Jump to content

fotoaparāta iegāde


siidzei
 Share

Recommended Posts

Vēlos iegādāties fotoaparātu, bet maigi izsakoties man nav nekāda sajēga, ko, kā, kur un kapēc pirkt!

 

cena varētu būt līdz 200ls, lietots tiktu tāpat kādreiz kādos izbraukumos, kādreiz uz mežu aiziet stirnas pabildēt utt..

 

būtu ļoti pateicīgs, ja kāds zinošs cilvēks varētu dot kādu padomu!

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Derēs ziepjutrauks. Šajā gadījumā neko nevarēsim ieteikt labāku par aiziešanu uz bodi un paskatīties, kas ērtāks un atbilstošs cenai. Visi viņi daudz bildē daudz maz vienādi. Galvenais neizvēlēties pašu lētāko aparātu. Pārāk dārgs priekš dažām retām reizēm būtu naudas izmešana. Pēc pieredzes iesaku skatīties uz Sony vai Canon aparātiem, bet tas arī ir tikai subjektīvs viedoklis.

.. man nav nekāda sajēga, ko, kā, kur un kapēc pirkt!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Te kāds nav nedaudz par daudz safanojies par SLR kamerām, uzreiz noliekot visu pārējo?

Tā nu gluži nav, ka viss vienā maisā metams. Stirnām gan jau ka vajadzēs kādu to saucamo superzoomu?

Panasonic Lumix FZ38(salidzini.lv vēl esot, bet nez vai tā arī ir)un šamā pēctecis FZ45(gan vēl ir un par +/- tevis nosauktu summu). Šamajiem neesot ne vainas.

 

Un pēc šī ej nu sazini par fuji HS10, kuram ir CMOS sensors.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

itanium

 

Nav neko safanojies. Reiz kad tirgoju S3, tad visi parastie mājas fotografētāji izbrāķēja dēļ gabarītiem, jo kabatā nelien.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Par ikdienas lietošanu ieteiktu Mežaveča teikto ( ja neskaita SONY ,to aizvietotu ar nikon vai olympus , bet tas mans subjektīvais viedoklis , nu nepatīk kā jams krāsas atveido )

Ja gribas ko nopietnāk , un vēl meža zvēriņus bildēt , un vēl tā , lai čomiem nav jāstāstā , tas tur punktiņš , re , nu uz tā zaļā fona , nu tur tālumā, ir stirna ..... tur vienkārši būdžets ir par vāju . Protams .. ir jau SLR superzoomi , bet kamēr viņi nofokusēsies un izšaus , stirna jau būs gabalā . Bet arī šis ir subjektīvi - ar milzu gribu un pacietību var pielīst stirnai klāt un nobildēt , kā viņa miedz Tev ar aci

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Tādām vajadzībām un cenu kategorijai apskatāmi ir CANON SX230, SX210, SX130. Un NIKON S9100, S8100, P300. Ja grib iedziļināties ISO, diafragmās, slēdža atrumos un kontrolēt tos, tad labāk Canon.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Priekš stirnām mežā stingri iesaku domāt par statīva iegādi. Superzooms ne ar kādu stabilizāciju nedos vēlamo rezultātu bildējot no gabala stirnu.

Ziepītim (arī super zoomam un vieglam spogulim) derēs arī statīvs pa 20 Ls. Euronicā par ~tādu naudu var dabūt Hama star 61 (laikam tāds bija modelis). Paņēmu priekš sava Oly e520. Atbilst manām vajadzībām, jo fotoaparāts samērā viegls un nelieku arī uz viņa nekādus smagos stiklus.

PROTAMS, ka nopietni statīvi maksā daudzreiz dārgāks, bet ja nēesi profesionālis, tad tas ir IMHO overkill.

Labots - The_Saint
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Stirnām mežā nekāds statīvs 100 gadus nepalīdzēs. Ja nu vienīgi ar to statīvu iemauksi stirnai pa galvu, lai nekustās...

Monopdam vēl jēga ir, bet statīvam - noteikti nē, ja vien optika kav kaut kāds Canon EF 600mm F4 L IS, kas sver ~6kg, bet tas laikam kādas 30 reizes būs ārpus budžeta...

Skaidrojums - ar normāli darbojošos IS, 300 mm stiklu vajadzētu varēt noturēt rokā pie slēdža laika 1/60 bez statīva. Ātri kustīga stirna pie tādas ekspozīcijas, pat ja noturēts perfekti, būs izplūdis pleķis. Statīvs palīdzēs noturēt nekustīgi kameru ilgāku laiku - pat tik ilgu, ka pie noteiktiem uzstādījumiem neviena stirna nebūs redzama pat tad, ja kadram cauri būs izgājušas veselas 5...

Pievienošos par CANON SX230, SX210, SX130 un citiem, līdzīgiem aparātiem.

Vēl Olympus SP-UZxxx sērija - tiem baigi kruts makro, un optika limpusiem tradicionāli bijusi laba.

 

[Te bija gļuks]

Labots - martinno
Link to comment
Share on other sites

Mans subjektīvais viedoklis, bet nu neiet kopā meža zvēru blicēšana ar ziepi - nu neiet. Agrāk drusku pazinu šito zelli, aprīkojums putniņiem maksā dārgāk kā mana mašīna, kaut man nav īpaši veca mašīna :sarkasms:

Parasti jau saka, ka aparātam nav nozīmes, bet ja gribās bildēt meža zvērus viņu dabiskajā vidē rīta puskrēslā, tad nauda vajadzīga milzīga.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Kustībā stirnu arī nebiju domājis. Statīvs domāts stirnai kura, piemēram, zāli plūc. Saulainā dienā statīvu nevajag, bet kā paliek švakāk ar gaismu, tad tomēr neatkāpjos no sava apgalvojuma, ka statīvs palīdzēs.

Link to comment
Share on other sites

versatile

jap, zvēriem savvaļā aprīkojums bleķo ārprātā.

Bet autors jau arī nez vai domā profesionāli nodarboties :)

 

Ir daaaaaudz iemeslu, kāpēc ar ziepi ņefiga nenobildēsi mežā... No otras puses - pacietīgi slēpnī sēžot moš arī nobildēsi labāk, nekā, piemēram, tāds lempis kā es ar visu Agra tehniku...

 

Btw, Agrim ne tikai tehnika maksā vairāk kā ļoooti lielākajai daļai mašīnas, bet arī vajag mašīnu tehnikas pārvietošanai vien :D

 

tomēr neatkāpjos no sava apgalvojuma, ka statīvs palīdzēs.

Teorijā, jā, tieši tā.

Praksē - Tajos brīžos, kad ar roku nevar noturēt (protams, ievērojot pareizu stāju, elpošanu, utt) slēdža laiks ir par lielu jebkādai dzīvajai dabai. Pat bērnus ar 1/60 bildēt var aizmirst, kur nu vēl lopu

 

Un no praktiskās puses - kur mežā ar statīvu - iedomājies, kāds jampadracis ar pilnā izmērā izvilktu statīvu pa mežu brienot? Vai arī, kamēr stirnu ieraudzīsi, statīvu izvilksi, saliksi... Nu tak nē!

 

Monopods jā, kā jau teicu.

 

Bet vispār statīvu iesaku, tikai ne minētajām izvirtībām.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nu viens par šķūni runā otrs par putna ligzdu.

Es savā galvā biju iedomājies situāciju, kur cilvēks sēd slēpnī pie kādas barotavas vai medību tornīti. tur arī uzsliets tripods un vajag tik nomērķēt un šaut. Skaidri neizteicos, jo nebiju rēķinājies ar tādu kritiku.

Jā - nekam neder tripods apkārt pa Latvijas mežu brikšņiem laužoties, nav arī kur viņu uzlikt īsti sūnās nesagatavojot vietu.

Jā - neder kustībā esošas radības bildēm (tāpat kā ziepītis, kurš visticamākais nenoķers fokusu. ja var iestādīt manuāli fokusu uz attālumu, kur ies zvērs, tad būs laiks arī statīvu uzstādīt).

 

Autora ideja jau pati par sevi ir nedaudz utopiska, bet pareizi sagatavojoties un pie pareizajiem apstākļiem var arī kāda laba bilde sanākt.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Nu, no tornīša un iepriekš iebarotā vietā, jā, tur nu noder viss, kas vien iespējams.

Bet tiešām apšaubu ka autors ar ko tādu nodarbosies...

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Šaubos arī vai autoram kas lādzīgs sanāks pa mežu staigājot ar ziepīti vai super zoomu. Būs ļoti gurūti tikt klāt zvēram, lai ar kādu no šiem aparātiem noķertu kadru. Meža zvēru bildēm tomēr vajag smago artilēriju.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Nu mēs jau te cenšamies otra vietā izdomāt :) . Bet ir jau ok - šādi , kaut arī it kā beztēmīgi tofiki , ir gana noderīgi un atziņām bagāti , ja ne to autoriem ( pa lielai daļai viņi tāpat no šīs spriedelēšanas neko nesaprot ) tad vismaz pašiem :) .

Bet par šo tēmu - pēc uzdotā jautājuma un veida , radās secinājums , ka neko advancētu jamam tok nevajag un nav pat vēlme pēc tā . Kur nu vēl statīvi , laba optika un citas izvirtības . Cilvēks grib ko ērtu ikdienai - a tās stirnas tik tāda kā vēlme - būtu labi ja . Būtu labi ja man mašīnā būtu bāriņš un leduskapis , bet nav un kaut kā iztieku :D . Ja cilvēks nopietni gatavotos zvēriņus bildēt - jautājums būtu nostādīts pavisam savādāk . Jo pat ar labu aparatūru , tas ir pulka laikietilpīgi un sarežģīti .

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nu tad nostādām tā - ja cilvēks grib tikt pie kadra ar zvēru - ir vienalga vai viņš to zvēru piebeigs ar manis ieteikto statīvu vai metīs viņam ar fotoaparātu, padarīs nekustīgu, pieies klāt un nofotogrāfēs.... tad jau būs vienalga ar ko bildēs. Varētu tik triecienizturīgo korpusu(fotoaparāta gadījumā), lai fotoaparāts noder vairāku zvēru notriekšanai :D

 

Lietotājam vulgaris vispiemērotākais ir kompaktklases fotoaparāts (ziepītis tā nicīgi skan). Normāls gaismas apstākļos būs normālas bildes un cilvēks būs laimīgs. Tas ir galvenais..

 

Gribi izvirst un zvērus bildēt - vari skatīties uz Oly Pen sēriju vai Sony analogu. Tur gan aiziet budžets pāri 200 latiem (jauna manta), bet varbūt var ko lietotu atrast. Akurāt gribēsi to stirnu bildēt, tad var piepirkt optiku klāt, bet reāli skaties acīs - to to nedarīsi (jo objektīvs maksās dārgāk par aparātu).

 

Kā pašā sākuma teica - ej uz veikalu un paspaidi, kuram liekas ērta izvēlne un patīk dizains - grāb ciet.

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

Pentaksim ir labas spogulenes, bet kompaktnieces galīgi garām. Vari sameklēt interesējošo modeli iekš dpreview un izlasīt, tur ir sakarīgi testi.

Ja vajag ūdens/putekļu drošu aparātu, tad labākais būs šis:

http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_ft2_review/

Link to comment
Share on other sites

Interesanta diskusija! paldies par padomiem! šada tāda doma jau man radās ko un kā!

 

par tiem zvēriem- neko tālu viņi man nav jāmeklē. aceros pirms kāda mēneša naktī bija logs vaļā, kautkas čaukstēja, izliecos ar bateriju ārā pa logu, lai apskatītos, kas tur ir izrādijās, ka stirnas pašā pagalma vidū, kādus 15m no loga un prom nebēg. dzērves var pa tīrumu ejot nemaz nelavoties uz kādiem +/- 30m, meža pīles arī piemājas dīķī ir daudz, utt.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Canon PowerShot A650IS - 6x zūms, reizēm jūt, ka vajadzetu tā kā 10 vai 15, visādiem tālākiem meža un industriālajaiem skatiem

izmērs - gluzi plakans nav, bikšu kabatai var būt par lielu, jakai,- kā reiz der

barošana - 4x aķi - ērti, salīdzinosi lēti turēt 2 komplektus

Kā līdzi ņemmamais - der, skaties apmēram uz ko tādu -= tagad ir modernāki un labāki

Canon programma - lietošana gana ērta, var smuki bildes nedaudz pielabot, kaut ko uzdrukat un tā

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Larijssene

A ko BOOTieši saka par Nikon P500? Varbūt ir dabā taustīts un tā. Doma iegādāties, bet 400 eiro tomēr nauda. :)

Link to comment
Share on other sites

Es nepilnu gadu lietoju kabatā ietilpināmu kameru panasonic tz10. Esmu visumā apmierināts.

salidzini.lv pašlaik rāda ~180Ls cenu.

 

Par stirnām nezinu, kā būs.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

palasīju spečuku viedokļus šajā un arī vecākās analogās tēmās, bet neatradu atbildes uz daudziem praktiskiem jautājumiem. Man ir bijuši dažādi fotoaparāti, bet neviens nav apmierinājis fotonespeciālista vajadzības un vislielāko praktisko gandarījumu esmu guvis no laba Nokia telefona. Mana darba specifika prasa ātri no kabatas izraut stroķi un vecās mājās vai būvobjektos fiksēt dažādas detaļas, kuras slēpjas tumsā. No vienas puses piekrītu apgalvojumiem par to, ka vajag cita līmeņa aparātu vai mācīties fotogrāfēt bet man vajag mazu un nav nekādas intereses mācīties fotogrāfēt. Es gribu izvilkt no kabatas mazu kastīti un knipsēt tumsā normālas bildes, kāpēc ar telefonu es to varu, bet ar vecākiem canon un lumix nē? Pēdējā atsauksmē minēts DMC TZ10 - izskatās jau labs. Gribētu dzirdēt atsauksmes arī par panasonic dmc zx1. Starp citu, man neinteresē visas tās ekspozīcijas un baltā balansi. Man interesē cik ilgi tur akumulators, vai ir ērts vadības interfeiss, būtu forši, ja varētu bezvadu tīklā darboties ar datu pārsūtīšanu. Ja var printēt tiešsaistē, tad cik viegli var pieslēgties dažādiem printeriem? (man katrā objektā ir lokāla darba stacija ar dažādu modeļu datortehniku).

Link to comment
Share on other sites

Taviem kritērijiem TZ10 atbilst pēc parametriem: mazs, ātri startējas, ir reāla stabilizācija.

Kas ir slikti: pilnīgā tumsā bildes nav labas (testēju Daugavpils cietoksnī). Tumšā vietā nebūs labi, ja objektam trūks kontrasta (autofokuss kļūdīsies). Manuālā fokusa nav.

 

Ar telefonu tumsā nevar bildēt principā. Savukārt pārējos gadījumos glābiņš ir vecās nokias fiksētais fokuss, kas neder dokumentiem, bet der griestiem.

TZ10 ir izmantojamas telpu fotografēšanai, ja ir kaut kāds apgaismojums (logs vai spuldze pie griestiem). To esmu pārbaudījis.

Labots - VIL
Link to comment
Share on other sites

man kā reiz nokia e52 ar fiksētu fokusu un 3,2 mpix ir labi sevi pierādījusi. Tādas bildes, kur pilnīgā tumsā fiksē telpu protams nesanāk, bet konkrētas detaļas tuvumā sanāk diezgan labi. Dažas bildes esmu pat licis desktopā un neviens netic, ka taisīts ar telefonu. Bet laikam jau nevar gribēt visu vienā, gan jau jaunajiem modeļiem ir uzlabotas funkcijas un rezultāts būs labāks. Starp citu, tā kā esmu ar fočukiem izmēģinājis visādus režīmus bildēt telpās, tad par labāko esmu atklājis sporta režīmu. It kā paradoksāli bet fakts.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Agrāk , kamēr ņēmos ar Nikon coolpix 5700, viens no manas sajūsmas iemesliem bija tas , ka viņš spēja nofokusēties apstākļos , kur pats , ar aci , praktiski jau vairs neredzu . Bez zibspuldzes tādos apstākļos fotografēt nevar , bet iebūvētā zibene jamam gana spēcīga . Ja bildē objektus , ne portretus , gana noderīga . Es tā arī neesmu sapratis , kā viņš to darīja , jo canon , lai panāktu to pašu reizes piecas nozibina zibspuldzi . A šis neke . Arī pieci muļjoni pikseļu ir pietiekami , lai būtu kvalitatīvas bildes un neradītu lieku troksni . Datu pārraide gan - caur USB vai karšu lasītāju .Kur dabūt , nezinu ... man ir , bet šķirties negribu - ideāls tussiņu paparāts :) . Var jau būt , ka šobrīd tam pat nikonam ir kaut kas alternatīvs . Kaut gan šķiet , šis tirgus segments ir bik pabojāts ar patērētāju virzītu dzīšanos pēc pikseļiem . Bet nu nikon paskatīt un patestēt var .

Link to comment
Share on other sites

Paskatījos nikon 5700 bildītē, nu baigais milzis, bet ideja iepazīties ar Nikon produkciju tuvāk izrādījās lietderīga. Manā uzmanības lokā nonāca coolpixs9100 kura aprakstā uzsvērts, ka tumšo telpu problēma ir maksimāli novērsta. Atsauksmes Krievijas saitos arī ir labas - klubos taisītas fočenes kustībā sanākot lieliskas. Izskatās ļoti ņemams.

 

 

 

Nesapratu kur ir atšķirība starp Nikon s9100 195Ls U2 interneta veikalā un tādu pašu modeli par 250 Ls Bm.lv. It kā pēc aprakstiem atšķirības nav.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Tāds ir milzis? manuprāt minimālais pieļaujamais , lai vispār rokā varētu noturēt nekratot . Un tad ar - situāciju glābj metāla korpuss , kas ir tomēr bik smagāks par plastmastniekiem . Bet nu tas tā - prieks ka esi atradis ko sev piemērotu .

Link to comment
Share on other sites

Ha, tiešām maziņš, vienkārši tāda izskata aparāti parasti ir lieli. Bet nu lēmums gandrīz pieņemts, to var grozīt tikai mutīga pārdevēja.

Link to comment
Share on other sites

smartdevil

Peleecis

Lai sauc kā grib, bet bikšu kabatā neiebāzīs. Tātad liels.

Un galu galā - ziepis paliek ziepis. Preikš kam moment tipa bildēm vajadzīgi kaut kādi navaroti un svars? Da un vispār priekš kam jāpērk klucis ja neņem spoguli. Labākas bildes ar viņu nebūs kā ar jebkuru jaunāku aparātu.

Link to comment
Share on other sites

Par bildēšanu tumsā runājot ... vārds "fotogrāfija" nozīmē "zīmēšana ar gaismu" ... secīgi - nav gaismas, nav fotogrāfijas. Izskatās ka daudzi šo vienkāršo patiesību nesaprot (vai negrib saprast). Protams, ir paņēmiemi, kā sliktā gaismā dabūt sakarīgas bildes, bet tie nav nedz vienkārši nedz arī lēti.

Bet vispārīgi (kaut kādā reklāmā noklausīta patiesība) - ir likumi kurus nevar pārkāpt, tie ir fizikas likumi ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu reku šāds foto sanāca ar NokiaE52 3,2mpix pagrabā ar vienu iljiča spuldzīti stūrī. Sieva pēc tam bildēja ar nopietnāku verķi un visas bildes jau delitētas. Un Brūnganajam par tiem fizikas likumiem neieteiktu būt baigi pārliecinātam. Skolās visus likumus nemāca, bet augstskolā iemāca to, ka cilvēcei vēl ilgs ceļš ejams lai saprastu vienkāršākos no tiem. Atklāšu vienu no svarīgākajiem fizikas likumiem fočējot tumsā - bildes kvalitāte ir proporcionāli pretēja alcheimera izpausmju intensitātei.

 

Man radās nākamā problēma - SD/SDHC/SDXC/UHS atmiņa. Iemetu acis veikalos un sapratu, ka neko nesaprotu. par SDHC it kā skaidrs - vajag 10 ātruma klasi. Vai ar 16Gb karti pietiek COOLPIX S9100 Video HD 1080 p: 1920 x 1080 (30 kadri/s) 10 minūšu filmiņai? Un vēl tīri interesanti palika kas tas par zvēru UHS kas par 32Gb maksā 200Ls??? t.i 10x vairāk nekā analoga izmēra SD/SDHC.

 

post-90219-0-35908200-1305143407_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Smartdevil . Nesaki viss - ļoti daudz ko nosaka optika , kā jau minēja Ivo - fizikai ir sava noteikšana ... un sakarīga optika aizņem vietu . Konkrēti šim klucim , viss aparāts ir praktiski objektīvs , noņem to nost un varēsi iebāzt kabatā . Un atšķirību starp kabatas formāta paparāta bildi un šāda kluča bildi var saredzēt labi . Tiko pat , puika bija Ņujorkā ar šo , saimnieki fotografēja ar kabatas formāta olympus . Pirms tam slavēja cik labs un ērts esot .Bet nu kad skatījos vienas un otras bildes blakus , secinājums neglaimojošs oly ( kaut mans ir par gadiem pieciem vecāks verķis ). Ne tapēc ka oly , bet tapēc ka kabatas formāts . Tāpat ir salīdzināti , bet nu jau pasen ,šis un nikona kabatnieki . Optikas nozīme ir ļoti liela , nu un svars arī :).

Par kartēm un filmēšanu nemācēšu teikt . Jāskatās aprakstos un specifikācijā (fotoaparāta) . Zinu , ka ar marku filmējot , man 4 gb karte bija vienā pūtienā pilna , pat 10 min nesanāca .Bet nu tur varētu būt tomēr atkarība no matricas lieluma . nez , neesmu ar šo filmēšanas iespēju aizrāvies ..

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Runājot par bilžu kvalitāti ar dažādām kamerām, noteikti jāņem vērā, ka ne jau kamera taisa bildi, bet gan fotogrāfs...

Par optiku Pelēcim noteikti var piekrist - nelaime tāda, ka pēdējā laikā ziepju ražotāji īpaši cenšas ieekonomēt uz šo lietu, vai arī ja ieliek tajā kamerā lielāku objektīvu, tad iet vaļā sacensība - 12x zoom nav kruta, vajag 16x vai vēl labāk 20x un rezultātā optikas kvalitāte ir apgriezti proporcionāla zūma ciparam. Salīdiznājumam varu pieminēt savu veco labi 3,2 Mpix Canon A70 (laikam) ziepi, kurš taisa kudi labākas bildes nekā krietni jaunāks Canon S3 IS. Pēdējo, ja godīgi, vispār rokā ņemt negribas, pārsvarā lietoju Pentax spoguleni, tā gan saliek ziepjus vienos vārtos.

Link to comment
Share on other sites

Pirkšanas process interneta veikalos man kā vienmēr radīja daudz stresa un atkal šis modernais pakalpojuma veids tika pasūtīts trīs mājas tālāk. Diemžēl veikalos, kur preci var aptaustīt rokām arī izrādījās ka jau uz letes noliktam iepakojumam ieskatoties iekšā izrādās, ka klāt jāpiepērk vēl atmiņas karte, somiņa, un datu kabelis. Pasūtot trīs un vairāk mājas tālāk vēl dažus lielšopus beidzot esmu iegādājies Sony cyber-shoot DSC-HX7V. Sony produkts iepriecināja ar pilnu komplektāciju (somiņas,siksniņas,atmiņas karte) un pārdevējs arī nebija blondīne un varēja pateikt kur ir atšķirība, kuram modelim īsāks akumulators u.c. Par jauno aparātu: es tik labu lietu rokās vēl nekad neesmu turējis. Iespējams pēc nedēļas varēšu ko pakritizēt vairāk, bet šodien neiepazīstoties ar instrukciju safilmēju,sabildēju bērnu pasākumu un iepumpēju datorā bez jelkādas aizķeršanās. Filmēšana stiprākajā HD režīmā aizņem daudz vietas - 15 min =2,5Gb. Filmējot bez pārtraukšanas var veikt fotogrāfēšanu. Filmas kvalitāte portatīvajā datorā (filmēts aktu zālē slāpētā apgaismojumā) ir pārsteidzoši kvalitatīva - DVD filmas līmenī. Vēl neesmu pamēģinājis palaist uz lielā TV. Funkcijas daudz, bet labākā - bildējot tumsā var izvēlēties inteliģento auto režīmu: pēc knipša notiek 3 sekunžu kaitinoša pauze, kuras laikā rūķīši ar photoshopu ātri uzfrišina bildi. Brīvdienās būs lielie testi. Ā, akumulators gan šim modelim ir švakāks nekā Nikon s9100.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Atskaitīšos par Sony cyber-shoot DSC-HX7V, varbūt kādam noderēs. Joprojām neesmu iepazinies ar visām aparāta funkcijām un ir lielas aizdomas, ka to arī nekad neizdarīšu. Bet normālam lietotājam pilnīgi pietiek ar standarta lietām, tikai vajag nedaudz paeksperimentēt dažādos apstākļos. Vāji izgaismotās telpās bildes sanāca asas, atkarībā no režīma tumšākas, košākas, gaišākas...visādas. Gudrāki prāti var mēģināt iestellēt parametrus rokas režīmā. Platais leņķis ir tāds, ka jau no 3m attāluma fokuss ir jāpievelk tuvāk. Brīvā dabā bildes sanāk ļoti košas un dzidras, aparāts pats fokusējoties maina režīmus - ja kāds bērns sāk skraidīt, tad portreta režīms mainās uz sporta un atpakaļ, vai pēkšņi monitorā parādās, ka īeslēdzies ainavas režīms (tas ir automātiskajā režīmā). Nesapratu, kā fočiks māk atšķirt bērnu sejas no pieaugušajiem un arī smaidus ķer. Filmējot var uzlikt, ka automātiski tiek bildētas (līdz 10 bildēm) visas ainas ar smaidiem, vai ja smaida tikai bērni. Ar citām lietām 3D un GPS iepazīties nebija vajadzības. Vēl nedaudz par atmiņas kartēm. Ja nefilmē vairāk par 1 stundu, tad pietiek ar 16Gb kartiņu divām intensīvām dienām. Pirku SD karti speciāli domātu HD filmēšanai lai būtu garantēta kvalitāte. Atmiņas kartēm ir dažādi datu nosūtīšanas un saņemšanas ātrumi - lielākais ir 10, bet manai kartei ar 4 vai 6 ātrumu nebija nekādas aizķeršanās. Ja video lejupielādē caur USB pieslēgumu, tad 3Gb lādējās 25 min, bet ieliekot SD karti datorā informācija pārkopējās dažu sekunžu laikā. BET neskatoties uz visiem pribambasiem tāda foto kvalitāte kā profesionālai spogulenei ar profesionālu knipsētāju nav un nevar būt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Bildes studijā! Tik samazini izmēru! Garākā mala ~1000...1200pix.

Link to comment
Share on other sites

Man nav nevienas programmas ar ko bildes apstrādāt, pats to nekad neesmu darījis. Man viena fočene sanāk 3500 kb, bet automātiski video režīmā bildētā 600 kb - tādas laikam neielikšu. Šonedēļ sabildēšu kādu smuku objektu un iedošu sekretārei lai uztaisa mazākas - tad ievietošu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ieliec picasa, tas serviss automātiski resaizo.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...