Jump to content

background attēla izstiepšana


thesame-
 Share

Recommended Posts

Vai ar CSS palīdzību ir iespējams izstiept bacground attēlu, vai citiem vārdiem sakot, vai ir iespējams likt tam pielāgoties vajadzīgajam izmēram? Teiksim, ja mans attēls ir lielāks par vajadzīgo laukumu, ir iespējams tam likt sarauties/ izstiepties, lai tas pielāgojas attiecīgajam laukuma izmēram?

Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka ar CSS 2.1 palīdzību to nav iespējams izdarīt. Iespējams, ka ar CSS 3 to varēs - bet līdz tam vēl ir jāpagaida. ;)

Link to comment
Share on other sites

Smirnoff

Pasaki, kādam nolūkam Tev ir nepieciešama šāda lieta? Noteikti ir atrodams kāds cits risinājums!

 

Pirmkārt jau, pie brutālas attēla izmēra maiņas, tas izskatīsies drausmīgi. Tas būs vizuāls defekts, nevis tehnisks efekts... :)

 

P.S. Neesmu specs, bet liekas, ka ar javascript vajadzētu varēt ko tādu paveikt.

Labots - vella_dzirnavas
Link to comment
Share on other sites

Watch IT

Nevarēs arī ar javascript.

Vienīgā iespēja ir hakojot.

Lai arī doma kā tāda man šķiet ir galīgi garām, bet nu uz ātro vienīgais, kas iešaujas galvā ir likt img tagu (norādot platumu, augstumu) iekš div taga un kautkā pozicionēt izmantojot z-index, bet nu lieks čakars, lai iegūtu defektus.

Link to comment
Share on other sites

thesame-

nu teiksim man ir attēls, kas ir lielāks, nekā tajās vietās, kur tas vajadzīgs. teiksim vienā vietā man gluži vienkārši to vajag 2x mazāku, bet iespējama kkāda ~20px izstiepšanās platumā vai augstumā. skatam tas daudz nekaitētu. Lai nebūtu jātaisa daudzi atsevišķi attēli un jābaidās par kkādu nenozīmīgu 10-20px izstiepšanos, tā būtu noderīga lieta.

Link to comment
Share on other sites

Hornicn

Es 100% taisītu tik daudz bildes cik vajadzīgs.

 

Klausi Watch IT'u ,man šķiet, ka savādāk nemaz nav iespējams. Javascript'ā to varbūt arī var izdarīt, tur staipošās funkcijas ir pieejamas, bet vai tām var definēt parametrus, kas mainās atkarībā no ekrāna izšķirtspējas? Par to gan šaubos.

 

Ps: ja tas būs iespējams ar javascript Tev tik un tā vajadzēs vismaz divu izmēru attēlus starp kuriem radīt staipīšanās efektu.

Link to comment
Share on other sites

Uz doto brīdi, cik man zināms, ar CSS palīdzību tu neko tādu nepaveiksi.

 

Silti iesaku tev taisīt nepieciešamu attēlu skaitu, vai labākajā gadījumā izdomēt veidu, kā izvairīties no tās 10 - 20 px staipīšanas, jo tas tev atvieglotu dzīvi.

 

Tajos 10 - 20 px attēls īpaši nemainīsies, tādēļ nesaskatu īpašu jēgu briesmīgi čakarēties, lai ko tādu panāktu ar JavaScript vai kādas citas valodas palīdzību.

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Tā - skaidri un gaiši - ar CSS to izdarīt nevar, ar JS var, bet ar šausmīgu attēla deformāciju un resaizošanas artefaktiem. Esmu mēģinējis un visivisādi eksperimentējis, bet normālu galarezultātu redzēt nav nācies. Klausi mani un citus - efektu nepanāksi, tikai defektu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...