Jump to content

Universāls budžeta audio komplekts klusai mūzikai ap 1000 LVL


 Share

Recommended Posts

Autiņš uz 10 - 15 gadiem?! :) :) Pēc 3 - 4 gadiem sen jau apnicis un jāmaina... :D 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    31

  • Tornis

    35

  • nnoname

    25

  • litrs

    55

Top Posters In This Topic

Posted Images

RudeWolf

 

 

Pēc 3 - 4 gadiem sen jau apnicis un jāmaina...

 

Ar pastiprinātāju tas pats! 

Link to comment
Share on other sites

...un LUXMAN L-525 ir 4-5 reizes sliktāks par jauno LUXMAN? ;)...''uz mūžu''jau sen neko neviens vairs nepērk...nē,nu ja cilvēks pelna sākot no 3000-4000 mēnēsī,tad protams tas ir ok. pirkums...es pelnu mazāk un esmu pilnīgi apmierināts ar savu Harman Kardon 6900...neviens Luxman's tā neatskaņos Led Zepellin,Black Sabbath...:)

Labots - Art1999
Link to comment
Share on other sites

 

 

uz mūžu''jau sen neko neviens vairs nepērk...

 

Nevajag pārstāvēt visu viedokli, kuru acīmredzami nezini. Neapgalvoju, ka sliktāks, bet ir cilvēki, kuri vēlas jaunu un ar garantiju. Piemēram, manam pastiprinātājam pēc 13 gadu lietošanas kāreiz noderēja ražotāja mūža garantija.

Link to comment
Share on other sites

esmu pilnīgi apmierināts ar savu Harman Kardon 6900...neviens Luxman's tā neatskaņos Led Zepellin,Black Sabbath..

 

Nedaudz ieinteresēja- vai nevarētu sīkāk pastāstīt par audio skanējuma salīdzinājumu HK6900 vs Luxman, it īpaši salīdzinājumā ar jaunajiem Luxmaniem? Tāpat arī vecā 500kura tur Luxmana salīdzinājumu ar tiem, ko tagad var nopirkt glaunajos veikalos? Vai tas, apmēram mana vecuma, ebaya linkā par 800eur nopērkamais Luxmans, kas tur sabildēts- tas ar to noskrāpēto vāku un ne vienam nezināmu atlikušo elektrolītu resursu un poču stāvokli (tādu ekstru kā tālvadības pulti nepieminot) skan tik pat labi kā jaunie Luxmani? 

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nedaudz ieinteresēja- vai nevarētu sīkāk pastāstīt

...nē nevaru,jo es nemeklēju darbu ''troļļu fermā''. 

Link to comment
Share on other sites

Man gan liekas, ka pareizā un arī godīga atbilde būtu- "Nē, nevaru, jo neesmu ne redzējis, ne dzirdējis!"

Bet nu tā mums te ir- grāmatu lasījis neesmu, bet viedoklis ir..

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Jā, Tev tiešām nav ne kas ne vienam jāpierāda tā pat kā, IMHO, NAV jārunā par lietām, kuras neesi ne dzirdējis, ne redzējis!

Bet nu realitātē tā ir, ka ļaužiem patīk "troļļot" par lietām, kuras ir, ja nu googlē sameklētajās bildēs redzējuši. 

Es arī, neesmu ne taustījis jaunos Luxmanus, ne tādu 525.to., tāpēc klusēju un nerunāju par lietām, par kurām ne ko nezinu, atšķirībā no dažiem troļļiem, kas reāli saskārušies ar šo nav, salīdzinājuši nav, bet viedoklis ir.

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

es domāju, ka tāpat tādam vecam luxmanim....jāveic apkope, Tornis tak ar saviem pārrēgulē "visu pēc gostiem". Tādam 800 eur liettam luxmenin visi pamatā vecie oglekļa rezistori un ar aliku to vērtība aizpeld pamatīgi...kaut kur lasīju, ka pat līdz 15%. Protams ja miera strāva samazinās/palielinās tā rezultātā, vai mānās citu traņu darba punkti - loģiski, ka skaņa ar mainās. Bez mēraparātiem grūti atrast pareizo " ieregulēšanu" - par maz - slikti, par daudz nav tik slikti , bett THD spektras mainās. Ja tā glpbāli skatās - aparāta skaņa tāpat mainās ar laiku....jo īpaši tiem vecajiem ar vecajām detaļām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu vēl ir tāda lieta tādiem 25+ gadu veciem pastiprinātājiem, ka ne kad nevar zināt, kur būs ar laiku radies nekontakts, kur, lai šo problēmu atrisinātu (līdz nākamajam, citam nekontaktam), ir atkārtoti "jāpāriet ar lodāmuru" vai ar dzēšgumiju jāpatīra savienojumi Tornim vien zināmajās vietās. Tā kā, IMHO, ja pats ļoti nedraudzējas ar lodāmuru, šāda vecuma pastiprinātāju prātīgāk būtu nevis pirkt, bet gan pārdot.

Nu es pats savulaik piekrāmēju pilnu māju ar vecām lamatām, cerībā, ka nu tagad gan būs hājends. Par laimi, no lielākās daļas nu jau būšu laimīgi vai mazāk laimīgi atbrīvojies. :)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

nē,nu kādas problēmas,Luka,ja vari atļauties 4000-5000 eiro atdot par pastūzi,atliek Tevi tikai apsveikt...P.S.esmu dzirdejis gan Luxman 525,gan virs 3000 poundiem vērtu Luxman Londonas audiosalonā...palika vieglāk,krampji samazinājās?

Labots - Art1999
Link to comment
Share on other sites

 

 

jāpatīra savienojumi Tornim

 

paldies, man nekas nav jāpatīra, vēl iztieku bez Kontakt Gold, kustos uz priekšu :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Luka,ja vari atļauties 4000-5000 eiro atdot par pastūzi

Palasot komentārus varētu padomāt, ka vienīgā alternatīva jaunam veikalā pirktam pastiprinātājam ir nopirkt 25+ gadus vecu stiprekli.. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

interesents

Tātad Kungi, biju iebraucis Torņa norādītajā salonā uz kut kādas tur ielas netālu no Dominas. Iedomājāties  -  Luxsis 505 bija uz vietas, tā, kā zinu Luxša ( man ir bijuši pāris CD , cik atceros 112 pirms to visu izčurāju ) kompānijas produktu, tad ieraugot šo pastiprinātāju, teikšu tā - man uzreiz, pat ieraugot, bikses palika slapjas. Protams, man kā jau Oldskūla fanam pirmais jautājums bija  par jauno Luxmaņa plašugaldiņu 171, Kungs korekti paskaidroja, ka salonā būšot skatāms rudenī, Ok, ja jau kādu brīdi esmu medījis Luxša vintāzas 300 sēriju komplektā ar vakumnieku, tad perspektīvā cena arī neliekas nemaz tik liela.

Tālāk par skaņas avotiem, uz vietas bij OPPO vairākās versijās, teikšu uzreiz salīdzinot ar citiem manis iecerētajiem kā saka skaņas vai Bluu Reja avotiem ( sapņoju par NAD 567 ), jā viss ir ok,  nū jā,ir vērts padomāt:-)

Par cenām nerunāsim, patiesībībā tās ir nosacītas un katrs pats zin, cik viņš ir gatavs ieguldīt, lai klausītos mūziku sev pieņemamā kvalitātē:-) 

Labots - interesents
Link to comment
Share on other sites

 

 

Skaisti dzīvot nevar liegt

 

Manas gandrīz 50 gadus jaunās ausis diez vai spētu līdz galam šito novērtēt. 

Link to comment
Share on other sites

Skaisti dzīvot nevar liegt...  :shok:

 

..kārtīgam audiofīlam tik viena niere... :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
(labots)

  Kādu laiku lietoju OPPO BDP 105D. Divas minūtes sēdēju un domāju vai taisīt jaunu topiku, vai turpināt pie Blueray atskaņotājiem iesākto.. Tā kā vairāk koncentrējos uz mūziku, tad turpinu šo.

   Aparāts diezgan labs, bet vairāk piemērots ASV tirgum. Dēļ aizņemtības nav bijis daudz laika visu smalki izpētīt, bet galvenās funkcijas varu komentēt.  

TV ir 2011 gada LG modelis, Rotel 1570 stereo komplekts un Klipsch RP 260F.

CD atskaņošana Oppo ir kvalitatīvāka nekā Rotel RCD. Vēl nemēģināju testēt dažādus pieslēgumus, salīdzināju tikai XLR. Tagad droši varu teikt, ka CD skan labāk nekā Flac, kā to esmu apspriedis šajā tēmā iepriekš.

   Oppo plusi : atskaņo SACD, laba android vadības aplikācija. Rotel stereopastiprinātājs atskaņo Flac 24/192 caur datoru ar uzinstalētu aplikāciju, bet Oppo no servera vai cietā diska un ar mobilās aplikācijas vadību. Skanējumus nesalīdzināšu - nav vērts čakarēties.

   Pure audio funkcija skanējumu būtiski nemaina, vismaz es neko īpašu nesadzirdēju. Nu varbūt sadzirdēju, bet nepārliecinoši.  

  No cietā diska Oppo atskaņo pilnīgi visus audio, video, BlueRay ripus, DVD ripus, 3D... u.c. formātus. Forumos lasītās lietas par nepieciešamību kaut ko atkodēt, instalēt "slepenus" firmware ir fufelis. Neko nevajag darīt - spēlē visu torentos atrodamo "pelēko" materiālu.

   Video rāda ļoti, stipri daudz labāk nekā TV iebūvētais atskaņotājs no cietā diska, manā gadījumā TV monitors ir vājais posms - kaut kad jāpāriet uz 4k lai izbaudītu pilnu efektu.

   Oppo nodrošina netfix, vudu u.c. foršu kanālu atbalstu, kuri mūsu zemītē nav pieejami. žēl. Youtube darbojas, bet vēl nesanāca laiks kārtīgi palietot. Vēl neesmu pareizi konfigurējis neetwork, mobilā aplikācija nepiedāvā ievadīt tekstu - bet visdrīzāk, ka es kaut ko ne tā - jāaiziet padzert alus un jāpasauc krustdēls palīgā. 

   Mobilā aplikācija no Play veikala ir nekāda, bet kad tā atrod-atpazīst iekārtu, tad tiek dota iespēja ielādēt paplašinājumu, kurš visu saliek pa plauktiem. Bez iekārtas Play veikals nepiedāvā, bet ar iekārtu ir pieejamas vēl kaut kādas aplikācijas un skini, kurus vēl nemēģināju.  

   Aplikācija piedāvā plašas konfigurācijas iespējas. Neko vēl neesmu spaidījis un diezin vai to darīšu. 

   

Man liela trauma ir mūzikas straumēšanas trūkums Oppo. Varēja būt Spotify atbalsts. Laikam ir alternatīva Gromofon https://gramofon.com/

Tidal pleijerus lētākus par 600 EUR neatradu. DAC ar Tidal atbalstu par 15 000 EUR ... te pat satiksmes ministra amats nepalīdzēs. 

 

 

 

post-90219-0-29828000-1436896017_thumb.jpg

post-90219-0-20041700-1436896169_thumb.jpg

post-90219-0-06267600-1436897414_thumb.jpg

post-90219-0-58003800-1436898201_thumb.jpg

post-90219-0-90507200-1436898255_thumb.jpg

post-90219-0-23198200-1436898339_thumb.jpg

post-90219-0-56091600-1436898387_thumb.jpg

post-90219-0-68330300-1436898426_thumb.jpg

Labots - litrs
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

  Nesen Oppo iekārtām parādījās Tidal strīmošanas iespēja. Tagad mans Oppo BDP 105d strīmo Tidal lossles formātu. Vadība notiek ar telefonu vai planšeti ar Oppo Media control, visām iekārtām jābūt pieslēgtām mājas tīklam. Iepriekš klausījos Deezer un Spotify caur telefonu/planšeti - kuri ar Bluetooth savienojās ar pastiprinātāju. Tad ar telefonu nevarēja iziet no istabas. Tagad izvēlēties mūziku un regulēt skaļumu var arī no tālākā dārza stūra (tik cik atļauj rūtera signāls).  Rūteris ir izvēlēts tāds, kurš dod divus tīklus - viens viesiem, otrs saimnieku - ar pieeju serverim. Oppo nodrošina ērtu vadību - no planšetes izvēlos vai lietot Tidal, vai CD/SACD vai no cietajiem diskiem palaist filmas un mūziku. Afigenna ērti, beidzot man GANDRĪZ vis darbojas kā šī topika sākumā vēlējos.  

  Nepatīkams mīnus ir video straumēšanas iztrūkums Tidal vadībai caur Oppo MediaControl aplikāciju (atšķirībā no parastās Tidal lapas ja pieslēdzas ar telefonu pa taisno). Tas šķiet ļoti dīvaini, bet pieņemu, ka citu ražotāju iekārtas, kuras strīmo Tidal ir domātas tikai mūzikai. Ceru, ka nākamais apgreids to novērsīs.

  Patreiz vēl paralēli palietošu Deezer. Gribu izdomāt, kā playlistes pārcelt uz Tidal - pa vienai dziesmai visu meklēt no jauna ir tas pats, kas jaunā telefonā numurus pa vienam pārrakstīt. Bet jau esmu piefiksējis, ka dažas Deezer pieejamas dziesmas Tidal nepiedāvā (patīk klausīties mūziku, kuru pa radio nekad nedzirdēs).

  Tā kā esmu lietojis gan Spotify Premium, gan Deezer HiFi, gan tagad Tidal Hifi, tad tupinājumā ielikšu  parasta lietotāja atsauksmes. Uzreiz varu pateikt, ka Deezer neļauj pārslēgt vadības iekārtas nepārtraucot strīmošanu. Spotify ir super fīča - piemēram, man strīmošana notiek caur planšeti, kurai jāatrodas blakus pastiprinātājam, bet ja telefons un planšete ir vienā mājas tīklā, tad šī tīkla robežās ar telefonu no citas telpas varu vadīt spotify funkcijas. Deezer to nevar. Tidal arī var vadīt paralēli ar visām iekārtām, kuras ir tīklā.  

post-90219-0-76137600-1449183540_thumb.jpg

post-90219-0-12904700-1449183553_thumb.jpg

Labots - litrs
Link to comment
Share on other sites

Kā ir skaņas kvalitāti starp Potify connect (premium) un Tidal lossles?

Link to comment
Share on other sites

Nevaru salīdzināt. Spotify atslēdzu pus gadu atpakaļ par labu Deezer. Tolaik deezer skanēja sliktāk, bet man viņš patika labāk izjūtu līmenī. Šovakar salīdzināju Deezer HiFi - telefons - bluetooth - Rotel pastūzis - Klipsch - RP240  vs Tidal HiFi - OppoBDP - XLR - Rotel - Klipsch.  Tidal skan labāk, bet Deezer arī nekāda vaina. Ja mēneša maksa 7 EUR pret 14 EUR ir jūtīga, tad mierīgi var ņemt neTidal. Tidal vairāk noderēs tiem, kas klausās nianses. Man patīk ja mūzika skan kā dzīvajā koncertā, un tam nevajag baigi kruto sistēmu. Rotel ar Klipšiem ir tieši tas, ko es klausos. Ļoti reti vakaros paklausos džezu un songwraiterus ar Tannoy mini, bet kā sāk skanēt elektriskā ģitāra, tā tannoy var likt malā.  Rotel ir ērti, ka vienlaikus ir pieslēgti divi pāri tumbas un ar vienu pogu varu pārslēgt pārus. Vasarā vienu pāri izvelku uz terasi - sanāk gandrīz kā multiroom. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...