osscar Posted December 30, 2008 Author Share Posted December 30, 2008 (edited) baidos, ka tās tumbas būs par lielu, uzbūvēšu savas un tad jau redzēs kas un kā, visas detaļas jau sagādātas atliek izzāģēt finierus ar apaļajiem caurumiem, tikai pašam nav figūrnieka būs jāpasūta kaut kur lai izzāģē. baidos, ka jūs mani te pierunāsiet paņemt tās milzīgās kastes mājinieki mani apēdīs bez sāls ja tādas ieraudzīs :woot: starp citu, nezina kāds kur var dabūt to melno audumu ar ko apvelk akustiku aizsarg sietu > ? rrr veikalā nebija. Edited December 30, 2008 by osscar Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruukjis Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 +1 autoram, viens no ļoti retajiem darbiem, kas šeit ievietoti, un kuru var novērtēt pozitīvi. Prieks skatīties! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildGun Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 mājinieki mani apēdīs bez sāls ja tādas ieraudzīs :woot: Kad izdzirdēs skaņu, varbūt bez sāls neēdīs. Ko zin, vēl kādu Vegetu uzkaisīs.... Ja nopietni, skaņa Simfonijas tumbām tiešām ir burvīga. Tikai ne bum-bum, protams. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Nēnu teorētiski bija ķecerīga doma tur ielikt iekšā pastiprinātāju un disku lasītāju, bet ņemot vērā manu līkrocību un to, ka saprašana no elektronikas ir tikpat liela kā Kasparītim no daiļā dzimuma, tad drošvien tālāk par tumbu pārlakošanu un vadu nomaiņu netikšu. Lai nu kā, prieks, Osīt, par VEFiņu Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 (edited) aizvakar braucot garām latgalītei, piestāju un necerēti atradu oriģinālās skandas. To stāvoklis bija gaužām bēdīgs, noplukušas, apsistiem stūriem, vienam skaļrunim trūka spoles "cepurīte". Izjaucot skandas, konstatēju ka tās tiešām ir pamatīgi būvētas, kā jau te minēja eksperti: biezs koks, nevis skaidene vai finieris + stiprības sprašļi. Nomainīju visus vadus, nopulēju, nolakoju. Biju pārsteigts , kā laka izlīdzināja krāsu, tās bija vietām praktiski baltas, necerēju ka izdosies saglābt. ir doma vēl pameklēt svaigākus skaļruņus, varētu jau it kā ielikt jaunos melnos 25 ZT no rrr. dekoratīvo sietu nebija un labi vien ir - šāds izskats man patīk labāk. vēl ir doma uz skrūvēm uzlikt melnās mēbeļu skrūvju plastmasas cepurītes, brūnas nopirku bet melno nav, ja neatradīšu nokrāsošu pats. Notestēju kā skan- man patika. Lai kārtīgi apžūst laka, un visi sīkumi kad būs salaboti nofočēšu kārtīgi uz melnā samta fona! Edited January 5, 2009 by osscar Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacha69 Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Viss es beidzu siekaloties un eju restaurēt savu VEFu! :walkman: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Takeoff Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Labs komplektiņš +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstatators Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Ja nemainīsi skaļruņus, bet atstāsi vecos, tad iesaku ar melno spirta marķieri uzmanīgi nokrāsot membrānas. Papīra krāsa skaņu nekā neietekmē, taču uzreizi cits, svaigāks skats būs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 domā augšējos arī ? (pīkstuļus) Būs kaut kas jāpadomā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildGun Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 (edited) Ja gribi strikti pieturēties pie oriģināla, krāso droši, kā A-kalvis teica. Vienīgais, varu pačukstēt, ka sūdīgāku pīkstuļu par šitiem nav. Ja liksi drēbi priekšā, iesaku nomainīt. Ieliec no S-30. Čakars gan ir, bet Tu viņas (tumbiņas) vairs nepazīsi.... Edited January 6, 2009 by WildGun Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Tiešām kā no veikala!! P.S. pēc ilgākas darbošanās viņš baigi nekarst?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 (edited) Vīri stāsta ka derot no s-90 pīkstulis, sakrītot caurumi 1:1. S 30 laikam ir mazāks, līdz ar to nāksies likt kaut kādu finiera gabalu. Nu jāpaskatās, nav viņas tik labā stāvoklī lai baigi žēlotu, varētu meklēt labākas un šis laist pārbūvē - piem. ielikt filtrus no s 30 kuri man jau ir. skaļruņi arī melnie jauni jau ir, tiesa 8 omīgie. ir arī tie modernie pīkstuļi kas jaunajā rrr produkcijā nāk. jāpaštuko būs. Par temperatūrām - cik novēroju - jamais vispār nekarst, elfas forumā sapratu ka šim varot mierīgi uztīt uz trafa vairāk vijumus un pacelt barošanas spriegumu lai jauda lielāka, bet nu uz to galīgi netiecos. Edited January 6, 2009 by osscar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstatators Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Starp citu, kur sadabūji to trūkstošo putekļu kolpaciņu/spoles cepurīti? Izskatās svaigs. Arī t/c "Latgalīte"? Dažādus vajadzētu, taj skaitā arī lielāka izmēra. Tevalo un Argusā kautkā neesmu manījis tādus pričendālus. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 jā - latgalītē, bet nu jams neatbilst konceptam, pārāk jauns un spīdīgs paskatīšos vai izdosies atrast labākus basiniekus latgalītē (vecos pelēkos) un tad domāšu ko darīt. Bet kopumā skan labi , man vismaz patīk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildGun Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Tikai neaizklausies un neaizmirsti mūs painformēt par jaunumiem. Tā turēt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 ok setku nebūs - man viņas nepatīk un man nemaz viņu nav melnie ALU paneļi iet kopā ar aparāta melno paneli. Pats process vandīties pa latgalīti arī ir zināma izklaide Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozis Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 ja kādam ir oriģinālās 101 tumbas, esmu reāls pircējs Cik dosi? Ja ir interese varu paskatīties, kautkur jābūt abām vasarnīcā... Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 atkarīgs no tehniskā stāvokļa, iemet bildes, ja atrodi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozis Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 atkarīgs no tehniskā stāvokļa, iemet bildes, ja atrodi. Ja sanāks brīvdienās apskatīšos, vai vēl ir dzīvas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 drīzāk interesē lai pašas kastes nav baigi apdauzītas, Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 30, 2009 Author Share Posted January 30, 2009 Nu ko kārtējais updeits : Viens basinieks sāka brkšķēt , kā arī tā vizuālais nebija baudāms - tādēļ devos uz Latgalīti meklēt skaļruņus. Protams vīri sāka vilkt no pagaldēm ārā aizdomīga izskata (patiesībā pabriesmīga-visi iemīcīti) skaļruņus, kuri neviesa uzticību. Cik labs var būt skaļrunis kurš nostāvējis tādā klimatā un mitrumā ārā hvz cik ilgi ? Pieņēmu lēmumu likt lietā jaunos melnos. Pīkstuļus pēc šeit dotajiem ieteikumiem nokrāsoju melnus.Nav kā oriģināls, toties vizuāli un akustiski labāk. Palicis vēl fināla punkts - skrūvju vietu uzlabošana - pašlaik ir divi varianti - uzlikt melnas nosegcepurītes, jeb arī nomainīt melnās skrūves pret smukām hromētām, kas piestāvētu pie spīdīgajiem pastūža elementiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uldiss Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Apsveicu, autor! Kopā ar akustiku Tavs pastiprinātāja projekts izdevies vizuāli ļoti baudāms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozigais Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 respect, interesanti esi pavadijis laiku zinkares dzits jautaajums - vai esi maaciijies par sho teemu kaadaa labaa maacibu iestaadee vai esi no "maacos no pieredzes un esmu pacietigs" sortes ar zelta rokaam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 18, 2009 Author Share Posted February 18, 2009 (edited) Te jau nekādas baigās iemaņas nevajag , tikai prast lodēt, atšķirt radiodetaļas, mācēt shēmu apzīmējumus saprast un ar testeri rīkoties. To visu var iemacīties pašmācības ceļā, tepat bootā bija biedrs ieskanējis dažas radioelektronikas grāmatas iesācējiem. Un gribēšanu vajag. Laika aizgāja samērā maz - galvenais bija jāgaida kad laka nožūs. Uz lodēšanas leitām - viens vakars. Pārējais- detaļu sagādes laiks. http://www.boot.lv/forums/index.php?showto...50&start=50 links uz ieskanēto materiālu, tas nekas ka vecas grāmatas - elektronikas pamatprincipi nemainās. Tāks, man ienācās vēl viens vefiņš, negaidīti - pa 3 Ls :mrgreen: grēks neņemt. Vizuālais labs. Iekšām tik uzmetu aci - baigi pieputējis ja salīdzina ar iepriekšējo. Vai strādā nezinu, īpašnieks teica ka kādreiz esot strādājis. Būs weekendā ko padarīt. Jānopērk vēl viens, tad būs 5.1 old skūl sistēmiņa. :walkman: Tā - pārlodēju koņus tam 3 Ls brīnumam - strādā! Viens kanāls gan nestrādāja, taču paregulēju galinieku - viss skan. Tā tauta - kādas idejas par vizuālo ? Varbūt nokrāsot spīdīgi melnu, ja jau lakotais koks man jau ir ! ? Voila, otrais Vefs arī pabeigts - baigais low budget projekts (izdomāju nekrāsot melnu), laka jau bija + kondensatori = kopā zem 10Ls ar visu aparātu. Tagad tik skandas šim ar jāatrod. Pusgadu neviena aparāta, tagad jau 2 uzreiz un jau piedāvāja 3 ņemt nē -trešo nevajag ! :mrgreen: Lai neceptu jaunu topiku - meklēju oriģinālās skanads, ja ir - rakstat PM. Edited February 17, 2009 by osscar Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 Nesteidzoties skandas esmu sameklējis. Viena jaunāka - otra vecais modelis. (abām iekšas vienādas , bet pēc plāksnītes viena atskaņo līdz 18 000 otra līdz 20 000 ) Stāvoklis jamām , varētu pat teikt - vienai perfekts - otrai jau kāds bija iekšā kaut ko ķīmiķojis (skaļruni mainījis). Nomainīju vadus, savedu laku kārtībā, melnās skrūves nomainīju pret spīdīgām. Skaļruņi šīm oriģinālie, tikai nokrāsoti. brāķa foto, bet smuki Nu ko tagad jāmeklē kāds rrr uku 020 , citādi nav ko darīt pa vakariem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Ar skaļruņu krāsošanu gan neiesaku aizrauties. Smuki jau izskatās, bet krāsa izmaina difuzora papīra īpašības un var izmainīties skaļruņa parametri. Tas, ka vienai tumbai aukšas rakstītas līdz 20kHz ir pilnīgi pofig. Uzrakstīt jau var visu ko grib. Tagad jau 3W RRR skaļrunis 3GD2 ar joslu līdz 18kHz nezkapēc pārvērties par 6W skaļruni un aukšas arī ņem līdz 20kHz :-D . Viss jau atkarīgs kā mēra. Gan jau basu skaļrunis arī atskaņo 20kHz, tikai cik skaļi :-D . Ko var darīt, tirgus pieprasa akustiku ar joslu 20Hz-20kHz un ražotāji tādas birkas arī līmē virsū. Neviens tak neprasa frekvenču raksturlīknes nevienmērības mērijumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 es tā akurāti ar permanentu flomīti, ceru ka neko nesalaidu dēlī, skan ,kā skanējuši uz ausi, mērījumus neveicu, tas tiesa, bet nu nav tās kategorijas aparatūra lai mērītu, tas tā aparāts dvēselei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cheky Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Varu piedāvāt uku 020, bet šis ir samocīts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 nē galīgi samocīts neinteresē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltons2121 Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 painteresējies pieši veča, varbūt vari atrast kaut ko vēl krutāku ko restaurēt http://radio1.borda.ru/?1-0-0-00000001-000-0-0-1235497809 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 26, 2009 Author Share Posted February 26, 2009 patiesībā, varu tik pie viena rrr komplekta ar tām dīvainajām horizontālajām tumbām Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 (edited) Nu ja ar flomi krasoji difuzor, tad varbūt arī nav ne vainas, bet ja nopūš ar nitrokrāsu, tad gan var skaļruni sabeigt. Ja UKU020 ir komplekta, tad jau ar restaurēšanu nav problēmu. Ta sstipreklis jau ir elementārs un nekadu deficīta detaļu arī nav. Es kaut kā nezinu RRR horizontalas tumbas. Edited February 26, 2009 by Didzis Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 kaut ko tādu varu dabūt, radiniekiem jams stāv nelietots daudzus gadus, tik neatceros vai tur bija stipreklis komplektā vai nebija (visticamāk, ka nav - jo "desas" nāk komplektā) platinieks ar platēm toč ir + radio + tās skandas (garas taisnstūra "desas" kur basinieks galā + viņam virsū pīkstulis) Vienīgi man jamo īsti kur likt vairs nebūs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tā pat vien Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Patiesi feins darbiņš padarīts. Visu cieņu! Uzreiz sagribējās sava senča krājumus pārbaudīt un kaut ko pārņemt savā īpašumā. Zinu, ka bija 101.modelis un kaut kādas tumbas, ko tas vilka. Kaut kā atceros, ka bija gan standartizmēra maziņās, gan kaut kādas lielākas, bet paštaisītas. Tās vēl senās bērnu dienu atmiņas. Bet, vai tad oriģinālā pastiprinātāja korpuss bija lakots? Cik atceros, tad matēts! Un vēl, ja pareizi atceros, tad mana senča aparātam priekšējā paneļa uzraksti bija latviešu valodā (tēvs no 1971.-1997.gadam Vefā strādāja un ir stāvējis pie daudzu to laiku "brīnumu" šūpuļiem. Iespēju robežās neaizmirsa arī par sevi un daudz ko taisīja pats. Tā kā komplektācija varētu nebūt a la "paredzēts tidzniecībai")! Bet tas viss ir jāpārbauda! Braukšu apciemot mammu un paskatīšos, kas ir pieejams un kādā stāvoklī. Tēvs gan jau pusgadu mūzikas skaņas bauda citos laukos... Tā kā ar palīdzību par iespējamo restaurāciju un konsultācijām par esošo sortimentu vērsīšos pie foruma biedriem. Pirmkārt jau foto ievietošu, lai noskaidrotu, kas ir kas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 Man arī šāds aparāts Tēvam bija kad pats biju sīks ( Tēvs arī Vefietis ar stāžu). Tāpēc jau mi šie patīk. (viņš darbojās komplektā ar sigmas obrezu (moodota sigma uz pusi mazākā custom korpusā bez skaļruņa) Viņš bija ar kaut ko apstrādāts, nu tāds viegli piesūcināts, ne spīdīgs. Taču vecums dara savu, skrāpējumi , izbalējami u.t.t.. Noslīpējot un nolakojot var uzlabot vizuālo. Man vienkārši laka bija glossy, var jau ņemt matt, arī būs smuki. Gaumes jautājums. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tā pat vien Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 (edited) Izskatās, esmu atradis "radniecīgu dvēseli". Pats gan no to aparātu iekšām neko nesaprotu, bet rokas ir pareizā vietā. Problēmām nevajadzētu būt ar lodēšanām un korpusa darbiem, bet par to, ko jāpārlodē vai jāmaina neko nesapratīšu. Pašam arī patīk to "kastīšu" forma un izskats. Tomēr, kaut kas savādāks par mūsdienu širpotreba bezpersoniskumu. Jaunnedēļ braucu izlūkos! Edit: Kas ir sigmas obrez? Vai tā ir domāta 1978.g. VEF ražotā kasešu magnetola ar radio (VEF-260 Sigma)? Tāda arī kādreiz bija... Edited February 28, 2009 by Tā pat vien Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 (edited) nu ja atrodi to verķi, ar padomu palīdzēšu! Šodien arī jamo klausījos - patīk kā skan Otru aizvedu uz dāču !!! Bet nu priekšējais panelis ar LV uzrakstiem būtu baigi glauni! Edited February 28, 2009 by osscar Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltons2121 Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Osscar! Iesaku padomāt par kāda retro aparāta kastes ''modingošanu'' Iebūvē kaut kādu multimēdiju aparātu tajā, vo tas būus COOL! Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 ir man bijuši vecie lampinieki, taču ko ar tādu darīt ? ja atstāsi oriģinālu - nebūs ko uz viņa klausīties nevienā diapazonā....ja moodots būs - baigais klucis, nezinu kā viņā var ko mūsdienīgu ielikt...nē tādu monstru man negribas. Vefiņam ir kaut kāds šarms, pati kaste glīta, tumbiņas kuras man labāk patīk par plastmasīgajām rrr s-30. jā tā pati sigma - tikai tur no sigmas bija palicis vilcējmehānisms un puse korpusa, pat kasešnieka pogas bija nevis vertikāli spiežamas, bet gan horizontālas. Tas bija kaut kāds custom aparāts, paredzēts slēgšanai pie pastūža. Bet izskatījās labi. Man pašam arī bija eksperimentāla sigma - oranžā krāsā un ar apaļu skaļruni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tā pat vien Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 nu ja atrodi to verķi, ar padomu palīdzēšu! Šodien arī jamo klausījos - patīk kā skan Otru aizvedu uz dāču !!! Bet nu priekšējais panelis ar LV uzrakstiem būtu baigi glauni! Par tiem latviešu tekstiem ir tikai atmiņu līmenī, bet tiks pārbaudīts. Sencis gan mīlēja pats visādus brīnumus radīt un kaut kādu plāksnīšu kodināšana vai tamlīdzīga apstrāde nebija problēma. Paldies par atbalstu, padoms būs vajadzīgs. Skat. iepriekšējo postu Edit par sigmu. Vai tas ir tas, par ko ir runa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts