Jump to content

Iesakiet kādu ciešamu zibeni


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tātad palēnām briest vajadzība telpās pēc niknāka apgaismojuma. Ar iebūvēto sāk palikt pa īsu. Vispār ir kādi varianti līdz 100Ls? Doma kādu lietotu paņemt.

 

Vispār ar ārējiem zibeņiem tikpat kā nav bijis sakars un maz nojēgas, ko ziemā ēd.

 

Doma ir lietot ne īpaši lielās telpās un ārā krēslā no neliela attāluma.

 

Iedeva nedaudz pamēģināt vienu - bij jūtama liela atšķirība kādas bildes sanāk tumšā telpā. Interesanti, kā šitam verķim strādā ar zibeni pusautomātiskā režīmā? Automātā un citos gatavos režīmos viss korekti, bet ja gribu pusautomātā, sanāk pārgaismoti kadri un nesanāk pieregulēt.

Labots - mezhavecis
Link to comment
Share on other sites

domāju ka pa to ciparu jāmeklē kāda canon 430 sērija :) niknāku diezin vai vajag. Tauta runā ka Sigmas zibeņi, lai arī lētāki, bet ne tik kvalitatīvi.

Link to comment
Share on other sites

Kāds fočiks?? (UPS! :oops: tā ir ka bez brillēm pie kompja sēd...) Ja kenon, tad ar Speedlite 430EX vēl ilgi nevarēsi savu pakaļu pārlēkt. Veicī ap 140Ls. Tas ir tā vērts. Viņai ir ETTL II režīms, kas nozīmē automātisku ekspozīcijas mērīšanu, atkarībā no apgaismojuma (protams), attāluma un fokusa garuma. Kompensācijas var likt gan no fočika, gan uz pašas zipenes. Var arī manuāli jaudu regulēt (tad, protams, bez flašmetra neiztikt). Vārdsakot uzliksi šito, sapratīsi, kāds killers tavām bildēm bija iebūvētais flašs. Kā aķus nopērc 4 AA lādējamās baterijas 2500 mAh, visai ilgi varēs iztikt.

Labots - kurtka
Link to comment
Share on other sites

versatile

pievienoshos par 430 EX ka iesacejam cenas un iespeju zinja piemerotako zibeni. pasham ir 420 EX ar vadu noneshanai no kameras, un pietiek. 430EX atskiibas ir ETTL II pret ETTL un vadiba no zibenja, kamer manejo var vadit tikai no kameras. cenas zinja lietotas neatshkjiras ipashi, tapec labak njemt to pashu 430 jaunu.

par pusautomatiskajiem rezhimiem - ir ta, ka P rezhima zibenis tiek lietots lai nogaismotu visu kadru, bet Av un Tv vinjsh pariet uz fill flash rezhimu - piegaismo priekshplanu, lietojot esosho apgaismojumu fonam. attiecigi, ja kreeslaa sanaak, piemeram, Av rezhima bez zibenja f/2.8 un 1/8, tad ar zibeni bus tas pats. P rezhima paries no 1/8 uz 1/90 (vai citu sinhronizacijas laiku) un vares bildet.

arejais zibenis ir musthave. noshaut gribas tos, kas koncertos, piemeram, ar iebuveto bilde. Af assista stroboskops vien ir necieshams.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Droši vien būs jāņem tas 430EX - pēc funkcionalitātes izskatās labs zibenis un man točna pietiks.

 

Mošk kāds tirgo lētāk?

Link to comment
Share on other sites

Parasti cilvēki šito tāpat vien netirgos nost. Kad ir gana advancējušies, tad nopērk pa trīs sotakiem 580EX un 430to darbina kā sleivu, piegaismojot. Bet kā saka, kas meklē tas atrod ;)

Veiksmi!

Link to comment
Share on other sites

Man ir Sigma EF-530 DG ST

 

Arī ir E-TTL II, fokusa asistents, zūmojās atkarībā no fokusa garuma (17-105mm) - priekš saviem 70 latiem ļoti ok. Pirku nesaskaņota reklāmaā.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc ciešamu, tu ko mocībnieku sarakstā gribi pieteikties, un ciest savu ciešamo.

 

Ja nevari atļauties nepērc, ja vari tad pērc labu t.i. nelietotu. Ja tev ir 100LVL tad ņem līzingā samaksā pirmo iemaksu 90LVL un pārējo 3mēnešos. 10LVL ceļam uz veikalu vai arī čipsu pakām un aliem kamēr gaidīsi kad atvedīs no e-veikala.

 

Ja nemaldos tad 430EX ir kautkur 145LVL robežās.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ciešamu domāju tādu, kas der amatierim. Nav vērts izgrūst naudu par to ko varbūt reizi dzīvē nāksies izmantot. Vienmēr jau var nopirkt kaut ko labāku.

 

Taisni tagad viens čoms bija iepircis to 430EX, un paņēmu palietot pāris nedēļas un patestēt. Tad jau manīs, cik tā piemērota manām vajadzībām.

Link to comment
Share on other sites

Speedlite 430EX būs ideāls risinājums, ja vien tavos plānos nav bliezt portretus pār basketbolla laukumu :D.

Xnetā ir pa 155 Ls, met@listos pa 130 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...