveru nopietni, drīzāk kā kuriozu. Legāls W8.1. pro. Vienīgais, ko uz tā reāli darīju- testēju dažādas freevares. Beigās vislietderīgākais bija sākt jaunu dzīvi. Quote Link to post Share on other sites
beryl 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 219 komentārs liecina ka 14-15? Quote Link to post Share on other sites
persick 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 tas, ka sociālajā ziņā man ir 14-15 gadi, neko pilnībā neliecina, kāda ir mana attīstība tehniskos jautājumos. Tās ir 2 dažādas lietas. Quote Link to post Share on other sites
Grossmeister 29 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 tas, ka sociālajā ziņā man ir 14-15 gadi, Ar to te var rasties komunikatīvas problēmas . 1 Quote Link to post Share on other sites
persick 0 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Ar to te var rasties komunikatīvas problēmas . Labi, es centišos būt prātīgs puika. Quote Link to post Share on other sites
nnoname 78 Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Zinu, ka piegdienah tālu (nu ok, mazā jau rīt), bet sen nav bijis atbilstošs tofiks, tad nu: runājot par procesoriem pierādījies ka amd ar visiem watiem mazāk karst. discuss Quote Link to post Share on other sites
ggg97 859 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) discuss Procesoram visi wati aiziet siltumā. Nekādu citu fiziski lietderīgu darbu viņš nedara, kā tikai karst. Ne viņs pumpē ūdeni, ne dzen gaisu, tikai karst. p.s. gandrīz visi wati, >99% Edited February 10, 2015 by ggg97 Quote Link to post Share on other sites
ieleja 2,007 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 visu laiku jau netiek tērēti maksimālie TDP, jau 10+ gadus procesori met nost frekvences u.t.t. tāpēc jāņem identiski testi abiem un jāmēra Quote Link to post Share on other sites
jema 4,138 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Veči, procesori ziemā ir zelta vērtībā, jo telpu silda! Un AMD šajā ziņā ir krutāks! 4 Quote Link to post Share on other sites
nnoname 78 Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Tātad tu iebilsti Bomāra apgalvojumam? Pamato savu apgalvojumu. Quote Link to post Share on other sites
jema 4,138 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Tātad tu iebilsti Bomāra apgalvojumam? Pamato savu apgalvojumu. AMD nekad nav izcēlies ar ražību pret savu TDP, līdz ar to mans teksts, ka ziemā AMD ir krutāks ir pieņemams! Vismaz ja ņem vienas veiktspējas Intel un AMD, tad ziemā taigā, es izvēlētos AMD. Haotiski, bet no sirds! Quote Link to post Share on other sites
ggg97 859 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Jo vairāk elektronu un to caurumu jādzenā, lai izveiktu vienu operāciju, jo vairāk procis karsīs. Tad, kad proču ražošanas tehnoloģijas būs noslīpētas tik tāl, ka vienas opreācijas veikšanai būs nepieciešams katrā ķēdes posmā dzenāt tikai vienu elektronu vai caurumu, tad arī proči praktiski nekarsīs. Quote Link to post Share on other sites
Rubenis 41 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) Es to saprotu tā - AMD proči ir lielāki pēc izmēriem, bet ar lielāku TDP. Intel proči ir mazāki un mazāku TDP. AMDisti bieži apgalvo, ka AMD nekarst jo tiem ir zemāka darba temperatūra, bet parēķinot laukumu es domāju, ka siltuma izdale uz laukuma vienību ir ļoti līdzīga. Edited February 10, 2015 by Rubenis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts