Jump to content

Veca kompja reinkarnēšana


erglis4
 Share

Recommended Posts

Sveiki. Vēlos lūgt jūsu palīdzību, lai saprastu, vai varu pacelt esošo uz maksimālo:

ir pievienots doc. fils no everesta programma, kas atspoguļo esošo sistēmu, lūdzu apskatīt pirms veikt komentārus.

1. Vai esošā mātesplate [Gigabyte GA-K8NS (5CSI, 1AGP, 3ddr dimm, Audio, lan,

Motherboard chipsed nForce3 250, Amd hammer] ir jāmaina lai ieliktu kādu jaudīgāku proci šis saskaņā ar gigabyte.com AMD Athlon 64 3700+(CG,Newcastle,130nm,1MB) 1600 OK ir pēdējais ko atbalsta plate bet principā ņemtu visus kas ir virs 3000+ athlon. Gribu parbaudit- vai esmu sapratis pareizi. Jo cik saprotu jāmeklē būs lietots procis(new ir retums pie jaunajām 2codolu tehnologihjam).

2. video kartes nomainja gribetu ielikt geforce 7600, vai 6600 atiecigi pedejas versijas, pienemu, ka ari jaunas nopirkt nevar (m79 piedāvā new CLUB 3D GF 7600 GS AGP 256M VGA+DVI-I+TV) neder jo matene neatbalsta ddr2- tapec ludzu pateikt priekšā- ko varu iespraust citu vietā?

3. ir divi 512mb Ram DDR 400mhz kas vienoti stradaa uz 200mhz- kadelj taa-nejautasu savienojamiba ir dazada vienam ir 2.3 (vai 5). otram 3.3.(vai 5) ja kļūdos nelamājieties :) tagad nevaru precizēt.. 3.1 jautajums ir tads vai esoso varu nomainit uz 1 gb+1gb un vai es jutīšu jaudas pieaugumu ladejot un spēlējot Lineage2 (servuks atrodas Usa, darbinat muziku ladet failus,runat pa skype paraleli)? 3.2. vai jaudigakā Ram atstāšana uzlabos kompja ātrdarbību 1 ir kingston 3.3.3 vai šie 400 mhz un 1 512 rams būs ātrāks par 2 nesaderīgiem 200MHZ ramiem

 

Naudas patēriņš nu līdz 100- 130 ls

PAts svarīgākais jautājums vai ir vērts? vai jaudas pieaugums būs stipri jūtams: jo uz vidēji low settingiem spēles strādā labi- tikai reizēm liekas , ka tomēr ir par maz! par Chrisis- nemaz nedomāju.

 

MB socket 754

everests.doc

Labots - erglis4
Link to comment
Share on other sites

  1. Skaties, vai jaunais CPU ir uz tāda soketa, kāds ir tai MB. Ja ir, tad skaties MB ražotāja lapā, kādi CPU tiek atbalstīti. Ja jaunasi CPU nav atbalstīts, tad paskaties turpat, vai nav iznācis kāds BIOS updeits, kas šo atbalsta. Ja tomēr arī nekā tāda nav, tad labāk neriskē.
  2. Videokartes atmiņas tips nav saistīts ar to, kādus RAM tipus atbalsta MB. Tev der jebkura AGP videokarte (izņemot varbūt kādas riktīgi arhaiskas kartes).
  3. Ar RAM ir tā, ka tas ir DDR. Reālā frekvence ir 200MHz, bet dati katrā ciklā tiek sūtīti 2x, tāpēc iznāk, ka strādā "ķipa ar" 400MHz. Ja īsti nesaproti, tad par to te forumā ir daudz runāts. Par to savietojamību - vari droši likt iekšā RAM'us ar dažādiem ātrumiem - tad visi strādās tik ātri, cik lēnākais. Bet upgreidoties no 2x512MB uz 2x1GB es tomēr ieteiktu - ātrdarbības pieaugums spēlēs būs, it sevišķi jaunākās. Tiesa - tas būs nevis RAM ātrdarbības, bet gan daudzuma dēļ.

No otras puses - padomā, varbūt ir vērts mazliet pakrāt naudu, un nomainīt uzreiz visu komplektu - MB+CPU+RAM+VGA. Par kādiem 400Ls var dabūt jau pavisam mūsdienīgu komplektu, ar kuru pat Crysis paspēlēsi (gan ne uz MAX droši vien). Ar to tad pietiktu vēl uz pāris gadiem, un būtu labākas upgrade iespējas nākotnē.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

erglis4

Paldies Vilx par atbildi! katram savu iemesli kādēļ turam skeletu skapī :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es domāju, ka nav vērts. Pērc mūsdienīgu mātesplati ar DDR2 un PCI-E atbalstu. Atmiņa jaunajiem kompjiem ir daudz lētāka. Nesen iegadājos lietotu DualCore 6400 + 3GB Ram, ATI x1600 PCI-E pa bik virs 150Ls. Un pats galvenais, ka ir potenciāls, ko vēl var apgreidot.

 

Ar tavu arhaisko komplektāciju maksimums būs jau tagad sasniegts.

Naudas patēriņš nu līdz 100- 130 ls

PAts svarīgākais jautājums vai ir vērts?

Link to comment
Share on other sites

WildGun

Mežavecim taisnība. Mans apgreids ( MB+Athlon 5000 BE+ 2GB DDR2 RAM) izmaksāja biku virs simta. Viss jauns.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...