Jump to content

JVC CA-mxj550r mūzikas centrs magnetafona siksnas.


jazepssdfafs
 Share

Recommended Posts

Uzreiz atvainojos - Varbūt  nav īstajā vietā tēma.

JVC CA-mxj550r  meistari palīdziet lūdzu atrast šim centram  magnetafonu piedziņas siksnu uzstādīšanas  shēmu vai tehnisko dokumentāciju.

Siksnas vienkārši bija nomestas - nevaru vienkārši salikt vietā.
Googli māti izložņāju ......

 



Iepriekš paldies.

Link to comment
Share on other sites

A kas mūsdienās ir magnetafons? Ķīniešu strādnieki jau sen priekš Tevis saražojuši MP3 aparātus. Ja arī gribi sataisīt, tad ne jau bez iemesla tās siksnas nomaucās. Gan jau no vecuma izstaipījušās un,ja arī uzmauksi pareizi, tāpat nestrādās.

Link to comment
Share on other sites

jazepssdfafs

Nav  runa par to ko ražo. Centrs  ir ļoti labā stāvoklī.  Siksnas nav  izstaipītas,  mehanisms arī izskatās ļoti maz lietots. Es labi saprotu ironiju - bet cilvēks kas palūdza salabot ilgstoši atrodas slimnīcā,  Tātad, ja lūdz  saremontēt .tad laikam  ir iemesls un vajadzība.

Link to comment
Share on other sites

Centriem googlē neko neatradīsi. servisa manuāļi pārsvarā ir pieejami tikai nopietnākiem aparātiem.

Cik tur to siksnu ir? Cik motoru? Es gan tikai ar trīsmotorniekiem esmu krāmējies pēdējā laikā. Visplatākā siksna parasti piedzen toņvārspstu. 

Bildes vismaz iemet, kā mehānisms izskatās.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tā nav ironija, tāir dzīves realitāte- kasešu magnetafoni ir miruši kā suga! Protams, var jau cilvēkam palīdzēt, bet ka beigās nesanāk vēl sliktāk. Tas maģis lāga nedarbosies(gadi dara savu un mūzikas centros labas kinemātikas nelika) un saimnieks Tevi uzskatīs par sliktu meistaru. Es piemēram jau sen vairs neņemos labot VHS videomagnetafonus, kaut savulaik tas bija viens no lielākajiem ienākumiem. Cilvēki pa vecam ieradumam nes, bet es tā i saku,ka negribu būt slikts meistars, jo vecu maģi sataisīt ar garantiju nevar un vispār jāpērk mediju plaijeris vai uztvērējs ar ierakstu un kādas tur vispār mūsdienās kasetes, ja visu sen jau raksta fleškās.

Link to comment
Share on other sites

jazepssdfafs

http://failiem.lv/u/poofeaa

 

Atkartoju  cilvēks grib un pasuta mūziku. Nav runa par to  ko velās. Tas nav mans uzdevums viņu pārliecināt. Didzi es 'tev privāti rakstiju no kādas slimnīcas cilvēks. Nu nevajag man padomu ko darīt ar veciem  centriem.

Mehānisms ir ļoti labā stāvoklī, nezinu kā bet reversīvā galviņa ievilka saplestas lentas gabalu. nometa  siksnas.

Divas siksnas,  viens  motors.  http://failiem.lv/u/poofeaa

Link to comment
Share on other sites

Viens motors uz abiem mehānismiem? Jā, nu pēc bildēm grūti kaut ko pateikt. Pieliec motoru tā, kā viņš pareizi stāv un skaties, kas ir vienā plaknē ar motora rullīti. Nekam sarežģītam tur nevajadzētu būt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

jazepssdfafs

Viens motors. Ar motoru uz augšu  rulliti iezimeju .

http://failiem.lv/u/ootzyuv



Paldies  Ivo. Biju domājis  varbūt  ka  ir    internetā mehānisma shema . Nekas cits neatliks  kā  ar zinātnisko     metodi - iebaksti. Negribas N reizi jaukt to buņdžu. Kamēr tiek līdz mehanizmam viss  jaizjauc. Atlikšu līdz rītam pasākumu.

Didzim  arī paļdis. :mda: Lai vien saimnieks met   ārā savu vērtibu (iespējams ka viņam tas ir dārgs aparāts).

Bet tomēr  sporta pēc vai tiešām nav kur apskatīt.?

Link to comment
Share on other sites

Es jau tā arī cilvēkoem prasu- tā jums ģimenes relikvija, ka gribat remontēt. Citādāk remontēt nav jēgas. Lielākā daļa cilvēku sāk saprast, ka tie laiki pagājuši, kad elekytonika kalpoja desmitiem gadu un tad vēl varēj aremontēt.

Ja par tēmu,tad uzliec motoru vietā un mēģini ar pinceti uzlikt tās divas siksnas. Tur nekāda kosmosa nav, viss tupa vienkāršs un ir tikai viens variants,kad siksnas vietā. Nedomāju, ka atradīsi rūpnīcas instrukciju ar kinemātikas shēmu. Tās klases aparātus neviens neremontēja. Kad nobeidzās, vienkārši izmeta.

Link to comment
Share on other sites

jazepssdfafs

Paldies  Didzi. Jautājums  atrisīnāts.Doma  nebija tāda  ka  šeit augstāka uzlikt siksnas,kautgan arī tas ir jāmāk un jāzina kā ir pareizi.Konkretajā gadījumā atsutija cilēks  uz manas foto shēmiņu pašrocigi uzzīmetu. Neapspriedīšu gari bet  nepareizi vai kļūdaini uzlikta siksna bieži noved pie citiem mehāniskiem bojājumiem. Arī N-tas reizes uzliekot un noņemot mehānismu tiek bojāti stiprinājumi (kā Jūs pats apgalvojāt ka aparāti ir  gandrīz vienreizeji). Atļaušos iebilst  ka līdzīgi aparāti maksā ap 100ls .   Pēc savas pieredzes varu apgalvot ka paaudze virs 30 gadiem vēl jo projām lieto šos centrus. lauku mazpilsētās tas vēl ir normāli. Man  kur es izlīdzu ar sadzīves tehnikas remontu (garīgi atpalikušo slimnīca) katrā palātā ir līdzīgas ierīces.

Ļoti žēl ka  šādu shēmu nav.

Paldies visiem admins varētu slēgt tēmu.

Link to comment
Share on other sites

Man pirms vairakiem gadiem bija JVC CA-MXJ750R muzikas centrs,biju loti apmierinats un uz to bridi tas bija  labakais muzikas centrs un ari mazliet vienkarsakais Jus pieminetais JVC CA-mxj550r ir pietiekami labs centrs,lai to labotu(sheit pat foruma cilveki megina labot visadus Radiotehnikas sudus par 5 latiem,kadel nemeginat salabot labu muzikas centru),lai Jums veicas.Darbs ko Jus darat ir loti nozimigs un vajadzigs.

Labots - Partyman
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nē, labākais centrs ever ir Panasonic SA-AK-52. :D

 

15737043_want-panasonic-sa-ak50-panasoni



Kad iegriež ručkā, tad kolbasī pa pus rajonu. :D

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Kristerīt, būtu nu paklusējis kolbasītājs ibio un uz saviem padomju audiošrotiem ķipa ārija paskatījies... tavs sarkasms nevietā, šitas vecais Pana centrs ir vēl visnotaļ kvalitatīvi uzbūvēts aparāts un neskatoties uz padsmit gadu vecumu es šamo vēl joprojām izmantoju, tiesa tumbas ir miskastē un tikai kā ārēju rādžiņu sajūgtu ar MaranC pastūzi un yamahām. Un zini, stacijas ķer labi un skaņu viņš dod ārā pietiekami kvalitatīvu, cik nu no FM var gribēt. Tāpat strādā visas pogas, nekas nav atliecies, izdedzis vai noplīsis, pat dīvainais 5 stāvīgais CD mainītājs strādā uz urrā un griež diskus uz nebēdu. To gan neizmantoju, CD imo noiets etaps, priekštam ir kompis.

Link to comment
Share on other sites

Tavai zināšanai, Āriju šodien par 20Ls pārdevu un tas par kolbasīšanu nav sarkasms. Laukos stāv tāds centrs, pa vasaru katru dienu pieskandina visu apkārtni. CD un kasetes neesmu mēģinājis, bet Latvijas radio 2 ķer labi.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Tavai zināšanai ir pilnmēness un es sen vairs nebrīnos, ka šinī laikā dīvaini cilvēki dara dīvainas lietas...

Link to comment
Share on other sites

jazepssdfafs

Aparāts strādā. Tadus  aparātus  lieto vel daudz. Kā piemēru pateikšu , mūsu miestā ir kumpalu veikals,par līdzigu aparatu prasa 25ls , neviena aparāta nav. Tiko parādas   nopērk. Cilvēki  - paskataties realitātē - kads nets,fleškas un citi datu nesēji - ja  laukos vajag  ko???  Ziņas, radio 2 muziks. Pus  latvija uztver  radio 1,radio 2.  TV   četrus  kanālus . Atvainojos rodas iespaids  ka dzīvojat Rīgā vai ārzemēs.

Atkārtoju doma bija atrast shēmas, reizēm tās ir noderīgas . Daļai aparātu RU   saitos tomēr kautkas ir. Man pašam ir AIWA  līdziga minētajam strādā  labi nesūdzos.

 

Adminiem lūgums aizvērt tēmu (pats nemāku).

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, nu nafig, lai radio klausītos, vajag CD atskaņotāju un kasešu maģi? Domā laiku tante dzīvē ir nopirkusi kaut vienu CD par 10Ls. Cita lieta, ka labs radio maksā dārgāk par bumboxsiem. Skats tiem nūzikas centriem lielākoties vienkšrši atbaidošs un tad vēl visas tās gaismasdiožu "krāsu mūzikas". Nu kam to vajag parastam lietotajam?

Link to comment
Share on other sites

Nepareizi. Šos centrus, atšķirībā no tīriem magnetofoniem vai plašu atskaņotājiem, var izmantot kā pastiprinātājus kaut kam tādam, kas pats neskan, kaut vai tam pašam plašu atskaņotājam vai lenšu magnetofonam :)
P.S. Vajag pastīties tālāk par savu degungalu - ne visi, parādoties, kaut kam jaunam, tūlīt masveidā visu veco, tai skaitā lentes, kasetes, skaņu plates, tūlīt škūrē uz izgāztuvi, tauta pamatā tā nedara, tikai atsevišķi tehnokrāti.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

var izmantot, bet priekš tam arī nevajag gumijas stiept kasešu mehānismā :D

pats tādu ilgi izmantoju, kasetnieki sen sačakarēti, cd lasītājs aizputējis ...

Link to comment
Share on other sites

var izmantot, bet priekš tam arī nevajag gumijas stiept kasešu mehānismā

 

Interesanti, kā bez tās gumijas var kasetes paklausīties?

Pavisam nopietni, pašam vēl kādi paris simti antresolā mētājas, nezinu gan, vai nav sabojājušās, gadus 5-6 neesmu kustinājis, bet izmest roka neceļās - savulaik tik daudz laika, līdzekļu un nervu ieguldīts...

Link to comment
Share on other sites

Tā nu laikam cilvēks iekartots, ka nevar šķirties no vecām mantām. Nu kam Tev tās vecās kasetes un ja vēl neklausies? Es vēl saprotu, ja cilvēki skaņuplates klausās, bet ne jau caur mūzikas centriem. Ir tak jāsaprot, ka kasetes ir mirušas un visas tās divsimt kasetes var ierakstīt vienā fleškā daudz augstākā kvalitātē.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Reizēm es domāju gluži tāpat. Priekš kam?!!! :D
Taisīšu renontu, tad jau arī izsviedīšu. Bija krietni vairāk, pārējās esmu izdalījis, daudzi  tomēr vēl klausās arī šodien.

Link to comment
Share on other sites

Nē, nu ir cilvēki, kuri arī ar zirgiem brauc un mežā kokus ar divroci zāģi zāģē.

Link to comment
Share on other sites

Latvijas radio 2 ķer labi

 

To penžu staciju jau visur ķer labi praktiski da-jeb-kāds uztvērējs :D

 

 

 

 

 

šinī laikā dīvaini cilvēki dara dīvainas lietas

 

Tipa pērk Ārijas pa 20 Ls :D

 

 

 

 

 

Šos centrus, atšķirībā no tīriem magnetofoniem vai plašu atskaņotājiem, var izmantot kā pastiprinātājus kaut kam tādam, kas pats neskan, kaut vai tam pašam plašu atskaņotājam vai lenšu magnetofonam

 

Ko???? Nopietni???

 

 

 

 

 

visas tās divsimt kasetes var ierakstīt vienā fleškā daudz augstākā kvalitātē

 

Protams, ka var... bet nebūs ANALOGĀS SKAŅAS. Man ar nesen uznāca bizdings un kādas 8 hroma kasetes no ebaja paķēru. Citādi nafig man veselas 2 dārgā gala dekas - Nakamichi BX-300 un Akai GX-95 MK2.

Izskatās smuki un lai cik dīvaini nebūtu, joprojām cilvēki gatavi par viņām ne-mazu naudu maksāt.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Ko???? Nopietni???

 

A Tu domāji, ka es ākstos? :D Jezus, ir pa pillam ļautiņu, kam pat līdz kompaktdisku atskaņošanas aparatūrai ir kā līdz mēnesim, toties veci, pusgrabējuši postpadomju un pat vecāki aparāti tiek drillēti uz vella paraušanu - jo, ja teiksim, 20 lati ir maksimālā summa, ko ļautiņš var mēnesī tērēt savām izklaidēm, tad ne tādus vien brīnumus saķīlēs un klausīsies.
Pēdējos gados sanācis daudz braukāt un dzīvoties tieši pa nomalēm, varētu veselu romānu sarakstīt par cilvēku izdomas bagātību un pielāgošanos spiedīgajiem apstākļiem.

Mopsis, kuram mamma dod pārāk lielu kabatas naudu, ir pavisam no citas operas.
 

Link to comment
Share on other sites

Nejaucit bumbox tipa mūzikas centru, kuriem daudz mirgojošu lampuņu, ar kasešu deku. Uz tā plastmasas mūzikas centra labi neskanēs neviema pati krutākā hroma vai metāla lenta. Mūzikas centri nav tās klases aparāti uz kuriem klausās kvalitatīvu skaņu.

Link to comment
Share on other sites

Daži foruma biedri laikam stipri atrauti no realitātes. Nesen laukos redzēju cilvēkus uz lampu Rigondas vecās Paula plates klausāmies.

Link to comment
Share on other sites

Tāpat es gribētu redzēt, cik no cilvēkiem gados ņemsies ar tām mp3 fleškām. Apgūt lietošanu, dziesmu atrašanu, dabūšanu iekšā, izvēlēšanos. Tad vēl pats aparāts, kur to flešku ielikt. Tad vēl bez datora un interneta visa tā mp3 flešku lieta pati par sevi ir diezgan nereāla. Tiešām jāsaka, nolaidieties uz zemes. Pietiek, ka jau no augstām tribīnēm cilvēkiem nav nekādas sajēgas, kas reāli notiek tālāk aiz rīgas centra, kā mēs nesen ziņās redzējām.

Link to comment
Share on other sites

Pag, var jau būt es ko garām esmu palaidis, bet vai tad lauku bodēs pārdod kasetes un magnetafona lentas? Ja nav lentas, nav jaunu ierakstu un "spēlīte ir beigusies".

Link to comment
Share on other sites

Ieej kādā nomaļā lauku pasta nodaļā, kasetes ritīgi būs plašā izvēlē, vēl pagājšvasar pats savām acīm redzēju. Lentes gan laikam būs noiets etaps, ja nu tik cik kādreizējiem kolekcionāriem vēl saglabājies.

Link to comment
Share on other sites

Nesen laukos redzēju cilvēkus uz lampu Rigondas vecās Paula plates klausāmies.

 

man ir doma tādā Rigondā iebāzt kaut kādu media pleijeri, uzlikt ar kādu nebūt vinyl effect apstrādātus failus un klausīties "plates"  :D

Link to comment
Share on other sites

... stulba doma. Atnāc ciemos, uzlikšu tev vinilu, bez jebkāda "vinila efekta". Vinilam ir JĀSKAN, nevis jākrakšķ. Tā ir plati izplatīta hipsteru maldība, ka vinilam obligāti jāšņāc, jāskrapšķ jāknakšķ un jāčerkst.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Maldība ta maldība, bet lielākoties tās plates arī rakšķ, šņakst, sprakšķ un čarkst, tiem, kas ar LP klausīšanos saprot kaut kādu vecu no pažobeles izvilktu āriju vai citu lūzni ar kādu pjezo arklu un pusgadsimtu vecas melodijas plates ar kurām iepriekš lidojošie šķīvīši spēlēti akmeņainā pagalmā. Jo reāli no tiem, kas tagadiņ (atkal) ņemās ar tām platēm un kam tas nav tikai stilam, bet viss ir līmenī - aparatūra, LP meklēšana un kopšana, nu tādu uz visa tā nostaļģijas un hipsterisma mākto ļaužu pulka, diemžēl laikam ir mazums...

Tulīt atskries Kristeris ar savu nopārdotu (iesmērēto?) āriju un brāļu laivinieku čīgājamām platēm un kliegs, ka viņam/visiem jau nav naudas visam īstajam "LP procesam". A ko, ja nav naudas rollsroisam, tad ir jākratās ar Opel... Un par to kā īstam Rolls Roisam jābrauc lai spriež tie, kam tas ir pa kabatai!

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Runajot par kasetem,labprat iegadatos reel to reel tipa kasetes,ir doma mazliet talaka nakotne iegadaties '80 gadu boomboxu un kasetes ierakstit muziku ar kuru saku "augt"...piem.Laid Back -High Society Girl un Smokie- midnight cafe...

Link to comment
Share on other sites

reel to reel tipa kasetes

Es arī labprāt iegādātos. Bet zini, KĀDOS ciparos viņas iet? Daži simti eiro par 1 gab. Diemžēl.

A man tāpat labi, pašlaik skan Dire Straits vinils, bez neviena sprakšķa.

Pašreizējais setups:

Technics SL-D2 atskaņotājs

Kenwood L-07C II preamps

Bryston 3B jaudas amps

Heco 3-joslu plauktinieces - laikam vājākais posms visā ķēdē.

Link to comment
Share on other sites

Oh no!Pietiek,ka es saku first press Lp pirkt pa retam(par ko pirms paris gadiem,pat nedomaju,laikam vecums vainigs)kur nu vel kasetes par tadam cenam,taa jau butu pusmuzha krize galeja pakapee... :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...