Jump to content

Double-blind tests priekš foruma audiofilu publikas?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    50

  • JJP

    39

  • RudeWolf

    60

  • Luke

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

Fiškās muiņa sanākusi autoriem. 1) OPPO nav BBK 2)Tūnētus OPPO ražo ne tikai Lexicon 3) OPPO IR LABS 4) protams, es labāk nopirktu OPPO un pats ieliktu citus opampus un kondensatorus, bet ja bagātam cilvēkam to kāds izdara, tad kapēc ne? Jautrāk bija ar 100 dolārīgo Pioneer un 3000 eur vērto Goldmundu. :)

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
RudeWolf

Ruporus gan nekad neesmu klausījies un godīgi sakot, nevaru arī iedomāties savā mājā tādus esam. Bet nu gan jau, ka skan labi. Cita lieta, ka tā telpa tāda paplika izskatās un ar telpu pašu labāko skaļruni var sačakarēt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Par hiendiem runājot- pirms kāda laiciņa man viens čomaks no viena paralēlā foruma izfīrēja lūk šādu verķi:

filtrs.jpg

 

Tas ir "Soviet military" špaņa filtrs.

Šodien gatavojos pārtaisīt štekerus un uzmanību piesaisīja vadi:

vads.jpg

Atvainojos, galīgi nejēdzu fočēt. Starp pirkstiem to vadu biju iespiedis, lai varētu kameru kaut kā nofokusēt.

Teikšu uzreiz, izbrīns te galīgi nav par to, ka tie vadi ne maz neatgādina Depiņā nopērkamos, bet gan par citu;

Atceros, šajā vai kādā citā tēmā JJP bija ielicis linku uz vienu Cardasa patentu, kur tika patentēta tāda fiška, ka pa vidu ir satītas sīkas vada dzīslas vienā virzienā un ap tām dzīslām- satītas vadu dzīslas pretējā virzienā. Kā jau teicu, nemāku īsti nofočēt, bet tam rašas militāristu izstrādājumam ir mats matā tādā veidā satītas vadu dzīslas..

Īsi sakot:

1. Cardas atpūšas

2. Tie rašas parašas miilitāristi laikam baigie audiofīļi..

Nē, nu taisnību sakot tas Cardas savā patentā laikam starp tiem vadiem vēl kaut ko bija iebāzis, bet nu tik un tā, šķiet, šis būs bijis labs pirkums. Jāsalodē štepseļi un jāiet pie JJP mērīties. :)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

tāds vads varētu slikti vadīt kautkādas frekvences ar centimetru viļņa garumu- tipa dēļ skin efekta tas strāvas sadalījums sanāktu pa visām virsmām un tad sanāk, ka pa ārējo pinumu ejošā daļa atpaliek no pa centrālo plūstošo un tad šurtur savstarpēji nonīcinās. Varētu būt bijis tas verķis radaru ēkām paredzēts...neko gudrāku pa visu vakaru nevaru sagudrot... :sorry:


jā, un zemākām frekvencēm tas izpaužas vienkārši kā induktivitāte

Link to comment
Share on other sites

Nu es pieņemu, ka tam vadam vajadzēja (tāpat kā mūsu laikos) vadīt 50Hz frekvenci.. :)

Link to comment
Share on other sites

vienkārši divas pretējos virzienos tītas induktīvi saistītas spoles :) ar drūmo vājinājumu sākot no dažiem simtiem MHz


varbūt tiešām mūsdienu traucējumu spektram mājās, lai palielinātu to induktivitāti (pazeminātu vada filtrēšanas frekvenci) pa vidu jaaiebāž kāds dielektriķis lai tinuma rādiusu palielinātu...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

o jā, par piecām parastām detaļām un kastīti  - 129 EUR  - spēcīgi.


DSC-1181.jpg


ja jau tik ļoti gribas filtrēt - liec šo aparātos, liekas normunds šos izmanto. Neatceros vai percizi šo modeli...

 

https://www.elfa.se/elfa3~lv_lv/elfa/init.do?item=69-664-28&toc=0&q=mains+filter

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Skatos to TAGA. Runa iet par MHz filtrēšanu. Tad viņi izdomā, ka puse filtrēsies, otra puse nē. Tad tajā kaštelē iekšā paralēli, tuvu vienu otram, novelk nefiltrētos vadus un filtrētos. Var jau būt, ka tur nekas neinducēsies.

Tad vēl, paskatoties to galu, kur laikam ir tā reset poga pieslēgta, tur tai pievads. Var sumuki redzēt, ka sarkanais vads ir pavisam blakus no viena štepseļa melnajiem. Tātad vienā būs fāze, otrā būs 0, kā paveiksies. Nē nu, pilnīgi iespējams, kad uzliek vāku, tad tur tā ligzda aizspiež to sarkano vadu projām, un vairs nav iespējams spraužot rozeti iekšā, pārplēst tā sarkanā vada izolāciju un uztaisīt īso.

Link to comment
Share on other sites

Toties kāda kaste un izskats. Uz tādu paskatoties vien, skaņa uzlabojas, jo citādāk tak nevar būt :sarkasms: Ražotājam tādu filtru iebūvēt uzreiz aparātā būtu smieklīgi mazas izmaksas, bet kapēc tā nedara, to es nesaprotu.

Man stāv viens profesionāls filtrs no televīzijas aparatūras statnes, Jā,izskats kā jau krievulaiku dzelzim, bet toties smags un piebāzts . Interesanti būtu salīdzināt. JJP, interesanti būtu zināt kādus papagaiļus tas tīkla trokšņu analizators mēra?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ju - domāju tas reset ir tipa drošinātājs - jo tai kaste tikai 15A rated.

Link to comment
Share on other sites

nu nezinu - mērīt harmoniku spektru sekunādarjā pusē,,,jā toro trafiem plašāka josla, tur kaut kasvarētu tik iekšā. Parastie trafi paši par sevi nelaidīs to šņagu tik daudz iekšā :) man gan nva tik plašas joslas mēraparāti  ( man filtri tik 2 agregātiem uzlikti - tie kuri IEC rozetē ibūvēti nevis stand alone) - nez nekādu baigo šņagu nemana baroklī uz līnijas līdz 50Khz:

 

Bez-nosaukuma1-1.jpg

 

Bet tā protams varēja likt jau standartā tos filtru simpulsnieku laikmetā :)

Link to comment
Share on other sites

o jā, par piecām parastām detaļām un kastīti  - 129 EUR  - spēcīgi.

 

 

Oho, Oskaram laikam iestājusies amnēzija un viņš pēkšņi ir aizmirsis pat to, cik maksā puslīdz normāla alumīnija kastīte un kaut Depiņā nopērkamās Schuco rozetes. Par IEC rozeti un filtru ne maz nerunājot. Tā vietā, tajā JJP verķī viņš piedāvā iebāzt 3A (vai es pareizi izlasīju?) kaut kādu Elfā nopērkamo "filtriņu" 6x3x3cm lielumā. Tas laikam viņaprāt ir labāks.. :D Ak jā, nezinu kurā vietā Normundss izmanto tos Oskara pieminētos verķus, bet nu zinu, ka savā DACā Normunds ir licis lūk šo: https://www.elfa.se/elfa3~lv_lv/elfa/init.do?item=69-672-90&toc=0 , kura cena ir 28.50eur, neskaitot PVN.

Es, iespējams, ne ko neteiktu par līdzīgu komentāru, ja tas būtu teikts par Furutech filtru, kas maksā 3x dārgāk un kas pat nav īsti filtrs, bet nu šāda tipa komenti- puiciska bravūra labākajā gadījumā. Oskar, zinu Tu esi foršs čoms, tāpēc, lūdzu, neņem ļaunā, bet tā nu tas ir! ;) Ja vēlies, varam apspriest jautājumu par cik Tu tādu filtru pats būtu gatavs uztaisīt, pieņemot, ka Tavs darbs un laiks ne ko nemaksā. ;)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

var pa 16EUR nopirkt arī 16 A tādu pašu kastīti. es tikai piemēram ieliku. Nu bet 129 eur par čaina filtru ir kosmoss sorry. katram savs viedoklis. Uztaisī varētu, bet es filtru labāk tad katrā verķī ielieku nevis kopējo kasti izgatavoju.


Piedevām tas pats kaut vai šāds ielikts kaut pagarinātājā vai kādā kastītē būs labāks par to čaina townu.

https://www.elfa.se/elfa3~lv_lv/elfa/init.do?item=69-672-98&toc=20344.

 

Būs tie paši 16A. Tat paskaidro lūdzu par ko tajā tagā maksāt 130EUR - par 4  kondensatoriem + ferīta gredzens un 2 lētie rezistori , 2 diodītes un 1 termistors  vai kas tas tur zilais.? + kaste un 5 rozetes.  tās tagas pašizmaksa 10 usd ne vairāk.


nu vēl  kastīte 10 doļiki.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Jāni, ja to Tagas kastīti taisītu es mājās, pērkot detaļas ELFA, tad tā kaste izmaksātu pat ne 129, bet 209 EUR. Stāsts ir tikai par to, ka 1) pašizmaksa Ķīnā tai kastei tiešām ir ap 15 USD. 2) iekšā tur ir murgs no inženiera un fiziķa viedokļa skatoties. 3) Ja paņemtu to smuko kastīti, savilktu normālus vadus un ieliktu TO filtru, ko Osscar iesaka (es arī tos lietoju, tikai kopā ar IEC ligzdu), rezultāts būtu daudz labāks.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

nu tieši par to jau ir stāsts. vēl rēcīgi, ka tādai pat uzraksta visrūs nevis taga bet Dynavox P3500 un tā maksā vidēji vēl vairāk par 130EUR :D stāsts par aitām un cirpējiem.


skaidrs,ja tu pats taisītu ar labām komponentēm - būtu dārgāk.  bet ne stipri - kaut kā tā. vienkārši šim konkrētajām, kājau minēju 130 EUR liekas neadekvāti. Vismaz priekš manis.

Link to comment
Share on other sites

Oho, izskatās, ka tam Elfas filtram no 12 eur pēkšņi ir pieaugusi cena līdz 52.70, neskaitot PVNu, t.i., būsim precīzi-  nieka 63.77eur. Pa šo naudu, mums, protams, nav ne kastes, ne rozešu, ne kā, tik vien kā Ulda un Oskara saldie sapņi par to, cik viņi gribētu lai tā manta maksā ķīnā. :D Sorry, džeki, man galīgi neinteresē tas, cik tā maksā ķīnā. Mani interesē- par cik šo mantu es šeit varu aiziet un nopirkt.. Starp citu, nez kas ir tajā Elfas piedāvātajā filtrā tāds par ko visi forumieši tā jūsmo. Vai kāds var aprakstīt tā uzbūvi no inženiertehniskā viedokļa raugoties, vai vienkārši pērk tāpēc, ka Normundss tā dara? 

Nez cik smukas kastītes Oskars ir nopircis ķīnā par 10usd? Kura no tām tavām kastītēm, Oskar, maksā 10usd, par izmēru nerunājot? Starp citu, esmu redzējis to TAGAs kasti dzīvē- tā ir kārtīga, liela kaste..

Varbūt tad padalieties ar informāciju par alternatīvām te pat Latvijā? Kur es, piemēram, varētu nopirkt līdzvērtīgu strāvas filtru? Ok, man nevajag pa 10usd. Davai pa 50eur! Kas, slabo? Tā vietā būs atbilde tipa: "a es domāju, ka tādus filtrus ķīnā vispār pa brīvu dala!" :D Sorry, džeki, beidziet sapņot un nesmīdiniet tautu!

Ja interesē, varu pastāstīt cik reāli te Letvižā kas maksā. Mana filtra izmaksas ir sekojošas: To soviet veco filtru man Isegrims no paralēlā foruma pa čoma būšanai izfīrēja pa nieka 20 lašiem. Vairāk tādu viņam nav, kaut labprāt nopirktu vēl vienu kaut vai par 50eur. Tam man vajag pielikt abos galos vadus un štekerus. Vienā pusē schuco štekeri, otrā IEC, lai varētu iespraust power bārā. Pēc tam sekoja normāla power bar meklējumi. Man nevajadzēja ne ko hiendisku- vienkārši gribēju kārtīgus metāla kontaktus un metālisku korpusu. Vēl pāris ferrīta riņkus uzlikt uz vada, kas, Oskaram, par lielu izbrīnu, maksā pāris eur gabalā. Izstaigāju visus Depiņus, K-rautas un Cenu klubsus. Labākie varianti plastmasas korpusā maksāja nieka 20 latus. Beigu beigās pēc sludinājuma nopirku lietotu Supra power bāru par 40 latiem. Parēķinam mana prodžekta izmaksas kopā- 20 lati filtrs, 40 lati power bar, pieņemsim 10 lati pa vadiem un štekeriem. Kopā 70 lati = 100eur + PVN un secinam, ka pa to naudu būtu iznācis Taga filtrs, tikai ar tādu atšķirību, ka Taga filtrs smuki izskatās.. Te pie manām izmaksām, protams, neskaitu to cik man aizgāja benDzīnā, braukājot apkārt pa veikaliem, kā arī to, ka mans laiks nemaksā 2eur stundā.. 

Link to comment
Share on other sites

nu bet tajā tagā j au izņemot kasti un slēdzi nekā cita nav :D smuks sadalītājs 8 rozetēm.


ja cilvēkam ir pelēkā viela galvā  izjauc aparātu ieliec tajā vai nu iec rozetē filtru vai stand alone, viņš tak nav tik liels uz parasti aparātos ir vieta viņam. Būs lētāk, labāk un nevajadzēs lieku kasti mētāt pa stūriem.  bezjēdzīga diskusija paliek.


vēl piedevām tajā tagā tikai 4 rozete stiek filtrētas.

Link to comment
Share on other sites

Oscar, visu cieņu Tavām spējām un panākumiem DIY lauciņā, bet atklāšu Tev LIELU NOSLĒPUMU-

 

lielākā daļa cilvēku, kuri interesējas par mūziku un tās kavlitatīvu atskaņošanau mājas apstākļos NEPROT lodēt un, ir ļoti tālu no elektrotehnikas vai radiotehnikas. 

Un ne jau TAGA filtru un tā pašizmaksu Ķīnā izliku apspriešanai, bet, vēlējos parādīt kāda "šņaga" ir mūsu tīklā. Tāpat vēlējos pateikt, ka pat ar nelielām izmaksām var, kaut nedaudz,tos s*dus patīrīt. Nav jāsāk ar vadiem par kosmiskām cenām.

    Esmu pārliecināts, ka kādā mājā , ezera krastā, tas indikators rādīs daudz zemāku trokšņu līmeni, jo tur būs mazāks piesārņojums, un, pieļauju, pat filtrs var būt ne īpaši vajadzīgs.


4 rozetes ir gandrīz pa tiešo, jo filtrētās (kurās pielietotas droseles virknes slēgumā) sēdina signāla dinamiku un to audiofīli dzird ar ausi.

 

Kas liedz izgatavot tādas "kastītes" un tirgot tās par 64.50 EUR?

Link to comment
Share on other sites

nu imho audifīli dalās 2 grupās:

 

1. Kuri ir maksātspējīgi vai puslīdz, bet neko nerubī/negrib rubīt par tehniskām lietām - tiem var pārdot kaut kristāliņus un zvaniņus,

2. Tie kuri rubī vai mēģina ierubīties, kas kā ko ietekmē...ar tiem nav tik viegli. Un tie ar laiku spiesti iemācīteis kaut ko darīt savām rokām + palasīt dažādiu literatūru , janegrib pārmaksāt - kaut vai biedrs Darkheart kurš nenokā ir sasniedzis jau zināmu līmeni un pats eksperimentē + protams daļa biedru kuri ar te darbojas paši jau labu laiku un ar zinātnisku pieeju, vārdus neminēšu.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Oskar, Tu laikam pieskaiti sevi pie tās otrās advancētās grupas. Tā nu es Tev kā reiz biju uzdevis jautājumus, kurus mēģināšu uzskaitīt:

1. Lūdzu piedāvā variantus, kā es varētu uztaisīt vai nopirkt lētu filtru, pieņemot, ka mans darbs maksā, piemēram, 2eur stundā!

2. Lūdzu paskaidro ar ko Elfā nopērkamais filtrs par nieka 64eur ir no "inženiertehniskā viedokļa" labāks par to, kas ir iekš JJP Tagas! Vai Tu domā, ka tajā Elfas brīnumā ir dārgāki rezistori un kā šajā gadījumā dārgāki rezistori ietekmēs skaņu?

3. Kurus filtrus Tu piedāvāji likt katrā kastē iekšā? Vai tos par 64eur? Vai, Tavuprāt, katrā kastē fiziski var ielikt iekšā tādu filtru un kā tāda filtra esamība ietekmēs garantijas esamību tādā gadījumā, ja tas ir jauns aparāts. Pieņemot, ka man mājās ir ap 30 dažādi aparāti, cik, Tavuprāt, varētu izmaksāt tādu filtru salikšana katrā aparātā? Pieņemsim arī šeit, ka mans darbs maksā 2 eur/h un benDzīns ir pa brīvu. 

4. Huļi tu te liec kaut kādus strāvas spektra mērījumus līdz 32Hz, zinot to, ka te mēs runājam par trokšņiem, kas ir daudzu MHz frekvencēs. Vai tiem mērījumiem ir kāda dziļāka jēga, jebšu Tu vienkārši te vēlies nodemonstrēt, ka Tu māki kaut ko nomērīt mērīšanas pēc?

5. Tu minēji, ka kastīte maksā 10usd. Man kā reiz vajag tāda izmēra kastīti kā JJP Tagas filtram- nu teiksim ar izmēru 40 x 15 x 10 cm. Kur es varu nopirkt tādu kastīti par 10usd?

Kaut ko vēl gribēju jautāt, bet nu iesākumā pietiks.. ;)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

da ko tas filtrs tev dos , ja 99% tehnikā būs taisngriezī lētās "nesnuberētās" diodes, kuras ar saviem "spaikiem"  daudz vairāk problēmu radīs nekā tas tīkla filtrs.

 

pa 64 EUR ir 16A advancēts filtrs kurš preformēs labāk kā tā taga. tādu vajag vienu. A kastītes dizains ir gaumes un mak abiezuma jautājusm. citam būs pilnīgi vienalga kur tas ielikts. uz 4 filtrētām rozetēm jau nevajag 40cm kasti. JA man vajadzētu tādu filtru es toč viņu saliktu izmantojot to 2 stage 64 eur filtru + korpuss + rozetes. 100EUR es iekļautos ar savu darbu par to vari nešaubīties.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

Esmu pārliecināts, ka kādā mājā , ezera krastā, tas indikators rādīs daudz zemāku trokšņu līmeni, jo tur būs mazāks piesārņojums, un, pieļauju, pat filtrs var būt ne īpaši vajadzīgs.

Kādus trokšņus tur īsti filtrē nost - augstfrekvences indukcijas vai barošanas sprieguma formas radītos ?

Link to comment
Share on other sites

Oskar, ko Tu īsti gribi pateikt?  Vai to, ka ja neprot cilvēks lodēt, lai klausās mūziku ar "šņagas" piejaukumu? Kamdēļ nepārtraukti piesprādzē  to naudas jautājumu, vienkāršai lietai? 

Link to comment
Share on other sites

Tik vienkāršs filtrs var nodzēst tikai augstfrekvences trokšņus. Lai izlīdzinātu 50Hz sinusoīdu, vajag pamatīgu serdi.

Link to comment
Share on other sites

JJP daudz nepatīkamāku šņagu radīs jau pieminētās diodes :D zemākā frekvencē....nekā tie Mhz....Tīkla šāngu normāli var novākt ar lētākiem risinājumiem. Tas taga nav nopietns cik redzu no taš bildes - schaffner ir nopietnāks, jo īpaši ta sdārgākais  2 līmeņu filtrs cik lasīts par viņu. Es saprastu ja tā taga, dievs ar viņu maksātu 50 - 60EUR par to līko risinājumu. Tāpēc jau mēs te diskutējam...internetveikalos gan neviens nediskutē :D tie kas nelasas un nesaprot lai pērk pa dārgo :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tik vienkāršs filtrs var nodzēst tikai augstfrekvences trokšņus. Lai izlīdzinātu 50Hz sinusoīdu, vajag pamatīgu serdi.

jā, lietotāja instrukcijā rakstīts- 2-100Mhz diapazonā 


 

 

Tas taga nav nopietns cik redzu no taš bildes - schaffner ir nopietnāks,

 

kāda jēga te krāniņu mērīt....

Link to comment
Share on other sites

Oskar, vai Tu šodien apzināti mani ignorē? Es Tev biju pajautājis 5 jautājumus, no kuriem Tu neesi atbildējis ne uz vienu. Varbūt tad atbildi vismaz uz pirmo- ko labāku te var nopirkt par minēto summu? Ko var dabūt, ar da jebkādu filtru par tiem Tevis minētajiem 50-60 eur? Par to Schaffner filtru, vai es no Tava iepriekšējā komenta pareizi saprotu, ka Tu pat īsti nezini kāda ir tā "inženiertehniskā" uzbūve, tb, kas tajā kastītē īsti pat ir iekšā?

Dārgs un lēts, imho, vispār ir relatīvs jēdziens..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Lai novērstu visādu leģendu klīšanu, precizēšu, ka pēdējā laikā esmu iecienījis FN2080 sērijas filtrus kā Luke linkā.  FN2020 ir gluži cits zvērs.

 

Attiecībā par cenām - audio lietas ir luksusprece ar attiecīgu biznesa modeli.  Adekvātas ražošanas izmaksas luksusprecēm IMHO ir 10% no gala cenas funkcionalitātes nodrošināšanai un 10% noformējumam.  Protams, ja prece ir patiešām augstā gala luksus segmentā, tad cenas elastība tuvojas 1 un gala cenu var likt augstāku. Pēc šāda vērtējuma TAGAs filtra "iekšu" pašizmaksai vajadzētu būt ne vairāk kā 13 EUR un kastei tikpat.  Aptuveni tā arī izskatās.

 

Pēc tāda paša aprēķina, lai nodrošinātu daudzmaz darboties spējīgu biznesa modeli, ieliekot FN2080 filtru kastītē ar rozeti, gala cenai patērētājam būtu jābūt vismaz 300 EUR.  Tas pieņemot, ka filtrus vairumā varētu iepirkt krietni lētāk par Elfas cenu un noformējuma izmaksas netiek celtas proporcionāli.

 

Un ja jau vērtē tīri naudiskā izteiksmē, tad galvenās DIY izmaksas ir paša darbs.  Viena lieta ir knibināties sava prieka pēc, pavisam kas cits - kaut ko pašam taisīt lai ietaupītu naudu.  Potenciāliem audio aksesuāru pircējiem stundas darba produktivitāte būs no kādiem 50 EUR/h līdz stipri uz augšu.  Ja sarēķina laiku, kas jāpatērē lai iedziļinātos jautājumā un pats kaut ko saskrūvētu, DIY sanāk daudz dārgāk nekā luksuspreces cena.

 

Link to comment
Share on other sites

sorry Luke, man negribas tur vairs iedziļināties par izmaksām - pa manam tas taga ir nevajadzīgs - dacam pa jaudīgu un nenopietnu, Pastūzim ? tad kādam ? D klasei, kura pati tādu šņagudod ārā :D

 

nu jā tad jāpanalizē dziļāk ko tie n -tie MHz nodara ļaunu ? Dacam ok, var pulksteņi nojukta ut.t...bet pastūzim ? 

Link to comment
Share on other sites

vēl interesanti - saka ka šim filtram jābūt iekārtas korpusā, ekranētam un kontaktā ar iekārtas korpusu  labākai preformancei, nevis atsebvišķā kastē ārpus tās...mēģināšu palasīt vēl par tēmu vakarā.


http://www.audiosystemsgroup.com/AES-RFI-SF08.pdf

 

te ar lasāmgabals


te vēl  intervija ar vīriņu, kurš tajā pdfā figurē :

 

par filtriem un to problēmām. un jau Ju pieminētai spar to ka, tajā tagā filtrētais ar nefiltrēto iet "kopā"

 

Dave: Right, are there any common traps that people fall into in terms of mains powered products?  Is it adequate just to put in one of those IEC mains input filters there and be done with it, wipe your hands and go ah that should be enough.
Henry: Well if you mount it properly and ground it properly and it’s a good designed filter it might be – there’s a lot of times you can get away with doing that.  You know what I find mostly with filters is power line filters, is they are not mounted well and they got too much parasitic impedance.
Dave: Oh in terms of the connection of the metal case of the filter …
Henry: Referring to the metal box of the filter to the chassis or I’ve seen people take the power lead into the filter and the power lead out of the filter and wrap them together.  So you couple the all the energy around the filter basically ..
Dave: Exactly you’ve just got capacitive coupling right there.
Henry: It looks nice, it looks nice married like that.
Chris: You get the sticker too right?
Henry: I would say interesting on power line filters, an interesting subject I would ay 90% of the times I fixed a conducted emission problem with a filter,  it’s mechanically not electrically, it’s the mounting or the wiring.
Dave: The physical wiring and people forget about the capacitive couple in between the wires when they tie them all together.  It just sneaks right past the filter it just bypasses it.
Henry: Unless you had a really noisy product and you buy a commercial power line filter, the power line manufacturers have got those filters down pretty damn good.
Henry: If you implement them properly and use them properly.  You can almost do as you said just put them in a forget them.  But it’s so easy not to put them in right and mount them right so it doesn’t actually always work out that way all the time.


otta dokuments - 34 lpp

 

http://www.hottconsultants.com/pdf_files/APEC-2002.pdf


Palsaot šo, un saprotot ka tur viss ir pilnīgās auzās ( tīrās ar netīrajām līnijām kopā + filtrs tālu no  iekārats ar vadu savienots)   ar to taga...tas risinājums ir pilnīgi līks, kā jau tornis un ju konstatēja.

Link to comment
Share on other sites

Būsim precīzi:

1. Risinājums tāds pat kā 90% gadījumu (kā lasam no citētā teksta).

2. Kas būtu cēlonis šādai pārlieku lielai centībai iedziļināties tēmā un pārliecināt foruma publiku par to kāds s..ds ir tas filtrs. Vai aizskartā pašapziņa? Diemžēl, vai manas aizdomas ir pareizas par to, ka pievienotajos dokumentos es tā arī neatradīšu atbildes ne vienam no maniem pieciem uzdotajiem jautājumiem pāris komentus augstāk?

....

Un, kā mēs redzam no JJP demonstrācijas, šai kastītei ir efekts pat tādai kāda tā ir..!

Link to comment
Share on other sites

nu nu, aķis jau nav nekas veselīgs dzīves telpā + tur ar savas problēmas....tev tāpat vajadzēs pārveidotājus lai dabūtu vajadzīgos spriegumus. Ir jau trakie, kuri tā dara..bet nu tas nav diezko prātīgi no lietošanas viedokļa....


tā jau var aiziet galējībās...likt vēl atdalošos trafus un vēl nezin ko...filtrs ir ok, bet ja to pareizi pielieto, citreiz pat ar ferīta gredzeniem pietiek.

Link to comment
Share on other sites

viņi sēdīsies  un nekādu konstantu spriegumu tur nevarēs uzturēt ilgtermiņā. tad jau labāk savu ģeneratoru, kurš ražo smuku sīnusu :D

 

by the vei jautājums par ģenģeriem, kolēģis stāsta tādu štelli, rokas instruments lādējas no Latvenergo tīkla, bet no hondas 230V ģeneratora ne pakam...kas pie vainas ? harmonikas ko tas saražo un impulsnieks laādeklim nestartējas > ?

Link to comment
Share on other sites

nu jā, te nāk prātā utopiskais otl , kuram vajag kondicionieri un ko tur vēl ne. idejas ir idejas, bet realitāte ir realitāte .

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...