Jump to content

Par alternatīvo domāšanu latvijā


camel
 Share

Recommended Posts

Mežonīgajos interneta plašumos uzdūros dažām vietējām ideoloģisko izpausmju pērlēm:

 

Kautkas no Jūlijas Dobrovoļskas

 

Kooperatīvs "Mūsu tēvzeme" - 8 yt video

Sākot no 6. epizodes uzstājas J. Dobrovoļska

 

Balsošanas par izstāšanos no ES rīkotāja blogs

 

Ikšķiles pārmaiņu iniciatīva =>

 

Baltais bruņinieks 1, 2, 3

 

Kreisie patrioti =>

 

Antiglobālisti =>

 

Godīgi sakot pats vēl visu neesu noskatijies, bet izskatās daudzsološi.

 

Pievienots:

Kautkas no Ulda Sēnes 1, 2

Labots - camel
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mans uzskats ir tāds, ka 95% pasaules iedzīvotāji ir idioti. Pārējie 5% vada šo masu

Kurā daļā pats sevi pieskaiti?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kurā daļā pats sevi pieskaiti?

Tur jau ir tā lieta, ka 95% idiotu paši sevi nešaubīgi pieskaita pie gudro nometnes...

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Viss ir relatīvs. Redzi, iespējams, ka mēs visi te sēdošie esam idioti, jo tusiņu cilvēkiem liekas, ka šeit tiek izniekots laiks un pārējie neko nejēdz no sabiedriskās dzīves. Arī adminiem parastajiem liekas, ka viņi visu zina un pārējie ir idioti. Jebkuras citas profesijas specs varētu atnākt un pierādīt, ka mēs visi esam kaut kur nekompetenti. To pašu analoģiju var piemērot visiem dīvaiņiem, kuri iedomājas sevi par pasaules nabām, jo it kā zina vairāk nekā visi citi.

 

Attiecība ir pareiza, tikai nevar strikti nodalīt, kurš kādā jomā atrodas pelēkajā masā vai pie izredzētajiem. Tam nav nozīmes, vai idiots grib būt vadīts vai plūst pašplūsmā, jo turpat vienā katlā vārās, ja vien nedzīvo meža būdiņā vai neapdzīvotas salas.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Nu un kas, ka kāds zina daudz? Ikkatrs cilvēks, ko tu satiec zina kaut ko, ko nezini tu pats. Es teiktu, ka zināt svarīgo un galveno ir noderīgāk par daudz-zinību.

 

Kaut kā ne tā diskūzijs iegrozījies.

 

Ālsō - runājot par "alternatīvo" domāšanu jāmin, ka domāšanai īsti alternatīva nav. Šeiten un, nebūsim lepni, arī citur pastāv uzskats, ka cilvēks var atļauties nedomāt. Tiek uzsvērta neīstā dihotomija starp domāšanu un darīšanu, otro it kā padarot svarīgāku. Lieta tāda, ka darīt bez domāšanas nevar un domāšana notiks jebkurā gadījumā, vienkārši, nepievēršot tai uzmanību un pat kaunoties no tās, tā notiks citādā, daudz vājākā kvalitātē.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

 

 

Redzi, iespējams, ka mēs visi te sēdošie esam idioti

+1

Nezinu, kā citi foruma biedri sevi vērtē, bet es par forumiešiem, tajā skaitā par sevi pašu pirmām kārtām, pateikšu. Tā ir, esam mēs, ja ne gluži idioti, tad pasisti gan.  :)  Nu padomājiet, tie citi tusē, reāli tusē, bet mēs te sēžam pie datoriem un mēģinām sevi izklaidēt ar kaut kādu forumu. Un cik laiku iztērējam, ko varētu izmantot pilnvērtīgai dzīvei.

Jāsaka, prātīgs tu esi, Mežavecis, nevaru beigt par tevi priecāties. 

Link to comment
Share on other sites

 Gadījums iz dzīves, tuvāks mūsu forumam...

Latvijā pazīstams bitenieks, droši vien, profi, pats dienās mēģināja pieslēgt pie elektrības manis izgatavotās iekārtas vadības skapi. Cilvēks, viņuprāt, uzskatīja, ka mans 5-polīgais štekeris ir lieks, to nomainot ar savu 4-polīgo, tā ''0'' vietā pievienojot trešo fāzi, jo mana iekārta ir divfāzu un L3 kontakts(5-polīgajā) vispār nebija izmantots.Bet viņam, ka tikai 4 vadi... Skapja visa vadības puse saņemot 230V vietā 400V, protams nodega...

Vai bitenieks ir idiots, vai tāds esmu es, noticot viņa apgalvojumiem, ka ar elektro pieslēgumu problemu jau nu gan nebūšot...?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un cik laiku iztērējam, ko varētu izmantot pilnvērtīgai dzīvei.

 

da nu negvelz. tak lielākā daļa tāpat ir darba laika. tu gribēji lai visu to pilnvērtīgi rukātu? :D

Link to comment
Share on other sites

e=d, man saistībā ar dzīvošanos pa forumu (forumiem, sociāliem tīkliem un tamlīdzīgi) nāk prātā viens video, nesen bija. Tas bija sakarā ar ļaužu pārspīlēto viedtālruņu lietošanu. Tur bija skaista meiča, viņas puisis tik skatās savā tālrunī, sēž tīklos, meiča skumji gaida, kad puisis viņai pievērsīsies, nekā, tā arī apguļas gultā, aizmieg, bet puisis tikai spaida tālruni. Nākamais, aiziet viņa uz ballīti, tur atkal visi puiši spaida savus tālruņus, tusē pa forumiem, sociāliem tīkliem, meičai neviens uzmanību nepievērš, bēdīga viņa paliek. Zinat, katram no mums blakus notiek dzīve, apkārt ir cilvēki, interesanti, bet, nē, tie lai paliek malā, mums par to svarīgāk forumā, virtuālajā pasaulē. Kaut kā tā. Un darba laikā, es arī bieži grēkoju, kaut ko rakstot, lasot forumā darba laikā. Protams, ka darbā labāk ir pilnvērtīgi rukāt. Darbs taču ir labi, cēli un jēgpilni.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau Mežavecim ir smaga taisnība. (jeb kulturāli izsakoties - teiktajā ir vērts ieklausīties)
Vienkārši agrāk tiem 95% nebija pieejams internets...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

McBeton

Es esu ljjoti alternatiivs!!! Tagad uzliku zztop un lauzhuu ruuterus :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Protams, ka darbā labāk ir pilnvērtīgi rukāt. Darbs taču ir labi, cēli un jēgpilni.

 

paskaties uz šo problēmu plašāk. Mums valstī ir bezdarbs gandrīz 10%. Un jo vairāk un produktīvāk tu strādā, jo mazāk iespēju potenciālajam bezdarbniekam. Drīzāk kapitālists uz tava rēķina vēl kādu darbinieku atlaidīs, lai optimizētu izmaksas. Tā kā vajag atrast zelta vidusceļu, lai pašu neatlaistu par slinkošanu, bet nebūtu arī galīgi pārstrādājies un sabiedrībai kopumā būtu labums.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Un jēga šim tofikam? Kā var pašlaik redzēt tad pasaulē valda ļoti liela nauda un prasmīgā cilvēku manipulēšanas un iebiedēšanas taktika (Z-Koreja, Krievija, Baltkrievija, Āfrikas valsteles) un varenie Rietumi, kuri bez krievu oligarhu naudas arī sāks papupēt. 

 

Tas ja kādam ir viedoklis un viņš to izplata internetā, globāli tas neko nemaina. Tikai rada ilūziju cilvēkam, ka viņa viedoklī ieklausās un to atbalsta. To starp citu var teikt arī par šo forumu. Tā kā labāk ir baudīt to kas ir un īpaši neiespringt uz "globālu" problēmu risināšanu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mans uzskats ir tāds, ka 95% pasaules iedzīvotāji ir idioti. Pārējie 5% vada šo masu. Diez vai šo izteikumu izdosies kādam apgāzt.

Nez, ja cilvēkam gribas vadīt idiotu baru, tad man viņš pats izskatās pēc idiota. Jēga ta kāda?
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

andza

Diemžēl ir ļaužu grupa, kam liekas, ka globālie milži viņus personīgi apdraud un ar putām uz lūpām visās iespējamās vietās mēģina uzspiest pārējiem savu viedokli. Visi atceras tādu "brīvības cīnītāju" Javeri.

 

Vilx-

Tu pārprati manu teikto. Vadīšana nenozīmē būt vadītājam. Piemēram, tu jūties kruts programmētājs un pulcē ap sevi domubiedru un atbalstītāju grupu. Liels vairums no tiem arī būs tikai iesācēji, kam interesē kaut ko darīt, bet zināšanas vai kādi citi iemesli neļaus kļūt tikpat gudram kā tu.

Link to comment
Share on other sites

Nez, ja cilvēkam gribas vadīt idiotu baru, tad man viņš pats izskatās pēc idiota. Jēga ta kāda?

otkati.

vietas dažādos parlamentos

regulāri honorāri no dažādām "atbalsta biedrībām", kas arī gūst labumu no šāda bara vadīšanas

garantijas, ka pie apvērsumiem tiksi vēl siltākās vietās

 

u.c materiāli labumi. lai mazmazmazmaz-mazmazbērniem nebūtu jāstrādā un varētu ar tamlīdzīgām figņām nodarboties un dzīvot pārticīgi. un sēdēt uz zelta podiem.

Link to comment
Share on other sites

WildGun

 

 

Visi atceras tādu "brīvības cīnītāju" Javeri.

 

Redz, te jau sāk parādīties alternatīvisms. Es, acīmredzot, neesmu "visi", tātad alternatīvs, vai ne? Kas, pie velna, ir Javeri???

 

 

 

Vadīšana nenozīmē būt vadītājam.

 

Te nu gan Tev pilnīga un absolūta taisnība. Pat nezinu, kā latviski to nosaukt. Vispiemērotākais termins man liekas "управлять", it sevišķi kombinācijā ar vārdiņu - "быдлом". Un baidās gan "globālie milži", gan 95%. Un viss, kas ir starp šiem, tiek uzskatīts (labākajā gadījumā) par alternatīvu. Nav viegli un vienkārši.........

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Vai alternatīvā domāšana nav saistīta ar alternatīvo apdāvinātību ?

 

Man kādreiz likās , ka antiglobālisti būs kāds jauns nopietns spēks vietējās politikas pīļu dīķī , bet ieraugot viņu mājas lapā sadaļas "alternatīvā enerģija" un "jaunā pasaules kārtībā" , sapratu , ka ne .

Link to comment
Share on other sites

Nu pag, Jetijs arī ir pievērsies kupolmāju būvniecībai, ūdens stukturizēšanai un kam tur vēl? Vai tāpēc viņš vair nav gudrs, radošs un izdomas pilns uzņēmīgs cilvēks? Nu nevar tā cilvēkus iedalīt "alternatīvajos" tikai viņu uzskatu dēļ. Uzskati dzīves gaitā cilvēkam var mainīties desmitiem reižu.

Link to comment
Share on other sites

gudriem cilvēkiem arī mēdz jumts nokrist. paskaties kaut vai uz Buiķi .

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Zuxters

ja nevar izlasīt, tad 1)nav brilles; 2)par lielu štīmi; 3)nav vērts lasīt, jo vis tur sarakstīts ''biedra ULDA'' garā....

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Otrdien, 11.martā, fonds «Eurika» paziņoja par savu nodomu izveidot jauno talantu internātskolu - Indigo bērnu jaunrades centru, pilnībā renovējot bijušās skolas ēku Zosēnu pagasta Jaunpiebalgas novadā

 

http://www.tvnet.lv/zinas/regionos/501077-zosenu_pagasta_plano_veidot_indigo_bernu_jaunrades_centru

Link to comment
Share on other sites

 

 

paskaties kaut vai uz Buiķi

 

Buiķis ar ezotēriku nodarbojas jau kopš jaunības. Kāpec politikā ielīda? Nu domāju aiz naivuma. 

Link to comment
Share on other sites

Jetija strukturētajam ūdenim var atrast un arī ir zinātnisks pamatojums, ka tā tieši ir ūdens struktūra nevis pašas zāļu vielas, kas atrodas tējās (jo tās tur ir niecīgās koncentrācijās), kas dod vēlamo efektu.

 

Tad nu šie ļautiņi gan ir diezgan padīvaini. :S

 

http://calis.delfi.lv/forums/tema/18155486-udens-apvardosana-jeb-strukturesana/

Link to comment
Share on other sites

Kad atnākšu šodien no veikala, ar alu šitā izdarīšu. (ja kurš lasīja to cāļa linku)

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Ja es pirms glāzites iztukšošanas saku - "stiprināsim garu" , vai to varētu uzskatīt par degvīna strukturizēšanu ?

Link to comment
Share on other sites

A tu vēl šaubies?


Ja tā padomā, saviesīgos pasākumos glāzītes paceļot, nepārtraukti strukturizēšana notiek taču.

I iedomājies nebiju.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Es te padomāju - ir visādi vīnziņu un citādi kursi , varbūt vajadzētu saorganizēt "sertificēta degvīna strukturizētāja" kursus , kuros stāstītu , kādus vārdus/tostus teikt un kā tie strukturizē , un kursu beigās , visiem , kas noklausījušies varētu izsniegt sertifikātus ? Domāju vienas dienas kursi būtu pietiekami , grupa - kādi 12 - 20 cilvēki vienā reizē un 50 EUR + PVN būtu pietiekami demokrātiska cena ? Jāuzbliež SIA , jāsameklē kvalificēti un augsti pieredzējuši degvīna strukturizētāji ( foruma biedriem priekšroka ) , jāiznomā kāda telpa , jāiepērk švirlaks , un uz priekšu .

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

 

 

Otrdien, 11.martā, fonds «Eurika»

...

pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja biedrības «Eurika» pārstāvis Matīss Barkovskis.

...

https://twitter.com/MatssBarkovskis

 

vai vai vai... trakākais jau ka uz šitādiem pasākumiem vēl ES naudas arī aiztek :(

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Alternatīvo? Tātad mēs nedomājam? Vienkārši reaģējam mainstrīmā , vai arī alternatīvi... ( tb out of mainstream , that's mean bullshit ) ?

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

nevertell

Kas ir gudrība ? Effektīvi pārvaldīt idiotu baru, lai no katra idiota izspiestu pēc iespējas vairāk personīgo labumu, vai efektīvi pārvaldīt idiotu baru, lai idiotu baru samazinātu ? 

 

"A huļi cūkām pērles bārstīt?" D.L.

Link to comment
Share on other sites

Viens ekonomikas zinātņu doktors, profesors, cilvēks ar 10 gadu pieredzi centrālajā bankā saka, ka tirgus ekonomikas svarīgākais resurss ir muļķi.

Latvijā banku eksperti veica nekustamo īpašumu novērtēšanu, viņiem vajadzēja izvērtēt arī visus riskus. Tagad sanāk, ka cilvēkiem ir atņemta ķīla, plus vēl viņš uz visu mūžu paliek parādā. Sanāk, ka pie visa vainīgs kredītņēmējs. Ņemot vērā, ka komercbankas aizdot nevis reālu naudu, bet iedomātu, tad bankas uzvārījās pamatīgi. Savukārt tas arī ir par pamatu ekonomiskām krīzēm. Tas profesors apgalvo, ka bankai kredītņēmēji, kas nespēj atdot kredītu pat ir izdevīgāki, kā tie, kas maksā kārtīgi. Tas pats notiek arī valstu līmenī. Visām valstīm pašlaik ir tādi parādi, kurus nav iespējams nekad atdot. Tas pats ir ar USA. Tai pašlaik ir tādi parādi, ka tā drīzumā nespēs atmaksāt pat procentus.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...