Jump to content

Viedoklis par Tannoy MX4


Yardingrave
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Nepieciešams iegādāt kādu nedārgu bet tai pat laikā pēc skanējuma pieņemamu grīdas akustiku 20kvm istabai. Tuks slegtas pie Denon stereo pastūža.

 

Tiks klausitas pamatā plates, radio. Žanrs - roks un varbut kaut kas smagaks.

 

Ir iespeja iegādāt Tannoy mx4 tumbas. Bet kaut kā pagrūti pa šīm atrast info. Protams tiks klausitas pirms pirkšanas, bet biedē ka ir tikai divas joslas - vai spēs izvērst skaņu pietiekami.

 

Paldies par jebkadu palidzigu viedokli.

Labots - Yardingrave
Link to comment
Share on other sites

Esmu klausījies citas Mercury sērijas skandas. Likās labas. Tā cena, kas ss.lv par jamām tiek prasīta, ir, IMHO, adekvāta. MSRP - 650 $ / pāris.

Link to comment
Share on other sites

Yardingrave

Paldies!

 

Kā vispar ir - cik daudz skaņas detalizāciju un pilnīgumu ietekmē fakts vai ir 2 vai 3 joslu akustika?

Link to comment
Share on other sites

Partyman

Tannoy rokam varbut nav pats piemerotakais,bet Tev ir iespeja paklausities un cenu(135 ls)varbut mazliet nokaulet...principa tas ir loti vertigs pirkums.

Link to comment
Share on other sites

Yardingrave

Dotajā brīdī primārais būtu nopirkt kādu starta komplektu, kas arī nebūt pilnīgi bezvērtīgs un vēlāk varētu pārdot un upgreidoties.

A ko vispār iesaki rokam no tāda pieejamā sākuma gala?

Link to comment
Share on other sites

Partyman

DAFUQ  neta pasutijis Magnat supreme 800,bet pats mekle plaukta skandas,varbut vari sarunat ar vinu...pats klausos ar Magnat 800 gan Black Sabbath,gan Prince un par to cenu apmierina viss...

Link to comment
Share on other sites

martinno

Taisnība. Šonedēļ jābūt jau atšipotām. Un būs uz tirdzniecību. 



Ja ir interese - PM.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Dafuks moš varēja uztaisīt kādu mazo apskatu (ar bildēm un kaut subjektvām izjūtām klausoties) tām Magnat Supreme 800 pirms tirgot nosti, lai forumā ir kāda reāli taustāma infa, citādi biedrs Parčimenis visos topikos pēc kārtas visiem iesaka kā supreme super super, bet pats tik vien var kā ielikt tumbu bildi ar kaķu draiskulību rezultātu un pierakstīt ka "prince skan kruta"... :)

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Partyman

Mans dargais draugs Konspirator!Manu pieticigo hi-fi var apskatit topika "lietotaju audio/video sistemas"(tavejo gan kautka nemana,ja nu vienigi tevis projekteto puķu/skandu galdinu...)bet par Magnat;laba stavokli, cena ap 100 ls gruti kautko labaku ieteikt,ja ir ,tad nekautrejies raksti...

Link to comment
Share on other sites

Yardingrave

 

Nu pat kā parādījies ssā: http://www.ss.lv/msg...kers/hocnh.html Katru dienu negadās redzēt aktīvās 3 ar pus joslu tumbas par 150 lašiem.. Cik labas, nezinu teikt, bet MSRP cik paspēju iemest aci internātā bija virs 1k GBP..

 

 

Paldies par norādi - skatīs tūlīt kas tas par zvēru. Aktīvās tā kā nebūtu nepieciešamas, bet nu acs jāuzmet.



Hmm.. tām Loewe aktīvajām ir 4 omi, man pastūzim minimums 6. Laikam nederēs, bet labojiet mani, ja kļūdos - tiešām maz orientējos skaņas tehniskajās lietās. 

Link to comment
Share on other sites

vai spēs izvērst skaņu pietiekami

Kas ir skaņas izvēršana?!

 

Tas Tannoy jau arī visticamāk kāds 2,5 joslu variants.

 

Es katrā gadījumā vairāk uzticētos Tannoy (kas ir tiešām skandu razōtājs) nevis Loewe (kas vairāk ir dizaina priekšmetu ražotājs, plazmas jau gan viņiem laikam labas bija).

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Nu jā, ja Tev ir labs pastiprinātājs, tad no tā, ka tumbas ir aktīvas, jēga maza..

Kas attiecas uz tumbu pretestību, tas, kas tiek uzrakstīts uz tumbu pakaļas, imho, lielā mēra ir atkarīgs no ražotāja godaprāta. (bija citā tēmā piemērs, ja nemaldos Jamo, kur skaitījās 8 omu tumbas, kaut arī minimālais impendance ir 3.8 omi.) Cik esmu dzirdējis, kādreiz padomijā skatījās cik omi ir pie 1kHz un pēc tā arī noteica, cik tumbām ir nominālā pretestība.

Kas attiecas uz konkrētiem Tannoy, izskatās pēc tipiskas 2.5 joslu sistēmas. Tas nozīmē, ka midbasa skaļruņi, pat iespējams, līdz krosa frekvencei spēlēs vienu un to pašu. Tas nozīmē, ka ļoti ticams, šie skaļruņi būs paralēli vai virknē. Pieņemu, ka virknē tie nav slēgti pa visam noteikti, tāpat arī domāju, ka ir maz ticams, ka šo skaļruņu spoles ir tītas uz 16 omiem. Nu un tagad jautājums uz atjautību- cik omi šīm Tannoy tumbām ir uz, piemēram, 200Hz??? Esmu gatavs saderēt uz manu mīļāko šokolādi, ka frekvenču diapazonā no skaļruņu rezonances frekvences līdz frekvencei, kur sāk darboties LPF, to pretestība ir +/-4 omi!

Kas attiecas uz Loewe- viss ir ļoti vienkārši un skaidrs- visticamāk basa galā ir salikti paralēli 2 x 8omu midbasa skaļruņi un godīgi pateikts, ka ir 4 omi. 

Par tiem Tannojiem- nedomāju, ka tur ir kādi patīkami pārsteigumi. Ja apskatās uz bildēm- man izskatās lētas kastes un tik pat lēti skaļruņi. Kā apstiprinoša norāde uz to, ir to cenas internetā kaut, ja apskatās jebajā ap kādām naudām Mercury sērija grozās.. Tas gan ne vienmēr nozīmē to, ka šīs tumbas skan sūdīgi (nezinu, neesmu dzirdējis).

Kas attiecas uz 2.5 joslām- arī šeit mēs esam runājuši par 2.5 joslu trūkumiem. Es drīzāk izvēlētos korektu 2 joslu sistēmu. Nu un 2.5 joslas ar 3.5 joslām vispār nav ko salīdzināt, jo kaut puslīdz normāla izpildījuma 3 joslu tumbām ir jābūt potenciālam skanēt labāk kā 2.5 joslu tumbām. Loewe man arī asociējas ar drīzāk ar ekskluzīviem televizoriem, kā akustiskajām sistēmām, taču tas neliek man domāt, ka tāpēc jamie nevarētu uztaisīt arī puslīdz labas tumbas, vēl jo vairāk, ja ļoti labus televizorus uztaisīt var..

Link to comment
Share on other sites

Tās skandas priekš LOEWE taisīja viens, neatceros gan kurš, bet normāls ķīniešu OEM kantoris. Tas pats, kas priekš JVC, Pioneer un vēl tur kaut kā.

Link to comment
Share on other sites

 

Tās skandas priekš LOEWE taisīja viens, neatceros gan kurš, bet normāls ķīniešu OEM kantoris.

Vēl viena versija- kaut kur lasīju, ka tās skandas taisot LINN, bet neesmu 100% pārliecināts- jāpārčeko.. 

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Nu, uz vidiem un augšām tie Tannoy skan gana labi. Varētu pat teikt, pārsteidzoši labi, priekš savas cenas. Ar basu ir bik švakāk. Tā ir gana daudz, bet uz bik sarežģītākām kompozīcijām tas kļūst maķenīt neskaidrs. Bet iespējams to var labot aizbāžot fāzgriezēja portu.

Par Loewe neko nemāku teikt. 3 joslas ir jauki, bet jāklausās. Un tad jau varētu arīuz šitām kastēm palūrēt - http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/loudspeakers/fnxbo.html . Par Genesis ir maz atsauksmju, bet tās ir gana labas :)

Link to comment
Share on other sites

Yardingrave
(labots)

Super paldies visiem par atsaucību!

Tagad jau ieskicējas vairāki varianti - tagad pastūzi padusē un jāpskraida visi izklausīt.

 

Jā, par Tannoy arī labas atsauksmes atradu, bet tiešām baida, ka tas bass varētu nebūt pietiekami izteiksmīgs, tomēr nav pilnas trīs joslas - bet nu šovakar skatīs dzīvē.

Genesis savukārt izrādās, ka labi kotējas štatos - vairs neražo, bet nu esot bijis labais gals - jautājums tik vai nebūs baigi izklausīts..

 

Tad vēl jāpagaida, kad biedram DAFUQ atceļos Magnat 800 pāris - pagaidām šis izskatās kā maksimālais ieguvums par sāktonējo budžetu.

 

 

Tā vai citādāk izskatās ka brīvdienas nepaies klusumā :)

 

________________________________
UPDATE
 

Tannoy iepazīts - ir smuks un patīkami detalizēts skanējums, protams varbūt nedaudz pietrūkst skaņas biezuma brīžos, kad uzliek kādu smagāku gabalu.
Zinu, zinu, ka tad vajag subi - bet nu tomēr..

Praktiskais jautājums - Magnat Supreme 800 papīros rakstīts, ka ir 4-8 omu pretestība. Kā viņi sadzīvos ar pastiprinātāju, kuram minimums ir 6 omi un uz augšu?

Labots - Yardingrave
Link to comment
Share on other sites

Yardingrave

Paldies visiem - tumbas iegādātas. Beigās no DAFUQ paņemti 800tie Magnāti jo nu pēc skaņas apjoma krietni pārspēja Tannoy. Nenoliegšu, ka Tannoy skanējums bija izsmalcinātāks un dzidrāks, tomēr to lielākoties noteica tas, ka faktiski nebija apakšu.

Savukārt Magnātu skaņas "treknums" kaut kā vairāk uzrunāja - neesmu vēl izaudzis līdz tam, ka varu ar tik pieticīgu basu izdzīvot :) Tannoy būtu laba izvēle ja klausītos pamatā klasisko mūziku un kādus iztiekti vokālus gabalus ar akustisku pavadošo sastāvu, tomēr ikdienā trāpās vairāk rokmūzikas un ja kādreiz arī gribās ko smalkāku, tad var jau arī tam Magnātam basus drusku piegriezt - pietiekami interesanti šīs tumbas spēja arī piemēram Sinatru atskaņot.

Bet nu iesaku kādam tomēr paķert tās Tannoy - skaņa laba un varētu teikt - kristāldzidra - kopā ar subi varētu būt lieliska starta kombinācija jebkādai mūzikai + stāvoklis perfekts.

P.S. Vai ir kādas idejas kur dabūt, vai kā uzmeistarot sietu tām Magnat tumbām? - vācietis maita bija atsūtījis bez sietiem un vēl pamanījies stūrus apdauzīt :)

 

Link to comment
Share on other sites

Par cik nopirki un kur "paldies"Partymenam par ieteikumu? :)

Labots - Partyman
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vācietis ir loceklis ar ausīm... TOP zustand, ibio...

Dabūja sarkanu feedbacku...

 

Nav nemaz tik traki - tās malas, protams, ir nepatīkams faktors, bet, vismaz man, acis negrauza. Sieti - gaumes jautājums, vai šoreiz - pircējam tos vajadzēja.

 

BET, cik nu viņas dabūju paklausīties - ļoti labs varinats priekš ierobežota budžeta - pieslēdzu, vazājos pa māju un domāju, kāpēc subis nav izslēdzies... izrādās subis bija izslēgts - tumbas deva pietiekami labu basu, nebiju gaidījis kaut ko tādu no šīm tumbām. Augšas un vidi arī patīkami... Dodu kādas 9 acis :)

Ja šobrīd vajadzētu grīdinieces nelielā budžetā, tad šis būtu Nr.1 ņemšanas variants.

 

Ja salīdzina ar 200 plauktiniecēm + subis, tad vidi un augšas tādas pašas, tik basi atšķiras... Tā kā - starpība nekāda.

Labots - DAFUQ
Link to comment
Share on other sites

Yardingrave

Par cenu šoreiz nestrīdos, jo stūri tiešām nav krimināli - nelieli lietotas mantas defektiņi. Sietus vajag, jo no kaķiem bail  - mājās tādi ir 3 gab. :)


Turklāt būsim reāli - uz vietas piedāvājums ir vairāk nekā sūdīgs a pašam vilkt kaut ko no ārvalstīm pašlaik nav laika un nervu. Turklāt akūti vajadzēja skaņu, jo plauktā tvīka čupa ar neklausītām platēm, svaigs atskaņotājs un arī svaigs pastūzis - trūka tikai tumbu. Tādā brīdī nervi netur un tiek ņemts pirmais iespējami labākais variants.

Bet nu vēlreiz saku pa tādu naudu skaņa ir zajebis. Kaut kad varbūt pat pamēģinās kādu ļoti subjektīvu apskatu uzbliezt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...