Jump to content

Datorpeles izvēle


Rihardss
 Share

Recommended Posts

Palasījos googlē gan par lāzera, gan par optiskām pelēm, kā rezultātā secināju - vairums ir par lazēra pelēm. Lai nu kā, varbūt jūs man varētu pastāstīt savu pieredzi salīdzinot abas šīs peles? Līdz šim esmu darbojies tikai ar optiskajām pelēm.

Beidzot ir pienācis brīdis iegādāties jaunu peli, kādu peli (ar vadu) jūs man varētu ieteikt summā ne vairāk kā 15 Ls? Pele būs paredzēta aptuveni 70% datorspēlēm (tātad ņemta uz izturību smile.gif ), 20% photoshop un 10% pārējiem darbiņiem.

 

Kā būtu piemēram ar tādu? http://www.m79.lv/LOGITECH-RX1000-LASER-MOUSE-OEMNEW910-001724_73101.html

Link to comment
Share on other sites

versatile

Neko nezinu par cenaam. jau 5 gadus lietoju Logitech MX 1000. ne reizi nav pieviilusi, labi velk iebuveta bacha.

Link to comment
Share on other sites

komentārs par RX-1000 - man mājās tāda ir, no rīta vēl lamājos par to, ka uz koka galda strīpainās virsmas kursors lēkā.

Microsoft Intellimouse 3.0 gan ērtāka, gan precīzāk darbojas uz dažādām virsmām.

tad jau labāk kādu A4Tech ~12Ls paņemt.

 

versatile: vai spēlēs arī bezvadu pelīte labi uzvedas?

Link to comment
Share on other sites

Mr. Nejēga

Hmm, lietoju MX Revolution lāzerpeli spelēm, nekādu problemu. I bezvadu, i jūtīga - man tieši ideāla. Kamēr neaizmirsti uzlādēt, kad vajag, tikmēr viss bumbās.

Link to comment
Share on other sites

Spēlēs dažām (lasīt: lētajām) bezvadu pelēm ir pārāk liela aizture. It īpaši tas traucē dzenājot FPS.

Cenā līdz 15Ls iesaku OCZ Eclipse.

Pats nepilnu gadu lietoju lāzernieci Logitech G5. Kopā ar speciālu paliktni (steel QcK) cepuri nost. Vienīgi cena viņai sākās, šķiet, no 30Ls. Daudz labas atsauksmes esmu dzirdējis par tt2t pieminēto Microsoft Intellimouse 3.0. Principā ar gaming pelēm ir kā ar auto: kam māte, kam meita, kam kleita. Jāskatās, kura labāk guļ rokā.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums autoram - Ar ko tieši lāzerniece ir labāka par optisko peli?

 

 

kā man izskaidroja, tad būtiskākā atšķiriba, ka lāzerpeles spēj strādāt uz virsmām uz kurām parastās optiskās pretojas, piemēram uz spīdīgām, vai gludām un baltām virsmām utt. Un vēl protams lāzerpele tik ļoti nepīd.

Link to comment
Share on other sites

Es arī par lāzerpeli. Pats pirms dažiem gadiem pārgāju no Logitech Parastās Optiskās par 8Ls uz Logitech RX-1000. Nu, teikšu - kā diena pret nakti. Ja parastā bieži lēkāja un bija izvēlīga pret virsmām, tad RX-1000 joprojām iet kā tanks pa jebkuru virsmu, ko esmu piedāvājis. Nu, OK, uz spoguļa droši vien neietu, to neesmu mēģinājis. Bet tādas parastajai optiskajai pelei nepieveicamas lietas kā organiskais stikls un glancētais fotopapīrs lāzerpelei ir viens nieks. Un, protams, vēl neesmu novērojis lēkāšanu šai pelei. Vispār.

 

Tā kā es ar visām 4 par lāzerpelēm. Pats arī tādas tikai vairs izmantoju. It sevišķi, ja pele gāmošanai (kā arī man), tad uz parastajām optiskajām vispār nav vērts virsū skatīties. Nu, vai ir vērts izmest 50Ls par peli, ir jau gaumes jautājums. Atkarīgs, cik smalks gāmeris jūties. Es esmu "svētdienas gāmeris" kurš pa darbdienu vakariem mazliet šaudekļus paspēlē lai relaksētos, tā kā man dižās prasības man nav, un Logitech RX-1000 mani pilnībā apmierina.

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Ja budžets ir tik mazs, tad droši vien A4Tech peles varētu būt visnotaļ OK izvēle - daudz neatšķiras no dārgajām pelēm (vidusmēra geimeris diezvai jutīs atšķirību). Ja nedaudz naudiņas pieliek, tad var paskatīties Logitech geimeru peļu virzienā (MX518, piemēram), vai arī, ja rokas ir deformētas un patīk sevis spīdzinināšana (subj. viedoklis, protams) - arī Razer peļu virzienā :)

 

Un lāzerpeles (vismaz pēc smalkiem testiem - nezinu kā vidusmēra geimerim) sevi ir pierādījušas kā nekvalitatīvākas kā optiskās ietaises. Ieskatam, kas un kā, vari paskatīties ESR Mouse Scpre 2007 testus.

 

Ja tas būtu manā izvēlē, tad ņemtu (ņemot vērā, ka pele vajadzīga lielākoties geimošanai):

  • A4Tech X7 - pele maksā vispār zem 15 latiem, ir programmējamas pogas, salīdzinoši ērta un visntoaļ kvalitatīva, un no tās (man pazīstamajiem) lietotājiem nav dzirdētas sliktas atsauksmes;
  • Logitech MX518 - maksā aptuveni 20ls, ir maināms on-the-way DPI, programmējamas pogas, pēc ESR peļu testiem arī atzīta par vienu no labākajām (2007. gadā), lai gan līdz šim tā īsti labākas arī nav izlaistas.

 

Un vispār, ja gribi atrast sev piemērotāko (ērtāko) peli - iesaku gan pie visiem draugiem paspaidīt viņu peles vai iet uz veikalu un uzbāzties tur ar paturēšanas/patestēšanas priekiem. Mazums, Tava roka ir kā midžetam un tādu trū geimeru peli nemaz nevarēsi vienā rokā paņemt ...

Labots - zivs
Link to comment
Share on other sites

Razer pele + kads no steel series palikniem (jo tie vienigi pa sakarigam cenam ir)= viss bumbas :)

Link to comment
Share on other sites

ESR testus paskatījos, bija diezgan interesanti, jo nebiju iedomājies, ka starp pelēm ir tik liela atšķirība blink.gif

 

Laikam jau tomēr ņemšu A4Tech X7 jeb RX1000 , būs tikai jāaizstaigā līdz veikalam un jāpaskatās kura vairāk pielāgota manai plaukstai.

 

[/url] par 20 Ls nekādi nevarēju atrast, visur bija no 23-25 Ls, atkarībā no tā cik ātri tiks izpildīts pasūtījums. Ir pat kaut kāda NEW versija, kurai ir izturīgākas pogas un uzlabota programatūra. Iespējams šī pele būtu labāka, taču tomēr cena pārsniedz manu ieplānoto budžetu pelei sad.gif

 

 

 

 

Liels paldies noderīgajiem par padomiem :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
Antons ar lielo burtu

Kādi tad ir tie kvalitatīvākie datorpeļu ražotāji dotajā momentā ?

Labots - Antons ar lielo burtu
Link to comment
Share on other sites

Antons ar lielo burtu

Cik dzirdēts tad Razer laikam neesot tik kvalitatīvas kā Logitech (izturības ziņā) tā ir taisnība ? 

Labots - Antons ar lielo burtu
Link to comment
Share on other sites

logitech mx master

+1 

Aizvietos manas iepriekšējās nokalpojušās MX400 un MX Revolution. Gaidīju vairākus gadus, līdz parādīsies beidzot cienīgs turpinājums MX sērijai - neesmu vīlies. 

 

 

Rihardss, 02 Feb 2010  - 14:07, teica: kādu peli (ar vadu) jūs man varētu ieteikt summā ne vairāk kā 15 Ls

Long John - sajauci topika pirmo rakstu ar pēdējo aktuālo jautājumu.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik dzirdēts tad Razer laikam neesot tik kvalitatīvas kā Logitech (izturības ziņā) tā ir taisnība ? 

Razer DeathAdder viena no izturīgākajām pelēm. Pārējā razer produkcija ne visai. 

Link to comment
Share on other sites

Sorry, nebiju ievērojis, ka te mironis pacelts... :shok:

 

Tad, ja jau pa tēmu- pats lietoju Logitech MX Revolution un Perfomance.

Par cik tādas jaunas priekš penža bik pa dārgu (bet dikti kārojas)   noriskēju un nopirku Ebay mazlietotas (ap 30 Eur).

Ļoti patīk, ērtas un precīzas, strādā uz dajebkādām virsmām- it sevišķi jaunākā- Perfomance. 

Viena- kā jauna,  bez problēmām, otra bik pavalkāta un dažreiz pats no sevis nostrādā dubultklikšķis dēļ defektainiem mikroslēdžiem (tā viņām populāra slimība).

Pašlaik lietoju Perfomance- šamai universālais Logitech Unifying raidītātājs  tas pats, kas klavierei (Logitech K350) 

Mikroslēdži otrās peles remontam no Chinas jau iepirkti, tik  jāparvar slinkums un jānomaina.

 

   https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=TCcjd4ZMgnY

Link to comment
Share on other sites

IMHO, pele manuprāt jāizvēlas pēc formas, pogu skaita un novietojuma, kā arī dpi...

Tieši tā es nonācu līdz Steelseries Sensei RAW - pēc formas kā klasiskā MS Intellimouse, tikai krietni jaudīgāka (mūsdienu izšķirtspējām atbilstošs dpi, daudz podziņu)...

+ glancēta, kas vieglāk kopjama, nepatīk man tās gumijotās, it sevišķi, kad paliek netīras...

Vienīgais mīnuss, apmēram 1 cm pa garu, lai būtu ideāli ērta... ja man būtu maķenīt garāki pirksti, tad vienkārši perfekta būtu...

Citas alternatīvas īsti nav...

Darbam paņēmu Razer Taipan, kas ir mazliet dārgāka. Tai ir nedaudz lielāks max dpi un mazliet mazāki izmēri. Bet tā ir plakanāka un, līdz ar to tomēr ne tik ērta, kā Sensei.

Kvalitāte uz tausti un apskatot tuvāk liekas labāka nekā Steelseries.

Tagad gan skatos, ka mūsu veikalos parādījies Sensei klons par draudzīgāku ciparu - Ozeone Neon... Varbūt lietojama, nezinu, neesmu testējis...

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Cik ir testēts, Zowie peles varbut ir drusku parcenotas, bet ir ar normālu konstrukciju, nevajag dīvainus softus, nav jāsadzīvo ar bezmērķīgiem bling-bling-šitiem.

 

Galvenais piemeklēt pareizās formas peli, un būs prieks lietot. Piem. Alfas ggwp(ex. 636) veikala pardevejs ari iepakotas peles dod piemērīt.

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

man performance mx rokā ļoti patīk.

 

nepatīk: nestrādā normāli uz gaiši brūna koka vai koka imitācijas virsmām (uz caurspīdīga stikla strādā un stipri labāk)

tagad periodiski sākās problēma: pele pati skrollē uz leju vai augšu, nav iespējams apturēt, tas atkārtojas uz dažādiem datoriem. Vēl neesmu salīdzinājis vai ar dažādiem unifying uztvērējiem. Kautkad sākās, biju nolicis kārbiņā (risināt, vai uz rezerves daļām), kad cita pele nomira pieslēdzu, divas nedēļas kautkur priecājos, ka to gļuku būs radījis kāds cits datoram pieslēgts ōbjekts, diemžēl nekā, atkal sākās. Unifying uztvērējs gan visu laiku tiek izmantots, jo klaviere vēl palika. 

 

garantija beigusies, vienu reizi pa garantiju samainīju, jo pēc pirkšanas konstatēju, ka kautkas ar rullīša nospiešanu laikam nebija labi.

 

Tā kā ņemot vērā peles cenu, tāds rūgtumiņš mazliet ir gan. Ir cerība pa "garajiem ziemas vakariem" © atrast īsto vainu un novērst vai apiet. 

 

Pats korpuss ĻOTI patīk rokai.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja salīdzina ar ko?
 

Pēc lietošanas? Piemēram, draugiem, kam ir SteelSeries/Roccat u.c peles, tiem nākas mainīt tās ik pa laikam, jo katru reizi ir kaut kādas problēmas, kamēr ir daži draugi, kuriem ir vecie DeathAdder un lieto jau piekto gadu bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pievienots Vakardien, 22:41 rodrigez, 14 Feb 2016 - 21:48, teica: pele pati skrollē uz leju vai augšu     Piedošan', ja abižoju ar dumu jautājienu- vai Logitech SetPoint programmiņā peles iestatījumus nemēģināji baudīt/ mainīt?    http://support.logit...ftware/setpoint
 

 

man šķiet, ka mēģināju "visu", tur vairāk bija tādi "komforta" uzstādījumi, ne dzelžu parametru kas varētu mainīt darbības stabilitāti. 

 

bet ņemot vērā, ka manai rokai viņa ļoti patika un cenu, plānoju atgriezties pie šī jautājuma

Link to comment
Share on other sites

 Domāju, peli vajag vienkārši iztīrīt no svešķermeņiem, t.i. sīkām pūkām utml....?

Link to comment
Share on other sites

Pašam arī ir Razer DeathAdder , kalpo godam neskatoties, ka kritusi entās reizes, sūdzību nav nekādu, vienīgais vada apvalks varēja būt izturīgāks, jo pa šiem gadiem tas berzējoties pret klaviatūras atvilktnes malu ir nodilis. Labi darbojas arī uz nestandarta virsmām (dīvāns/sega/lakots galds).

 

Iepriekš bija vidējā gala divas logitech peles (ar regulējamu svaru), abas nomira no kritieniem, modeli neatceros, jāgooglē, tiesa abas tika iegādātas pirms vairāk kā 6 gadiem, tās gan bija neparocīgas darbam, bet spēlēšanai bija ok.

 

Peles man regulāri krīt, jo neparocīga datorgalda tastatūras atvilktne, jāmaina galds, beidzot.

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik gadus jau ar RX1000, tā arī neesmu mainījis

Un intensīvi tiek lietota un kādām darbībām? 

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Gan jau priekš šamējā lineāla mērīšanas.

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

kas ar to lineālu bija domāts?

Absolūti banāla 3-pogu pele.

Ikdienā darbā lietoju. 3+ gadus darbojas. Savas 8 stundas dienā.

Link to comment
Share on other sites

Vai es būtu vienīgais, kam "pa lielam" ir pofig kādu peli izmantot?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Lūk arī man jautājums - iesakiet labu, izturīgu peli. :D:D
 

BIja logitech, kurai pēc kāda pus gada kreisā poga sāka, tā teikt, "atrofēties" sūdīgāk spiesties. Pēc tam nopirku šo: https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/periferija_programmatura/datoru_peles/a4tech_bloody_v8m, kurai pēc pus gada arī tas pats, tikai vel sāka ik pa laikam dubultā noklikot. Pēc tam nopirku šo: https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/periferija_programmatura/datoru_peles/a4tech_bloody_v4m kurai jau pēc pāris mēnešiem nospiežot labo taustiņu un sspiežot pēc tam kreiso, šūteros, kreisā ieķerās un pēc neilga laiciņa atnak vaļā. Vai ir vispār kādas labas peles, vai visām tādas problēmas ar tasutiniem ir?

 

Ļoti gribētu tāda izmēra, kā šī: https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/periferija_programmatura/datoru_peles/a4tech_bloody_v8m,

Link to comment
Share on other sites

Man pašam visvairāk ir veicies ar steelseries un gigabyte. Visi pārējie ir plīsuši, un parasti pirmo 6 mēnešu laikā. Šobrīd esošais rival 100(pirku par ~30EUR) ir izturējis kaut kādas 1k stundas overwatch spaidīšanu.

Es iesaku maksāt nedaudz vairāk un nopirkt kaut ko no lielo brendu entry pelēm, kaut ko pēc iespējas vienkāršāku, kas ilgāk ir bijis tirgū ar labām atsauksmēm no pašiem lietotājiem.

Pirms 9 minūtēm , ieleja teica:

nav tā, ka lieto "ļoti intensīvi" un tas pusgads ir objektīva ilgmūžība

Gamingā, tad 'ļoti intensīvi' ir pavisam normāls nolietojums.

Link to comment
Share on other sites

kaut kā nav gadījies nokillot peli.. :D pašreizējā logitech pele un klaviere (MK120 komplekts) kalpo jau gadus 3+

 

Pirms 30 minūtēm , martvigs teica:

BIja

ko tu ar tām pelēm dari? CS dragā? :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...