Jump to content

Apache un IIS 7


voldemarz
 Share

Recommended Posts

Bija Apache uzinstaleets un pat straadaaja.. Tad gribeejaas paspeeleeties ar IIS. Ar Vistu kopaa naak IIS6, kad shii funkcija tika palaista un kompis paarstarteets, domaaju ka vareetu buut kkaadas probleemas ar Apache.. Bet nee stradaaja, ar IIS6 uztaisiiju ftp serveri, kurs ar straadaaja... Par cik IIS nebija izveidots http serveris probleemu nebija..

Tad izdomaaju uzlikt IIS7.. Un te nu Apache vairs nestraadaa, nevar palaist servisu, sanjemu atpakalj error code 1.. Straadaa IIS7 web serveris, paarluukaa ievadot localhost atver lapu ar IIS7 logo. Nostopeejot visu ko vien var ieksh IIS7 vienalga nevar palaist Apache.. Tad nu jautaajums, ko, kur un kaa jaanokonfiguree IIS7, lai Apache straadaatu?

Link to comment
Share on other sites

voldemarz
(labots)

ok... IIS nebija vainiigs.. Skype.. tikai nesaprotu kaapeec.. opcijaas bija iekjekseests "izmantot portus 80 un 443 kaa alternatiivas ieejosajiem piesleegumiem"... Skype neesmu paarinstaleejis jau labu laicinju.. un Apache ar straadaaja ieprieksh, pirms IIS7 instaleeshanas...

 

un ja jau Skype izmantoja portu 80, kaa tad IIS vareejas straadaat?

Labots - voldemarz
Link to comment
Share on other sites

pirmām kārtām, paskaidro, kā tu iekš Vista dabūji IIS6. Vistā iekšā ir tikai un vienīgi IIS7.

 

Par to portu - kurš pirmais to portu cenšas sagrābt, tas to dabūn. IIS7 var nostopēt no IIS Manager (tikai jānostopē pats serviss, nevis, piemēram, Default Web Site). ja gribi komandrindu, tad "iisreset /stop"

Link to comment
Share on other sites

voldemarz
(labots)

Lietoju Vistas Business. IIS6 dabūju tā: Programs un Features -> Turn Windows features On or Off -> saķeksējam visu ko var pie Internet Information Services. Restartējamies un aidā.

 

Pēc instalācijas nobrīnījos, ka tiek izmantos IIS 6.0 Manager, jo pirms IIS uzlikšanas netā uzdūros infai, ka Vista nākot ar IIS7, tāpēc arī izdomāju uzlikt IIS7. Pašu IIS 7.0 kaut kā neizdevās atrast, nokačāju IIS 7.0 Manager, instalācija bija tikai 1.7 Mb, tad droši vien, ka tas sākotnējais IIS arī bija IIS7, tikai dīvaini, ka ar IIS 6.0 Manager..

Labots - voldemarz
Link to comment
Share on other sites

Uz Windows Vista ir pieejams tikai IIS7. Papildus ir iespējams instalēt IIS6 Manager, bet to var izmantot tikai, lai menedžētu remote serverus ar IIS6. Ar IIS6 Manager nav iespējams pieslēgties lokālajam IIS uz Vistas.

 

IIS7 Manager, kas pieejams kā download, ir pieejams, lai varētu no Windows XP, 2003 remote menedžēt uz Vista vai Windows 2008 instalētu IIS7.

Link to comment
Share on other sites

voldemarz

Pēc sākotnējās IIS intalēšanas man nebija IIS 7 Manager pilnīgi droši, bet bija IIS 6 Manager, ar kuru ātri un vienkārši uztaisīju FTP serveri. Tā neskaitās pieslēgšanās lokālajam IIS?

 

Mēģinot atdzīvināt Apache, IIS tika atspējots :D caur "Turn Windows feature on or off". Vēlāk, kad atkal tika iespējots, tad arī IIS 7 Manager bija turpat, kur agrāk.

Link to comment
Share on other sites

voldemarz
(labots)

Mācībām vajadzēja http serveri un php, izmantoju Apache, jo arī gribēju atcerēties kā ar viņu darboties.. Tad knapi kaut ko biju dzirdējis par IIS, nemaz nezināju, ka viņš ar Vistu līdzi nāk... Tad vienam projektam vajadzēja IIS serveri, uz kā var darbināt aspx (Apache teica, ka nederot, nezinu...), tad arī vairāk uzzināju par IIS... Tā arī palika viņš uz kompja... Kad ievajadzējās atkal PHP, negribējās ķēpāties ar IIS konfigurēšanu, bet vienkārši palaist Apaci...

 

Problēma bija iekš Skype, kas izdomājā traucēt apacim, un tā ka pats pareizi nemācēju nočekot portus ar netstat...

Labots - voldemarz
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...