Jump to content

Par stkla keramikas plits virsmam


Mefistofels
 Share

Recommended Posts

Sveik, kanareiki,

fakts tāds, ka jaunajā dzīvoklī gāzes vietā ir resns elekrtības vads :shiftyninja:

Tātad jāpērk elektriskā virsma.

Pastaigāju pa veikaliem, parunāju ar pādevējiem, katrs saka kautko citu. Palasīju arī internetā un tā arī nevaru saprast ko izvēlēties cenu kategorijā ap +/- 200 LVL. Modeļu klāsts ir milzīgs un būtiskas atšķirības neredzu, vienīgais, ko esmu sapratis, ir tas, ka ''menju'' ir atšķirīgi, kurš labāk patīk tā ir gaumes lieta, man pat dažu lētāko modeļu 'menju' patīk labāk kā dārgākā.

 

Līdz šim esmu letojis tikai gāzes virsmu. Varbūt varat ieteikt kādu konkrētu labu modeli vai pastāstīt, kas ir tehniski būtiskākais, kam jāpievērš uzmanība, ko nedrīkst palaist garām ?

 

Paldies!

Labots - Mefistofels
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Keramikas virsmas galvenās pamatvērtības:

 

* jāizvērtē kopšana, nevajadzētu ņemt virsmu ar apkārt esošu metālisku malu. Pie tās visādi tauki un mēsli krāsies! Tas pats par visādām izceltām pogām u.t.t. Karoč - viss vienā plaknē, nekādu fizisku pogu vai maliņu!

 

Nē:

akt_151ix_1993.jpg

 

Jā:

akt_809_ne_6916.jpg

 

* jāapskata esošie trauki, pannas un jānovērtē riņķu diametri! Ir virsmas ar dalītiem riņķiem un bez dalītiem!

 

Nē:

ehs_60021_x_8581.jpg

 

Jā:

3_80808l.gif

 

Vēl, protams, tas, ka ir brīvstāvošās virsmas (ar vadību uz virsmas) un savienojamās virsmas ar (vadību no cepeškrāsns).

Link to comment
Share on other sites

Mefistofels

Tieši tāds virsmas izjārtojums kā pēdējais ''jā'' man arī vis labāk bija iepaticies.

 

Kāds zin kādai noslēpumi cenas atšķirībā ir piemēram šīm virsmām :

 

virsmas

 

Pēc apraksta arī ražotāja mājas lapā būtisku atšķirību nav, bet cena aršķiras stipri. Kur slēpjas tā ''sāls'' ? Varbūt virsma vieglāk tīrāma, vai kautkas tāds vitāli dzīvē nepieciešams. Nezinat ?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pats lietoju šo

 

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=136890&kas=AEG+66331+KFN+Keramisk%C4%81+virsma+ar++vad%C4%ABbu

 

Viss ļoti labi, interesanta bīdāmā (touch :sarkasms: ) vadība, visi nepieciešamie taimeri, atslēgšanās, dalītie riņķi, izturīga.

 

Par tavām salīdzinātajām virsmām - atšķiras apmales (vienai alumīnija apmale, ko es nerekomendētu un otrai slīpēts stikls, kas ir OK). Līdz ar apmalēm mainās arī izmēri.

 

Virsma pēc 2 gadu aktīvas lietošanas

 

ajw3azt1n3cbs9gmvnb.jpg

 

j2mk47832magajz8k5m.jpg

 

8a7ilj1mj7jp2enosdk.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja man vajadzētu tagad iegādāt virsmu - ņemtu indukcijas ar 2 riņķiem. Pēc idejas ar vienu ar var iztikt, bet diezko neizskatās, ka viens riņķis. Vienīgi tām vajag speciālus traukus, jo tiek sildīts tikai trauks.

Pašreiz ir keramiskā ar 2 riņķiem un abi reizē nekad nav darbināti....

Link to comment
Share on other sites

A man kā reizi nepatīk tās sensorās vadības - parasti jāspaida vairākas reizes, kamēr uzstellē vajadzīgo režīmu (gan virsmām, gan mikrenēm utt - laikam vecums nāk virsū :jester: )- bet ja doma par tikai virsmu (vai arī cepeškrāsns nav paredzēta zem virsmas)- tad protams bez variantiem- visādas pogas virsmā galīgi nerullē.

Pašam ir atkarīgā virsma ar cepeškrāsni; virsma ar ņeržas maliņu- nu nekrājas gan tur visādas drazas- vairāk čakara ir tieši ar virsmas tīrīšanu (kad kaut kas piecepās- visādas sprakšķošās pannas utt) - teiktu, ka jāskatās, kāda maliņa veidojas ar tikai stiklu- ka nav kāda stulba grope, kur visādas drupačas salien.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

2 riņķi bieži vien ir par īsu, jo ja uzliek lielo katlu un lielo pannu, tas tās nemaz nelien virsū uz 2 riņķu virsmas. Uz 4 riņķiem liek pa diagonāli. Turklāt laba indukcija maksā uhhhh... cik dārgi. Trauki būs jāpārlasa, lai derētu, nekādi alumīnija katli nederēs. Turklāt dažas indukcijas mēdz sīkt kamēr uzsilst. Elektrības patēriņš indukcijai ir tieši tāds pats kā parastai keramikai.

 

kukuruku, tur jau ir manas norādītās AEG skaistums, ka nav 8x jāspiež poga, bet tikai jāpabīda ar pirkstu!!!

 

Speciāli jums nofilmēju!!!

 

[media]http://www.youtube.com/watch?v=b87yhoTg3KE[/media]

  • Patīk 5
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Man kāreiz šitāda iraid.

 

3_80808l.gif

 

Kā jau minēja augsti godājamais okeāna dzīļu pētnieks, tad tiešām vēlams ņemt ar visu vienā plaknē. Vieglāk tīrīt un tā, ar speciālajiem līdzekļiem nav problēmu, viegli un ātri var dabūt atkal tīru arī tad, ja ir piededzis drusku kaut kas.

 

Nepiekritīšu personāžam, kas te ieminējās par divu riņķu variantu, dabīgi, mēs nezinām autora ģimenes stāvokli un sabojātības pakāpi gastronomijas ziņā, bet ja tīk gatavot un ģimenē ir vairāk par diviem cilvēkiem, tad 4 riņķi paļubē ir vajadzīgi. Man bieži ir aizņemti 3 + vēl cepeškrāsnī kaut kas cepinās.

 

Vienīgi, kas netīk, teiksim, ja gribās izmantot pīli uz riņķiem, kas augšējā labajā stūrī, tad vajag akurāt tadu lielumu un sameklēt var būt problēmas, man iedāvināja feinu no čuguna, bet nu ir par mazu un tamdēļ daļa karstuma vienkārši iet gaisā un padara to izmantojamu tikai cepeškrāsnī. Esot jau tās plītis, kur silda tikai tur, kur uzlikts objekts, bet nu nezinu cik tas maksā, bet divos simtos noteikti iekļausies nē.

 

Nu kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

Jap; Žaka Kustō variants ir labais - man patīk.

Par 2 riņķu variantu - kaut kur redzēju viena riņķa virsmas (par diezgan smieklīgu ciparu - vairāk par 50Ls točno nebija),

-izmēra ziņā likās OK arī palielākam grāpim, bet laikam tā bija indukcijas;

- jāliek 2 tādas :whistle3:

- šādu domu apsvēru, kad pats taisīju virtuvi, bet par cik vajadzēja arī cepeškrāsni, tad tika paņemts komplekts

( laikam krāsns ar virsmu sanāca ~100Ls dārgāk kā tikai neatkarīgā krāsns)

Link to comment
Share on other sites

Mefistofels

Nupatās biju PTA veicī paskatījos aprunājos ar pārdevējiem. Pārdevējs ieteica šo. Tip esot tas pats, kas AEG, tikai par kādiem 20 LVL lētāka. Tur maksāja 179 LVL (Electrolux EHS 60210P) Pārdevējs izklausījās ļoti sakarīgs un gudrs un cena veikalā uz vietas praktiski tāda pati kā pērkot lētajos internetveikalos. Vēl gan nenopirku :)

EHS-60210P.jpg

Link to comment
Share on other sites

Atsevišķi indukcijas vienriņķa plītiņa maksā ap 30 - 40 Ls jeb tikpat eirām. Tik trauki japiemeklē , der parastie krievlaiku emaļētie katliņi , krutais zepter neder īstkons arī nē.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo! tu labaak man gatavo savus maajas viiinus paaris litrus!

Drizz kaa nekaa boota irc kanaala tusinjsh :)

Link to comment
Share on other sites

//nekaunīgs sludinājums

 

Ja kādu interesē, tad ir dabūnama nelietota AEG 61200MMN virsma, vecāki iepirka, un konstatēja ka neder, jo vadība no krāsns.....kad tas tika piefiksēts, atdot atpakaļ nesanāca, jo līdz uzstādīšanai tika pēc ~1/2 gada.

 

cena 100lvl. (salidzini.lv lētākā 170 lvl)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...