Jump to content

Dreambox 500s konfigurācija


*M3
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Tātad manās rokās ir nonācis jauns Dreambox 500s. Ir nepieciešams uzlikt kādu no softiem. Mērķis tecināt medu. Ko varat ieteikt? Pats cik skatos liela daļa izmanto Gemini 4.2. Jautājums būtu pavisam vienkārš. Kā šo Gemini 4.2 iecept iekš DM 500S? Cik noprotu tur ir viens fails, kas ir .img formātā.

Un kā iecept camd un kādā veidā viņu rediģēt, lai iebakstītu dravnieku? Cik lasīju tad camd iecep caur blue panel, kad virsū jau ir gemini 4.2. Pilnīgs čaiņiks SAT jomā neesmu, bet ja kāds apskaidros tad viss būtu skaidrs.

Link to comment
Share on other sites

Gemini var iecept caur serial kabeli. Vismaz es tā cepju. Laikam caur tīklu kaut kā arī varēja, bet nekad to neesmu darījis.

Tā kā tavās rokās ir nonācis "jauns" DM 500s tad varu pateikt, ka tas ir ķīniešu klons, nevis vāciešu īstā manta. Tas nozīmē tikai to, ka iespējams uzrauties uz Gemini bumbām, kas gan laikam vēl 4.2 versijā nebija (sākot ar 4.3, es neatceros vairs to epopeju).

Camd vairs caur Blue Panel iedabūt iekšā nevar, jo Blue Panelī uz E1 visi camdi ir izņemti laukā. Jāmeklē forumos un jāliek iekšā caur FTP.

Link to comment
Share on other sites

Nu tas skaidrs. Tagad jau oriģinālu nopirkt nav reāli. Nu šāda kabeļa man nav. Tas ir serial kabelis ar vienā galā USB puļķi nepieciešams? Un tālāk ar dreamup iešūt? Un kas ir gemini bumbas? ^_^. Varbūt tu vari ieteikt ko citu nevis Gemini ja ar viņiem kādas problēmas. Un runājot par drošību kā DM nomainīt pēc tam stocka login datus, lai nekļūtu par upuri?

 

[media]http://www.youtube.com/watch?v=qRp_SUFtulg&feature=related[/media]

 

P.S ar šo dreamup ir kāds iecepis Gemini 4.2 vai ko citu?

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

tikko vel gatavs 10tiem dreamboxus pirkti biji, bet tagad vairs nezini kaa softu iecept? !!!

 

labāk nemaz neņem to gemini, bet uzliec uzreiz nabilo darkstar II, un ar addon panel uzliec visu ko vajag, jo tulitas bus nakamais posts, kaa uzlikt mgcamd.

un iistais vaaciešu brinums identisks ar to klonu, tak a tam dreammedia nav verts vispar neveina eirocenta par to dot!

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

Jā, ar DreamUp var iešut softu. Bet es neuzticētos USB-COM kabelim, bet meklētu kompī ar īsto COM portu. Lai nebūtu pārsteigumu.

Link to comment
Share on other sites

Mums šeit forumā vai tad nebija kāds tutoriālis čaiņikiem par un ap imidžu liešanu drīmos?

Link to comment
Share on other sites

Nu diez vai Gemini 4.2 bija pareizā izvēle. Labāk liec Eagle v5.2 virsū, darbojas nevainojami un visus emu var no adoniem novilkt. Serial porta esamību ir ļoti viegli pārbaudīt, vienkārši jāņem un jāapskatās. Nu, ja nezin kā tas izskatās, tad paņem drīmu un salīdzina vai uz PC ir tieši tāds pats ports, kā drīma aizmugurē. RS232 zem tā rakstīts. :)

Link to comment
Share on other sites

Varbūt vari iedod vietu kur lejupielādēt to img failu priekš eagle 5.2?

P.S skatos kad domas ļoti dalās, bet kurš tad beigās ir viss labākais?

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

Nekā jauna vairs šai ,,aizvakardienai,, nav.Pats kādreiz lietoju Nabilo DS2 un citiem arī liku.Vienīgi problēmas ar LV valodu un 4,8E SAT bija, cik atceros.Arī bilde uz lieliem ekrāniem ir it kā sliktāka (bet tas ir ļoti subjektīvi).Gemini 4.7 ir pēdējie video draiveri, pēdējā laikā esmu licis mūsu foruma bijušā biedra Italo {diez kā viņam iet ārzemēs vai varbūt jau atgriezies?) modu ar iebūvētu mgcamd un alternatīvo serveru linkiem ,kas aktuāli, kopš Gemini serveris vairs EMU nepiedāvā...Varu ieteikt, sūdzības nav bijušas.Par Eagle nezinu,nav gadījies lietot.

Gemini_4.70_LV_no_bomb_with_mgcamd_1.35_mod_by_Italo.img

http://depositfiles....files/sp1539kf6

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

Opā šis jau ir ar visu mgcamd? Atliek tikai dravnieku iebakstīt?

Ar šo nebūs problēmu palaist Astra 4A 4.8*?

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

Nekādām grūtībām nevajadzētu būt, mgcamd jau ir, arī LV valoda un ,protams, mūsu Astra.Vienīgi satellites.xml vajadzētu atjaunot.

Link to comment
Share on other sites

Super, paldies.

 

P.S ja flešoju jaunu DM 500s kurš nekad nav bijis flešots, caur FTP man tas izdosies?

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

 

Gemini_4.70_LV_no_bomb_with_mgcamd_1.35_mod_by_Italo.img

http://depositfiles....files/sp1539kf6

 

Depozītā vairs nav.Varbūt kāds var ieteikt kur varētu dabūt?

 

Ir uzlikts Gemini 4.20.Neizdodas uzlikt emulatoru(MgCamd 1.35) Caur DCC pārmetu mapēs, bet Drīmā caur Blue panel neparādās.Ir tikai Common Interface.

Arī ieliekot Temp mapē caur manual install to emu neatrodu - neparādās.

Ko daru nepareizi?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Man tāds jautājums. Kā lai piedabū pie šī ķīnieša ntv+? Vecais drīms aizgāja pa pieskari. Tagad tāds pats jauns vietā. Tikai neatceros to konfigurāciju. Tātad- Ir 2 šķīvji,uz viena astra,hotbirds un sirius. Uz otra 36E Eutelsat W4/W7. Ir 4 galvas(viena cirkulārā),4viet. daiseks, bet nokonfigurēt neprotu. LNB0 = Sirius 4,8E, LNB1 = Hotbird 13E, LNB2= Astra 19,2E, LNB3= Eutelsat W4/W7 36E. Kā lai konfigurē tālāk? Varbūt varat palīdzēt? Astra, sirius un hotbirds rāda perfekti, bet no 36E nav ne jausmas. Pat nevar atrast transp.kanālus. Kaut kas ar to konfigurāciju aparātā ņe to.

Labots - norixs
Link to comment
Share on other sites

Ja pareizi atminos bija jālabo satellites.xml fails (tiesa gan uz mana dm800 iet bez labošanas). Var protams skenēt pa vienai frekvencei.

Labots - Aigarsclp
Link to comment
Share on other sites

Man ķīniešu DM500s uz 36E iet ar šādu satellites.xml rindu

...

<sat name="Eutelsat W4/W7 (36.0E)" flags="7" position="361">

...

Ja vajag varu iedot visu failu

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta, ka drīms nevar atrast pašu pavadoni- Eutelsat W4/W7 (36.0E). Var jau būt, ka galva čupā, vai arī kāds parametrs nav ielikts kā vajag. Nekas cits jau nav aiztikts, tikai nomainīts drīms. A kā ar to daisiku, kāda versija jāieliek 1.0 vai 1.1 vai 1.2? Ko var darīt, veca tā mana galva, neatceros.

Kā pārbaudīt, vai šī cirkulārā galva nav čupā?

Labots - norixs
Link to comment
Share on other sites

Pamēģini pamaini šos flags un position parametrus.

Neatceros kāpēc , bet bija kaut kāds gļuks , ka nepatika 360 pozīcija.

Pietika pamainīt šo lielumu +/- un sāka skanēt.

Ja 4 portu Diseqc, tad 1.0 .

Pamēģini bez Diseqc skanēt. Ja nu tam kāds ports nojucis vai arī tuneris slikti darbojas kopā ar Diseqc.

Mans ķīnietis brīžiem ar baigo aizturi pārslēdz Diseqc portus, bet par to pārāk nesaspringstu, jo tuners stāv virtuvē kur pārsvarā skatās LT virszemes TV.

Labots - Fils
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

sveiki biedri, tā nu esu ticis pie DM500V8  lietota ķīnīzera, tā teikt pirmie soļi šajā lauciņā  iepazīti. uz doto brīdi  stāv virsū  Gemini 2.6.9  0460, cik noprotu tagad jau iznācis 4.7 versija. laikam pirms ko sāk tālāk vjadzētu sākt ar jauna softa iešūšanu. un tad ir jautājums kas uz šo brīdi ir aktuāls  tas pats gemini 4.7 vai kas cits, un kur var droši novilkt bezbumbu softu?  Dreamup 1302 jau ir.

Link to comment
Share on other sites

Tikai un vienīgi Nabilo Dark Star 2. Bumbas nekad Nabilo nav licis softā, emuļus jebkādus var novilkt no neta, strādā zibenīgi. 2007 gada ražojums. Viss kas uzražots pēc šī softa ir tikai apsolūti nevajadzīgi un lieki uzlabojumi kuri noslogo jau tā švako dzelzi.

Neņem nekādus amatnieku uzlabotos, tikai oriģinālo imidžu no viņu mājaslapas.

Link to comment
Share on other sites

oki doki Rudiger paldies par softu :)  un Exy, gix paldies par info :)  cik prasīju gūgles tntei tad tā piedavāja visadus forumus bet kura ir orģinālā lapa tā arī nesapratu  :stink:

tad pagaidām tika veiksmīgi iešūts Gemini, bet atdūros pret tīkla iestatījumiem, pec tīkla testa, zaļās lampiņas var dabūt tikai abas apakašējās  nameserver un getway.

ir Datalink Dir320 ar Wl500 iešuvi , internets viņā pienāk caur usb modemu. caur wifi tiek piebarots kompis. http://dream.altmaster.net/showthread.php?t=9  caur šo arī meģinaju iestatīt un nekā, mainīju vadus gan taisno gan krosvadu vien un taspats, bet caur drima adresi var ieet drīmā un to kontrolēt, viss strādā normāli.  ataisīju vaļā tur itkā vainīgais kondensators 16v470  pēc skata izskatās normāls un tīkla lampiņas arī mirgo. un tad ir jautājums varbūt kaut kas ir jamaina ruterī vēl? jeb tomer kondiška jo tunerim varētu būt ap 2g. un vai IP adresei ir jabūt tai pašai ar kuru tiek iekšā  pie drīma kontroles, jeb citai?

Link to comment
Share on other sites

Viss normāli, ir tads gļuks ar to testu, (cik atceros)  ja tikls strādā, liecies mierīgs :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Labvakar! Es kārtējo reizi ar savu stulbo jautājumu - kas varētu būt par vainu, ka zūd Latvijas kanāli - paiet kādu laiku un pārslēdzot uz krievu kanāliem Latviju pēc tam vairs nerāda... Signāla procenti lēkā, izej laukā, noregulē uz maksimālajiem un rāda labi, līdz brīdim, kamēr atkal nepārslēdzies. Tas pats izraujot no kontakta. Kas varētu būt par vainu? Vaina uztvērējā?

Link to comment
Share on other sites

ko nozimē % lēkā? tev rāda service could not be found ? pie signalmeter ir locked? 

Ja pārslēdzoties starp satelitiem neiet, tad visticamāk ir daiseka problēma, citā portā iespraud, neesi nokonfigurējis abus satelitus uz viena porta? 

 

Ir bijis gadijums, kja piemeram khl russia iet tikai tad ja iet no rossija2, no cita kanāla ejot uz vinja ir service could not be found. 

pastāsti sikāk par savuj problemu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...