Jump to content

FlexBox T202 HDCX (CX)


kuzmitch
 Share

Recommended Posts

IpMan, nerunā muļķības. Kāds vēl PAL B/G D/K ja TV pieslēgts pa Scart :fool: Tur vispār var pusi TV iekšu izmet miskastē un vienalga bilde būs.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Didzis

    37

  • ggg97

    13

  • DreamMuca

    27

  • kuzmitch

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

bet noteikti tas ir tad, kad parādās paša dekodera info līnija apakšā, arī kanālā - kad parādās titri, lai gan šņākoņa ir praktiski visu laiku fonā, vienkārši tajos brīžos tā ir izteiktāka.

 

Pilnīgi noteikti lētā prastā SCART kabeļa vaina. Visi vadi vienā ekrānā. Videosignāls rada traucējumus audio signālam (navodkas), citam TV tas ir kā šņākoņa, citam kā rūkšana , bet kaitinoši jebkurā gadījumā.

Kā jau rakstīja - vajag SCART kabeli, kuram audio un video vadi katrs savā ekrānā. Noteikt var attaisot vienu galu vaļā. Parasti tāds kabelis ir vismaz 1cm resns.

Link to comment
Share on other sites

Par automašīnu - iegādājos visu, izņemot strāvas pārveidotāju - no piepīpētāja, tādēļ neesmu vēl pieslēgusi, bet, ņemot vērā, ka signāls tāds pavājš, tad domāju, ka braucot - neko tur nerādīs. Savukārt, kā Rīgā - grūti teikt (kad ātrums nav tik liels un tornis tuvu), bet es domāju, ka šito es vēl izmēģināšu, tad došu ziņu!

Par to Scart - vakar gāju prasīt RD Electronics un vēl 2os veikalos - RD nebija, kamēr abos pārējos brīnījās par to, ko gribu :D Rezultātā - Flexi ar antenu aiznesu un pieslēdzu pie cita TV ar HDMI - nekādas šņākoņas vairs! Šodien aizbraukšu uz ARGUSu, paņemšu tur to SCART ar atsevišķi ekranētiem vadiem (vismaz netā parādās, ka tur tāds uz vietas ir) - vakar laiks nesanāca turp aizbraukt!

Tā kā - jā, šņākoņa bija tieši dēļ Scart kabeļa!

Paldies Jums visiem par atsaucību un palīdzību!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Radās jautājums. Cik saprotu DigoTV ir tas pats FlexBox tik citā kastītē. Kā tam agregātam var salikt normālu (pēc kārtas ) numerāciju nevis kā laikam kanāla nosaukumā . Piemēram 1 LTV , nevis 101 LTV Runa iet par izmantošanu Baltcom digitālaja kabeļtelevīzijā. Nu sviests , kad vajag uz pults nospiest vajadzīgo kanālu . Jāspaida trīs cipari . Vai vispār ko var darīt?

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

nezinu kaa Digo (peedeejais softs te) bet FlexBoxim mainiit numurus nevar (vismaz man nav liidz shim izdevies)

mainiit kanaalu seciibu var, un arii tas notiek taa jociigi.

kastes tomeer atpaziist softus peec Vender ID.

veel var meegjinaat skeneet manuaali pa vienai frekvencei, pa starpu redigjeejot kanaalus.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs :( . Tā kanālu pārvietošana maz ko dod , jo ja 110 kanāli , tad atcerēties katram numuru (tipa 503 CNN) nu galīgi neder. It sevišķi ja mājas vairāki skatītāji un katram patīt savi kanāli.... . Tā , tad jājautā kāds cits DVB-T ar Conax un HD kuram ir normāla kanālu numerācija? Ieraksta funkcija nav aktuāla. Pats atradu to Selteka , bet kaut kā cena ne visai, jo tas Digo pirkts pa 29 Ls un gana labs Lattelekom vasarā , fazendā, bet kad kaudze kanālu tad šitā neraža ar numerāciju. Nu ja nekas cits nav, būs vien jāņem. Nav jau laikam liela izvēle.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Tad jau var arī ņemt Baltcoma HD uztvērēju pa 59 Ls, visus atrodamos 138 kanālus var mainīt vietām un, piemēram, ieliekot LV kanālus kā pirmos, sanāks:

1 LTV1

2 LTV7

3 TV3

4 LNT

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

nu jums gan prasības no štruntbokšiem, jaapriecājas ka ir pults :)

normāli uztvērēji maksā simtus un arī tiem ir kaudze sīkumu ko uzlabot

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nomainot opcijās vienu funkciju uz OFF (uz sitienu nepateikšu kuru),fleksis sanummurē kanālus no 1.....100,un pēc tam bīdot uz augšu un leju var sakārtot kanālus pēc sirds patikas

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, iespējams ka FlexBok var, bet manējam DigoTV nu tā arī neko neatradu (vai nemāku) . Nu ir šim izvēle pavāja. Īstenībā sāku skatīties uz to Baltcom HD TOPFIELD TBC-2010 . Kad maksāja pāri simtam, tad bija garām, bet tagad cena jau konkurētspējīga ar Selteku. Tik nez kā ir salīdzinot ar Selteka, kvalitāte un opcijas.? Laikam jāuztaisa jauns topiks. Nu jā, noskaidroju ka tie 59 ls ja slēdz līgumu uz 24 mēnešiem. Tā ka laikam maza izvēle , paliek tik Selteka vai agregāti par kosmosa cenām.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Vienīgais kas mulsina Seltekā- ieraksti. Te pavīdēja ka nevar ierakstītu , kodētu atskaņot uz cita verķa, ja nav piekļuves kartes. (un vai var ierakstīt uz diska ja NTFS) Tam Topfield pēc apraksta sanāk, ka ja ierakstot ir karte, tad var skatīt bez kartes (tātad ieraksta noņemot kodējumu), ja nav tad atskaņojot vajag karti. Eh, izrādās ka to HD DVB-T uztvērēju izvēle , Latvija , ir diezgan šaura. Varētu tam DigoTV normāli sanumurēt kanālus, pieciestu to, ka nemāk normāli parādīt kanālus kurus raida citā izmērā , nekā 4:3 (nu TV caur SCART) . To māk vecs vecs Optikum 4100 un būtu gana labs, ja mācētu saprast MPEG 4 signālu/ HD. Nu stulbi ja mājās pieslēgti arī HD kanāli, bet uz viena TV nevar redzēt .

Jā , starp citu , man tas TV tāds CRT, kam arī HDMI ieeja. Nu , teikšu kā ir , ja no tā DIgoTV laiž uz TV bildi caur SCART RGB, tad bilde ir krietni labāka nekā caur HDMI. Starp citu tam TV aprakstā ka Resulation Suport 1080i . http://www.p4c.philips.com/files/2/29pt9521_12/29pt9521_12_pss_aen.pdf . Principā, tā ka ir cits LCD TV tad salīdzinot bildi kas sanāk no digitāla TV -DigoTV- CRT TV un otro digitālā TV- LCD TV , bilde krietni labāka tam CRT. Nu no otras puses, tas CRT tv jau bija patslabākas/krutākais /pēdējais ko Philips ražoja CRT, bet tas LCD un kautkāds mazkalibra LG lētucis.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

shkjiet ka tomeer izdevaas. numuri peec kaartas atbilstoshi kanaalu seciibai.

vju +1

Menu -> System settings -> OSD Settings -> LCN Enable jaaiesleedz uz "Diasble"

Link to comment
Share on other sites

Par kodētajiem ierakstiem uz Seltekas. Biju nopircis priekšapmaksas kodu, ierakstīju dažus raidījumus no NatGeo. Nav nekādu problēmu pēc tam skatīties, arī ar izņemtu karti, bet tikai uz tās pašas Seltekas. Kad ieliku to pašu flešu citā, HD Seltekā, ierakstu neizdevās paskatīties. Nepagarinātas tās pašas kartes ielikšana arī nelīdzēja.

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

ne 202 Flexbox-im ne arii Digo aparaatiem ieraksa funkcija nekad nav bijusi un skjit ka nebuus.

par Seltekas iipatniibaam ludzu te. Ceru, ka citi shii aparaata iipashnieki (speciaalisti) spees tev paliidzeet.

Labots - DreamMuca
Link to comment
Share on other sites

Nu tā paspēlējos ar to DigoTV pieliekot pie mazkalibra LG LCD tv/moniatora. Pieslēgumi HDMI, SCART. Paprovēju vienu un to pašu programmu gan no DigoTV gan izmantojot LG iebūvēto uztvērēju. Ja programma HD tad no DigoTV pat, varētu būt, labāka kā tā moniatora uztvērējam. Nu SCART... skaidrs ka no HD nu nekā, kvalitāte kā SD. Tas pats ar SD programmu. Kā agrāk minēju, lielajam CRT Philips , kam gan SCART ar RGB , gan HDMI, bilde bija krietni labāka caur RGB nekā HDMI. Nu caur HDMI tas attēls tāds izlīdzināts, bet RGB nu kā iegravēts, liekas ka varētu aptaustīt. Laikam lomu nospēlē CRT kineskopa princips kad RGB signāls jau ir pavisam gala pakāpē pie kineskopa krāsu ''lielgabaliem''. Bet ja laiž iekšā LCD TV/moniatoram caur SCART nu 100 un viena pārveidošana , rezultātā signāls tiek sačakarēts. Mans verdikts: DigoTV ir pa pirmo priekš CRT tv ja šim ir RGB ieeja ( nu ne visiem TV kam SCART, ir RGB) , bet LCD bez HDMI nu kā saka ne cepts ne vārīts . Tik domāju ka tāds gadījums kad LCD nav HDMI varbūt ir tik kādiem pirmajiem LCD TV. Tā ka ja kādam ir ''noveicies'' un LCD/plazma bez MPEG4, tad kvalitātē neko nezaudēsit tik vajag HDMI vadu. Vienīgais kas tam DigoTV varēja būt labāks EPG . Nu pašķidri ja neredzi vairāk uz priekšu kā viens raidījums . A tā , pa to naudu (nopirku bodē kad bija atlaide , pa 29ls) nu gana labs.

Bet par vajadzību, man , rakstīt- ja dikti vajag tad uz kompja ar DVBviewer un TV tūnera karti ierakstu un pēcāk varu atskaņot kaut uz mobīlā telefona :) . Nu vajag tik karti lai ierakstītu. A pēcāk viss OK. Man jau pirms tam dažadi jautājumi bija tāpēc ka nevarēju atrast tam DigoTV kā normāli sanumurēt kanālus . Tāpēc sāku skatīties uz citiem dekoderiem. Bet negribējās naudu izgrūst nezinot ko pērku. Tā ka DreamMuca palīdzēja atrast pareizos setingus tam pašam Digo, tad cits dekoders vairs nav aktuāls. Jā , starp citu izmantoju to karšu spliteri no šiem http://www.pult.lv/product/362/ . Principā ar DigoTV iet, tik dažreiz pārslēdzot programas sākumā īsti nenostrādā (nu tipa neatkodē) bet pārslēdzot uz nākošo un atpakaļ viss aiziet. Nu tas laikam vienīgais , nelielais mīnusiņš tam DigoTV ( pirms tam ar Opticum 4100 nekas neķeras)

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

Vienīgais kas tam DigoTV varēja būt labāks EPG . Nu pašķidri ja neredzi vairāk uz priekšu kā viens raidījums .

 

jociigi ... lietojot EPG pogu uz taalvadiibas pults, es uz sava FlexBoxa redzu 4 dienas uz priekshu. tiesa tas gan neattiecaas uz visiem kanaaliem.

driizaak jau atkariigs no taa, EPG kanaalam tiek raidiits vai nee,

Link to comment
Share on other sites

Nu varbūt nepareizi izteicos: EPG ir, tik galīgi prasti/šķibi. Tā kā uztaisīts der ja 1-2 programmas, bet ja kaudze, nu nav laba. Normāli ir kad redzi pārskatu gan tai programmai, kas ieslēgta gan blakus kanāliem . Tas tīri praktiski jo uz reiz redzi ko rāda/ rādīs pa blakus kanālos . Ja vajag sīkāt , tad jau uz konkrēto raidījumu. Vismaz man tā ir diviem TV. Starp citu ievēroju ka no pults nestrādā poga ''Aspect'' Precīzāk strādā, bet vienīgais kas notiek , uz ekrāna parādās ekrāna proporciju skaitļi, bet reāli nepārslēdz. Nu var tik caur Menu . No teikšu kā ir-neērti jo dažādi kanāli raida dažādi un sanāk , ja nepārslēdz, vai nu skatīties izstieptus ģimjus kam 16:9 proporcija, ja ir bijis ieslēgts 4:3 vai arī saspiestus ja ir ieslēgts 16:9, bet raida 4:3. Pēc idejas šim jau vajadzēja mācēt pārslēgt automātiski, ja uzlikts Auto, bet nekā ... Vecais Opticum to darīja bez problēmām. Nu , jā laikam firmwares nepilnības, bet rādas ka diez vai kas labos . Pārāk mazs produkts un pēdējā laikam tā marta 2010 versija.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Varbūt kāds zina, kas par problēmu ir jaunajiem t202 ar board versiju 1.6.

Uzsilstot neslēdzas iekšā. Kondiķi parlodēti jau bija uz 25v 100uF.

Link to comment
Share on other sites

Ja kondensātori nav pie vainas, tad ved uz garantijas remontu Yotā. Pie beigtiem kondensatoriem "auksts" aparāts neieslēdzas. Visdrīzak Tev aparātu nomainīs.

Link to comment
Share on other sites

Nopirku šo fleksi. Nestrādā taimeris. Uz pults ir poga augšpusē ar pulksteņa simbolu. Manuālī rakstīts, ka ar šo pogu var ieslēgt/izslēgt taimeri. Manam aparātam tas nenotiek. Nospiežot šo pogu , uzlec mazs lodziņš, kurš vēsta par pareizu laiku un viss. Taimeri var ieslēgt un izslēgt vienīgi ieejot menu režīmā, system setings, time setings un tad ieliekot vēlamos laikus. Baigi neparocīgi. Moška ko daru nepareizi?

Tad vēl- ko nozīmē LCN enable/disable? (t.i. pie OSD settings) Un AV setingos kādu video formātu jāieliek? Mainot tos,neredzu nekādu atšķirību.

Labots - norixs
Link to comment
Share on other sites

Gribu vēl pajautāt par šo aparātu: ko nozīmē LCN enable/disable? (t.i. pie OSD settings) Un AV setingos kādu video formātu jāieliek? Mainot tos,neredzu nekādu atšķirību.

Link to comment
Share on other sites

LCN = "loģiskais kanāla numurs". Pie enable izmainās kanālu numerācija, ja to ir daudz sarakstā. Bet nekādu loģiku es tur nesaskatu.

 

Lai dabūtu pareizu 16:9 pie katras ieslēgšanas iekš AVsettings uzstādu Screen Mode 4:3Center. Tad ir pareizas proporcijas visiem raidījumiem - vai iet 4:3 vai 16:9. Atslēdzot no tīkla vai arī klaiņojot pa menu uzstādījums pazūd. Spaidot Aspect pogu vispār nekas nemainās - tikai cipari zilajā lodziņā.

 

Tāds nu viņš ir tas T202. Man ir CRT 4:3, pieslēgts ar AV.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tas ka nevar mainīt to proporciju , mani kaitināja visvairāk (un arī pats nemaina kad uzlikts uz auto) Nu nospļāvos un nopirku citādu, kas māk. Nu pārāk daudziem kanāliem ir dažāda proporcija. Ja nemāk pārslēg pats , tad mūsdienās jau nav nopietni. Tā jau ir ar tiem lētajiem, kam nav nekāda atbalsta no ražotāji. Citiem, populāriem , ražotāji kaut ko laiku pa laikam uzlabo, bet šito (man gan bija dvīņubrālis, DigoTV) nu jau ir aizmirsuši.

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

Taa "logjika" APP v1.47 izpauzhaas taa, ka kanaalu numuri ir to skeneeshanas seciibaa. Ja veelies pats sakaartot kanaalus peec savas patikshanas, tad sho "logjiku" atsleedzam. t.i. LCN Enable = Disabled

Proporcijas ir atkariigas ne tikai no dekodera, bet arii no raidiitaaja un TV iestatiijumiem. Bet nedomaaju, ka tavs CRT peekshnji pastiepjaas plataax lai paraadiitu 16:9 bildi. Tur vai nu tev ir melnas malas (augshaa,apakshaa) vai arii tu neredzi dalju no atteela (atteels aarpus ekraana malaam).

Link to comment
Share on other sites

Ieliec to attēla malu proporciju un nerauj štepseli arā, viss būs OK. Jā, kad atrauj no španunga, tad atkal attēla formāts jāpārslēdz, bet kurš tad to uztvērēju slēdz ārā. Nu nevar no tādas klases aparāta uberkrutās fīčas un nav arī brīnums, ka izgatavotājs neņemas ar jaunu programnodrošuinājumu. Tak nevienam no ārejiem uztvērējiem nav nekādas nākotnes, jo agri vai vēlu tos izmetīs miskastē, kad nopirks jaunu TV. Jūtība laba, panorāmu noskatīties var un ko gan vairāk vajag?

Link to comment
Share on other sites

Paldies, DreamMuca & Didzis , ja paskaidrojumi domāti man!

Es pie visām Flexa "supefīčām" esmu jau sen pieradis un man tās vairs īpaši garastāvokli nemaitā. Flexbox + CRT man ir pagaidu variants, tā kā te nav ko sevišķi saspringt. Cienu labas jūtības dēļ!

 

Nu, protams, ka skatoties 16:9 uz 4:3 ekrāna būs melna mala augšā un apakšā! Taču ģīmji būs pareizas formas. Var jau ielikt 4:3Full vēl, tikai tad sānu malas jau būs ārpus ekrāna.

 

Lai dzīvo Flexbox !

Labots - mikelis8
Link to comment
Share on other sites

Vēl viena, nu ļooooooti negatīva īpašība šim fleksim, kas izpaudās šinīs brīvdienās, pareizāk sakot naktī. Ap plkst. diviem naktī bija elektrības pārtraukumi,vairākas reizes, ja nemaldos, reizes četras. Fleksis bija standby režīmā. Pēc katra elektrības pārtraukuma aparāts būtojās no jauna un palika darba režīmā uz pēdējā skatītā kanāla. Katru reizi nācās ar pulti izslēgt uz standby. Vai beigās vispār atslēgt flexi no elektrības. Nu kaut kā ne līdz galam izdomāts...

Link to comment
Share on other sites

Te varētu satraukties tikai par elektrības patēriņu, kas šajā gadījumā ir pavisam niecīgs. Ja televizors ir izslēgts, no tā ieslēgšanās nekāds troksnis nerodas. Arī visas Seltekas uzvedas tieši tāpat pēc elektrības pārtraukuma. Ja tas traucē, var dekoderus pēc to lietošanas pilnībā atslēgt no strāvas reizē ar televizoru.

Link to comment
Share on other sites

Jā, katram jau savas prasības. Man pirmais uztvērēju izvēloties ir tieši tas, lai uztvērējs pats ieslēdzās pēc elektrības atjaunošanās. Tas gan virāk attiecas uz kabeļtīkliem, bet mājā tas arī ir noderīgi. Ja godīgi, tad pilnīgi nesaprotu, kapec vispar uztvērejs būtu jāslēdz standby režīmā, elektrības patēriņš tak no tā būtiski nemainās.

Link to comment
Share on other sites

Sveiki spečoki 2-trajās lieldienās Ziemassvētkos! Man vakar nosprāga šitas fleksis. Vakarpusē sāka iefrīzot. Līdz beidzot pašā vakarā nosprāga. Tas ir, izslēdzas, bootojas, uz īsu brīdi parādās bilde un atkal restartējas. Boota laikā uz TV ekrāna tādas vertikālas trokšņu svītras, kuras nekad agrāk nebija novērotas. Uz nakti atvienoju vispār viņu no strāvas. Šorīt ieslēdzu un deg tikai sarkanā diode, nekādu citu dzīvības pazīmju nav. Atdzīšos, es viņu aizvakar sāku izmantot "po ņeštatnomu", Pieslēdzu pie viņa USB meitas telefonu lādēties. Bet nekādu problēmu tai laikā nebija. Vakar vakarā meita atkal savu telefonu bija pieslēgusi. Bet kad sākās gļuki, es viņu norāvu nost un tas fleksis vēl kādu laiku gļukojot strādāja. Šorīt tātad viņš miris un sievai uz mani pārmetoš skatiens... Kas tālāk, operācija?

 

p.s.

Tad jāmaina šitie koņi uz šitiem (EC3 un EC9 16v 220uF)? Lai nebūtu plate jāņem ārā, vecos koņus cmuki ar plaķenēm izraujam no kājiņām?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

peec simptomiem spriezhot, jaa.

sk. #186 un #173

vai arii pavaicaa Aphopis

kaa vinjam straadaa peec paarlodeeshanas.

(ir aizdoma, ka vinjsh ir kljuudiijies)

Link to comment
Share on other sites

Pārlodēju to kondīzerus, kuri te Jūsu bildēs, viss aizgāja :))). Pirms tam man RGB>SCART režīmā bija baigais kadru izvērses tarkšķis TV skaļruņos. It sevišķi, ja kāda tabula ekrānā (asas videosignāla frontes). Tāpēc skatījos compozit video signāla režīmā. Tagad tas tarkšķis iekš RGB gandrīz nav. Tā kā dzīvoju Jūrmalā un kondīzeri nav alus, kuru var nopirkt katrā bodē, ielodēju savā krājumā esošos ~25 gadus jaunos kondīzerus 470mF. Melnie, savulaik iznesti no RRR. Laikam japoškas. Pārbaudīju ar testeri, uzlāde-izlāde notiek un lodēju iekšā.

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

ja nav iespeeja lietot HDMI tad

par tiem troksnjeim runaajot nopeerc normaalu SCART.

tas SCART, kas bija iepakojumaa, nekam neder.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...