Jump to content

Jaunas skandas


Partyman
 Share

Recommended Posts

aspogulis

Es jau neteicu ka uzlabo- viņa ir domāta tam kam domāta. Un  katrā iekārtā tā funkcija tiek realizēta pa savam, citur sabojās vairāk citur mazāk. Atsevišķam subim ir visas iespējas sačakarēt visu ievērojami vairāk




tikai sabojā skaņu, manā izpratnē

Tev par godu ir atsevišķa podziņa -SOURCE DIRECT :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • martinno

    23

  • nezinīc

    12

  • Partyman

    16

  • alusbundza

    23

alusbundza

Tev par godu ir atsevišķa podziņa -SOURCE DIRECT

ja neesi savā sētiņā nekad paklausījies, kā skan grīdas skandas kopā ar stero pastūzi ,tad nav vērts par podziņām filozofēt

kā teica  

Konstatators, tad londleiss uzlabo auss skaņu uztveres (sūdīgas) iespējas,

un šie uzlabotāji ir jāizmanto tikai nekvalitatīvām (vai mazjaudīgas) skaņas pastiprinātāja ierīcēm vai izmantojot mazjaudīgas skandas (maza diametra basa skaļrunis)

 

redzēs, ka tūlīt mani kāds nolīdzinās ar zemi......

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

loudness ir domāts nelieliem skaļumiem, jo cilvēka auss nav lineāra - pie neliela skaļuma auss vislabāk "dzird" vidus diapazonu kam tā arī pamatā paredzēta. loudness paceļ zemo galu un augsto. ir vēl integrētie varianti - kad loudness pats "regulējas" grozot poci, tiesa tādus počus ar tiem papildus izvadiem tagad ar uguni neatrast.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Kopš lietoju stereo subjus, nekāds loudness neprasās - mainot skaļumu, basa līmeņa proporcija nemainās.

Link to comment
Share on other sites

Kā man negribās būt par cilvēku, kurš mūždien kādu strostē (it īpaši gadījumos, kad šis kāds ir viena un tā pati persona), bet- Armand, pirms ko runā apgalvojuma formā, lūdzu izlasi kaut iepriekšējo komentu, ko raksta par Tevi daudz zinošāki cilvēki! ;)

 

loudness ir domāts nelieliem skaļumiem, jo cilvēka auss nav lineāra - pie neliela skaļuma auss vislabāk "dzird" vidus diapazonu kam tā arī pamatā paredzēta. loudness paceļ zemo galu un augsto.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Luke, viss kārtībā - kuram katram taču nav savs personīgais strostētājs, līdz ar to varu būt tikai lepns par to. :D

 

Paldies par īpašām rūpēm, bet es jau izlasīju iepriekšējo komentāru un nekā jauna neuzzināju. Pat, ja es nezinātu loudness pielietojumu un pēkšņi taptu apgaismots, tas nekādi neizmainītu to, ko es dzirdu, regulējot skaļumu. Ja es izslēdzu subjus, tad, klusi klausoties, basa ir par maz, pagriežot skaļāk ar subjiem, nejūtu nekādu disbalansu.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Runājot par jaunām skandām- ko vīri teiks par šādu kitu: http://www.iplacoustics.co.uk/M3M%20Rib%20Mk%202.htm

 

Prasības ir, lai skaļruņi labi tiktu galā ar vidējo diapazonu un augšām. Tā kā ikdienā klausos austiņas, tad būtu jauki, ja skaļruņi spētu piedāvāt arī labu detalizāciju. Ar basu neesmu izlutināts, tāpēc negaidu, ka 5 collu vūfers atskaņos kaut ko īpaši zem 80Hz- galvenais lai būtu dzirdami virstoņi, par pārējo smadzenes parūpēsies.

 

Novietojums būs analogs nearfield monitoriem ar 30cm no aizmugurējās [mūra] sienas. Istabas kopējie izmēri a*b*h=7*4*3m, uz grīdas ir paklājs. Aizmugurējā siena no ģipškartona, kas par laimi negrab.

 

Esmu atvērts arī jebkādiem citiem ieteikumiem!

Link to comment
Share on other sites

Nu par to kitu- tie 5" vūferi man ļoti atgādina hi-vi. (Kaut kas līdzīgs šim: http://www.madisoundspeakerstore.com/approx-5-woofers/hi-vi-m5a-5-alloy-cone-woofer/ ) Lēti- tādi nāk ap 30eur gabalā. Par Fountek pīkstuļiem- man pašam personīgi patīk ribbon pīkstuļu skaņa. Šie cd1.0 ir lētākiem Fountek ribboni- arī nāk ap 30eur gabalā.

Filtra kross otrās kārtas esot ap 4kHz. Kita bildē gan ir redzami tikai viens kondensators un viena drosele. Tas nozīmē- vai nu midbass pilnā joslā un pīkstulim otrā kārta vai midbasam virknē drosele un pīkstulim virknē tikai viens kondīzers..

Īsumā nezinu kā tas viss var maksāt pāri 200gbp, priekš tik palielas istabas stipri par mazu, imho, un es tomēr pieliktu kādu simtiņu un nopirktu/uzbūvētu kaut ko labāku (tas mans personīgais viedoklis)..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Šis jau nopietnāk- ja neko nejaucu- rādās pēc trešās kārtas midbasam un otrās pīkstulim. Ja tas tā ir, te gan izskatās, ka pīkstulim pret zemi ir lielāka drosele kā vūferim virknē.. Hmz, varbūt ko jaucu- parasti jau vūferim virknē liek spoles ar max mazu R..



Par tiem pīkstuļiem jāpiebilst, ka Founteki jau no rūpnīcas nāk sapakoti kā "matched pairs". :)

Link to comment
Share on other sites

luke--- lpf spolee ir serde kuru tu neredzi

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Mjā... Nū, pazavēršos vēl. Viņiem arī ir transmission line kiti, bet tur izskatās, ka pamatīgi galdniecības darbi jāveic. Nezinu arī, kā tie sadzīvo ar nekoriģētu istabu.

Link to comment
Share on other sites

Negribas jau cita cilvēka maciņā skatīties un kaut kā mainīt domas par to, kur likt naudu, bet jāpiekrīt Luke. Es ne par ko neizdotu tik daudz naudas par ļoti glīti noformētu S30. Ja neskaita pīkstuli, protams. Nekādu vidējo diapazonu, par labu vispār nerunājot, Tu no šitā nedabūsi. Par basu, esi izlepis vai nē, nav runas vispār, Jo paši viņi raksta - "Response Linearity......+ or - 1db (250 - 20k)". To gan viņi raksta Alubundžas piedāvātajā variantā, bet neredzu atšķirības starp abiem variantiem.

 

Kaut gan - ne jau visi klausās PinkFloyd, kā es pašlaik.

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf, nu ja Tev tā istabas akustika čakarēs skaņu, tas notiks gan FI gan TL kastēm, bet man gan gribas cerēt, ka Tu nedaudz pārspīlē ar satraukšanos par istabas akustiku, jo istaba ir diezgan paliela (kas ir salīdzinoši labi). Man pat līdzīga lieluma istabā puslīdz normāli skanēja un mērījās open baffli, kas ir ļooti izlepuši attiecībā pret telpas akustiku (skat. bija Satelītu un Subvumbfera tēma ar mērījumiem nekoriģētā istabā no 3 metru attāluma).

Atceros Tavu sāpi attiecībā uz to, ka Tev nepatīkot trebls tām Jamo tumbām (ja nejaucu). Kaut arī toreiz Kaspičs ar putām uz lūpām mēģināja iegalvot, ka pie vainas ir istabas akustika, manuprāt, to problēmu iemesls ir visai vienkārš- tas pīkstulis ir sūds un viss.. Kā jau esmu teicis- augšas telpas akustika ietekmē vismazāk.. ..bet kurš gan grib strīdēties ar Kaspiču, jeb citiem vārdiem- kurš gan grib izjust uz savas ādas Kaspiča dusmu izvirdumu.. :D

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Ja runa par maciņu, tad griesti ir ~500LVL (tā ir mana psiholoģiskā robeža). Ir piejama līme, klemmes, urbšanas/skrūvēšanas rīki, lodēšanas aprīkojums, multimetri. Korpusa detaļu sagatavošanu drīzāk uzticētu kādam galdniecības vai CNC kantorim.

Link to comment
Share on other sites

Nu Alusbundžas piedāvātajā variantā ir labāks pīkstulis, bet par MTM problēmām arī šeit ir diezgan padaudz runāts..



Rudewolf- tie 500 laši ir neskaitot darbu kastu taisīšanai vai ar visām kastēm?

Par to summu, imho, varētu pat domāt par 3 joslām..

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

500LVL ir manā prātā noliktā summa, aiz kuras jau ir "dārgi". Pieļauju, ka izstiepjot projektu arī budžetu varētu pastiept. No korpusa darbiem es pats noteikti varētu veikt līmēšanu, finierēšanu vai krāsošanu- rūme tam ir, galvenais būtu tikt pie gatavām detaļām. Ir brīvi bēniņi, kur neviens nebārsies par putekļiem un smaku.

Link to comment
Share on other sites

Kad pirms kāda laiciņa pētīju, lai savāktu daļas lūk šādam projektam http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm sanāca kaut kur 300+ laši. Pats pēdējā laikā cepjos attiecībā uz kaut ko tamlīdzīgu http://www.troelsgravesen.dk/JA8008.htm , cerot, ka kaut kas tamlīdzīgs varētu kalpot kā reference (Troels pats saka, ka tumbas no šiem skaļruņiem ir labākais, ko viņš līdž šim paveicis), kā arī vēl viena tikai Kevinam zināma iemesla dēļ.. :D

Link to comment
Share on other sites

Ak jēeeee.... Būtu man tāda nauda !!!! Ko tik visu nevarētu uztaisīt !! Ja pats esi gatavs līmēt, finierēt u.t.t. - galdniekam par saplākšņa sazāģēšanu un pāris caurumu izfrēzēšanu - 50Ls max. Ja pastāvi uz konkrēto kitu - skaļruņu cenas Tev zināmas. Pakonsultējies ar Kevinu - ieteiks labākas lietas par labākiem cenņikiem. Labiem vidučiem - noteikti.

 

Negribas būt uzbāzīgam, bet..... Par basu vari painteresēties šeit - http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/153018-emos/?hl=emos

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es pašlaik ne uz ko nepastāvu, jo man nav pietiekamu zināšanu, lai veidotu informētu uzskatu, uz kā balstīt to pastāvēšanu. Ir vēlme šogad izveidot audiosistēmu, kas spētu patīkami atskaņot mūziku man un citiem, kam būs vēlme sēdēt blakus. Ir hipotētiskais cipars- 500LVL skandām un vēl nenoteikts cipars pastiprinātājam. Visu to ir plāns pabeigt līdz gada beigām. Pamatā sākot ar skandām, jo tās būs daudz vieglāk apstrādāt vasarā, kad bēniņos būs silts.

Link to comment
Share on other sites

martinno

 

kas spētu patīkami atskaņot mūziku man un citiem, kam būs vēlme sēdēt blakus

Esi egoists - nopērc austiņas...   :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

 

Esi egoists - nopērc austiņas...

 

Es baidos, ka man esošajai austiņu sistēmai jūtams uzlabojums izmaksātu vismaz tik, cik plānotā skandu sistēma. 



Tas 3-Way Classic izskatās interesants, to varētu provēt uzlipināt. Drusku gan atsit maziņas deviņdesmitnieces, hehe...

Link to comment
Share on other sites

 

Tas 3-Way Classic izskatās interesants, to varētu provēt uzlipināt. Drusku gan atsit maziņas deviņdesmitnieces, hehe...

Nu kāpēc gan deviņdesmitnieces? Nu var jau, piemēram, atgādināt arī klasiskos JBLus vai Spendorus.. ;)

Cenas ziņā no Troelsa prodžektiem gan jau ceļams būtu, piemēram, Poor Man's Strad attiecīgi ar lielāku midrange un zemāku krossu starp midbasu un midrangu (tas labi), bet nu ar kastēm varētu būt pamatīga ņemšanās. 3Way Classic no uzbūvēšanas viedokļa rādās visvienkāršākās.. Vēl simpātiskas man liekas Acapellas un daudzi citi prodžekti tam pašam Troelsam, bet nu cipari arī uzreiz gan jau pagriežas (neesmu gan rēķinājis)..

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es no Spendoriem esmu klausījies A6, man patika. Diezgan brit-īga skaņa. Par JBL neko daudz nezinu, tik cik redzēju to lielo, ko pats Troels ķidāja. Cik sapratu, tad tā 3-way classic shēma esot bijusi ļoti populāra septiņdesmitajos.

 

Diezgan interesants bija viens 3WC, ko tas Itālis no akmens masas uztaisīja. Cik saprotu, tad viens no mērķiem ir sasniegt maksimālu kabineta sieniņu stingrību? Parasti laikam izmanto MDF, bet esmu dzirdējis arī par kastēm no saplākšņa (audiofīlā baltijas bērza!). Ko būtu vislabāk izmantot?

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

MDF it kā esot mazāk iespēju rezonēt, bet saplāksnis ir izturīgāks un smagāks. Ja kastēm labi stiprinājumi, tad, manuprāt, nevajadzētu īpaši uztraukties par saplākšņa rezonansi. Man nepatīk MDF smalkās putekļainās skaidas un tas, ka pēc atkārtotas skrūvju ieskrūvēšanas/izskrūvēšanas skrūves vītne ātri vien tiek sabojāta. Es dodu priekšroku saplāksnim.

Link to comment
Share on other sites

 

Laikam jāieliek te ebaja solīšanas ābece - trīs galvenās lietas, ko iesaku dzelžaini ievērot: 1. Solām tikai vienu vienīgu reizi; 2. Tā vienīgā reize ir ne ātrāk kā dažas sekundes pirms izsoles beigām; 3. Solām maksimālo cenu, ko esam gatavi maksāt. Viss

   Pilnībā piekrītu Ivo rakstītajam un no savas ne pārāk lielās pieredzes varu piebilst par EbayUK.

   1. Ja izsoles beigas iekritīs darbadienā(darba laikā)-cena krietni zemāka kā brīvdienās.

2. Pamatā esmu centies lūkot tieši ar paņemšanu no adreses. Pirms izsoles beigām sazinos ar pārdevēju un noskaidroju vai viņš iesaiņos transportēšanai. Vēl nekad nav atteikts(5 vienības pirktas šādi). Ja noskatītais ir kas īpaši iekārojams un iespējams rets un pārdevējs nevēlas krāmēties ar saiņošanu-risināms jautājums.

3. Kapēc izvēlos ar paņemšanu no adreses? Sanāk daudz lētāk ne tikai transporta izdevumi, bet ari izsoles galaiznākums.

Link to comment
Share on other sites

Ir viens stulbs jautājums. Ir resīveris Pioneer VSX-915, bet nevaru saprast par pretestībām. Aparāts atbalsta akustiku ar 6-16 omu pretestību.

You can use speakers with a nominal impedance between 6–16Ω (please see Switching the speaker impedance on page 81 if you plan to use speakers with an impedance of less than 8Ω

 

Līdz šim tā kā biju noskatījis Magnat Monitor Supreme 2000 skandas, bet tā arī neiebraucu, kāda ir to patiesā pretestība, jo datasheet stāv rakstīt 4-8Ω.

 

Jautājums vienkāršs - vai šie čabulīši savā starpā būs spējīgi ilglaicīgi draudzēties, un vai pastāv draudi (un kādi) šādas sistēmas normālai darbībai?

Link to comment
Share on other sites

martinno

Man 4-8 omu Magnāti stāv pie reša ar min 6Omu pretestību - viss strādā kā pienākas un nekādu gļuku nav.

 

P.S.

Kur ņemsi skandas? :)

Labots - DAFUQ
Link to comment
Share on other sites

Nomierināji.

 

Friču ebay ir daudz piedāvājumu, gan jau LBSS atgādās vienā gabalā.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

vai pastāv draudi

draudi pastāv,

ja Pionieram slēgsi klāt Surpreme 2000 , nosvils tev tas resis

Link to comment
Share on other sites

martinno

Jopcik... es bik vienu nulli nepamanīju :D bet nu tas gala faktu nemaina...


BET, @@alusbundza, kāpēc Tu tā domā?

Labots - DAFUQ
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

ja minētajam Pionierim var slēgt klāt skandas ar pretestību ne mazāku par 6 omiem (tad Supreme 2000  - 4 omi)

griežot ručkā, resim nosvilināsi izejas

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

Magnat Monitor Supreme 2000

šitos tev normāli izkustinās tikai stero pastūzis ar 100 w jaudu uz kanāla 

Link to comment
Share on other sites

Kāds var apstāstīt, ko nozīmē tie 4-8 omi Magnātam?

 

Jebkurā gadījumā ručkā noteikti iegriezt sanāks tikai dienā, kad saņemšu (ja izvēlēšos) Magnātus, lai redzētu, ko tie spēj (iepriekš pabrīdinot kaimiņus :D). Un jebkurā gadījumā pastāv ss.lv, kur to Pionieri aizlaist un sameklēt kādu pieklājīgu pastūzi (baigi gan vajag optical input, lai TV pieslēgtu).

Labots - tomy91
Link to comment
Share on other sites

martinno

Kaut kur lasīju forumā tieši par Magnātiem, ka šie norāda 4-8 un tas esot godīgāk nekā dara citi, kuri piemēram norāda tikai vienu ciparu, jo tā pretestība neesot konstanta visu laiku, bet tā peld...

Tā kā esmu tups, tad ticēt vai neticēt neuzdrošinos, bet gribētu gan izprast.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

ko nozīmē tie 4-8 omi Magnātam?

tas nozīmē, ka tev jāslēdz klāt pastūzis, kam var slēgt klāt no 4 omiem (ja bieži klausies skaļu muzīku)

ja kaimiņus negribi traucēt, un klausies normālā skaļumā, tad vis būs kārtībā , arī dotais Pionieris būs labs 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...