Jump to content

Vai Leopard ir bezmaksas, vai var uzlikt parastam PC, vai vajag antivīrusu?

thesame-
 Share

Recommended Posts

1. Vai Mac OS X Leopard ir pezmaksas?

2. Vai to ir iespējam uslikt arī neAple datoram un ja jā, tad vai tam ir nepieciešama speciāla versija?

3. Vai Mac'am ir nepieciešams antivīrus? Vai tam vispār ir vīrusu?

Edited by bush

1. Shareware - liidz ar to - maksas produkts.

2. Bez emulatoriem - nee.

3. Teikt, ka neeksistee pilniigi nekaada zaraza, nevar - tomeer tas nav tik tragjiski, kaa ar Windows saimes OS.

Žaks Noriss

2. Meklē pēc PearPc, tā gan ir vecumveca programmele. Bet būs problēmas:

* draiveri

* nezinu kā tagad, bet viens čoms pasen uz P4 (tajā laikā respektabls dzelzis) OSX instalēja 2 diennaktis

* nu i nafig

Tas, ka maksas būtu nieks, bet emulātori gan netīk. apnikušas windows zarazas un arī mac os šķiet pievilcīgāks kā darbam tā arī savā interfeisā.

aple pat nēsmu dabūjis apostīt, tapēc vēl interesē, kas tur tik ļoti savādāks kā pc? vai tad detaļas neražo vieni un tie paši ražotāji?

Grossmeister
apnikušas windows zarazas

Prātīgi cilvēki uz Windows zarazas pamanās nesaķert .

...apnikušas windows zarazas un arī mac os šķiet pievilcīgāks kā darbam tā arī savā interfeisā.

ir jau arī Linux :)

Žaks Noriss

Ej uz mac.tunt.lv, iepērc sev kādu palietotu iMac vai MacMini un dzīvo bēdu nezinādams. Tas gan pie noteikuma, ja nav jādarbinas kaut kādas ļoti specifiskas programmas, bet pārsvarā analogus PC programmām var atrast+ ļoti daudz freeware.

OSX ir maksas.

Likšana uz ne-apple datoriem ir Leoparda izmantošanas noteikumu pārkāpšana.

Ja tomēr gribi pirātot, google Hackintosh.

Grossmeister

tad piemēram sprauzot skolā lietotu vai draugu atnestu flash datorā man būtu jālieto prezervatīvs? Pat labs antivīrus un liela piesardzība ložņājot pa saitēm nepalīdzēs! Windowsam zarazas tiks iekšā! We can run but we can't hide!

MindMage

Aaaargh, Polij, velc šurp manu koka kāju! Laižam jūrā! :twisted:

Edited by Different

Esi pārliecināts? Atbrauc un ielaid.

protams, limited loozer ir savs labums - virus free pc, bet šim labumam ir arī savi trūkumi, un lielu daļu programmas, bez admin tiesībām nemaz uzinstalēt nevar...

Edited by Different

Guest ADEX

limited loozer

Administratora konts paredzēts administrēšanai, Limited user - darbam. Bet "aprobežots lūzeris" - tas ir tas, kurš šito nesaprot.

Administratora konts paredzēts administrēšanai, Limited user - darbam. Bet "aprobežots lūzeris" - tas ir tas, kurš šito nesaprot.

Vistīrākā patiesība! :mrgreen:

Bet jebkurā gadījumā, gribu izmēģināt MAC OS, kur ar šo visu ir jācīnās mazāk! ;)

Prātīgi cilvēki uz Windows zarazas pamanās nesaķert .

Pievēr uzmanību atutora nikam. :)

Autor, pērc Macu un izbaudi visus "bonusus", uz parasta PC jēgan nor Mac OS nav.

lielu daļu programmas, bez admin tiesībām nemaz uzinstalēt nevar...
Es vēl varu saprastu, ja Tu būtu rakstījis, ka ‘daļu programmas (kuras sarakstījuši “Administratori”), bez admin tiesībām nemaz nedarbojas’, bet tas, ka no Limited User nevar uzinstalēt programmas, gan nav nekāds trūkums. Tieši otrādi, tas ir ļoti liels pluss. Jo tas nozīmē, ka Limited User ir par maz tiesību, lai sabojātu sistēmu (īstenībā, Limited User ir mazliet par daudz tiesību, jo tas, ka viņš var darbināt neinstalētās programmas nav pārāk labi.)

Neko nezinu no MacOS, bet nedomāju, ka tur viss tiek darīts ar Priviliģētā Lietotāja tiesībā. Un stipri šaubos, ka parastais lietotājs, tur var tā vienkārši, ar dubultklikšķi, uzinstalēt programmas. Gan jau ka programmu instalēšanai tāpat vajadzēs mazliet vairāk tiesību nekā parastais lietotājs.

1.maksas

2 jāmeklē pēc atslēgvārda osx86

2 Apple īpašnieki saka, ka antivīrus jāinstalē vienīgi, lai neaplipinātu savus windozos draugus...

P.S. par Windows: BSOD, vīrusi ielien, neko tādu gadiem neesmu redzjis uz saviem datoriem. Bet kas attiecās uz pasakām par osx "nevainību", tām arī sen vairs neticu, jo esmu liels puika. Bet, kādreiz kad atkal kāds reliģiozs apple apoloģēts mēģina radīt mazvērtības kompleksus ar saviem brīnumainiem stāstiem par maciem, palasu ko šādu un atgriežos realitātē :cool:

uzlikšanai vajadzīgas taisnas rokas, kas liekas nav topika autora aktīvos

Nevaig lieki sākt mētāties ar apvainojumiem! Varētu pat saderēt ar tevi, ka dabūšu to gatavu! Tas neprasa nekādas hakera zināšanas.

Guest Djdrunk_lizard

Different, saderam ka tu neuzliksi, mhhhh

pietiekosji ilgi esi te ziimeejies, lai lielajam vairumam buutu skaidriiba par tavu roku lenkji un to stiprinaajuma vietu....

DazzleWand

Nevaig lieki sākt mētāties ar apvainojumiem! Varētu pat saderēt ar tevi, ka dabūšu to gatavu! Tas neprasa nekādas hakera zināšanas.

Es arī esmu ar mieru saderēt ar Tevi. Nosacījumi :

1) Dual Boot : OSX + any Other OS

2) Video works at native resolution

3) Wireless/LAN works

4) Audio works

5) Sleep function is working

Veiksmi. 10Ls derēs ?

DJ kjirzaka izdara ļoti korektus secinājumus.

Edited by DazzleWand

legaali mac os x var instalet tikai uz maciem.

uzlikt ta var, bet jameklee tadi dzelzhi, kurus macs atbalsta... takshto pastav iespeja ka buus jamaina kada datora detalja.

1) nē.

2) var uzlikt, nav nepieciešama speciāla versija. ir nepieciešams speciāli konfigurēts neAple dators.

3) nav nepieciešams. tam nav vīrusu.

Es arī esmu ar mieru saderēt ar Tevi. Nosacījumi :

1) Dual Boot : OSX + any Other OS

2) Video works at native resolution

3) Wireless/LAN works

4) Audio works

5) Sleep function is working

Veiksmi. 10Ls derēs ?

DJ kjirzaka izdara ļoti korektus secinājumus.

Varētu ar mani saderēt,es jau esmu vinnējis pēc Taviem pieprasītajiem punktiem. :-D

Edited by zynoj