Jump to content

Gāzes virsmas pieslēgšana


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Pamazām beigām tuvojas virtuves remonts.

 

Veco gāzes plīti esmu izsviedis ārā un tās vietā uzstādīta elektriskā cepeškrāsns + gāzes virsma.

Cik zinu šādos gadījumos pieslēgšana tiek izveikta lietojot lokano gāzes cauruli.

Vēl daži pārvieto skaitītāju uz leju, lai viņš noslēptos skapītī. Bet cik es zinu to darīt neatļauj doršibas noteikumi. Jā - halturščiki tādas konstrukcijas izveido, bet liekas ka var sanākt problēmas. Tāpēc esmu izlēmis skaitītāju atstāt vecajā vietā.

 

Pievienot lokano gāzes cauruli man pašam nesastādītu ne mazākās problēmas. Bet baida lietas juridiskā puse. Jo gāzes plīts takš ir nomainīta.

Ja iet pa LG oficālo ceļu - tad tur liekas ka vajaga projektus, saskaņošanu - vienu vārdu sakot dārgi un liels čakars. Ir telefona Nr dažiem halturščikiem no LG. Viņi saka jā - atnāksim, pievienosim kā vajaga bez problēmām. Bet vai viņi arī sakārtos papīrus??? Ja nē - tad neredzu nekādu atškirību no pieslēgšanas ar paša spēkiem. Kāds var šo pakomentēt?

 

 

Otrs jautājums - zinu ka mīkstās ūdens trubas gāzei neder - vajaga kaut kādas speciālas. Ja izlemju slēgt paša spēkiem kur var nopikt šīs trubas? Kur var dabūt izolējošo lenti vītņu notīšanai - cik saprotu arī tā vajadzīga speciāla - neder ūdens trubām domātā.

Esmu dzirdējis par LG veikalu kaut kur vagonu ielā. Bet varbūt var dabūt kaut kur tuvāk - mežciema vai juglas rajonā ?

Link to comment
Share on other sites

gaazes trubas var dabuut arii DEPO. nekaadas bliives nevaig, pietiek ar gumijas bliivi, kura liekaas starp trubu un skaitiitaaju vai trubu un gaazes pliiti.

kaadi veel papiiri? kursh gan tos paarbauda? :D pateiksi, ka skaitiitaajs tur bija jau tad, kad dziivokli pirki, tjip neko nezinu :D i viss

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Skaitītāju novietot lejā nav nekādu problēmu. Vienkārši jātaisa tā, lai viegli tiek klāt. Nedrīkst zem riģipša platēm likt, kauču lodziņu atstājot, utt. Es saucu "Rīgas gāzes servisu", papīru čakars nekāds nebija - atbrauca, pārmetināja skaitītāju jaunā vietā, pieslēdza ar lokano trubu virsmu, viss Ok. Truba no viņu krājumiem, izdarot pieteikumu tik garumu vajadzēja pateikt.

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

superKrona

Ir veikals GL pie Biķernieku meža kaut kādu trolejbusu gala punkta apvidū, bija vismaz kādreiz.

Lai pieslēgtu plīti, mūsdienās nevajag projektu, vadu īsto gan.

Link to comment
Share on other sites

Triplazants

Tas LG kantoris tirgo tās pašas techflex trubas,kas vairums lielveikalu.Skaties,lai ir dzeltenās svītriņas virsū,kas nozīmē,ka caurule ir domāta gāzei.Vēl sadabū pakulas.Apmēram pusstundas darbs.Pēc tam ar ziepjūdeni pārbaudi vai nav sūces.

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem. Meklēšu lielveikalā caurules ar dzelteno marķējumu.

 

Ir divas trubas jasaskrūvē kopā (iekšējā - ārējā vītne) lai dabūtu leņķi 90 grādi. Tam bija domātā tā izolējošā lente.

 

Udensvadu saskrūvēšanas vietas es izolēju ar speciālā smērā samērcētām pakulām. Vai tad tā var arī ar gāzes trubām darīt?

Link to comment
Share on other sites

ir arii gaazes trubas baltaa apvalkaa, tjip krutaakas skaitaas, ilgaak kalpo, arii ir daargaakas.

gaazes trubaam ir speciaala teflona lenta, arii vaidzeetu buut veikalos dabuujamai

Link to comment
Share on other sites

Pakulas nebūs pareizi - Tās noblīvē samirkstot un izplešoties . Ir speciālas vītni blīvējošas lentes - tās gan , šķiet , ūdenim un gāzei neatšķiras . Bet var būt kļūdos

Link to comment
Share on other sites

Tās teflona lentes liekas ka atšķiras gan. Jo kad ņēmu nost veco plīti uz vītnēm viņas paliekas bija tādas kā mīkstākas, plastiskākas nekā no ūdenim domātās lentes.

Link to comment
Share on other sites

Ar teflona lentu ir baigais čakars un jāpiešauj roka. Ja jau teflona lenta būtu tik laba, tad veikalos netirgotu pakulas un specialo zieķi. Tatad pakulām ir nioiets :-D . Ar pakulām gāzi tur bez problēmām(nav jau tur nkāda spiediena). Es pakulas smereju ar vecu biezu eļļas krāsu un tad nekada gāze cauri netiek. Labak to lokano šļauku liec vienā gabala no skaitītāja līdz plītij. Jo mazak savienojumu, jo labāk. Man gan liekas, ka pirms skaitītaja trubām jābūt metinātam. Vismaz kādreiz tā bija. Ja taisies pārlikt skaitītāju, tad gan labāk sauc specialistus, bet plīti gan mierīgi var pieslegt pašu spēkiem.

Link to comment
Share on other sites

BTW, nav veselīgi lietot gāzei gumijas blīves. Vismaz ne parastās. Ir kaut kādas speciālas plastmasas, paronīta vai benzo-maslo-stoikaja rezina.

Labots - Yoda
Link to comment
Share on other sites

Priekš gāzes plīts pieslēgšanas ir speciālās lokanās šlaukas (ar dzeltenu svītru).

Lokano šļauku pie gāzes plīts varēja pieslēgt tikai tā lai tā būtu brīvstāvoša - t.i., ja plīts ievads atduras pret sienu, tad ir nevis jāloka caurule, bet gan jāuzskrūvē 90grādu flancis.

Gāzinieki jau sen kā praktizē izmantot nevis pakulas, bet gan FUM lenti (meklē būvveikalos, vēlams kas ir iepakota dzeltenā korpusā).

Ar FUM lenti ir jābūt uzmanīgam, jo lente neparedz griešanu atpakaļ vairāk par 5-10grādiem. Ja ir pa tālu aizskrūvēts un jāatskrūvē atpakaļ, tad savienojums atkal ir jāizjauc un jāpārpako.

Pārbaudam no sākuma ar zepjūdeni (daudziem gāzes vadiem komplektā nāk ziepju putas, ar ko var notestēt). Ja viss ir OK, drošības pēc var papildus pārbaudīt savienojumus ar degošu sērkociņu. Pārbaude ar uguni, tiek veikta pie degošiem sildriņķiem.

 

P.S. Ja ir tik daudz jautājumu, tad labāk pašdarbību atstāt citām lietām un izsaukt kādu no Latvijas gāzes.

Link to comment
Share on other sites

gaazes trubas var dabuut arii DEPO. nekaadas bliives nevaig, pietiek ar gumijas bliivi.

Pie gāzes kategoriski aizliegts izmantot gumijas blīves,jo tur tiek izmantota parastā gumija kas ar laiku saskaroties ar gāzi kļust kā plastelīns(Pareizi tas notiek ne pēc nedēļas vai mēneša). Gāzei jāizmanto

tikai un vienīgi melno(tumši pelēko) paranīta blīvīti tās zilganzaļās ir ūdenim. Samērē to blīvīti ar slapju ziepi liec iekšā šļaukā un nozvani visa gudrība

Labots - sashock
Link to comment
Share on other sites

Es arī ,kad pienāca laiks pievienot jauno gāzes -elektrisko plīti,stresoju par sho jautājumu.Nolēmu neriskēt un izsaucu Latvjas gāzes meistaru.Rezultātā viņš atnāca un pievienoja ar parastu gumijas šļūteni,4,5 gadi pgājushi un nekādu problēmu nav bijis.

Link to comment
Share on other sites

fum lenta un paranīta blīve būs īstais variants priekš gāzes. Ūdenim labākais komplekts pakulas spole(var iztīt ērti) + Unipak smāķis bundžā.

 

Ja gāzei vajag krānu, skaties lai ir ar dzeltenu rokturi.

Labots - bide
Link to comment
Share on other sites

uudenim toch labaak pakulas un unipak, piebesiija taa baltaa lenta, gruuti pareizo daudzumu uztiit, lai nebuutu ne par daudz, ne par maz

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Būs nepieciešamas citas dīzes. Parasti tās nāk komplektā pērkot plīti.


Protams, vajadzīgs spiediena regulators un propāngāzei paredzēts cauruļvads ar bīvēm.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ja ir cimperlīga attieksme pret gāzi ieelpojamajā gaisā, tad aplūkojiet šo:


 


 


Fermitol ar otiņu 250g - 1 eur/gab.  pavisam ir palicis 33 gab.


 


Tātad Fermitol ir sintētiska līme, orģināli domāta ūdens, gāzes, benzīna, dīzeļdegvielas cauruļu sistēmu montāžai - uz vītnes uztin pakulas, apsmērē ar Fermitol un skrūvē kopā, degvielu eļļu utt. pirms tam ar šķīdinātāju ņemt nost nav vajadzības, saķers tāpat. Uzreiz pec montāžas var jau laist šķidrumus pie standarta spiedieniem. Pats materiāls tiek izmantots sistēmam ar darba spiedienu līdz 16 BAR, ar parbaudes spiedienu līdz 25 BAR, vairak točna neturēs. Pēc kāda laika līme sakalst un atšķirībā no teiksim fum lentas no caurulēm var veidot dažādas konstrukcijas kas nevarēs nejauši izjukt tāpēc ka kāds ne tā pret krānu atspiedies un taml. Tai pat laikā ir iespējams caurules ar lodlampu no ārpuses uzsildīt un tad kad vajag diezgan viegli atskrūvēt arī vecus savienojumus, jo tā līme ir kā dzintars - sažuvusi cieta, ļoti līdzīga dzintaram, a uzkarsējot kļūst mīksta kā želeja. Tāpēc atšķirībā no prastas eļļas krāsas, sistēmu ir iespējams bez pūlem izjaukt vajadzības gadījumā. Vēl to smērē uz poliuretāna un tamlīdzīgām plastmasveidīgām (ne kartonveidīgām) blīvēm papildus drošībai, tāpat var vienkārši mājās kaut ko salīmēt, jo līme ir neitrāla un neko nesaēd un nekausē (nu vismaz cik pašam ir sanācis ko citu līmēt). Te gan būtu jāatceras ka tā tomēr nav klasiska līme un ne ar visiem materiāliem būs liela savienojuma stiprība tieši uz atraušanu, uz nobīdi turēs labi. Līme nebaidas ne sala ne temperatūras, vienīgi jāatceras ka pie temperatūram stipri virs 100C tā kļūst želejveidīga un var arī vairs tik spēcīgi neturēties pretī nejaušiem mēģinājumiem atskrūvet savienojuma vietu. Nu kaut kā tā


 


Korķītī ir integrēta otiņa ērtākam darbam, burciņas jāglabā vertikālā stāvoklī, jo kaut arī pabieza, tā līme ir ļoti plūstoša un pamanīsies lēnām tecēt ārā arī no cieši aizskrūvētas burciņas. Tīri info - iekš Sanistal lielveikala cena ir vismaz 6x augstāka. Tuvākā analoģija kas ienāk pratā ir daudziem zināmās okupācijas laika līmes Marss un Fenikss


Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...