Jump to content

vef 101 stereo renovācija

osscar
 Share

Recommended Posts

jā tā pati sigma - tikai tur no sigmas bija palicis vilcējmehānisms un puse korpusa, pat kasešnieka pogas bija nevis vertikāli spiežamas, bet gan horizontālas.

Gadījumā - ne Melodija 106 nevis Sigma?

es jau augstāk paspēju pierakstīt.

Jā es arī kādreiz kodināju plates, bet ja tagad ziemu nebūs un ziemas copes nebūs - apsveru iespēju atsākt DIY elektronikas projektu veidošanu :svilpo:

Tas nebija sērijveida aparāts. Novietojams horizontāli, bet kaut kāds hibrīds no sigmas mehānikas un daļas korpusa.

viņš izskatījās kaut kā tā - tikai melns un novietojams horizontāli , tāpēc pogas bija tādas lielas spiežamas (viena sarkana - ierakstam tipa)

post-57155-1235846069_thumb.jpg

Edited by osscar

pogas tipa tādas, bet viņš bija vefa ražojums. Inženieru DIY pasākums darba laikā :) tur visādus brīnumus džeki taisīja, sākot no nažiem - beidzot ar FM raidītājiem no radio FM /ukv bloka (tāda alumīnija kastīte :) )

Paldies! es viņu arī tagad izmantoju regulāri , tiesa vēl jāatrod radio un kāds CD priekš jamā, bet pašlaik izmantoju komplektā ar zen mp3/radio. Pat neatceros kad pēdējo reizi ieslēdzu stacionāro audio aparatūru mūzikas atskaņošanai :walkman:

man bija līdzīgs 287 - divkasetnieks. smags maita. siringa arī bija - tā bija labāka - jo korejiešu vilcējmehānisms, mazāk problēmu.

sencīts savā laikā daudz kasešu uz viņa noripoja :) atceros lambada bija topā toreiz un kaut kādi vācu šlāgeri. atceros to 2-kasetnieku uz klases vakariem staipīju :)

Osscar!

Iesaku padomāt par kāda retro aparāta kastes ''modingošanu''

Iebūvē kaut kādu multimēdiju aparātu tajā, vo tas būus COOL!

Piekrītu, ka būtu riktīg' stilīgi. Biju atradis vienu moddinga projektu, kur kaut kādā 30-to gadu radioaparāta kastē bija iebūvējuši kompīti. Ja nekļūdos, iekšā bija kaut kas mini-itx bazēts risinājums.

VEF 101 dižpārdoklis :):yahoo:

Tehniski viņš nav sarežģīts, pirmajam nācās bišķi pacīnīties ar fonu vienā kanāla un vēl minimāls viņš tur ir.. otram viss ok. Vīri stāsta ka tas dēļ nepareiziem ekranējumiem. Ja fona nav, tad pārējais ir sīkums manā skatījumā, vēl lai nečarkst skaļuma regulators, jo to pagrūti atrast. Lai viuāli nav baigi sabeigts.

Otrs, kad to dabūju izskatījās kā virtuvē 5 gadi stāvējis - bet mazgāšanas līdzeklis + zobu birste + dzēšgumija - visu atmazgāja un uzspodrināja.

Tā ka cel savu augšā no miroņiem !

archs,ideja pārbūūvēt kādu trīsdesmito gadu radiouztvērēju ir pilnīgi garām. Tu atrod kādu projektu teiksim pie amerikāņiem, bet pie mums Latvijā ar veciem radioaparātiem ir pilnīgi cita situācija. Ja amīšiem to veco dzelžu ir kaudzēm, tad Latvijā atrast VEF pirmskara dadioaparātu ir grūti. Pār latviju, kara laikā, pāri gāja gan krievu, gan vācu varas un abas lika nodot visus radioaparātus, lai tauta neklausās patiesās ziņas par stāvokli frontē. Nenodot radiouztverēju bija liels risks. Nezinu kā ar vāciešiem, bet krievi varēja mierīgi nošaut kā tautas naidnieku, vai, labākā gadījumā, aizsūtīt uz sibīriju. Tā kā praktiski visi saglabājušies pirmskara radioaparāti ir, kārtīgu latviešu saimnieku, veiksmīgi noslēpti no visām varām un ar to vien tiem ir kultūrvēsturiska vērtība. Pārbūvēt tādu radiouztverēju ir noziegums pret mūsu vēsturi. Cita lieta, kads krievu laiku Rekords vai Maskva. Tiem radioaparātiem nav nekādas īpašas vēsturiskas vērtības un tie, lielā daudzumā, mētajas pa paspārnēm. Ja ko grib ''modingot'', tad jāzin mūsu radiorūpniecības vēsture :-D .

Visu cieņu osscar darbībai, jo viņs nesačakarēja orģinālo pastiprinatāju, bet saurbt, kaut vai Rigondu, lai ieliktu tās korpusā datoru, ir barbarisms un neka stilīga šai procesā nav. Nu jā, to saprot tikai vēsturnieki un kolekcionari, bet kā lai to ieskaidro jaunatnei, kura mobiļņiku maina reizi menesī un ar MP3 atskaņotāju riekstus dauza :-D . Laiki ir mainījušies un mūsdienu elektronika palikusi pavisam lēta un plaši pieejama Bet, pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados, radiouztvērējs bija ģimenes labklājības radītājs un maksāja virs 100Ls. Lai zemnieks varētu nopirkt pašu lētāko radiouztverēju, bija jāpārdod vesala cūka.

Ja runa iet par jaunākiem laikiem, tad vēsturiska vertība ir arī te jau pieminētajiem aparātiem ar latviskiem uzrakstiem. Oficiāli visai Padomju savienībā ražotajai aparatuūrai bija jābūt ar uzrakstiem krievu valodā, jo kā tad krievu partorgs sapratīs, kas uz tā "latviešu fašistu" aparāta uzrakstīts :-D. Izņēmums bija eksportm domātie aparāti ar uzrakstiem angļu valodā. Tad nu, tai pašā VEFā, vīri pa "kreiso" uztaisīja zīdspiedes trafaretus ar latviskiem uzrakstiem(krievu partorgs tak nesaprata ne angļu mēli, ne latviešuvalodu :-D) un ir manīti aparāti ar latviskiem uzrakstiem. Tādi ir ļoti reti un visi gatavoti nelegāli. Tā arī ir mūsu radiorūpniecības vēsture.

• Patīk 2

Pielikumā skenējums no bildes kur redzāms uz sekcijas augšas vecais sigmas "obrezs" ar visu rokturi !

post-57155-1235890582_thumb.jpg

Tā pat vien

Tātad, prezentēju pirmo atradumu.

Tumbiņas vai akustika, kā nu pareizāk.

Cik saprotu, tad tās pašas VEFiņa vien ir, tikai bez sērijas numuriem un nedaudz prastāku apdari zem aizsargtīkla.

Vienīgā vieta, kur figurē VEF logo ir tumbiņas vada štekeris :-D

tiešām nav tie melnie alumīnija paneļi ? (es savām sietus nelieku) Vizuālais ok un skaļruņi arī izskatās ok. Filtrs gan izskatās paštaisīts uz plates (manām visām četrām kondensators pieskrūvēts pie kastes dibena bez plates.

ā nu ieraudzīju ka sieti pieskrūvēti ar skrūvēm :( viņiem uz klipšiem jāturas.

štekeri arī kaut kādi neīsti - laikam tika slēgtas pie cita pastūža ?

Tā pat vien

Vizuālais izskats ir ideāls, bet kas attiecas uz visu pārējo, tad tas ir labojams (ja tas ir nepieciešams). Cik atceros, tad kopā tika liktas mājas apstākļos un pēdējā lietošana bija ar citu pastiprinātāju. Meklējumi turpinās!

Jā vizuālais ok, to pamanīju. Vienīgi tos melnos alumīnija paneļus būs pagrūti atrast.

pat vadi iekšā salikti sakarīgi, tikai to balto nomainīsi un miers. Tad tik vizuālo uzspodrināt un būs pa pirmo ! Vate ir iekšā ? bildēs nemana .

Kaut gan no otras puses tā kaste tik solīdi būvēta , ka varētu iztikt bez vates/tapsējuma., piedevām ja neesi baigais bassu cienītājs. Bet nu kastes ir kvalitatīvas, ja salīdzinu ar savu panasonic mikro sistēmu .....tur pat zirgam jāzviedz par tām plānajām 0,4 cm MDF tumbelēm :)

Edited by osscar

• 4 weeks later...
  • 3 years later...

Klau, vari man uz e-pastu atsūtīt kokrētu sarakstu kas man jādara, kas jāpērk lai mans WEFS arī izskatās tāds pats kā tavējais.? Draugos uzraksti es iedošu e-pastu. Emīls Dovjats

Arnolds Piepe

Tu bieži cel miroņus brīvajā laikā?

Draugos uzraksti es iedošu e-pastu. Emīls Dovjats

Ne jau visi sēž srannajos traukos - forumam ir iebūvēta ziņapmaiņas sistēma, un vispār tieši tādēļ šis arī ir forums, lai visa informācija būtu publiski pieejama visiem interesentiem..

Edited by Arnolds Piepe

Manuprāt tēmas pirmajā postā viss pietiekoši detalizēti aprakstīts.

p.s. miroņu celšanai jau nav ne vainas, nevajag jau katrreiz jaunu tēmu veidot.

x0vqgas80qt2xpp5dp2b.jpg

Šeit nedaudz uzspodrināju savam Vef`am priekšējo paneli.. Osscar, kur var nopirkt vecās pogas?

Izņemot t/c "Latgalīte", kura starp citu ir slēgta.

iwdet9xns8u1gf196h1.jpg

Šeit noslīpēju koka detaļas, kuras pēc tam nolakošu..

xcmc8jljyxkazrhst2ce.jpg

...

leunj3g7bixj7hsnyyb5.jpg

....

1id7qxcsupnux6hvphr6.jpg

Nospodrināju visus kontaktus..

Edited by dovjatinsh

Diez par nekrofīlīju šaj valstī pastāv reāli cietumsodi?????

Inspektors Caps

kokrētu sarakstu kas man jādara, kas jāpērk lai mans WEFS arī izskatās tāds pats

Es varu pateikt tepat uzreiz un konkrēti - taisnas rokas un ķirbis, kurā ir kas vairāk par vati!

Man arī kādreiz bija tāds komplektiņš (pastūzis un tumbas), notirgoju kādu laiku atpakaļ par 10Ls. Dīvainākais, ka man arī tumbas atšķirās, viena bija vecākais modelis, otrs jaunākais. Izskatās, ka vēl kādam ir bijis tāda pati kombinācija

• 1 year later...

Oskar, atļaušos ielikt dažas bildes no sava "šķūninga". Sen gan tas bija - 1986.g. vai 1987.g., hvz, vairs neatceros...post-64741-0-42475000-1397593582_thumb.jpgpost-64741-0-84350800-1397593600_thumb.jpgpost-64741-0-04739200-1397593607_thumb.jpgpost-64741-0-71508000-1397593613_thumb.jpg

• Patīk 1

Konstatators

Sveiks Ossscar! Ja gribi vari uzfrišināt manu U101

Osi, tu droši, ka nepareizi saprati... Doma gan jau šitam umņikam bija tāda, ka Tev ir tā lieliskā, ūnikālā ļin, iespēja, aiz nav ko darīt uzfrišināt to viņa grabažu...

Nu vai nav līdz absurdam kolosāls piedāvājums? :sarkasms:

Un pie tam par velti! Osscar, padomā labi, tādas iespējas vairs var nebūt :D

viesturs0711

Un par uzfrishinaashanu tiktu kaads brengulju alinjsh uzlikts laikam.

nu jā jauneklis sajaucis ukuci ar vefu :D. Elfā jams noplosījās, tipa poņas nav, naudas nav, lodāmura nav - uztaisāt man pa lēto 2x100W :D  Ja cilvēkam būtu darboties kāre, varētu i trafu iedot , diodes, kondensatorus, bet šis nav tas gadījums.  Man jau pamazām kaut kādi dzelži iekrājušies, kurus pie izdevības izdalu lai neaizņem vietu.