Jump to content

iesakiet fotoaparātu līdz 250 latiem


tomashuns
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Tā kā vecais Sony DSC-W5 lēnām atdod galus, jāsāk meklēt jaunu. Nebildēšu profesionāli, tātad spoguļkameru nevajag. Vēlos kameru ar AA tipa baterijām, nevis ar akumulatoru. Atmiņas karti vēlams ne MemoryStick, bet kaut ko lētāku. Un notekti ne Sony, jo tam, manuprāt, tiek pārmaksāts par nosaukumu.

Link to comment
Share on other sites

Canon A650 vai S5. Abi darbojas ar AA baterijām un atbalsta SD kartes. Vienīgais izmēros nav tie mazākie...

Labots - drakonz
Link to comment
Share on other sites

tomashuns

nē, tomēr gribētos kaut ko nedaudz mazāku, tie jau izmēros kā spoguļkameras

Link to comment
Share on other sites

tomashuns

mans tagadējais fočiks arī ir uz AA beterejām, bet nav nemaz tik liels.

Link to comment
Share on other sites

Man ir bijuši 4 aparāti. Vienmēr kaut kas nepatika bildēs. Tagad ir canon a710is un bildes liekas perfektas. Iesaku pēcteci canon a720is par 130 Ls. Izmēros optimāls, 2 AA bačas un 6x zooms.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Bet ja otrs rezerves akūzis tepat pērkot iznāk ap 20-25 laņiem, vai ir vērts čakarēties ar tām AA bačām?

Ja no ebaya, tad jau vēl lētāk.

Link to comment
Share on other sites

tomashuns

nu labi, ja pieņemam, ka der arī parastie akumulatori, tad ko piedāvājat tad?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ko var bāzt batonus ausīs. Ja nēesi redzējis tādu fotoaparātu, tad nekladzini pa visu pasauli. Man ir bijis i HP, i Sony i arī Canon ar divām AA. Nedaudz biezāks aparāts tā salīdzinot.

Ja tu gribi mazu, tad aizmirsti par AA baterijām.

 

4 gab AA aķi maksā 10Ls. Jebkurā gadījumā lētāk sanāk un iztrūkuma gadījumā var piepirkt klāt vai iemočīt parastās baterijas.

 

A-kalvis, mošk vēl atrodi topiku par filmu fotoaparātiem. Domā 2.5 gadu nekas nav mainījies?

Link to comment
Share on other sites

Neko es nepļūtu, esmu turējis rokāš Canon A710, kas darbojas ar 2 AA baterijām. Protams, ka nebij tik biezs kā A6**, bet vienalga nav nekāds kabatas aparāts. Un jaunie mazgabarītu modeļi, man šķiet, nāk tikai ar aķiem. Pats personīgi gan atbalstu aparātus, kas darbojas ar AA bačām, jo ir bijuši gadījumi, kad ladējamās bačas ceļojuma laikā nosēžas un var ieskriet veicī nopirkt parastās līdz brīdim, kad tiec pie uzlādēšanas.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

mezhavecis

 

Un gribi teikt, ka baigi kautkas ir mainījies top ražotāju listē? 5000 modelis nomainījes pret 6000, 3 sērija pret piekto u.tml.

Gribi teikt, ka Canons pēkšņi sācis ražot ļoti sliktas kameras ap 250 latiem? Gribi teikt, ka Nikons vairs nekotējas? Mož ka BenQ tagad skaitās līderis foto jomā? etc etc

 

Nevaig uzreiz cepties tik ļoti - palasot vecos topikus var ļoti labi spriest, kas ir tas uz kuru pusi jāskatās.

 

Bet protams, mēs jau laikam labāk atbalstam to, lai nemeklē ne druskas, bet pirzh uzreiz iekšā jautājumu, kāds bija i pirms mēneša, i pirms gada...

 

Ā, un par bačām...

4 gab AA bačas maksā čiriku, OK, bet cik ilgi viņas ir jālādē? n padsmit stundas... Ja izdomā kautkur doties un visas tavas superīgās bačas ir sausas? Dumš paliksi gaidot, kad tajās bačās parādīsies kāda dzīvība. Jā, labi var pirkt tos Duracelus pa latu gabalā, bet vai tas, tā bieži darot, ir izdevīgi? Baigās tā pērkot bodē tu nonāc pie tā, ka sen jau būtu nopircis savus pāris rezerves akučus....

Var jau atkal sākt diskusiju par to, cik reāli cilvēks bildes uztaisa līdz brīdim, kamēr tiek pie kontakta (ak cik tā slieka mežā uz takas bija svarīga), bet manuprāt tā ir matu skaldīšana.

Labots - A-kalvis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

A-kalvis

 

Redz ir tā, ka firmīgie akūži ir stipri padārgi, bet ķīniešu brīnumi nemaz tik labi netur. Pēc pieredzes labi var salīdzināt Canon un honkongā pirktos noname aķus priekš 450D. Starpība ir gandrīz 2 reizes. Var izlīst ar kvantitāti sapērkot vairākus.

 

Pagaidīt kad lētāki kļūs nav jēgas, jo pēc tam tos nevar vairs dabūt. Tapēc saku, ka ar AA ir mazāks pisaks (pieredze 4 gadus). Naher tad pirkt kaut kādus mēslu aķus, kas neko netur un jālādē pēc 1h. Ir arī ietilpīgāki. Pašlaik sapirkos zibenim - ir liela starpība vai iegāž 4x2200mAh vai 4x2700mAh. Tas pats arī fočikiem.

 

Un 24h nonstopā neviens nefočē, lai nu būtu baigi nepieciešams ātri uzlādēt. Vismaz man šo gadu laikā nav bijis tāds gadījums, turklāt pļavā vai mežā "baigi viegli" atrast rozeti.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Viss atkarīgs no tā, kādos režīmos taisās to fočiku izmantot. Ja svētku torti un jubilāra aizdzerto mūli, tad pofig, kāds enerģijas avots. Nu a ja pa mežiem ies sēnes fočēt, tad bačas noderēs labāk.

 

Izmērā jau nav itkā problēma, AA tipa bačas taisa tikai druski lielāku to padarīšanu, bet tomēr diezgan stipri samazina potenciāli apskatāmo aparātu skaitu - nu ir lielākā daļa tomēr uz tiem litija akūžiem pārgājuši. t.sk. arī spoguļi.

Link to comment
Share on other sites

nezinu man kaut kā pēc IXUS aķīša jau būtu slinkums chakarēties ar baterijām ;)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

No savas pieredzes iesaku tiekai un vienīgi Canon IXUS'us, konkrētāk 860IS. Pats lietoju aktīvi tā vecāko radinieku IXUS 850IS un esmu ļoti apmierināts. Lielākais bonuss ir platleņķis (28mm) un salīdzinoši ļoti labais optiskais bildes stabilizētājs. 850-tajam drusku pieklibo bildēšana ar zibeni (ilgi lādējas zibenis), bet 860-tajam tas esot uzlabots.

 

Dažas manas bildes ar IXUS 850IS

1.

2.

3.

 

Ar akumulatoru darbību viss ir kārtība, ar pilnībā salādētu sanāk ~260-300 bildes. Pats esmu iegādājis vēl papildus 2 akumulatorus, jo šad tad sanāk ceļot bez iespējām lādēties.

 

IXUS 860IS maksā aptuveni 170-180Ls.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...