Jump to content

Double-blind tests priekš foruma audiofilu publikas?


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

pievienojos Rudewolfam Basic līmenī, bet šoreiz bez konjaka, tā kā par agru vēl...

 

Ar chrome tie mūzikas faili nelādējās, pārslēdzos uz exploer un aizgāja.

Tur gan rakstīts, ka tas tests vairāk austiņu klausītājiem, bet nu būs jāiztiek ar skaļruņu klausīšanos.

Kopumā interesanta spēļmantiņa!

paldies Long!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 432
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    50

  • JJP

    39

  • RudeWolf

    60

  • Luke

    34

Top Posters In This Topic

Posted Images

foršs links, tikai sāpe, ka, ja pārlādēji lapu, tad viss jāsāk no sākuma... iziet cauri pirmajiem trim līmeņiem aizņēma ap divām stundām, tagad lai izietu trešo, man atkal jāiziet cauri iepriekšējiem... debīli...

 

bet visumā ļoti noderīga lieta, lai trenētu dzirdi...

pac apstājos pie gold levela līmeņa, kur jāatpazīst kurā frekvenču joslā ir cut vai boost... imho, nekorekts test, jo tam vai es to varu atpazīt nav sakara ar to vai varu saklausīt... neesot mūziķim, man grūti noteikt kurā frekvenču apgabalā ir izmaiņas... jā es sadzirdu, bet nezinu... līdz ar to nevaru iziet testu...

vēl bija tizls test ar mp3 artefaktiem, kur sākot ar 128kbps ir grūti noteikt, kurš ir mp3, jo skaņdarbs, imho, izvēlēts neveiksmīgs - ar spēcīgu vokālu visam pāri, kas jūtami maskē visu pārējo... kā zināms mp3 balsi ietekmē salīdzinoši maz...

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Lieta forša. Philips paši (izgadījās būt pie šamiem ciemos izpētes centrā) stāstīja, ka šamo variantu izmanto, lai sagatavotu ekspertus pašu ražojumu vērtēšanai izstrādes procesā. Ideja forša. Bet par to frekvenču joslu taisnība. Bija mums kompānijā pāris profesionāli skaņu režisori, tie čaļi momentā pateica, kas, kā un kurā joslā. Bet reāli jau cik es atceros, tad Philips pēc šī varianta gatavo tos specus pusgada vai cik nu tur garumā.

Labots - audio_spoks
Link to comment
Share on other sites

aatrumaa paskatiiju kas te ir , njeemu veeraa athlona pieredzi un pieregjistreejos lai nav jaasaak no saakuma.

Sobriid izmantojot leetas datoraustinjas pa 7Ls un parastu pc karti, blakus esot buuvbedrei ( darbaa ) , izpildiiju Bronze un tiku liidz Silver kur jaanosaka Bitrate, tad sapratu, ka uz shii setupa nedzird atshkjiriibu starp 128kb un original, noleemu mest mieru kameer tikshu lidz normaalaakiem klausiishanaas apstaakljiem. Bet peec buutiibas-- tie pirmie testi iedeva ticiibu, ka shos testus liidz bronze izpildiit var jau nu jebkursh un jebkaados apstaakljos .......

Link to comment
Share on other sites

nezinu, vai/kas te sanaaks, bet:

1. tie, kas saka, ka nav laika - vechi, nu tad secinam, ka juus esiet apaksheejaa liimenja izpildmehaanismi, jo jebkursh kaut videjaa posma manageriitis var aparis stundinjas izbriiveet [nodarbe izkluasaas veertiiga]; iebildumi, ka jauzstaada Sarah skatuve vai jaaskanjo U2 - netiek pienjemti;

2. par teemu ''ljeperees, ka dzird atkjsiriibu'' - nepareizi. tad ir jaasaprot, KAA vajag organizeet noklausiishanos blindaa.

taatad: ir, piemeeram 20 [pietiekoshi liels skaits] klausiishanaas posmu. katra posma garums: 30..120sekundes, pauzes starp tiem: 10sec max; katraa posmaa skan NO SAAKUMA viens n tas pats fragments.

viens cilveeks tikai sev zinaamaa sekvencee maina 2 [ne vairaak] testeejamos subjektus. ja vajag, kads vinju kontrolee, lai nesmaucaas;

klausiitaaji klausaas, un meegjina noteikt, kursh [A vai B] ir piesleegts.

taatad, uz orgenizeetaaja lapinjas ir burti:

A

B

A

A
A

B

utt.

uz lietotaaju lapinjaam:

A

A

B

utt.

 

ja lietotaaji ir traapiijushi ap 50% - fail. tas ir random sadaliijums. ja traapijums ir virs 80%, ir veerts klausiities nopietnaak. tad var taisiit ilgaakas sesijas, kur ne tikai jaanosaka A/B, bet arii jaaraksturo.

 

taalak:

mainot aktiivos komponentus, ir jaaiestata LEVEL. preciizi, kljuda zem 0.2..0.3dB, 0.9dB cilveeks ar labu dzirdi [pats testeeju] dzird 90+% gadiijumu.

 

paarsleegshanai jaabuut max 10 sekundes, jo tikai tik ilgi saglabaajas dzirdes nianses.

paarsleedzoties nedrzikst but nekaadi raksturiigi klakskji, spraksji, kas ljautu atpaziit A vai B.

ja, piemeeram, ir lampu amps, kam DF ir 5, un tas rada AFR kaapumu +3dB pie Fi, un augshas gaazahaas lejaa par 4dB deelj suudiga trafa - tests NAV korekts, un nav ko te lieliities, ka var atskjirt - tas ir passaprotami.

esmu runaajis.


p.s.

tiikla vadi ietekmee skaneejumu

starpbloku vadi ietekmee skaneejumu

usb, hdmi vadi VAR ietekmeet skaneejumu

skandu vadi ietekmee/var ietekmeet [es te tupa par mm2 nerunaaju]

klucishi var ietekmeet.

 

jautaajums - shejienes speciem [alja] zinaatniskais pamatojums interesee? tiesa gan, prasiis shaadas/taadas priekszinaashanas..

Link to comment
Share on other sites

 

 

sapratu, ka uz shii setupa nedzird atshkjiriibu starp 128kb un original
 

 

Tur kaut kaads gljuks ar 112kbit sampli, jo uz 128kbit sadzirdeet atshkjiriibu sanaaca uzreiz, kameer ar 112 nochakareejos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

meegjina noteikt, kursh [A vai B] ir piesleegts.

 

Tīra pārdevēja domāšana. Man liekas, ka pareizāk būtu saprast, kas skan labāk - A vai B, salīdzinot abus ar C un D, kuri man jau ir.

Link to comment
Share on other sites

Kā jums ar to treniņa režīmu tai programmā ?

 

Man mainot parametrus mainās tikai bilde un atmetu tam ar roku.

 

Atdūros zelta testā, tai vietā kur jānosaka kura frekvence ir  "cut" bai "boost". Dzirdēt var labi, bet dažreiz nokļūdies, tiec atmests atpakaļ un tālāk par 5 frekvenci netieku.

 

Mēģināju patrenēties- nekā skaņa nemainās. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Atdūros zelta testā, tai vietā kur jānosaka kura frekvence ir  "cut" bai "boost". Dzirdēt var labi, bet dažreiz nokļūdies, tiec atmests atpakaļ un tālāk par 5 frekvenci netieku.
 

 

Man arii palika "Frequency bands on music" tests un tas, kas pashaas beigaas - Quiz.

Jaatrenee ausis vai ... jaaver valjaa spektra analizators... :D

 

Tev kaads paarluuks? https://www.goldenears.philips.com/en/setup.html

Link to comment
Share on other sites

wild, piedod, Tu..

cilveek - ja testaa tu/neviens nespeej noteikt atskjiriibu, par kaadu ''labaak'' var runaat?

naakosho rindkopu izlasiiji? saprati? nee? lasi veelreiz!

nu, tad saliidzini A ar C, vai A ar D

 

bet, man patiik, ka shejienes komuunai nah neinterese [patiesiibaa], kaa/kaapec tiikla vadi ietekmee skaneeshanu :D

vieniigais - super, ka liimenis ir mega audzis n beidzot kaut kaads testa toliitis ir paraadiijies. boot gulbja dziesma :D

Link to comment
Share on other sites

Ja nedzirdu, ka A vai B ir labāks

 

 

salīdzinot abus ar C un D, kuri man jau ir.

 

tad man nah nevajag tos A un B. Un visdrīzāk nevajadzēs arī "vadus", lai cik sajūsmināti un siekalaini kāds man tos nemēģinātu iesmērēt.

 

Esmu diezgan padarbojies ar skaņu (gan no lodāmura puses, gan pie pults no skatītāju un arī no skatuves puses), lai zinātu, par ko ir runa.

Link to comment
Share on other sites

Vai tik philips tests nav par prastu vietējiem guru. Man, kā vidējam statistiskam proletārietim ar iebūvēto skaņas karti un ķīniešu ausīm pa 7Ls, jāiespringst bija tikai pie mp3 bitreita un nedaudz jāpatrenējas ar cut/boost. Quiz beigās ir viens no vienkāršākajiem, btw.

Link to comment
Share on other sites

(labots) · Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

bet, man patiik, ka shejienes komuunai nah neinterese [patiesiibaa], kaa/kaapec tiikla vadi ietekmee skaneeshanu

EdgarseMM, ja jau reiz Tu izaicini oponentus uz kārtējo tesiņu par to, kurš ir muļķis audio vadu jautājumā- audiofīļi vai pārejie, jādomā, ka esi gatavs tehniski pamatot savu viedokli. Diemžēl, zinot Tavas iepriekšējās (ne)aktivitātes šajā forumā, vēl jo vairāk audio sadaļā, pieņemu, ka, sākoties tesiņiem pa tēmu, Tu tik pat ātri kā parādījies, tā arī nozudīsi, kā rezultāta audiofīlu viedokli būs jāmēģina kaut kā aizstāvēt man, JJP, Kevinam vai vēl kādam citam. No kā paceļas jautājums- a huļi tad Tu te sprēgā??? 

Labots - Luke
Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

wild - nu, ja nevajag, neinteresee - ko dariit..

Luke - godiigi teikshu, neatceros Tavu liimeni/sapratni, nekomenteeshu. JJP - neesmu lasiijis NEVIENU vinja pamatojumu/skaidrojumu. vinjsh ir paardeveejs, kursh iipashi nerubii, ko paardod [mans viedoklis].

a hulji? kaapeec gan ne? jaa, esmu gatavs pamatot. uzradiisies veel kaads ''hulji'' - pamatoshu. deelj viena - slinkums memuaarus rakstiit.

a par neaktivitaati - Tev autoritaate ir tas, kas daudz ņemies? jo vairaak, jo lielaaka? :D Tev nenaak praataa, ka cilveeki, kas patiesi ko jeedz, nav v kaif lasiit 117 temas par S90, U101, utml suudu?

da te 1.2 useri no shii foruma ir ko krutaaku par to S90 klausiijushies..

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

EdgarseMM, vai Tev neliekas diezgan absurdi pāris komentus augstāk spriest par to cik ļoti ir mainījies forumiešu līmenis, ja tajā pat laikā izrādās, ka no foruma tēmām ņi figa neko neesi lasījis? Par vadiem ir saceptas n tēmas pēdejo pāris mēnešu laikā, sarakstīti n palagi.. Kā reiz tās tēmas nebija ne par S90, ne U101. Kur Tu tad biji? Tagad, kad lielākie čibriki ir, acīmredzot, nobanoti, es tajā skaitā dabūjis pāris vārnas, šūmēšanās beidzot pierimusies, tā beidzot parādies Tu, kurš vienā vārdā spriež par to kā mainījies forumiešu līmenis, otrā saka, ka viņš ne ko īsti forumā nav lasījis un maz zin par tajā apspriestajām tēmām.

A par vadiem un JJP runājot- jams kā reiz Audiostārā šodien, sākot no pulksten 16tiem taisīs savu barošanas vadu prezentāciju. Tie vadi tiks klausīti ar Dali tumbām pa padsmit K un Exposure tehniku. Ja man nesanāks kā iepriekšējā reizē, tfu, tfu, tfu, mēģināšu tur būt.

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

kaapeec domaa, ka neesmu lasiijis? taapeec, ka neatceros visus/visu peleeko masu/floodu? nu, ja gadaas kas virs vispaareeja neliimenja, to atceros.. visu spamu atcereeties - galiigi nav aktuaali.

par JJP.

''savu''? t, vinja izstradaatu/lodeetu? nee, tirgotu;

otra lieta - kaada jeega no baroshanas vadiem, ja nav blind? sveshaa videe+svesh materiaals+svesh apriikojums - tur katrs dzirdees dajebko.

par teemu - kur es biju? man ir cits jautaajums - cik no shejienes ir ar kaut minimaalu tehnisku sajeegu, lai buutu veerts runaat par ko vairaak kaa subjektiivaam sajuutaam?

  • Patīk 1
Link to comment
Huan Kaktus
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

Kungi, EdgarseMM ir prasts trollis, kurš cenšas pierādīt, vismaz sev, ka ir ģēnijs, kamēr visi pārējie ir idioti. To viņš teicami nodemonstrēja elfas forumā, tā ka ieteicams šamo ignorēt :)

  • Patīk 1
Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

kaktus, ar ko esi gatavs par savu bazaru atbildeet? konkreeti.

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

A kurā no Taviem 7 postiem ir redzams, ka Tu rubī fišku?

 

Atslābini paļčikus un sāc rakstīt par tēmu.

Link to comment

Nesen nopirku Rotel 1570 komplektu un Tannoy Autograph Mini. Starpbloku vadus (XLR) pārdevējs uzreiz iesmērēja resnus par 70 Ls/kompl.(modeli neatceros). Akustikas vadi kapara par 4Ls/m. 

  Nesen ar kaimiņu paņēmu patestēt dārgos akustikas vadus par laikam 40 eur/m. Es vienu brīdi it kā kaut ko sadzirdēju, tad atkal it kā nē. Kaimiņš vispār neko prātīgu pateikt nevarēja, jo ikdienā klausās Arcam un uz Roteļiem viņam viss skanēja kaut kā ne tā.

  Beigās es nospriedu ļoti labos vadus uzlikt, jo viņi izskatās krietni elegantāk (līdaku vizuļus arī pērku smukus Rapala - laikam tā ir diagnoze) un arī vēl būs interesanti patestēties ilgtermiņā. Vēl pieņemu, ka esmu ierindas lietotājs un manas ausis nav pieradušas iedziļināties niansēs, varbūt iekārtu līmenis nav domāts tādiem vadiem, bet varbūt taisnība tiem, kas lieto parastus elektrības vadus. 

  Ja godīgi, tad nesaprotu iemeslu cepties par dažādiem viedokļiem. Man patīk, kad mašīnā ir ādas sēdekļi, lampai pie griestiem ir kristāliņi un smuki vadi tumbiņām...

   Un neizslēdzu iespēju, ka kādreiz sadzirdēšu, vismaz testēšana vēl notiksies.

Link to comment
Share on other sites

· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

Tikai mieru. Kaspich rubī fišku, tikai pagalam nemāk normāli un civilizēti diskutēt. 

 

 

sāc rakstīt par tēmu.
 
Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

Nu nez, kaspich tad būs meties frontes otrā pusē, jo viņam sildītie vadi, cik atceros, arī ne visai patika.

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

Ju, Tur Tu kļūdies! Apskaties kaut Kaspicha rakstītos palagus elfaforumā par to kā vadi IETEKMĒ skanējumu! Kaspich ir "frontes otrā pusē" jau ne pirmo gadu..

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

Mežaveci, opreģeļisj. Ja Tu zini, ka šitas tirliņš ir kaspich, tad Tu zini, kur viņam vieta. Ja trollis - arī zini, kur tādiem vieta. Ja esi slepens "vadologs" - neblamējies.

 

P.S. Par kaspich, fiškas rubīšanu un civilizētu blablabla: ir sajūta, ka kaut kas tur iekšā ir, bet nav sajūtas, ka tas kaut kas gribētu nākt ārā. Ja negrib nākt ārā (vai - negrib laist ārā), kāda jēga tricināt gaisu? Sadomazo? Все idiņi, один я хороший ? Man šāda komunikācijas forma nepatīk.

 

Atkārtošos - Mežaveci, opreģeļisj.

Link to comment
(labots) · Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Ju, Tur Tu kļūdies! Apskaties kaut Kaspicha rakstītos palagus elfaforumā par to kā vadi IETEKMĒ skanējumu! Kaspich ir "frontes otrā pusē" jau ne pirmo gadu..

OK, pēc jaunās vadu tēmas rakstības stila - kaspich

Labots - ju
Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

 

 

OK, pēc jaunās vadu tēmas rakstības stila - kaspich

who  is fuckin kaspich?

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

kaspich principā ļoti jauks cilvēks, un ļoti gudrs elektronikas jomā, bet nu internetā komunicēt īsti nemāk, lai gan dzīvajā it kā māk.

Link to comment
(labots) · Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

DL, kā Tu zini, ka Kaspiča vairs nav? Nobanoji, kaut gan pats te .irs, ka moderu pagonus esi nolicis, lai varētu te brīvi p1ūtīt?

A par Kaspiču- te pat pa visam nesen tika apspriests viens no viņa daudzajiem veikumiem: http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/157883-latvie%C5%A1i-kalibratori/

Par citiem viņa prodžektiem , iespējams, kaut ko sīkāk varētu pastāstīt Kevins..

Labots - Luke
Link to comment

tik gudram un advanceetam cilveekam, kaa vinjsj, nav vietas starp "videejaa boot apmekleetaaja/moderatota liimenis. luuzeri/retardi - maigi teikts." man liekas, ka tam jaabuut skaidram pat tev...

DL, nu tur nu Tev ir taisnība! Kas ir Kaspič un , kas esi Tu..

 

 

Bet ne jau par to bija mans jautājums! Jautājums bija- huļi irs par to, ka Tu esi nolicis pagonus un nav Tev teikšanas te nekādas, ja patiesībā ir tieši otrādi. Tad esi vismaz kārtīgs vecis un godīgi arī pasaki- ka te noteikumi priekš Tevis te nav nekādi, ko gribi to dari!

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

Luke, atslābsti.

 

Nezinu, vai kāds kādam kaut ko ir sūkājis. Taču Tava nostādne (ka tiek sūkāts principā, lai kaut kas notiktu) izraisa satraukumu.

 

Ja šāds princips tiek virzīts kā prioritāte, pīzantu vidē radīsies nemieri. Neriskē ar statusu !!!

Link to comment
· Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa
Hidden by Mezavecis, Februāris 13, 2014 - Herņa

WildGun, nu pa lielam es neriskēju ne ar ko, jo, pateicoties banam, es būtu ieguvis bik vairāk daudz brīvā laika. Bet nu galu galā tomēr, paklausot Tavam ieteikumam, bik izlēmu parediģēt savu iepriekšējo postu..

Link to comment
Tīra pārdevēja domāšana. Man liekas, ka pareizāk būtu saprast, kas skan labāk - A vai B

Tas, ka A un B atšķiras, ne vienmēr nozīmē to, ka viens no tiem variantiem "skan labāk". Tik pat labi var būt tā, ka A variants kādās niansēs "skan labāk" kā variants B, savulaik citās niansēs variants B var skanēt labāk par variantu A.

Imho "savādāk", tas ne vienmēr nozīmē, ka viennozīmīgi var pateikt, ka kāds no variantiem ir "labāks"..

Link to comment
Share on other sites

Luke, nu netēlo taču eee.... netēlo, labi? Tu taču labi saprati, ko gribēju teikt.

 

A gribēju teikt lūk, ko - ja man patīk A vai B labāk par esošjiem C vai D, tad es nolemšu, vai pietiekoši labāk, lai domātu par A vai B. Protams, palasīšos "guru" izteikumus, kādu žurnālīti, kā praktiķis gribēšu paskatīties shēmu un palasīt, kāpēc jama ir tieši šitāda (hui ķebe shēma!!!) u.t.t. Bet viss pēc "protams" sastāda pusprocentu no manas izvēles.

 

Es pats priekš sevis secinu, ka esmu absolūti nederīgs drāšu biznesam. Ar ko arī sevi apsveicu. Pārējie var drātēties tālāk. Lai jums veicas !!!

Link to comment
Share on other sites

Pie golden ears quiz ir viens no vienkaarshaakajiem testiem kaads var buut/ bija :D vispaar , vareeja buut arii sliktaak/ gruutaak, atshkjirt stereo lietas par mazaaku dB nobiidi vai klusaak/ skaljaak zem 1,1dB .... ... 100% completed

Link to comment
Share on other sites

Pievienojos Kevinam un Longam- '100 compleeted', bez austiņu pielietojuma.

 

Visgrūtākais bija noformulēt tās frekvences,jo sadzirdēt vari, bet kuras tās ir- čakars pamatīgs, ja nav ikdienā ar to jāņemas.

Nākošais grūtākai bija augsto frekvenču nogriešana. Nomainīju gana starpbloku vadus, gan tīklinieku uzliku tādu , kas augšas akcentē- tiku līdz vidum. nācās pielietot negodīgu gājienu- pieslēdzos tikai pie skandu augšējām klemmēm. Tad nu fiksi tiku pāri šim uzdevumam. Saprotu, ka gluži godīgi tas nav, bet klausījos mājas apstākļos, kādi nu tie ir un baigi gribējās tik tālāk.

 

Visnotaļ noderīgs tests un vingrinājums, arī uz pārdomām rosinošs. Vismaz skaidrāks palika , kurā virzienā jārok, lai sistēma skanētu pareizāk.

Kad tikšu pie austiņu pastiprinātāja un normālām austiņām, atkārtošu vēlreiz.

Arī foruma kaušļiem un moderiem iesaku pamēģināt!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...