Jump to content

Device ID nomainīšana


saprotu
 Share

Recommended Posts

Vai ir iespējams nomainīt pieslēgtās iekārtas Device ID? Ja es, piemēram, pieslēdzu Logitech klaviatūru - vai ir iespējams izmainīt šīs klaviatūras device ID, lai dators domā un rāda, ka ir pieslēgta Microsoft kāda nebūt klaviatūra?

Man pat nav svarīgi kā to izdarīt, vienkārši gribu zināt - vai tas vispār ir iespējams.

Link to comment
Share on other sites

Ja tādā veidā nomainītu devid - vai tad vēl vispār var kaut kā noteikt, kas tā par iekārtu, kas pieslēgta?

Link to comment
Share on other sites

Varbūt pastāsti, kāpēc tas vispār ir vajadzīgs. Tam Ir jābūt kādām ļoti nopietnam iemeslam, jo nez vai Tu gribēsi tērēt naudu tikai prieka pēc, par specializēto aparatūru, kura maksās n reizes vairāk, nekā pati ierīce, kurai tas "devid" ir jānomaina.

Ja tā ierīce ir klaviatūra, tad arī specializēto aparatūru nomainīt "devid" nebūs vienkārši, jo mūsdienu klaviatūrās tiek izmantotas bezkorpusu mikroshēmas aizlietas ar hermētiķi. Tādā gadījumā vēl vajadzēs paeksperimentēt ar dažādiem ķimikālijām ar ko to hermētīķi dabūt nost, lai piekļūti pie mikroshēmas kājiņām caur kurām to mikroshēmu var programmēt (ja to vispār var izdarīt).

Link to comment
Share on other sites

Vislabākais piemērs, kur visbiežāk sastopama identitātes maiņas iespējamība, ir videokartes un ODD ierīces, kur praktiski vienādiem dzelžiem dažādi ražotāji individualizējuši iešuves (firmwares un biosus). Pārflašo un viss notiek. Principā ir arī citi ķīniešu devaisi, kam viss notiek. DVD, media pleijeri, sat uztvērēji, virszemes tv uztvērēji, kur runa ir par dzelžu kloniem.

Nav dzirdēts, ka ar klaviatūrām kāds būtu veicis pētījumus. Pilnīgi iespējams, ka ir kaut kādi dzelži, kas sakrīt, bet problēma jau ir pašā pāršūšanā (kā jau te rakstīja). Device ID nomainīt jau nolasītā iešuvē - sīkums, bet nolasīt un iepūst atpakaļ tajā pašā mikrenē, var būt neiespējami. Ne jau visas mikrenes ir progammējamas un ne jau visām visi atmiņas apgabali ir nolasāmi pilnībā. Turklāt, pastāv iespēja, ka pēc id maiņas, ierīce vispār vairāk nestrādās. Kāpēc? Tāpēc, ka kaut vai tas pats windows, kamēr ierīcei nav uzinstalēts specifiskais draiveris, pielieto savas universālās metodes, lai tā ierīce darbotos vismaz minimālā režīmā. Ja saskaņā ar ID dzelzis būs viens, bet reāli pavisam cits, pastāv iespēja, ka tas vispār vairs nedarbosies, jo tam nederēs universālā pieeja - saskaņā ar ID iedotais "generic" draiveris.

 

 

Autor, tikai nesaki, ka šī doma Tev radās tāpēc, ka nevari atrast draiveri :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Dēļ draivera nē. :)

Man vajag pieslēgties ar vienu datoru otram un tā, lai ar pirmo varu vadīt otro, bet tā, lai to nekādīgi ar softu (uz tā otrā datora) nevar noteikt. Tad vienīgais variants ir slēgties klāt caur tādu ierīci, kas paņem video no otrā datora un pele un klaviere ieiet kā usb no tās ierīces otrajā - un tad pirmais pilnībā var kontrolēt to otro. Bet es nevēlos, lai var softiski nočekot, ka konkrētā ierīce ir pieslēgta. Tāpēc vēlos tai ierīcei uz otrā datora samainīt device id. Jo tad gan visi gali ūdenī!

Laikam izklausās, ka man pilnmēness...

Link to comment
Share on other sites

Kaut arī neko nesapratu no tavas murgainās idejas, tomēr sajūtu visā kaut ko nelikumīgu - nesankcionētu piekļuvi, vai kaut ko līdzīgu, jo citādi - kādēļ gan slēpties :butcher: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

slēgties klāt caur tādu ierīci, kas paņem video no otrā datora un pele un klaviere ieiet kā usb no tās ierīces otrajā - un tad pirmais pilnībā var kontrolēt to otro.

Tavu ideju grūti saprat.Te jau ir tā "ierīce", vai tā vēl tikai tiks pirkta (izgatavota)? Kādā veidā tā ierīce tiks slēgta pie otrā datora: USB, Firewire, PCI, PCI-E, vai kā savādāk. Nezinu par Firewire maksimālo vada garumu, bet USB vada maksimālais garums ir 5 m (ko gan var palielināt izmantojot vadu ir iebūvētu pastiprinātāju). Mārrutks viņu zina kā var vadīt citu datoru no 5-10 metru attāluma tā, lai to nevarētu pamanītu. Un atsevišķs jautājums ir par video attēla saņemšanu no otrā datora. Kā tas darbosies? Slēgsies klāt pie otrā datora video kartes? Atkal nezinu cik garš var būt DVI D-SUB kabeļa garums, bet ir izdomas, ka tas nebūs vairāk par tiem 5m, ja ne pat īsāks (caur S-Video kabelis varētu būt arī stipri garāks).

 

Ja abi datori ir pieslēgti tīklam, vai tad nav vienkāršāk, attālinātai vadībai izmantot kādu VNC, Radmin, Teamviewer programmu?

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Viss ir atkarīgs no tā, cik tīri mērķi ir autora sirdsapziņā, No tā tad arī izriet izmantojamā metode. Jebkurā gadījumā tas, ko autors tur domā sameistarot, ir pilnīgi garām. Nekas prātīgs nesanāks. Un ar ID tam nav nekāda sakara. Ja ari pieslēgta būis ierīce ar tādu pašu ID kaut vai tikai teorētiski, tik un tā, ja vien pauris kādam strādā, to var redzēt.

 

P.S.

Ar ekranizētu vadu USB 2.0 klaviere strādās bez problēmān pat līdz 10-11m. Pārbaudīts dabā.

Link to comment
Share on other sites

"softiski" (uberamazing PC Scanner domāts? Par parasto Device Manager nav dzirdēts?) tu tādā veidā neapslēpsi neko - kompis tā vai šā abas klaviatūras parādīs ... faktu, ka pie datora aizmugurē pēkšņi parādījies lieks vads ko nevar "softiski" apslēpt arī neizmainīsi. Ja gribi nospert kādam paroles, tad tam ir daudz vienkāršāki varianti kurus tev attiecīgi jāmeklē pašam.

Labots - K.Kavacis
Link to comment
Share on other sites

tas, ka redz, ka ir pieslēgta vēl viena klaviere - tas nekas. man ir svarīgi, ka neatrod, ka ir pieslēgta tā manis pieminētā ierīce. bet no IpMan jau sapratu, ka tas tik un tā neies cauri, jo ja kāds kurš saprot gribēs atrast, tad arī atradīs, kas īsti ir pieslēgts. nav jau tā, ka kāds fiziski var to redzēt. nē - pie maniem datoriem neviens neiet - es uztraucos, lai ar softu nevar detektēt, ka datoru vada cits dators. tāpēc arī teamviewers, piemēram, neiet cauri.

man jāatvainojās, ja ar saviem postiem kādu kaitinu. jāatzīst, ka arī līdz jūsu zināšanu līmenim par šīm lietām man droši vien nekad netikt. mans mērķis ir neļaut uz datora uzinstalētai citas puses programmai saprast, ka es ar to darbojos automatizēti.

Link to comment
Share on other sites

mans mērķis ir neļaut uz datora uzinstalētai citas puses programmai saprast, ka es ar to darbojos automatizēti.

Nē nu nopietni,izlasīju vairākas reizes,bet tiešām neizdevās saprast ko vēlies panākt? Un kā tieši to video domā pārdzīt uz savu datoru ar kādu savienojumu? Viņi ir ,nav vienā tīklā?
Link to comment
Share on other sites

tas, ka redz, ka ir pieslēgta vēl viena klaviere - tas nekas. man ir svarīgi, ka neatrod, ka ir pieslēgta tā manis pieminētā ierīce.

Vispār jau Tu nekādu konkrētu ierīci neminēji. Ir tikai teorētisks apraksta, par to kā tā ierīce vajadzētu darbosies, bez kādas tehniskas apraksta kā tas reāli notiks. Jautājums par video attēla iegūšanu no otrā datora vēl ar vien ir aktuāls.

Labi, pieņemsi, ka Tev izdevās nopirkt / uztaisīt tādu ierīci ko iesprauž vienā datorā, un ar kuras palīdzību attālināti vadīt otru datoru. Viena datora fiziska savienošana ar otru datoru var atmest, jo gadījumā, ja šis savienojums tiks atklāts (ja max attālums ir 10m, tad nekur tālu tas pimais dators nevar atrasties) , tad pirmā datora īpašnieks labākajā gadījumā dabūs pa degunu, bet sliktākajā gadījumā ārstēs slimnīcā lauztās kājas un rokas. Tātad, atliek vien kāda bezvadu ierīce. Nemaz jau nav tik daudz to bezvadu tehnoloģiju: bluetooth, wifi, un kaut kāda fiģņa uz ko darbojas bezvadu peles un klaviatūras.

Mārruts viņu zina cik tālu darbojas tās bezvadu peles un klaviatūras. Pat, ja tas būt 100m, kādā veidā tiks iegūts video no upura datora? Tiks vilkts atsevišķs vads, likta video novērošanas kamera, spoguļi vai izmantots binoklis?

 

P.S. Ā tagad sapratu, ka tā attālinātā vadība bija domāts veikt izmantojot bezvadu peli un klaviatūru :shok::yahoo: .

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Ta labi,šitas ir tas pats ,kas pirms kāda pusgad bij par radio antenām kojās ja nemaldos Gulbenē.Pēc tam pārcēla uz kurioziem.

Link to comment
Share on other sites

Ta labi,šitas ir tas pats ,kas pirms kāda pusgad bij par radio antenām kojās ja nemaldos Gulbenē.Pēc tam pārcēla uz kurioziem.

 

Var sīkāk (linku)? Interesē visādu bulšit lasīšana izklaides nolūkos.

Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

izlobot derīgus vārdus starp rindām liekas ka visa pasākuma sāls ir redzēt kāda datora(pieņemsim obamas,alkaida un citu teroristu 911(te nu sāk rosīties FBI)desktopu.

Labots - dexterlabs
Link to comment
Share on other sites

pasākuma sāls ir redzēt kāda datora desktopu.

Tur jau tā lieta, ka tēmas autors nav ticis tālāk pār blēņošanos ar bezvadu peli un klaviatūru, neredzot to kas notiek uz cita datora desktopu. Izskatās, ka autors jau laikus sāka gatavoties skolas gaitu atsākšanai un, ja izdotos panākt to, ka varētu vadīt citu datoru attālināti informātikas stundās vai bibliotēkā (ja 5-10m var uzskatīt par attālinātu vadību), tad būtu pirmais čalis klasē. Laikam jau tas arī ir izskaidrojums, tam kapēc tēmas autoram neder attālinātās vadības programmas (VNC, RDP, Radmin, Teamviewer), jo gan bibliotēkā, gan skolā, visticamākais, ka būs problēmas ar šādu programmu uzstādīšanu, bet iespraut un uzinstalēt bezvadu klaviatūra var pat tad, ja lietotājam nav adminstratora tiesības. Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

abi datori ir mani. nav tāda upura datora. kā jau rakstīju mans mērķis ir neļaut uz datora uzinstalētai citas puses programmai saprast, ka es ar to darbojos automatizēti. ja automātika strādā uz tā paša datora, uz kura ir tā citas puses programma, tad šai citas puses programmai ir viegli saprast, ka tā tiek izmantota ar automātiku. ja automātiku pārnes uz citu datoru, tad citas puses programmai nav iespējams saprast, ka tā tiek lietota automātiski. vienīgais caurums, ko var redzēt šī programma, ir savienojums ar master datoru. šis savienojums nav tīkls. savienojums ir tīri hardware saslēgums ar otru datoru caur minēto ierīci, kura māk paņemt video no viena datora un rādīt to otrā datorā un tajā pašā laikā atļauj no master datora lietot pirmā datora peli un klavieri. pirmajā datorā tas izskatās tā, ka vienkārši ir pieslēgta īpatnēja ražotāja pele un klaviere. man svarīgi bija, lai tas pirmais dators nesaprot, ka ir pieslēgta šāda īpatnēja ražotāja pele un klaviere. cerēju, ka to var izdarīt nomainot device id. bet pēc atbildēm jau sapratu, ka tas nav iespējams.

Link to comment
Share on other sites

Tā nav telemundos reinkarnācija? Un par "automātisko darbošanos" atgādina ķīniešu valūtas pelnītājus online datorspēlēs ar botiem.

Labots - delta
Link to comment
Share on other sites

Tai tālvadības ierīcei nosakuma nav?

Tai programmai, kura "visu redz", nosaukuma nav?

Kas tā par automātiku?

 

Kas liek domāt, ka "programmai, kura "visu redz"" nepatīk tieši tā tālvadības sistēmā, un tā nepatika darbojas tieši pēc ierīces VID&PID?

Ja jau ar to tālvadības ierīce var vadīt klaviatūru, peli un saņemt video attēlu, tātad datorā būs vismaz 3 jaunas ierīces, un gan, ja ka būs arī kāds serviss, kurš to visu vada.

 

P.S. Nevajag te forumā rīkot "ekstrasensu cīņas". Ja gribi saņemt palīdzību - izklāsti savu problēmu pilnībā. Par liekvārdību te nevienu nesit, bet tēmas, kurās tās autoru vajag pratināt, lai vispār varētu saprast par ko ir runa, labākajā gadījumā saņem kaudzu sarkastisku komentāru.

Link to comment
Share on other sites

Jā, šķiet ka bez 2L viskija un vismaz trijām augstākajām izglītībām autora domu gājienu nesaprast. Viss riņķī un apkārt, bet - nevienas konkrētas info - tev tikai Saiemā par deputātu - tur prasme stundu muldēt neko nepasakot tiks novērtēta. Pirms neesi nosaucis konkrētas ierīces un softus, ko un kā taisies savienot - diskusija bezjēdzīga.

P.S.

Man jau arī šķiet, ka kāds te laiž muļķi :sarkasms: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...