Jump to content

Kādu datoru iegādāties?


donis7
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

laikam ir pienācis laiks nomainīt savu jau ilgi kalpojošo datoru pret jaunu. Monitors ir, nepieciešama kaste. Budžets ap 200Ls (+/-). Skatījos: http://www.1a.lv/dat...sonalie_datori/ un http://www.m79.lv/datori bet īsti nesaprotu - kādas ir atšķirības starp videokartēm, procesoriem utt. Vairāk vai mazāk dators nepieciešams, lai skatītos filmas, klausītos mūziku, netam, iespējams - kādai spēlei, bet galvenais, lai ir ātrs (un nebūtu skaļš)! Ko Jūs ieteiktu no minētā klāsta?

 

Paldies!

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

mājai jau M79 Intel basic būtu atliektiem galiem:

M79 BASIC INTEL DUAL CORE

Procesors: Intel DUAL CORE 2.6Ghz / Video iebūvēta pamatplatē / Atmiņa: 2GB DUAL CHANNEL DDR3 / Cietais disks: 500GB SATAII 7200 RPM / Optiskais Lasītājs: DVD-/+R/RW/-RAM

 

Par papildus naudiņu sanāk lētākās detaļas paprasīt, lai nomaina uz mazliet dārgākām - lai nav grabošs skārda korpuss, lētākais baroklis.

 

Ja gribas aktīvi spēlēt jaudīgas spēles, tad vajag meklēt, kurai no spēlēm cik jaudīgu videokarti vajag. Bet Starcraft un tetris ies uz visām.

Ja vien nav minēts savādāk, tad būs parastais Intel kūleris uz procesora - kā jau jauns dators. Pēc kādiem 2 gadiem apdils/pieputēs, sāks dūkt, varēs par piecīti nomainīt uz klusāku. Tor va arī vecajam datoram, starp citu - dūkšana ir labojama vaina ;)

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Man vecais ir šķiet kāds 4ais pentiums, riktīgi skaļš un lēns + ar milzīgu kasti, kas neiet manā jaunajā datorgaldā. Plus vēl nolēmu to patīrīt no putekļiem, kā rezultātā no sākuma ieslēdzas, monitorā parādā uzraksts windows, bet pēc tam signāls pazūd un monitorā parādās uzraksts no signal. Laikam būšu kādu kontaktiņu izrāvusi, bet jebkurā gadījumā, laiks jau būtu pamainīt uz ko jaunāku.

Es kaut kā skatījos uz šiem 3iem, kuru Jūs izvēlētos?

 

http://m79.lv/datori/m79-s3-lite_9603.html

 

Procesors: INTEL DUAL CORE E6700 3.2Ghz / Atmiņa: 4GB DDR3 / Cietais disks: 1TB / Grafiskā karte: Radeon HD5670 1GB DDR3 / Optiskais diskdzinis: DVD-/+RW / 500W 12CM

 

http://www.1a.lv/datortehnika/personalie_datori/1a_elite_e-6700_multimedia_hd/2393338/

1A_ELITE E-6700 Multimedia HD

Intel® Pentium® Dual Core Processor E6700 3.2

GHz/4GB_1333/500/DVD-RW/ATI_HD6670_1GB_GDDR5

 

http://www.1a.lv/datortehnika/personalie_datori/1a_elite_i3_sandy_bridge_gt/5541217/

1A_ELITE i3 Sandy Bridge GT

Intel® Core™ i3-2100 Processor 3.10

GHz/4GB_DDR3_1333/500/DVD-RW/GF 210_GDDR3_1GB

 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/141560-ieskaties-datoru-komplektacijas-dazadas-cenu-grupas/

 

Ieteiktu skatīties kaut kādas komplektācijas ar i3 virzienā, būs OK visām HD filmām, arī neprasīgas spēles varēs dzenāt.

 

Nu kaut kas šāds sanāk. Protams, var noņemt RAM, pielikt lielāku HDD vai MB un kasti nomanīt uz ko feināku.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Sveiki,

 

jau vakar apjautājos par ieteicamo datora komplektāciju, ņemot vērā, ka vecais laikam savu laiciņu būs nokalpojis. Tātad īsumā - nepieciešama datora kaste priekš vairāk vai mazāk filmu skatīšanās, mūzikas, darba, iespējams arī kādas spēles (iepriekš spēles netika spēlētas, jo datora rādītāji to vienkārši neatļāva) - varbūt, ka iepatīkas :D 2i cietie - lai varētu uz otra glabāt visu informāciju.

 

Šobrīd izvēlētais komponenšu groziņš izskatās šādi:

http://www.dateks.lv...9h%2Fb6%2BAM%3D

 

Svarīgi, lai dators būtu ātrs un kluss, kā arī tāds, lai pēc gada vai 2iem/3iem jau nešķistu ļoti "vakarējais" - līdz ar to nolēmu bišķiņ' pacelties virs 200Ls (kurš bija sākotnēji ieplānotais budžets) un nokomplektēt ko spēcīgāku. Nezinu, cik labi man tas izdevies un vai viss vajadzīgs, tādēļ lūdzu Jums - KĀ SPECIEM - Jūsu viedokli - varbūt ir kas labāks/lētāks līdzīgā cenu kategorijā!?

 

Tāpat arī - vai viss izvēlētais derēs izvēlētajai mātesplatei?

 

Jau iepriekš pateicos!

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Neesmu video karšu specs, bet nav labāk paķert ko geimīgāku? Piemēram, šādu?

Link to comment
Share on other sites

Jā, iespējams! Tāpēc jautāju! Man tā diezgan tumša bilde, bet pirms iegādes gribas visu izpētīt un uzzināt, lai neiegrābtos :)

 

Pie tam izskatās, ka 1a komplektēties sanāk pat lētāk!

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Kādiem darbiem paredzēti 8Gb atmiņas? Filmām un geimiem noteikti par daudz, pietiktu ar 4Gb, un parastajiem stoc. Kaste gan, piedodiet, ir kreps.

Link to comment
Share on other sites

Kaste slikta? Man vajag pēc izmēra iespējami mazāku - jāieliek datorgaldā, tādēļ šāda izvēle. Vai ieteiksiet kādu citu? Starp citu par to atmiņu runājot - es laikam tos 8GB kit of 2 nemaz uzreiz nevaru likt - man ir jāliek 4GB kit of 2 x 2, jo kopnes ātrums atmiņai ir 1600Mhz, kamēr mātesplate atbalsta 1333/1066 MHz, vai pareizi saprotu? Vai tomēr likt varu, bet strādās tikai uz maksimālo, ka atbalsta mātesplate?

8GB lai būtu gana ātrs! Sakiet, ka tik daudz nevajag? Gribētos tagad salikt visu iekšā, lai pēc tam papildu nav nekas jāpērk un jāliek! Pēc idejas filmas, spēles un mikrostacija (tā varbūt ko noēdīs).

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nav skaidrs, kādēļ mēģina no RAM atrunāt. Tak lēts, ēst nepresa (kādus 2...3W patērē), troksni neceļ.

Link to comment
Share on other sites

Es tak neatrunāju, tikai kādu cēneri var droši ietaupīt un nopirkt Case kompim nevi konservu kārbu.))) Bet ja skatās tālā nākotnē, tad protams 8Gb gan jau kādreiz noderēs.

Link to comment
Share on other sites

Kuru korpusu iesaki?

 

Jā, rādās gandrīz 2x ātrāka tā HD6790

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man izskatās, ka tev 500W ar visu HD 6790, 2x4GB RAM nemaz i nevajag! Pietiktu ar normāliem 400W. [Moš pat ar 350W...] Ja kļūdos - labojiet!

 

Es sataupītu piķi uz CD-ROM, kurš tādu vēl lieto? Vismaz pats tikai OS instalēju, bet to var mierīgi no USB izveikt.

Link to comment
Share on other sites

Tā, tātad es interesējos par videokarti pie dateksa speciālistiem (tas gan bija par to HD6770, lai arī mēs jau nonācām pie HD6790), lūk ko man atbildēja, tostarp arī par mātesplati:

 

 

Ieteiktu gan neņemt Sapphire, jo Asus un Gigabyte šai kartei piedāvā 3 gadu garantiju, bet Sapphire vien 2, pa lielam viņas atšķiras tikai ar vizuālo noformējumu un dzesēšanas sistēmas uzbūvi.

Vēl ieteiktu apdomāt pamatplates izvēli. Šobrid uz s1155 nerekomendējam ņemt MSI ražojumus, jo tie vismaz pagaidām nav izdevušies, bieži nāk atpakaļ uz garantijas remontu, un bez BIOS atjaunināšanas arī daudz kas mēdz nestrādāt kā vajag. Ieteiktu skatīties uz Asus vai Asrock varinatiem, teiksim - http://www.dateks.lv...us_p8h67_b3.php

 

 

Ehhh... :dntknw:

 

Bet tā kaste, piedāvātā, man ir par lielu. Dziļums maksimāli līdz 45cm, bet šai ir:

Platums 205 mm; Augstums 458 mm; Dziļums 465 mm

 

Tad vēl jautājums - kas slikts manis izvēlētajai? Materiāls, vietu daudzums, ventilācija????

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Interesanti, kādi ir tie 3-gadu garantijas noteikumi un ar ko atšķiras no 2-gadu garantijas noteikumiem? Kas nodrošina garantiju - pārdevējs (veikals) vai ražotājs? Kādi ir pircēja pienākumi 3. gada laikā, ja kaut kas noplīst (moš pa savu naudu jāsūta uz kaut kādu čungladešu un pēc tam arī pa savu naudu atpakaļ).

 

Ir te daži labi jaunu auto tirgotāji, kas piedāvā 7 gadu garantiju, bet kad iepazīsties ar pilnajiem nosacījumiem aptuvenā situācija ir sekojoša:

 

1. un 2. gads - nu te neko nepadarīsi pēc likumiem, garantija attiecas uz visu. Turklāt spēkā noskrējiena ierobežojums.

 

3. un 4. gadā garantija zūd piekarei, visādiem kustīgiem mezgliem, daļai elektronikas.

 

5. un tālākajos gados nav pat caurrūsēšanas garantijas (nejaukt ar rūsu!), kopumā nav pat skaidrs kam īsti ir garantija. Varbūt pieliks vietā salona atpakaļskata spoguli, kad tas atlīmēsies no stikla un iekritīs vadītājam klēpī.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Budžets ap 200Ls (+/-).

Vairāk vai mazāk dators nepieciešams, lai skatītos filmas, klausītos mūziku, netam, iespējams - kādai spēlei, bet galvenais, lai ir ātrs (un nebūtu skaļš)!

Neesmu video karšu specs, bet nav labāk paķert ko geimīgāku? Piemēram, šādu?

Jā, iespējams! Tāpēc jautāju! Man tā diezgan tumša bilde

Kādu spēli vilks arī mūsdienu integrētās videokartes. Ja nu iepatiksies spēlēt un/vai vajadzēs ko nopietnāku, tad videokarti pieliksi klāt tad, kad droši zināsi, ka tiešām to vajag, jo bez jaunajām jaudīgajām spēlēm NEKAM citam tas NAV vajadzīgs!

 

Foruma "ekspertu" argumentācijas rezultāts:

Svarīgi, lai dators būtu ātrs un kluss, kā arī tāds, lai pēc gada vai 2iem/3iem jau nešķistu ļoti "vakarējais" - līdz ar to nolēmu bišķiņ' pacelties virs 200Ls (kurš bija sākotnēji ieplānotais budžets) un nokomplektēt ko spēcīgāku.

Tipiski geimeriem - cilvēks atnāk ar konkrētu jebkādu SAVU mērķi un budžetu, bet aiziet ar geimu datoru par divreiz lielāku summu. Nopirktais dators, protams, strādā labi un cilvēks domā, ka bija vērts izmest to naudu, nemaz nenojaušot, ka dators par divreiz mazāku naudu viņa mērķiem strādātu tik pat labi un pat pēc 2-3 gadiem nešķitīs vakarējais. Pie tam tas tagad ir pat oficiāli zināms, jo Windows 8 prasības būs tādas pašas vai mazākas. Nav vairs tie laiki, kad bija jāpērk jaudīgs dators, lai tas arī rīt būtu normāls. Deviņdesmitie ir beigušies - mainiet taču beidzot arī savu tīņu gados ierūsējušo domāšanu līdzi!

 

Man vajag pēc izmēra iespējami mazāku - jāieliek datorgaldā, tādēļ šāda izvēle.

Pēc idejas filmas, spēles un mikrostacija (tā varbūt ko noēdīs).

Tas lētais korpuss ir ATX/MidiTower, kas nav mazais, bet gan ierastais standarta. Mazais korpuss ir MicroATX/MiniTower. Labs, lēts un Tavām prasībām piemērots korpuss ir Compucase 6K29. Microstation prasības ir ļoti pieticīgas un to normāli vilks jebkurš jauns dators!

 

Mācieties puišeļi:

http://www.Komplektāciju detaļu uzskaitījumam ar vai bez cenām jābūt pašā tēmā - aizliegtas saites uz internetveikalu groziem?content=HcrBEQAgCAOwlSgFCuf%2Be4n%2B8ggKpOHgEHLVl3e65qkrYFyFyFI%2BzajbVmkROfsu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies! Man gan stingri ieteica turēties pie INTEL CORE I3 2100

 

Bet vēl arī jautājums - ja man ir mazais korpuss, t.i. MicroATX/MiniTower, tas nozīmē, ka arī mātes platei jābūt MicroATX?

Link to comment
Share on other sites

Nav jau tik traki. Keisiem kājiņas parasti ir kādus centrm. no malām. JA tam datorgaldam nav abi gali vaļā, tad tur vispār nevar kompi likt! Pareizi Tev iesaka pie i3 turēties. Varbūt vajag izskatīt variantu ar kādu tjapļapu?

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Mātenei jābūt mazā izmēra, lielā ATX iekšā neies. Gandrīz visas budžeta gala mātenes ir mazā izmēra.

Link to comment
Share on other sites

Tas datorgalds ir īpanējs - priekša ir ciet (durtiņas), bet aizmugure vaļā, lai gan no zemes apm 10cm augstumā aizmugurē ir dēlis (http://is03.thegumtr...ig/70311871.jpg - tikai bez plauktiem), līdz ar to tur ir max 45cm dziļums. Noskaidroju, ka Intel mātesplates neesot īpaši labas :biggrin: , tādēļ jāskatās esot uz ko tmldz no mazā gala: http://www.dateks.lv...654,51085,55339

Tātad ir variants vai nu ņemt ieteikto mazo korpusu, kurš esot labs, un kādu mazo mātesplati vai arī sūdīgu vidējo korpusu, kurš izmēru dēļ lien manā datorgaldā! Dilemma :wacko2:

Mazais komplekts:

http://www.1a.lv/sho...Osg7oVAV6Dh4%3D

Lielais komplekts:

http://www.dateks.lv...amRuhOam2FgA%3D

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

ja bāzīsi iekšā tajā caurumā, kur gaiss tiek tikai uz aizmuguri, tad likt iekšā ārējo video nav īpaši gudri, jo vieta nespēs nodrošināt pietiekamu ventilāciju.

Link to comment
Share on other sites

Par durtiņām - tas obligāti? Jo, ja tā, tad jau vienalga par keisa lielumu, galvenais ir kvalitāte. Bet kā ar tiem izveidotajiem komplektiem, vai tie derēs?

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Jo labāk ventilēsies, jo ilgāk godprātīgi strādās!

Es palieku pie savas komplektācijas un argumentācijas.

Korpusu vari piemeklēt pēc patikšanas, bet labu barošanas bloku gan vajag.

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Kuras vēl firmas korpusus var skatīties?

 

Un ko tad labāk ņemt - to mazo korpusu ar mazo mātesplati vai vidējo korpusu ar ATX mātesplati?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Plates izmēri ATX no micro ATX neko daudz neatšķiras. Kastes izmēri, it īpaši ja šur tur pietrūkst daži cm, gan atšķiras.

 

ATX apmēram 48 x 44 x 20

mATX apmēram 37.5 x 41.5 x 18

 

Vēl gan ierēķini, ka vadi aizmugurē vēl vismaz 4...5cm dod klāt.

Link to comment
Share on other sites

Vadi pa augšu tiks ārā - nebūtu tam galdam tā 10cm augstā aizmugure apakšā, vispār nebūtu problēmu, bet izskatās, ka no ATX pēc izmēriem der tikai INTER-TECH ražojumi. Vai tiešām tās kastes ir tik sliktas? http://www.dateks.lv/prece/52720 vai http://www.dateks.lv/cenas/28/57536_intertech_v6_paladin_black_500w_psu.php

???

Jo tiklīdz nāk mazā mātesplate, diezgan ierobežota kļūst izvēle

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

mATX ir normāla izvēle. Drusku sadārdzinās, ja grib 4 RAM slotus.

Link to comment
Share on other sites

Būšu laikam beidzot nonākusi pie galējā slēdziena - domāju ņemt visu šo http://www.1a.lv/sho...ZzYDlVRTXd%2FED + mātesplati Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3 http://www.dateks.lv/prece/53446. Domāju paņemt klāt arī ārējo cieto 500GB ar USB 3.0 :) Pluss vēl 1a.lv sola visu salikt bez maksas :dance3:

 

Un milzīgs Jums visiem paldies par padomiem :thank_you:

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kāpēc tu ņem 2 dažādus HDD ar dažādām ietilpībām?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...