Jump to content

Atkarīgā keramiskā plīts virsma + iebūvētā cepeškrāsns


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Hai

 

Palēnām rodas vajadzība iegādāties keramisko (ne indukcijas) plīts virsmu ar iebūvēto cepeškrāsni ar konvekciju. Cik skatījos, tad tikai atradu vienu Whirpool variantu, kur regulācija nav uz pašas virsmas. Touchscreen variantu negribu, jo tas atzīts par neērtu un kloķi virspuēs arī traucē un grūti tos tīrīt.

 

Vēl variants pirkt visu komplektu kopā, bet nu tad virtuves iekārta būs izčakarēta. Mošk kādam ir kādi labi varianti? Savietojamības meklēšana ir vienkārši murgs un pat ražotāji skopi savos saitos.

 

Pagaidām izskatu variantus, kur virsma ar krāsni kopā sastāda ne vairāk pa 300Ls.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Pikinsh
(labots)

baigi mazs tev budžets, nezinu kur tie dauzītās sadzīves tehnikas veikali, bet ieteiktu tev tādu sameklēt pašam stāv mājās elektriskā cepeškrāsns (iebūvējamā) pa 220Ls ar visām iedomājamā fīčām sākot no veņķka biedzot ar mikreni.

 

ĀĀ piemirsu pateikt par defektu, ir iesists bleķis neredzamajā daļā.

Labots - Pikinsh
Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Touchscreen variantu negribu

Nav tik traki, pierast var divu nedēļu laikā un viss būs kedā, tāpēc, manuprāt, uz to nevajag ieciklēties baigi.

 

Nezinu vai datoristiem tagad maz ir moderni instalēt bērnus, bet der atrast cepeškrāsni gan ar drošības slēdzīti pašai šuplādei gan būtu vēlams, lai var atslēgt kloķus, ir tur varianti, ka ievelkas uz iekšu un citādi paliek maziem pirksteļiem neizmantojami. Var noderēt. Un jā, vernerī der palūrēties brāķētos, jo budžets nav liels.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Gestapo

 

Kādu pusgadu nācās palietot. Vispār čakars, kamēr tiek līdz tam 8. līmenim. Ja plīts nokrauta ar kastroļiem, tad tām podziņām netiek klāt.

 

Vai tad 300Ls tik īss budžets? Vot reku kaut kāds komplekts Zanussi ZOU231X + ZC6685X. Vai tad šis tik draņķīgs?

http://www.paulapro.lv/sadzives_tehnika_iebuvejama/komplekti/_771/

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Fizalis,

 

Noteikti labāk tīrīt par riņķiem, kur vispār murgs kasīt maliņas :)

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Ple nesakarīgi pats uzrakstīju, ja nav prasību pret kaut kādām ekstrām - tur tvaicēšanas fīčām un kam tur vēl nē, tad budžets gana labs. Bet vienalga pasties vernerī, par ko nenopirkt 40% lētāk ar kaut kādu defektu, ko neviens nekad neieraudzīs. Zanussi komplektam ar nav ne vainas, vienīgi tie riņķi, manuprāt, ne visai padevušies - lielākajam vajadzētu būt sadalītam kā tas parasti ir, jo ja lielākais grāpis mājā būs mazāks par to riņķi, tad viņš paliks neizmantojams, tāpat arī nav ovālā trauka fīča, neteiktu, ka izmantoju viņu bieži, bet pīlē pasutināt skābus kāpostus uz tāda ir ērti.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Da visas tās super puper fīčas nekur neizmantošu. Grilu un taimeri nevajag. 6. prāts man pašam piemīt :)

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Par grilu nepiekrītu. Ir radusies iespēja pašam izmantot elektrisko cepeškrāsni ar grilu. Pirmo laiku grilu ignorēju, bet kad aptvēru, ko tas spēj... :)

(Pēdējais atklājums, ko uz tā gatavot - pus-diētiski ķiploku grauzdiņi!)

Protams, ja ir iespēja iziet pagalmā un iekurt ogles - tad var iztikt, bet citādi - grils rullē!

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_
(labots)

Ilgstoši lietoju keramisko virsmu, un gribu oponēt par sensoru vadību un taimeri.

Tas ir tikai manuprāt, bet sensoru vadība ir vienkāršāka vadībā. Protams, uzreiz atslēgt karstumu nav iespējams (kā tas ir kloķu slēdžiem), bet vienkāršāk ir atcerēties, kas uz kāda cipara ir jācep/jāvāra. Sevišķi, ja tas ir ilgstošas gatavošanas process - sautējumi, buljoni u.c. Pie tam sensoru vadībai ir ideāla tīrīšana. Galvenais nevajag būt slinkam un ar žileti notīrīt stiklu (ātri, vienkārši, ar garantiju un bez ķīmijas), lai paliekas visu laiku nedegtu uz stikla.

Tameris ir ērta fīča gadījumos, kad kāds ēdienz jāgatavo ievērojot laiku (lai nepārvārītu un lai nedavārītu). Lieti noder gadījumos, kad jāvara olas (cietas vai mīkstas). Papildus fīča, ja taimeris ne tikai pīkst, bet arī atslēdz plīti. Uzliec un aizmirsti. Reti izmantojama priekšrocība, bet tajos dažos brīžos vienkārši neatsverama.

Ja man vajadzēs izvēlēties nākamo plīti, tad tai obligāti būs gan sensori, gan taimeris.

 

Par krāsnīm nav sava viedokļa. Ir tikai tāds, ko redzēju draugiem. Vienīgais, ko zinu, tad obligāti jāņem ar iebūvēto ventilatoru. nezinu, varbūt tādas bez ventilatora nemaz nav.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Gints_lv

Savietojamības meklēšana ir vienkārši murgs un pat ražotāji skopi savos saitos.

 

 

Grozāmos regulātorus viemēr var dabūt atsevišķi. Virsmu ( lietotu ) dabuju atsevišķi, darbnicā piepirku regulatorus , viss stradā. tas notika pirms ļoti daudziem gadiem. cepeškrāns nebija aktuāli. Tai laikā integrētie elektroniskie regulatori lidz mums vel nebija nonākuši.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
(labots)

Par virsmu - divas aktuālas lietas:

 

1. nedrīkst ņemt ar metāla maliņu, to nevar pēc tam notīrīt. Labāk ņemt vienkārši bez apmales.

 

2. izvēlēties kloķu vadību nav gudri, kā jau minēja - tīrīšana nav forša un kloķiem ir tendence lūzt un bojāties.

 

Pats sev izvēlēju AEG virsmu, jo tai nebija apmales (slīpēta) un vadība bija pārākajā pakāpē ar pirksta slidināšanu, nevis 10x spaidīšanu pa virsmu.

 

http://pta.lv/LV/iebuvejama_tehnika/virsmas_/elektriskas_virsmas_/213561-aeg_hk_654070_fb

 

Kaut kad biju pievienojis Youtube video jau iepriekšējos postos

 

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/125232-par-stkla-keramikas-plits-virsmam/page__view__findpost__p__1337131

 

Par kopējo ideju ņemt atkarīgo arī neesmu sajūsmā - ja viena komponente brūk pēc 5 gadiem, tad droši arī otru vari laist misenē. Domājams, ka sadz.tehn. ražotāji darās tāpat kā procesoru ražotāji ar socketiem, bet varbūt arī nē... Neesmu pētījis, neinteresē.

 

Ja nebūtu tik ierobežots budgets, tad ieteiktu meklēt 3-stiklu cepeškrāsni ar vismaz 2 pannām un 1 resti. Šobrīd lētās krāsnis nāk ar 1 tiešām sliktu paplāti un 1 aizdomīgu resti. Pats pirku pirms gadiem 6 Electrolux krāsni (ap 180Ls) un dabūju 3 pannas (2 seklās un 1 dziļo) un normālu biezu resti. Paziņa pirka pirms 2 gadiem Zanussi un dabūja tik derdzīgu štrunta vienu paplāti un resti uz pussabrukšanas robežas, ka raudāt gribas.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Tornis

Es varbūt offtopikošu, bet no lētas virtuves tehnikas un furnitūras mani izārstēja mana interjera dizainere, kas māju līdzēja iekārtot.

Viņa uzdeva vienkāršu jautājumu:

- Cik maksā tas lūznis tur aiz loga? (tas lūznis bija kaut kāds kārtējais 4x4, kas man toreiz bija)

- Nuuuu... 30 000 eur...

- Un cik gadus tu ar to brauksi?

- Nuuuu... piecus, sešus...

- Un šiem cilvēkiem ir žēl pielikt pāris simtus, lai iegādātos sev virtuvi, kurā katru dienu vairākas reizes dienā būs kaut kas jādara 10 - 15 - 20 gadus???

 

Kopš tā laika auto patiešām reizes divas - trīs esmu nomainījis (tas bija vēl labu laiku pirms LV iestāšanās ES), bet ieteikumu investēt labā virtuves tehnikā ne reizes neesmu nožēlojis.

Ak jā, man gan ir plīts virsma ar alumīnija malu, jo tolaik tas bija pārākais tops :) bet cepeškrāsns ar pirolīzi un 3 pannām un resti, kas joprojām spīd :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...