Jump to content

DIY pastūzis austiņām


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Lasot forumā biedru rakstus par labām mājas audiosistēmām, vienmēr gribējies kaut ko tādu iegūt savā īpašumā. Diemžēl vienmēr $$$ kaut kur citur vairāk ir bijusi vajadzīga un galvenais - nav kur to sistēmu klausīties..... Dzīvoklī - kaimiņiem nepatika mana muzikālā gaume pat skaļumā ko nodrošināja radiotehnikas 30nieces.  Tagad mājā - sievai jāguļ, bērnam jāguļ. Realitāte ir tāda ka klausos muzonu uz austiņam, kas pieslēgtas pie PC.  Austiņas lielās, slēgtās, pirktas savā laikā iekš USA. Gan jau ka skanējums nav ideāls bet var iztikt.

 

Galvenā problēma ir pc iebūvētais "pastiprinātajs". Domāju ka ir skaidrs uz ko viņš ir (pareizāk sakot nav) spējīgs.

Tāpēc ir doma papildināt PC ar kādu iebūvēto chipampu, ko viegli izveidot saviem spēkiem. Tā kā tiks slēgts pie PC, nekādas ieeju komutācijas, skaļuma un tembra regulācijas nevajag. Būtu jauki ja varētu baroties no pc barošanas bloka - ja tas ir iespējams.  Čipampu mikreņu ir daudz un dažādas. Jautājums cik W Rms jaudas būtu pietiekami austiņām? Kādreiz gribās uzgriezt skaļāk, bet nu protams ne tā lai sabeigtu austiņas vai savas ausis. 

Kura mikrene būtu labāka? Varbūt vienkāršāk (un lētāk) ir paņemt kādu b/u pastūzi - cik zinu te daži biedri tirgo. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Varu tev piedāvat Bravo V2 par 25ls.

Barojas no 220, līdzi dotu 2 barošanas blokus (kļūdas pēc atnāca ar diviem).

Vienkāršāk, protams, ka ir nopirkt   :)

 

Ja interesē un esi gatavs pats viņu savākt, varam arī sarunāt uz pēcapmaksu. Patiks - naudu pārskaitīsi, nepatiks - atvedīsi atpakaļ ;)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Austiņas lielās, kā DJ. :D Modeļa uzraksts jau sen kā noberzies no viņām....  Principā ir doma kaut kad tuvākajā laikā pirkt kaut ko citu līdzīgu vietā. Cenā - pieņemsim ka ~50ls. Vai tas par maz priekš labām ausīm? Gan jau ka pasūtīšu internetā, domāju ka lv būs dārgāk. Bet nu austiņas - cits stāsts - kad nobriedīšu pirkumam, būs jauns topiks. ;)

 

itanium- ko nozīmē pa lēto? Saprotu ka ir gatavs kits - pastūzis + baroklis. Man ar lampām ir tik vien pieredze kā bērnībā kad mainīju viņas krievu laiku tv. 

Ko zinoši cilvēki saka par itanium piedāvājumu? Bildē redzēju 1 lampu. Tiešām uz vienas lampas var stereo pastūzi uztasīt???

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Nu taisnība ir skarba - ja tiek uzdoti šādi jautājumi bez iepriekšējas pašizglītošanās ārzemju un lielās roģinas forumos, tad labāk neko pašam netaisīt uz savu galvu (vismaz tad, ja kaut kāds uzlabojums skanējumā, nevis vienkāŗsi paākstīšanās, tiek uzstādīts par mērķi) - rezultāts var būt sliktāks par vispār pastiprinātāja neizmantošanu... :/

 

Itanium variants, piemēram, nav slikts, pēc review spriežot.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Par kitu šo īsti nevarētu saukt, jo pastiprinātājs jau ir gatavs un tāds jauns arī nonāca pie manis. Atlika vien līdzi nākošo lampu ielikt iekšā. 

Lietots apmēram stundu un apmēram gadu stāv plauktā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu taisnība ir skarba - ja tiek uzdoti šādi jautājumi bez iepriekšējas pašizglītošanās ārzemju un lielās roģinas forumos, tad labāk neko pašam netaisīt uz savu galvu (

 

Sākotnējā izpēte gan krievu, gan ārzemju, gan vietējos  forumos ir veikta.  Neko negribu uz savu galvu tasīt - tāpēc jau ir ir šis topiks. 

 

Ja jau Tornis ieinteresējas par lampas pastūža piedāvājumu - tad jau izskatās ka tas ir to vērts..... Bet viņš ir stereo? Vai vajag divus tādus? 



PS. Ja viņš ir stereo - un tornis dod labas rekomendācijas kā austiņu pastūzim.. Un ja labā cena jāsaprot kā  cipars kas mazāks kā linkā norādīts.... Hmm.. Laikam būtu ar mieru ņemt - Tornim jau pilna māja ar visādiem audio gadžetiem ;) Nerīkosim takš izsoli.....  

Link to comment
Share on other sites

Ir, ir stereo. Ciparu pirms kāda laika ieliku pirmajā postā.

Atvainojos Tornim, bet, tā kā pats piedāvājos autoram, tad došu vien viņam priekšroku. Nekādas izsoles nebūs.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Kāds tad beigās tām dj austiņām modelis ? Nav neērtas kādas 2h noklausoties mūziku ? 

 

Cik bijušas dj tipa austiņas, visām problēma ar ērtumu, ausis nospiež zilas, pa lielam lielai daļai slēgto ir tāds simptoms, kaut kā tas "slāpējums" jāiegūst. SS.lv kadu laiku bija hd555 pa 30ls, kas ir tāds gardums par to naudu :)

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Modelis laika gaitā nodzisis no austiņām. Bija kaut kāds USA brands, eiropā nezināms. Pirku iekš ubid.com kādus gadus 10 atpakaļ, gala cipars ja atceros bija ap 50 usd... Neērtas nav, tikai tas ka jau pamatīgi nolietotas. Nākošais pirkums pēc pastūža būs jaunas austiņas.  

Link to comment
Share on other sites

24 omu austiņām ar tik maziem skaļruņiem tādu maz vajag? 

Tās ausis 20$ maksā, ieteiktu tev ausis iesākumā samainīt pret ko labāku un tad par DAC, pastiprinātaju domāt.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

nu, ja interesents nepaņem, tad es esmu gatavs eksperimentēt.
 

 

Jau uzrakstīju PM ka esmu gatavs ņemt.  Pa lielam tāpēc ka Tornis izrādīja interesi. Cik esmu šajā forumā lasījis, tad Tornis ir specss audio lietās un ja viņš ir gatavs ņemt = iekārta nevar būt pilnīgs mēsls ;) 

Link to comment
Share on other sites

Nē, nu principā austiņas man apmierina, lietoju kopā ar telefonu.  Pastūzi vairāk gan gribēju tikai tā, kā teikt, lai būtu ar ko paķimerēties. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tās ausis 20$ maksā, ieteiktu tev ausis iesākumā samainīt pret ko labāku un tad par DAC, pastiprinātaju domāt

 

Nu ar PC mātes platē iebūvēto "pastiprinātāju" nedomāju ka par kādu skaņas kvalitāti var būt runa. Skaidrs ka manas austiņas nav nekas ideāls, tomēr domāju ka pagaidām vājākais punkts ir pastiprinātājs.  



 

 

Pastūzi mobilu un uz 9v baterejas gribi vai 220? 

 

Es taču PM jau uzrakstīju. ņemu tavējo lampinieku!  

Link to comment
Share on other sites

Tas bija biedram Dundurs adresēts.

50$ un iekš USA var arī ko labu nopirkt, kas zin, varbūt tā arī ir ;)

Link to comment
Share on other sites

Principā, var gan 9v baterijām, gan 220v. Lai gan, manuprāt, ar baterijām viss tas pasākums sanāks lētāk.

Link to comment
Share on other sites

Man ir pamatotas šaubas, vai cenu diapazonā līdz 50LVL var uztaisīt kaut ko kvalitatīvu uz diskrētajiem elementiem. Varbūt gluži CMOY'u nevajag taisīt bet kaut kāds kvalitatīvs opamps ar labu strāvas buferi atgriezeniskajā saitē varētu skanēt pieklājīgi. Iečekojiet to pašu PIMETA- domāju, ka tādu var arī uz maketplates samest kopā.

 

Tāpat vajag paturēt prātā principu- garbagein * K= garbageout! Bez laba DAC'a no pastiprinātāja var būt ieguvums tikai tādā mērā, ka tiek atslogota esošā austiņu izeja.

 

No gataviem risinājumiem es varētu ieteikt FiiO E10, kam ir iebūvēts arī neslikts DAC's. Ja gribēsi ko labāku, tad tam arī ir line-out, kur pieslēgt nopietnāku pastiprinātāju, kā arī tas prot USB pārveidot uz SPDIF.

Link to comment
Share on other sites

man gan šķiet, ka 50 ls var arī diskrētā risinājumā iekļauties, ja neizmanto eksotiskus traņus. Ir gan daudz ausu stiprekļi kaut uz tiem pašiem BD sērijas traņiem izejāun parastajiem BC ieejā. Tur jau nekā dārga nav - 8 traņi uz kanālu +-. kopā būs max 10ls visām detaļām ja neaizraujamaies hi-end kondensatoriem + parasts baroklis ar regulatoru un mazs trafs uz PCB. un ķīnas alu kastīte pa 12ls.

Link to comment
Share on other sites

Šodien patestēju  Bravo V2 un pastūzis tika atzīts par labu esam. Silst viņš diezgan pamatīgi - nederēs tiem kas mēģina kapeiku uz elektrību ieseksot :D Kaut arī izskatās stilīgi esošajā "korpusā", tomēr tāds patrausls izskatās - liekas ka viegli sabojāt, ja neuzmanīgi apietas. Likt PC korpusā dēļ silšanas laikam jau ka nebūs prātīgi. Te kaut kas būs jādomā kā pasargāt.  

 

Skanējums uzlabojās, tomēr vēl nav tas ko gribētos. Gan jau ka pašlaik vājais posms ir austiņas. Vajag labākas, kā jau biedri teica. 

Jautājums kādas, pa cik? Gribu lielās. Ne pārāk dārgi un lai labi skan :D :D :D Saprotu jau saprotu ka pretrunīgas prasības. ;) Mūzikas stili - gandrīz viss sākot no tehno līdz šlāgerim. Pārspīlētus basus nevajag.

 

Būtu jauki kādos 50ls iekļauties, bet vai tas ir reāli? Varbūt ir jēga iekš ebay kaut ko b/u no augstā plauktiņa pameklēt? 

Link to comment
Share on other sites

nu lampinieks jau skan "savādāk" par klasisko traņu vai opampu ampu - tas vairāk līdzinās  lauķu SE ausu ampiem. THD arī ir lielāks, kā var redzēt specenē. bet tas gaumes jautājums - dažiem patīk siltums, dažiem detalizācija un citiem mikslis no abiem :)

Link to comment
Share on other sites

Stepselis. daudz pārdevēju no ķīnas... Bet cik droši ir šādas lietas no Ķīnas pirkt? Bail uz pakaļdarinājumu uzrauties.... 

Apskatīju ko krievi raksta par šīm ausī un kā atšķirt oriģinālu no pakaļdarinājuma - viss kas no ķīnas tajā linkā atbilst pakaļdarinājuma pazīmēm. Bet pakaļdarinājumi sūdīgi - piemēram abas ausis neskan vienādi. Vismaz tāda gļuka manējām tagadējām austiņām nav. 

Ja pērk no USA, tad kopā ar shipingu un muitu sanāk ap 160 usd. Varbūt kaut ko var dabūt lētāk tepat EU - vai vismaz līdzīgā cenā - nebūs mēnesis jāgaida un atkritīs sex ar muitu.... 

osscar,

Nav bijusi iespēja daudz salīdzināt, tomēr ar to ko deva ārā mātes platē iebūvētais "pastūzis" pat nevar salīdzināt! Zinu ka lampām kropis lielāks, bet kā esmu lasījis viņš ir uz ausi patīkams. 

Bez tam esmu slēdzis savas austiņas klāt sony mūzikas centriņam (tāds mini resiveris - radio, cd, bet tumbu komplektā nav) - viņam gan jau ka kaut kāds čipamps ar 30w rms (pēc specenes) iekšā ir. 

Nu lampas skaņa man patīt labāk - tam bija tāda "asa". 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Vai tad tā ir lampu skaņa? Es izteiktas pāra harmonikas esmu dabūjis arī no lauķiem un mosfetiem.

 

Īstenībā bez laba DACa par pastiprinātāju neko daudz spriest nevar. Tāpat arī ir jauki, ja ir klausīts, kas labāks, lai būtu iespēja novērtēt perspektīvā, nevis vienkārši- patīk/nepatīk.

Link to comment
Share on other sites

Kā skaņas avotu plānoju lieto Sound balster live skaņas karti.

 

Reku parametri:

 

 

Неравномерность АЧХ (от 40 Гц до 15 кГц), дБ: +0.03, -0.24 Очень хорошо
Уровень шума, дБ (А): -95.0 Очень хорошо
Динамический диапазон, дБ (А): 94.9 Очень хорошо
Гармонические искажения, %: 0.0013 Отлично
Интермодуляционные искажения, %: 0.0052 Отлично
Взаимопроникновение каналов, дБ: -94.4 Отлично
Интермодуляции на 10 кГц, %: 0.0060 Отлично
 

 

 

 

Tiešām pie USB slēdzamā skaņas karte (DAC) būs jūtami labāka?

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

live bija tas kraps, kura iekšēji visu pārsamplēja uz 48kHz, man aizdomas ka moderna dēļa iebūvētā skaņa būs labāka

Link to comment
Share on other sites

Neesmu pietiekami pētījis lai spriestu, bet kāpēc tad testos šai kartei tik labi parametri? (Vai viņi nav labi?)

Link to comment
Share on other sites

kuri ir labi parametri, joslas nelinearitātes uzrādīšana no 40Hz līdz 15kHz? tāda josla ir labiem vintage skaļruņiem līdz 70 gadiem :mrgreen:

bija man tāda padsmit gadus atpakaļ, vislētākais m-audio usb pasākums pēc viņas bija kā atvieglojums

Link to comment
Share on other sites

Superlux - nekaunīgi AKG pakaļdarinājumi... bet nu... katram savs...

Link to comment
Share on other sites

Njā, palasījos par Live skaņas karti

"Как и на других мультимедийных звуковых картах от Creative, на Live! 24-bit установлен один кварц 24,576 МГц, из за чего имеем только одну опорную частоту 48 кГц и производную от неё 96 кГц. Частоты 44,1 кГц и 88,2 кГц получаются при помощи аппаратного пересчёта, который реализован на этих картах весьма плохо"

 

Tātad ja skaņa ir ciparota ar frekvenci 48 khz vai 96, tad viss ir kaut cik ciešami, bet cd kvalitātes skaņas atskaņošana diemžēl pieklibos.... 

 

Jdat, kur tad smelties info? 

 

Kādu DAC vai skaņas karti izvēlēties? Domājamas ka skaņas kvalitātei ir vienalga vai DAC čips pie usb vai PCI pieslēgts... 

Link to comment
Share on other sites

Smeļos no veselā saprāta un no pratiskiem eksperimentiem, nevis no [cenzēts] reviewiem. 40-15000? [Atkal cenzēts]! S kokogo perepugu tik sūdīgs frekvenču diapazons? Tas kipa pirmais soundblasteris uz ISA slota?

 

Kādā veidā 48/96 atskaņošana tev čakarēs CD (44.1) klausīšanos? Kā tieši tie dzelži sajāj dzelzisko konvertēšanu? Kamēr nav mērījumu (kurus starp citu var uztaisīt mājās katrs pusdomājošs ITišņiks), tikmēr plika [cenzēts bļin!]. Baigā Grado ģimenīte salasījusies... Laikam spēcilāli lai zīmētot pokemonu priekšā.

 

USB vai PCI? Kāda starpība ja nav audiorasts? Nekāda!

Link to comment
Share on other sites

Parasti visiem DACiem ar diapazona apakšām nav problēmas. Par augšējo galu var pastrīdēties, jo mērījumos esmu redzējis, ka tiek izmantots low-pass filtrs. Laikam, lai tiktu galā ar troksni augstajās frekvencēs, nezinu. Gan jau, ka izņēmumi var būt, ja izmanto kaut kādas pasīvās IV pakāpes ar audio transformatoriem, bet 50LVL DACiem tas nedraud.

 

Pēc pāris ar USB DACu nodzīvotiem gadiem esmu pārliecināts, ka beigu beigās tos visus ierobežo barošana no USB. Skanēs ļoti dažādi, atkarībā no tā, ko USB ligzda dod ārā. Ja grib kaut ko labāku par iebūvēto skaņas karti, tad var uzmest acis FiiO E10, E17 un ODAC.

 

P.S. Superlux skan ok, ja neskaita pāris nejaukas rezonanses. Par savu cenu šīs austiņas pielaiž daudz mazāk kļūdu kā Grado par 60LVL. Un līdz AKG tur kā līdz mēnesim.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Gan jau ka pašlaik vājais posms ir austiņas. Vajag labākas, kā jau biedri teica.  Jautājums kādas, pa cik? Gribu lielās. Ne pārāk dārgi un lai labi skan

 

Daudz nav ko teikt, divi labi piedāvājumi, dodies ar savu pastiprinātāju un notestē, ja viss ok, tad tiešām super pirkums būs! 

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/headphones/bednij.html

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/headphones/bebjnl.html

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...