Jump to content

Nepieciešama apmācība mājās!


rom4ikus
 Share

Recommended Posts

Labdien visiem!


Vai kāds negrib  piepelnīties un iemācīt man fundamentālas zināšanas programmēšana(C++) un algoritmos. vienkārši daudz iekāvēju augstskolā un tagad nevaru tikt līdz. Piedāvāju stundu apmaksu.


Piedāvājumus, ja tādi protams būs sūtiet uz e-pastu. Vēlams no Pļavniekiem vai tūvākiem rajoniem. Runāju gan  LV gan RUS valodas.


epasts dzeests. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Vilx-

    34

  • Zux

    20

  • itanium

    8

  • deriksx

    11

Top Posters In This Topic

Posted Images

rom4ikus

Fundamentālas zināsānas šaja gadījuma nozīme pamatzināšanas C++ darbība un algoritmu uzbūve.

Link to comment
Share on other sites

Algoritmi jāmāk zīmēt uz papīra ar klucīšiem un dialogiem. Varbūt pat labāk būs, ja lieki laiku nešķiedīsi studējot nesaprotamo. Tiešām domā būt par programmētāju un ar to pelnīt labu algu?

Link to comment
Share on other sites

nu vilx-, tev visas iespeejas radiit fundamentaalu koderi no nulles :>

Ar prieku. Iedosi pāris liekas stundas diennaktī? :(

 

Hmm... vispār, man jau kādu laiku ir kaut kāds kukainis iekodis, ka gribas uzrakstīt programmēšanas tutoriāli no nulles. :p Varbūt šīs lietas var apvienot... Ja būtu kāds, kas uzreiz arī mēģina iet cauri tutoriālim un pēc tā mācīties... tad gan man būtu lielāka motivācija saņemties un rakstīt, gan arī būtu kāds, kas uzreiz norāda uz kļūdām, gan arī kāds tiešām iemācītos...

 

Vienīgais - nu, jā, klātienē tas nebūtu, un, ja to vajag steidzīgi, tad tas arī varētu nederēt...

 

Varbūt ir vēl kāds interesents?

 

P.S. Naudu par to, protams, neprasīšu.

Link to comment
Share on other sites

Cilveeks

Es uz to mācīšanos piesakos, cerams, ka tas pasākums aizies līdz galam.

Link to comment
Share on other sites

Tas būtu tādā formā kā blogs, kurā regulāri parādītos ieraksti ar jaunajām tēmām, un komentāros varētu taisīt diskusiju.

 

Btw - ja tiešām ir interese, tad gribētos arī redzēt kaut kādu sarakstu no universitātes ar obligātajām tēmām. A citādi, stāstīt var daudz. :)

Link to comment
Share on other sites

He, šķiet, ka interesentu netrūkst. :) Nu, ok, tad mēģinam. :)

 

Jautājums tikai par valodas izvēli - Varu piedāvāt šādus variantus (sakārtots secībā no tā, ko pazīstu vislabāk, uz to, ko pazīstu vissliktāk):

  • C#
  • PHP (lai arī populāra, īstenībā neiesaku)
  • Javascript (laba valoda, lai arī mācīties nebūs ērti, un ir vērā ņemamas atšķirības no visām citām valodām šajā sarakstā)
  • C
  • C++
  • Pascal
Citas valodas nemāku tādā līmenī, lai varētu pārliecinoši citiem mācīt. Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Hehe, gaumes, šķiet, visiem vienādas. :) Es arī dotu priekšroku C#, tikai tas varētu būt mazāk lietojams mācību iestādēs, kuras, šķiet, pieturas pie Pascal vai C++ (vietām arī Java manīta).

Link to comment
Share on other sites

O! Vilx-

Vēlme dalīties pieredzē ar daudziem un radīt fundamentālu apmācības instrumentu rodas parasti ne agrāk, kā pēc 50. Lai Tev veicas!

Link to comment
Share on other sites

Nevaru gan pieteikt nekādu nopietnu kandidatūru, bet labprāt palasītu kā notiek visa tā programmēšana no nulles, manuprāt, interesanta lasāmviela. Pats, savulaik, esmu studējis tikai pašus pamatus html un bor[ing]eland pascal, kur tā arī neko diži neiemācījos, bet tā kā studiju virziens bija cits, tad arī nebija lemts, kā arī jūtu, ka no manis nekāds ģēnijs programmēšanā nevarētu sanākt :D

 

T.i. ja Tu izdotu grāmatu, es būtu to gatavs nopirkt, kaut vai grāmatu plauktam :)

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

Protams. Citvalodu mēlēs jau ir dafiga tutoriāļu.

 

Bet, nu, ja būs liela piekrišana, tad varbūt arī notulkošu uz angļu valodu kādreiz. :) Citās valodās gan vajadzēs kādam citam tulkot. :)

 

Starp citu - es beidzot izlēmu. Pamatus sākšu mācīt ar C#, un pēcāk pārmetīšos uz C++, lai skaidrotu interesantākās detaļas. Redzēs, kā tas strādās. :)

 

Šodienas laikā uztaisīšu blogu un iedošu linku.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tik tiešām apsveicami.

Ja vēl tiks apskatīti arī paši algoritmu pamati un kvalitāte būs ok līmenī, tad šis kaut kur kā sticky jāpieliek, lai mazāk stulbu tēmu te rastos.

Link to comment
Share on other sites

sanfrancisko

apsveicama iniciatīva Vilx-, + vēl drīz pirmkursniekiem sāksies visas programmēšanas mājasdarbu nodošanas, un labs tutoriālis būs tieši laikā

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Nezinu, cik tas ir saistīts ar C++, bet vēlos pieteikties uz dažādu elektronisku ierīču programmēšanu (pa ausu galam esmu dzirdējis vārdu Audrino). Protu atšķirt spriegumu no strāvas un arī loģiskā domāšana nav sveša :)

Bet pilnīgi nesaprotu ar ko un kā sākt.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Sorry, ar to arī es nevarēšu palīdzēt. :) Bet programmēšanas pamati tur noteikti noderēs! ;)

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

Hmm, Vilx- taisies izskaidrot syntaxes, funkciju pamatus kad ko lietot utt., nevis tikai gatavus skriptus dot? Es par C++, C, Objective-C.

Labots - ProBook
Link to comment
Share on other sites

Taisos gan. Un, kā jau teicu, C# sākumā, C++ pēc tam. Pienāc nākamgad. :D

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Par to "varat nodoties instalēšanai" kuru versiju stiept?

 

-> http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads#d-2012-express

Vai es pareizi saprotu, ka 2012 ekspress derēs, ka jāņem desktop variants un tas ir bezmaksas pasākums?

 

Pirmais posts varētu tā tautiski izsakoties būt "Nepieciešamā programmatūra un darba vides noskaņošana"

Nu, lai nav kā krakotu geimu provējot LAN'ā palaist: kāda tev tur versija īsti bija, uzliec šito paču, eh man neiet, hostē tu, pag man nav reālā IP, sht omg etc..

Link to comment
Share on other sites

Postā jau uzrakstīts. :) Vajag VS2012 Express for Desktop. Tur pat tiešais links uz downloadu ir dots. Jā, tas ir 100% bezmaksas. Tur gan rakstīts, ka vajadzēs piereģistrēties, bet enīvei, tā būs bezmaksas, beztermiņa atslēga. Viss pilnīgi legāli. :)

 

Ja kāds varētu uztaisīt skrīnšotus ar instalācijas (un, ideālā gadījumā, arī reģistrācijas) procesu, tas būtu ideāli. Video arī derētu, bet tad tikai kaut kādu normālu HD, lai var burtus saskatīt.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Mja, tā varētu būt. :( Nu, piemēri tiešām būs vispārīgas konsoles aplikācijas. Nekādus Direktiksus u.c. maģijas netaisos rādīt. Galu galā - šis būs pilnīgiem iesācējiem, kas vēl ne rindiņu savā mūžā nav uzrakstījuši. :) Vajadzētu strādāt. :)

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Iniciatīva super! Bet, Vilx-, aicinu vēlreiz pamatīgi apdomāt programmēšanas valodas izvēli.

1. C# darbojas "tur augšā" uz jau tonnas esošu lietu un dziļi objektorientētā abstrakcijā. Lai iemācītos programmēt, ir jāsāk ar elementāru funkciju rakstīšanu un algoritmu sadalīšanu tajās, nevis ar abstrahēšanos mistiskos objektos. Tādēļ visprātīgāk būtu sākt ar C un, kad tas ir skaidrs, ņemt klāt C++ ar tā jaunievedumiem. Pēc šiem diviem C# un jebko citu cilvēks jau tālāk sagremos pats.

2. Apgūstamais apjoms C nesalīdzināmi mazāks, jo tas ir pilnīgi reāli apgūstams no A līdz Z. Turpretī C++ un C# grāmatas ir megabībeles ar bezgalību nekam nevajadzīgu jokainu konstrukciju.

3. Platformu dažādība. Lūk jau pajautāja par Arduino - tur ir C. Visa embedded pasaule griežas uz C un mazāk C++. Cilvēkam uzreiz atveras iespējas uz Windows, Linux, MAC OS, BSD, Microchip PIC, Atmel AVR, visdažadākie ARM, kerneļi, draiveri un dajebkas cits.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es par to domāju labu brīdi, un nespēju izvēlēties, ko labāk. Beigās paliku pie šādas secības, jo, man šķiet, ka pirmos soļus spert tomēr būs vieglāk C#. Tad, kad domāšana jau aizies pareizajā virzienā, varēs pagriezt grūtības līmeni uz augšu un iedot C vai C++.

 

Starp citu - C#, kā valoda, nemaz nav īpaši sarežģīta. Patiesībā, tā ir pat diezgan vienkārša. Tai (atšķirībā no C/C++) ir ārkārtīgi plašas standarta bibliotēkas (kuras aug resnumā ar katru nākamo .NET versiju), bet tās jau nav jāapgūst 100%. Grāmatas arī ir tik biezas tieši pateicoties tam, ka standarta bibliotēkas ir neizsmeļams avots. Bet tā, salīdzinot pašu valodu - nu, nez, tas pats kas C jau vien aptuveni būs.

 

Lai iemācītos programmēt, ir jāsāk ar elementāru funkciju rakstīšanu un algoritmu sadalīšanu tajās, nevis ar abstrahēšanos mistiskos objektos.

Ar to arī viss sāksies, neuztraucies. :) Objekti pēc pilnas programmas būs vēlāk. :) Labots - Vilx-
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Pašas valodas augošā secībā pēc grūtības ir C, C#, C++. Nevajag mest vienā maisā C un C++... ;) C++ bieza bībele ir jau par valodu vien bez bibliotēkām. Tā ir milzu valoda ar milzu iespējām visu nevajadzīgi sarežģīt. Bet C ir vismazākā un īstenībā arī vieglākā. Ja tā neliekas, tātad pašam īsti nav skaidrs kāds tieši ir C un nenāks par ļaunu precizēt. :)

 

Tad, kad domāšana jau aizies pareizajā virzienā, varēs...

Šis dzīvē nestrādā. Reāli tajā valodā, ko cilvēks pirmo apgūs, viņš arī mēģinās realizēt savas pirmās idejas. Pat tad, ja tā valoda/vide absolūti nebūs piemērota tam! Ja sāksi ar JavaScript, tad beigās iegūsi luņu baru, kuri visu mēģinās realizēt pārlūkā un nemaz nesajēgs kas ir kompilators. Tādēļ labāk sākt ar to, kur cilvēks izpratīs kā strādā dators. Pēc tam augstākās abstrakcijās (C#, Java) jau katrs varēs aiziet pats pēc brīvas izvēles. Būsim godīgi - neviens, kurš sāk ar C#, nepāriet vēlāk uz C, jo vienkārši nav spējīgs to saprast dēļ tā, ka nesaprot kā strādā dators. Turpretī jebkurš C koderis bez problēmām ātri sapratīs C# kodu.

Labots - Inspektors Caps
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Beigās būs kaut kas no patterniem MVC, MVP, MVVM vai citiem?

Baidos, ka nē, vai arī ļoti tālu. Mans mērķis ir iemācīt programmēšanas pamatus, nevis dažādus freimworkus un pieejas. To tāpat ir tik daudz, ka varētu gadiem rakstīt, un jēgas nekādas. Tos apgūs dzīvē, kad nonāks attiecīgā vidē.

 

Šis dzīvē nestrādā. Reāli tajā valodā, ko cilvēks pirmo apgūs, viņš arī mēģinās realizēt savas pirmās idejas. Pat tad, ja tā valoda/vide absolūti nebūs piemērota tam! Ja sāksi ar JavaScript, tad beigās iegūsi luņu baru, kuri visu mēģinās realizēt pārlūkā un nemaz nesajēgs kas ir kompilators.

Tu zini, mēs šitā varētu diskutēt ilgi un gari, un beigās tāpat ne pie kā nenonāktu. Katrai valodai ir savas priekšrocības un trūkumi. Tā labi padomājot, man zināmie labie programmētāji ir katrs sākuši ar kaut ko citu. Es, piemēram, sāku ar QuickBasic. Un ko? Ir ok. Manuprāt tas, vai galā sanāk labs programmētājs vai slikts, nav tik ļoti atkarīgs no tā, ar kādu valodu sāk, bet gan tā, kā to pasniedz, un cik tas pašam interesē. Mans mērķis tāpēc ir to visu rakstīt pēc iespējas interesantāk, un man šķiet, ka C# ar Visual Studio būs sakarīga izvēle šādam mērķim.

 

Eventuāli ceru aplūkot arī C/C++ un Javascript, jo katrā no tiem ir interesantas lietas, kas nav citos.

 

savukart es pienaaksju tad, kad kaads asm spees no pamatiem izskaidrot:>

Dīl!
Link to comment
Share on other sites

Nagi ieniezējās pakritizēt Vilxa ideju, bet nu laikam atturēšos ...

Mans priekšlikums - neieslīgt elementāru lietu izklāstīšanā, bet uzreiz sākt ar kādu ambiciozāku plānu, piemēram: taisīsim kopā grāmatvedības uzskaites sistēmu, un tad pamazām iet uz to. Programēšanai kā tādai nav jēga, ja nezin kur to iebāzt.

 

Link to comment
Share on other sites

Lai gan manas gaitas programmēšanā beidzās ar Basic uz ZX Spectrum, biju izkodis visu, varbūt gandrīz visu. Tolaik skolā tās bija jaunās stundas, pirmie kompji BeKas. Smieklīgi atcerēties, bet vēlāk skolotājam laboju kļūdas. Gribējās turpināt to visu, bet dzīve iegriezās savādāk, tad nu arī ir interese šim pasākumam, lai arī vairāk nekādu citu programmēšanas valodu vairs neesmu mēģinājis.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...