Jump to content

Philips 23pfl5522 hdmi dīvainības.


uldiss
 Share

Recommended Posts

Ar dvd atskaņotāja pieslēgumu caur hdmi nav nekādu problēmu.

Philips 23pfl5522 hdmi dīvainības izpaužas, kad tam pieslēdz datora hdmi izeju pie tv hdmi ieejas. Paneļa izškirtspēja skaitās 1366*768. Tā kā datoros parasti nav tādas izšķirtspējas, tad uzstādīju tuvāko variantu - 1360*768 (kā daudzi dara) un izskatās tīri smuki. BET, nav skaņas! Ko tikai nebakstīju datorā, lai panāktu skaņu caur hdmi uz tv, pat citu skaņas draiveri no datora mātesplates (Asus M2A-VM HDMI) ražotāja foruma ieinstalēju, bet viss velti. Skaņas vietā no tv skaļruņiem nāk tikai kautkāda klusa tikšķēšana.

Vakar, kārtējo reizi bēdīgi bakstoties pa datoru, kautkā ieslēdzu izsķirtspēju 1280*720 un, tavu brīnumu, uzradās arī gaidītā skaņa caur hdmi pieslēgumu! Tagad skaņa ir, bet attēls ir attiecīgi sliktāks, jo nu jau diezgan stipri atškiras no tv paneļa dabīgās izšķirtspējas.

Vai kāds var ieteikt risinājumu, kā dabūt no datora hdmi uz minētā tv, gan normālu skaņu, gan attēlu, vienlaikus?

Link to comment
Share on other sites

mmm ir viens stulbs variants,kaa HDMI vada nomainja.

Varbuutiiba ka tev ir HDMI vads 1.1 versijas ir visai maza, bet labaak noskaidrot. Ja tomeer tev izraadaas ka vads 1.1 versijaas, tad nu var meegjinaat vinju nomainiit, bet nu 100% negaranteeju.

Link to comment
Share on other sites

HDMI vadu pirku Argusā kā 1.3 versiju. Un, šaubīgi vai vada versija ietekmētu skaņas esamību, neesamību pie tik mazas izšķirtspējas. Iespējams, ka televizorā ir kautkāds stulbs ierobežojums.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Šīs problēmas risinājums jāmeklē ārzemju forumos.

 

Domāju ka problēmas būtība ir sekojāša - pastāv divi ļoti līdzīgi digtālie bildes nodošanas standarti - DVI un HDMI. Praktiski vienīgā atškirība (izņemto konektorus) ir tā, ka HDMI spēj nodot skaņu pa video vadu, bet DVI - nē.

 

Uzliekot 1360*768 vai nu TV pārslēdzas pārslēdzas DVI režīmā, vai videokarte domā ka otrā galā ir datora monitors un attiecīgi skaņa netiek nodota pa dvi.

 

Visticamākais - tavam tv ir analogā skaņas ieeja kura domāta izmantošanai kopā ar vienu no HDMI ieejām vai VGA ieeju. Pamēģini skaņu pieslēgt pie šīs ieejas ar parasto analogo vadu.

Vēl var paskatīties TV meņucī - iespējams ka var norādīt HDMI ieejai no kurienes ņemt skaņu - Auto, Analog vai HDMI.

 

HDMI vads 100% nav pie vainas, jo taču 1280*720 izškirtspējā skaņa bija!

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Pastāstīšu vēl vienu niansi. Caur hdmi pie 1280*720 izsķirtspējas ir nepietiekoši labs attēls (jo neatbilst tv paneļa izsķirtspējai), bet vismaz ir skaņa. Palielinot izšķirtspēju par vienu pakāpi - uz 1280*768, attēls ir, bet skaņa jau iet ar rāvieniem. Vēl palielinot par vienu pakāpi - uz 1360*768, attēls labs, bet skaņas vairs nav nemaz. Nu, nevar būt, ka vads nelaiž cauri tik mērenu datu plūsmu, ka skaņai nepietiktu resursu.

Sviests, kautkāds! Izslavētais hdmi, kas "automātiski salāgojot monitora parametrus ar datora parametriem", kā visur reklamē, izgāzies, kā veca sēta. Būtu tam televizoram vga ieeja, atmestu ar roku šim hdmi murgam, bet nekā. Ir tikai hdmi.

Vai ir jēga Philips servisā interesēties? Baigi jau negribētos vazāt to tv pa visādām darbnīcām, eksperimentēšanas pēc.

 

Problēmas risinājumu jau meklēju ārzemju forumos, bet nekā neatradu.

 

"Visticamākais - tavam tv ir analogā skaņas ieeja kura domāta izmantošanai kopā ar vienu no HDMI ieejām vai VGA ieeju.

Pamēģini skaņu pieslēgt pie šīs ieejas ar parasto analogo vadu."

VGA ieejas nav. Kad pieslēdz hdmi signālu, tad analogā audio ieeja televizorā nedarbojas (izslēdzas). Jau mēģināju.

 

"Vēl var paskatīties TV meņucī - iespējams ka var norādīt HDMI ieejai no kurienes ņemt skaņu - Auto, Analog vai HDMI."

Menu nav tādas izvēles.

 

Televizoram ir viena 3.5mm-veidīgā austiņu izeja, nevis skaņas ieeja. Skaņas ieeja televzorā iet caur "tulpītēm". Nu, tas būtību nemaina.

 

Bija man kādas pāris reizes, kad iebaroju dvi signālu no datora caur hdmi adapteri un skaņu palaidu pa analogo ieeju un skanēja. Bet, tā lieta ātri vien pazuda, nez kāpēc. Un nekas tādā slēgumā vairs neskan. Turklāt, kad signālu palaiž no datora dvi izejas un pēc tam uz brīdi pārslēdz tv uz kādu citu ieeju un atpakaļ, tad tv vairs nepazīst to dvi signalu un saka "no signal". Tā, ka lielietojot datora dvi izeju, nedrīkst slēgāt tv ieejas šurpu turpu, lai nepazudētu datora attēla signālu, vai arī katru reizi pēc tv ieeju pārslēgšanas ir jāpārstartē dators.

 

Sviests, sviests, sviests, sviests ....!

 

P.s. Labi, vismaz, ka ir kam pasūdzēties. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja tu lietotu VGA, tad tev vajadzētu papildus analogo vadu skaņai. Domāju ka šāds vads atrisinātu problēmu.

 

Lieta tāda, ka 1360*768 nav standarta HDTV izškiršanas spēja. Līdz ar to PC "domā", ka pieslēgts parastais datora monitrs.

 

Ne tev vienam šāda problēm - pameklē googlē pēc "1360*768 hdmi sound ATI"

Link to comment
Share on other sites

nezinu vai taveejam ir taada sadalja, uz 9703 vienojot caur connection wizard menjuci vinsh apjautaajas caur kurieni tix padota skanja

 

un veel, mainot nosaukumus konkreetai ieejai mainaas pieejamaas opcijas menjuchos

piemeeram ja HDMI-1 pasaka ka buus Digital STB tad unscaled nav iespeejams be paraadaa 4:3, 16:9

ja pasaka Digital HD STB tad otraadi .... pasakot PC veel kas var savaadaax izraadiities

 

p.s.

par Vega-In truukumu gan neraudi, tur izshirtpeeja max 1024

Link to comment
Share on other sites

Es lietoju GF 7300 videokarti - un problēmu ar skaņu nav. Bilde caur DVI-> hdmi, skaņa caur analogo vadu.

 

Kad ieliku pamēģināšanai GF 9600 video - bilde oki - skaņa kā uz burvju mājiena pazuda... Nočakarējos visu vakaru :(

Beigās atradu kas par vainu - 9600 mēģina sūtīt skaņu caur hdmi un tāpēc TV atslēdz analogās skaņas ieejas.... Lai sūtītu skaņu vajag izmantot komplektā esošo DVI -> hdmi pārveidotāju, HDMI -> HDMI vadu (kura man nav), un pieslēgt skaņas kartes digitālo izeju pie video kartes digitālās skaņas ieejas. Šī fīča nekur nav dokumentēta. Komplektā pat vads nāk līdzi, bet uz mana mātes dēļa nav digitālās skaņas izejas. (Iespējams ka var pieslēgties pie ārējās digitālās izejas)

Vienu vārdu sakot - skaņas sūtīšanas fīča jāatslēdz - vienīgā iespēja, ko atradu forumā - video draivera inf faila labošana. Tauta ņirdz, ka arī nvidias oficiālais supports piedāvā šo metodi problēmas novēršanai un 1.5 gada laikā nav spējis pieporgrammēt šī fīčas normālu atslēgšanu.

 

Cik zinu ATI videokartes izmanto papildus skaņas "karti" lai nosūtītu skaņu pa HDMI.

 

Iesaku pārbaudīt vai skaņa ir uz austiņām, ja viņas pieslēdz pie analogās izejas TV vietā.

Vēl var mēgināt disablot ATI papildus skaņas karti - ja tāda ir.

Vēl var mēģināt video kartei uzlikt windows standarta VGA draiveri vai šo http://www.geocities.com/bearwindows/vbemp.htm

Un paskatīties vai ņem TV pretīm skaņu no analogās ieejas vai nē - jo šie draiveri 100% nemāk sūtīt skaņu caur dvi.

Link to comment
Share on other sites

Dīvaini.

HTPC forumos visi raksta, cik labi un lietderīgi ir uzbūvēt htpc, jo lūk visu pats var visu saregulēt un ērti dabināt visu tipu failus, atšķirībā no rūpnieciskiem pleijeriem, kam vienmēr var pietrūkt kāds kodeks, vai vēl nezin kas. Bet, neviens htpc forumos neraksta, ka pastāv neatrisinātas problēmas, lai htpc sajūgtu ar lcd tv tā, lai nepazaudētu skaņu, vai arī izšķirtspējai nebūtu kautkādi neloģiski ierobežojumi, kas neļauj parādīt attēlu tv paneļa dabīgajā izšķirtspējā. Savukārt, lcd tv forumos, izrādās, to tik vien raksta, kādas ir problēmas sajūgt tv ar datoru.

Itkā divas dažādas pasaules, bet lieto, tak, to pašu tehniku.

Tā nu arī man tagad ir htpc, taču, kā izrādās, jēdzīgi to sajūgt ar televizoru, pagaidām nav iespējams. Ja uz tv, kam paneļa izšķirtspēja ir 1366*768, lai nepazaudētu skaņu, ir jāskatās signāls ar izšķirtspēju 1280*720, tad kvalitāte attēlam vairs nav ne tuvu htpc iespēju vērta.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

uldiss!

 

Nav jau tik traki! Sliktākajā gadījumā ieliec GF7300 videokarti un miers. Nav jau viņa tik dārga tagad.

Domāju, ja mēs mēģinātu kādu rūpniecisko spēlētāju, mūs gadītu daudzi jo daudzi nepatīkami un pilnībā neatrisināmi pārsteigumi.

Piemēram pleyeris dotu ārā tikai 1280*720 un NEKO tur padarīt nevarētu.

 

Katrā ziņā es filmu, arī FULL HD kvalitātes filmu skatīšanās problēmu esmu 100% atrisinājis.

 

Pagaidām neesmu atrisinājis HD satelītu kanālu skatīšanās problēmu. Bet tur pie vainas ir gļukainie softi. Esmu izmēģinajis visus pēc kārtas, kaut cik strādāja daži, bet gļuki, gļuki.... Arī dažu fīču pietrūks.

 

Visām video kartēm ir problēmas ar FullHD video kvalitatīvu attēlošanu. Galvenā problēma "Tearing" efekts ( http://en.wikipedia.org/wiki/Page_tearing ) - video karte nespēj pietiekami ātri ekrānu pārzīmēt. Man pat izdevās piedabūt pie dzīvības iebūvēto video akselerāciju - jā dekodēt video karte spēj - CPU noslodze samzinas pamatīgi - bet man takš galu galā ir vienalga cik ir CPU noslodze filmas skatīšanās laikā!!!! Bet bilde it kā lēkā.

Priekš filmām šo problēmu 100% atrisina MPC Home Chinema editon. Viņš māk renderēt speciālā režīmā, kurā tiesa gan nevar parādīt OSD, windows kontroļus, bet bilde ir laba.

Bet šādas opcijas nav Sat uzstveršanas softam (un arī lielai daļai filmu spēlētāju) ar visām no tā izrietošajām sekām....

 

Ps. Arī es savu sāpi esmu izstāstījis.....

Link to comment
Share on other sites

kad televizoram darbojas hdmi ieeja, tad analogā audio ieeja, diemžēl, atslēdzas un menu nepiedāvā iespēju to ieslēgt, tāpēc analogais vads nelīdz.

p.s. esmu izmēģinājis visu veidu vadus visās kombinācijās.

 

otru hdmi ieeju neesmu gan izmēģinājis. biju iedomājies, ka tās ir identiskas. vajadzēs pārbaudīt.

nez, kāds varētu būt servisa menu kods manam tv? pie reizes patiktu pagriezt fona gaismu mazāku, ja tas iespējams, cerībā subjektīvi mazliet uzlabot melno (pelēko) krāsu. jo esošais gaišums (500 cd, laikam) ar lielu rezervi pietiek.

atceros, veikalā vienam samsungam to varēja smuki regulēt no parastā menu un melnās krāsas uzlabojums bija ievērojams efektīgs.

 

p.s. šo savu teksta papildinājumu gribēju, kā jaunu 'postu", bet forums neļāvās un nācās editēt iepriekšējo.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Uldi, pamēģini pieslēgt kompi pie otras HDMI ieejas. Man ir teļuks saslēgts ar DVB-T dekoderu, taču normāls to kopdarbs notiek tikai ar vienu no divām HDMI ieejām.

Link to comment
Share on other sites

manai plazmai arī skaņa iet tikai caur vienu no 2 HDMI štekeriem. Bet nu tāpat TV skaļruņi nav glābēji. man ar to asus mātes plati TV dekoderis īsti nesaprotas - skaņa skan ar konstanta intervāla pauzēm. cik sapratu tur dažādi ir standarti.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Īpaši atšķirīgi standarti gluži nav. varētu būt problēmas ar bittrate, bet es par to šaubos.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...