Jump to content

Nopietna skanjas karte


fender
 Share

Recommended Posts

aaa un veel, vaidzees wav failu apstraade nevis midi...

un kursh procis shameejam darbam fixaaks AMD vai Intel? Cik zinu Intel aatraaks Mpeg kodeeshanaa...tas attiecas ar uz wav?

Link to comment
Share on other sites

Mosh kaads nodarbojas ar taadu lietu kaa muuzikas ierakstiishanu. Un vaidzeetu iepirkt taadu kaartiigu skanjas karti' date=' nu tjipa savas studijas izveidoshanai. Kaadu njemt? CREATIVE SB AUDIGY 2 ZS PLATINUM?[/quote']

Nu shitaa ir laba maajas lietaam un nav profesionaala karte, lai gan cik es zinu, vinja ir ljoti kvalitatiiva. Ja gribi veidot Pro studiju tad jaameklee k-kas niknaaks. Ja esi gatavs izdot lielu pikji tad pameklee piemeeram www.digitalaudio.com. Lai gan iisteniibaa iesaku konsulteeties ar Jazz - vinsh mums te par shitaam lietaam specs...;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz
Mosh kaads nodarbojas ar taadu lietu kaa muuzikas ierakstiishanu. Un vaidzeetu iepirkt taadu kaartiigu skanjas karti' date=' nu tjipa savas studijas izveidoshanai. Kaadu njemt? CREATIVE SB AUDIGY 2 ZS PLATINUM?[/quote']

 

Aizmirsti par Creativi un SB vispār, ja nu vienīgi šādi modeļi, kuri, cik man zināms, nav pieejami Latvijā:

 

http://www.ixbt.com/multimedia/creative-emu-1820.shtml

 

IMO "kārtīga" skaņu karte sākas no šitādas:

 

http://www.lynxstudio.com/aurora/index.html

 

Vai varēsi tādu pavilkt? Domāju, ka nē, ja jā, tad apsveicu!

Aizej uz YAMAHA's veikalu Tērbatas ielā starp Matīsa un Bruņenieku ielām un apskaties M-Audio piedāvājumu - domāju, ka iesākumam pietiks. ( www.m-audio.com )

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors

Iecheko M-Audio Delta Audiophile 192 vai arii veco 2496. Pirmaa atbalsta 24bit/192khz ierakstu, otraa 24bit/96khz ierakstu. Abas divkanaalnieces, cena jaunajai ~120Ls, vecajai 80Ls. Shamaas var spraust vairaakas, liidz pat 4gab., beigaas vari dabuut 8kanaalus. Papildus naak iebuuveetais MIDI in/out, SPDIF IN/OUT. Skanjas kvalitaates zinjaa saliek Creative Audigy2 vienos vaartos, zinu, ko runaaju, jo man uz datora ir gan Delta gan Audigy2.

M-Audio Delta 2496 un 192 ir mazie braalji taadam karteem kaa Delta 1010 , 66, 44. Peec specifikaacijaam vinjas ir taadas pashas kaa lielaas Deltas un pat dazhos parametros labaakas. Draiveri ljoti labi. Asio atbalsts perfekts. Ja jaudiigs kompis, vari pat liidz 0.5ms dabuut @96khz. Ar creative audigy par taadaam lietaam vari nesapnjot.

Veelviens iemesls, kaapeec nenjemt Creative kartes ir fakts, ka vinji izmanto vienu un to pashu chipu, tikai mazliet uzfrishinaatu no SB Live! laikiem. Taa kaa tas saakotneeji bija 16bit chips, un tagad audigy2 ir pilns 24bit atbalsts, tur ir lielas probleemas ar samploshanu. Taapat audigy, audigy2 un live probleema ir , ka taas ir 48khz kartes native modee, un viss paareejais tiek paarsampleets no 48 uz piemeeram 44 vai 96. Taa rezultaataa zuud kvalitaate. Protams, tie kas klausaas mp3 to nejutiis, bet ja tu veelies maajas studiju, mans ieteikums ir M-Audio Delta Audiophile 2496 vai arii 192. Buus naudinja, piepirksi veel klaat taadas pashas kartes un taas visas sinhroni darbinaas viens draiveris.

 

Have fun & good luck!

 

P.S. M-Audio kartes var pasuutiit un pat varbuut uzreiz nopirkt Yamahas muz.instr.veikalaa uz Teerbatas ielas vai arii tajos muuzikas veikalos, kas ir Upiisha pasaazhaa.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

principā pievienojos Siimoram, tikai gribu piebilst, ka jaunā m-audio 192 kHz imho ir overkills, sevišķi jau nu mājas studijai, pilnīgi pietiek ar veco 2496, sevišķi vēl tagad, kad viņai nokritusi cena, vēl varianti ir E-MU 0404 (creative profesionālo karšu apakšnodaļa, lai nemulsina creative, e-mu ir pilnīgi cita dziesma un uz pilnīgi citādiem čipiem kā sounblaster būvētas kartes), kam arī nesen nokritusies cena uz ~120,- $ , varbūt var meklēt elkorā (protams, cena būs augstāka kā "suggested retail price", bet vienalga samērīga) un Terratec EWX2496 (nejaukt ar jauno 6-kanālu DMX 6FIRE 24/96, kas ir dārgāka !), kuras laikam tirgoja tajā upīša pasāžā, Jazz varētu vairāk zināt par to vietu.

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors

nu tas Delta 192 tieshaam vareetu buut overkills, bet paskaties vinjam ne tikai ir pievienots 192khz atbalsts, bet arii THD ir mazaaks pat par 8kanaaliigajaam M-Audio karteem (tipo Delta 1010), kas maksaa teju pie 600USD.

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors

par ewx88, aizmirsti. Taa ir veca karte (starp citu ljoti laba, dzirdeeju ka LR shamaas izmantoja), tagad to ir nomainiijusi Phase no Terratec, bet aizmirsti taapeec, ka nelietiigais "Tava Skanja" tai pashaa Upiisha pasaazhaa tai kartei ir uzsitis cenu 235Ls. Gribeeju jau taadu pirkt, bet nu tas nav nopietni. Starp citu vinjiem DMX 6fire arii maksaaja laikam 250Ls, kameer elkoraa knapi 130Ls:)

 

P.S. DMX 6Fire ir tomeer vairaak geimeru karte un DVD luureetaaju ar visiem 5.1 utt. a EWX88 ir pro, taapat kaa jaunaa Phase.

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors

Par procesoriem: Wav apstraadei procesora jauda buus mazaak nepiecieshama nekaa straadaajot ar MIDI un virtuaalajiem instrumentiem. Wav nav nekaadas kompresijas, tur arii saliidzinoshi maz noslodzes, nu ko tu tur ieguusi, effekts uzliksies pa 1.42384582398239489 sekundeem aatraak uz p4 Ht nekaa uz Athlon? Peerc to, kuram performance/price ratio labaaks un tas viennoziimiigi ir Athlon. Procesors saak speeleet lomu, ja ir kaut kas real-time, ja tu saaksi darbinaat Gigastudio vai VST tad jau vari domat par kaut kaadu uberprocesoru, jo man piemeeram uz 1800+ athlon diezgan chaabiigi iet ar Steinberg The Grand VST, kaut gan ne mazaak svariigs ir rama daudzums, man tikai 512, bet ja gribi nopietni straadaat ar midi un virt.instr. 1GB ir minimums un 2GB recommended, njemot veeraa tos lielumus, kaadi shodien ir sample library.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
nu tas Delta 192 tieshaam vareetu buut overkills' date=' bet paskaties vinjam ne tikai ir pievienots 192khz atbalsts, bet arii THD ir mazaaks pat par 8kanaaliigajaam M-Audio karteem (tipo Delta 1010), kas maksaa teju pie 600USD.[/quote']

< 0.002% 2496 pret 0.0006% 192

:))) jautājums cik daudz (maz) % Tu dzirdi ?

kaut kur zerogain vai hi-fi choice vai diy audio forumos bija viedoklis, ka tā jaunā audiophile 192 ir tikai mārketinga gājiens dēļ visas šitās sacd/dvd-audio/home cinema/thx II/dolby digital ex utt hohmas, reālu uzlabojumu tur nav, bija pat kaut kādi ierobežojumi, tipa in 192/24 bet out 96/24 vienlaicīgi vai kaut kas tāds, katrā ziņā optimālāks variants bija vecā karte (protams, ja mājās netaisies producēt augstākminētos superūberkūlos formātus ;) )

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
192 ir balanseetaas izejas.

ā šito nebiju pamanījis, tas varētu būt arguments puspro studijām "on the budget" jā, bet ne jau mājas studijai kur lieli kabeļu garumi ir retums, līdz ar ko balansētie konektori ir visai vājš arguments, nē nu nevajag mani pārprast, es jau neapgalvoju ka tas 192 m-audio ir draņķis, bet konkrētajai vajadzībai diezvai piemērotākais...

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors

Nu es juuzaaju deltu 2496, ir doma veelaak nopirkt veelvienu 192, salikt kopaa, buus 4kanaali.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz

Aga, jaunais Audiofīlis ir baigi spēcīgs! Tieši dēļ balansētajiem galiem! Šo jau es sauktu par pro karti! Nu tas 192 kH - tas tā, ja ir ko baudīt. Rakstīt kautko uz 192... Nu nezinu, varbūt tīri experimenta pēc.

 

Visvairāk procesora jaudas un RAM'a ir vajadzīgs tiem VSTi. Tie ēd nežēlīgi! Man uz Athlon 1800 XP 1.53 GHz 512 MB RAM mierīgi gāja kādi 24 audio tracki Cubeisā, 16bit'īgi, ar efektiem, bet 24 VSTi jau nu nepiedabūšu strādāt! :)

 

Visvairāk apēd VSTi, tad DX vai VST efekti, procesi, tad wav signāli un vismazāk - MIDI.

 

Siimor, pamēģināju to Steinberg The Grand - zini, teikšu atklāti - nepatika. Varbūt neesmu kruķījis, bet skaņa tāda baigi nedasbīga, sintizēta liekas.

 

Zini, kas ir labs? NI (Native Instruments) Elektrik Piano! :)

Link to comment
Share on other sites

Tikko YAMAHA veicim zvaniiju' date=' maksaajot "M-Audio Audiophile 2496" Ls 106.[/quote']

 

Saucas nokritusi cena? Ja pareizi atceros no boot.lv diskusijām, tad, kad Jazz savā laikā to pirka, maksāja tā karte aptuveni tikpat.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz

Tieši tā! Nu viņiem jau tās cenas tādas nesaprotamas ir bijušas visu laiku. Ja nemaldos, kautkāda krutāka karte maksāja par lētāk par audiofīli, kurš vēl nesen maksāja 120 Ls tajā YAMAHA's veikalā.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname
Tieši tā! Nu viņiem jau tās cenas tādas nesaprotamas ir bijušas visu laiku.

nu nebija gan, pašā sākumā kad vēl tikko sāka tirgot m-audio tad tās cenas daudzmaz atbilda pēc kursa pārrēķinot tām kas webā stāv es vēl nopriecājos, re, kādi malači, nemēģina baigi vārīties, bet nu laikam lietas ir manijušās uz slikto pusi, kad gribēju nopirkt superdac 2496, kurš nebija uz vietas, šie solījās atzvanīt kad būs, visas lietas utt, ne atzvanīja, ne kā, nu un tagad jau par vēlu, tas krutais pārveidotājs jau noņemts no ražošanas :(((

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors

Varu nopārdot savu Audiophile 2496 pa 80Ls , ideālā stāvoklī, komplektā PCI karte + kaste, draiverdisks, bundlēts softs + demo disks. Garantija apmēram 6 mēneši.

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors
Nu iisaak' date=' manaam vajadziibaam M-Audio Delta Audiophile 192 buus gana labs, ne?[/quote']

 

nu ja vien tev mājas studijas izmēri nav tādi, ka tu laidīsi 30m kabeļus, kur pa vidu tev būs 10 ierīces, kas radīs šausmīgus traucējumu, tad no balansētajām izejām tev absolūti nav nekādas jēgas

Link to comment
Share on other sites

Guest Siimors
Aga' date=' jaunais Audiofīlis ir baigi spēcīgs! Tieši dēļ balansētajiem galiem! Šo jau es sauktu par pro karti! Nu tas 192 kH - tas tā, ja ir ko baudīt. Rakstīt kautko uz 192... Nu nezinu, varbūt tīri experimenta pēc.

 

Visvairāk procesora jaudas un RAM'a ir vajadzīgs tiem VSTi. Tie ēd nežēlīgi! Man uz Athlon 1800 XP 1.53 GHz 512 MB RAM mierīgi gāja kādi 24 audio tracki Cubeisā, 16bit'īgi, ar efektiem, bet 24 VSTi jau nu nepiedabūšu strādāt! :)

 

Visvairāk apēd VSTi, tad DX vai VST efekti, procesi, tad wav signāli un vismazāk - MIDI.

 

Siimor, pamēģināju to Steinberg The Grand - zini, teikšu atklāti - nepatika. Varbūt neesmu kruķījis, bet skaņa tāda baigi nedasbīga, sintizēta liekas.

 

Zini, kas ir labs? NI (Native Instruments) Elektrik Piano! :)[/quote']

 

 

Jā, man arī tā sākumā likās, bet tad es sapratu kāpēc. Tas ir pagaidām vienīgais klavieru samplis, kurā ir 0 akustika. Vispār nav nekādas room ambience. Tāpēc viņš tā skan. Un tas ir ierakstīts ar nolūku, lai varētu pielikt kādu akustiku klāt gribi. Paņem naturalVerb, tīri sakarīgs vst effekts. Ja interesee kā skan ar normālu akustiku, met man msg, es tev aizsūtīšu kaut ko ko esmu iespēlējis.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...