Jump to content

X-Line FS-10.1 un Integr. pastiprinātājs


verus
 Share

Recommended Posts

Kā īsti saprast tādu lietu, ka netā "nominālā pretestība - 4Ohm", bet uz X-Line FS-10.1 tumbas "4...8Ohm" ?

Šitā pasāciena dēļ tā arī īsti nesaprotu kādu pastūzi var tām likt.

 

Pagaidām tas pasākums man skan caur Marantz SR-1040 (kam laikam 2x45w@8Ohm. Info kautkā īsti neatrodu un jā - aparāts ~12 gadu vecs). Skan jau itkā labi, bet kāpēc smierināties, ja var dabūt vēl labāk :)

 

Personīgi pats skatos integrēto risinājumu virzienā. Vismaz 2x100w, phono ieeja. Pagaidām slēdzu klāt kompi (iet car M-audio JamLab Usb audio interfeisu. Pie tā arī ģitāru maucu klāt), bet vēlāk iegādāšu plašinieku. Galvenokārt klausos mūziku - sākot ar smagajiem un beidzot ar klasiku. Budžets - līdz 250Ls.

Link to comment
Share on other sites

Forumos pa šo tēmu ir sarakstīti veseli romāni - nepaslinko un palasies!

 

- parasti pastiprinātāji strādā pie 4 omu vai 8 omu slodzēm, ja pieslēgsi 4 omu pastiprinātāja izejai 8 omu skustisko slodzi - nekas ļauns nenotiks. Akustika nestrādās uz pilnu jaudu.

- Ja 8 omu pastiprinātāja izejai pievienosi 4 omīgu akustisko slodzi...vari darbināt, tikai ne max slodzē - te gan ir priekšnosacījumi jāievēro -> max slodzē sistēmu nedrīkst ilgstoši darbināt, ja pastiprināti karsīs izejas traņi un akustika var iziet no ierindas ( silst...stipri silst akustiku draiveru spoles tinumi)

post-63199-1209119456_thumb.jpg

Labots - Vitaalijs Kalninsh
Link to comment
Share on other sites

Pateicos.

Daudz jau te esmu visu ko lasījies, bet pārsvarā sarunas aiziet līdz resīveriem, dārgo galu vai tehnikas uzbūvi kopumā un tad vēl protams kas nu kuram labāk patīk u.t.t. Kautkā viennozīmīgu atbildi sākotnēji nesanāca izvilkt.

Lēnā garā kautkāda apskaidrība sāk nākt.

Es galvenokārt apstulbu pie tā, ka netā ir 4Ohm, bet uz tumbas 4...8Ohm. Tālāk jau aptuveni tagad saprašana ir pēc kādiem parametriem un kā meklēt vajadzīgo man tehniku.

Tad vēlviena lieta, ko palaidis garām esmu - tām tumbām reālā mūzikas jauda ir kāda ? Pēc tās arī tad varu izdomāt cik spēcīgu pastūzi ņemt.

Labots - verus
Link to comment
Share on other sites

"...ja pastiprināti karsīs izejas traņi...", tad viņi var iziet no ierindas.

 

- labai tehnikai nostrādās aizsardzība, pirmā pazīme ka palielinās slodzes jauda gala pakāpei.

herņa parasti notiek ar vecajiem padomijas ( i-II) grupas pastiprinātājiem bez labas aizsadzības sistēmas vai bloka, drošinātāji ir- bet tie izdeg paši pēdējie, kad sistēmai sāk svilt tra'fiņš!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
(labots)

Laiks iepirkties tākā pienācis. Ņemšu integr. patiprinātāju ar 2x100w pie 4 Ohm, bet te sākās problēmas ar vietu kur iegādāties. Unisonā man liekas, ka cenas biku pa augstu uztaisītas (varbūt arī maldos), tad vēl internetā man met pakaļ auto pastiprinātājus (pilnīgi sāku gūgli ienīst :D ) un, piemēram, Discomania.lv aparāti pa vāju.

 

Man liekas, ka šitā pastūža padarīšana, man ir viena no visu laiku garākajiem iegādes procesiem.

 

Pateicos par sadarbību jau laicīgi. :)

 

[EDIT]

Vēl sāku skatīties arī uz Denon DRA-700

http://www.denon.ee/?op=body&id=59&cid=108&cgid=

Atcerējos par veco labo "sleep" iespēju :)

Labots - verus
Link to comment
Share on other sites

Tipa gribi paardot ?

 

Par to phono ieeju - ir doma plashinieku ar laiku iegaadaat. Bet tiem arii tagad line-in der. Nezinu kaadu beigaas panjemshu. Kad Discomaanijaa bieju iekaapis teica, ka peec meenesha buus. Driiz jaaiet pacoleet kas un kaa :)

Link to comment
Share on other sites

Vitalii

LINE-IN ... Vinillatskaņotāju nepavilks, tam vajadzīga Phono IN ieeja ar integrētu Phona pastiprinātāju-korektoru.

Vecajos pastiprinātājos bij pat vairākas ieejas:

priekš - MM-1

- MM-2

- MC

tipa magnētiskajām galvām un nodrošināja attiecīgo pastiprinājuma koeficentu - 0,250mv/0,500mv robežās.

Ja vēl sīkāk papētam: tad pastūžiem bija iespēja pārslēgt attiecīgā Vinillatskaņotāja katridža Omu un capacitātes (pf) attiecīgo lielumu

piem. MM-1 galva ar 47O.omiem un kapacitāti 33pf. ( Šādas fičas bij iestrādātas dārgos - priekšpastiprinātājos...piem JVC P-3030, Pioneer - P30xx un citiem augstas klasses modeļiem)

 

personīgi...uz jaunajiem - dārgajiem modeļiem skatos visai piesardzīgi, pat skeptiski...un - ja salīdzina muzikas atskaņojuma kvalitāti, vecie-labi pazīstamie brendi pat ieliek ka nemanās.

un...vadības pults, diskrētā skaļuma regulēšana, tembru regulēšana lai izpaliek...patīk labas un pārbaudītas vērtības!

Link to comment
Share on other sites

Par to atšķirību Line un Phono es zinu. Bet ja jau jaunos vinilniekus piedāvā gatavus slēgšanai caur line, tad sanāk, ka signāls jau pašā aparāta ir pastiprināts.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Armands K

Sveiki es ar esmu saskāries ar problēmu. Kā jau īsts patriots iegādājos rrr x line es 10.1 frontus un doma nopirkt pastiprinātāju vainu Yamaha a.s 700 vai vincentu sv 121 nu vēlos ap 300 ls vērtībā

Kaimiņu problēmas nav domāju klausīties guļbaļķu pirtiņa telbā ap 25 kv metri Ve l man piedāvāja baltaudio kas atrodas uz pernavas un brivibas stūra 8 gadus vecu sony apara'tu bet neaceros tos ciparus ka'di biaj

veikala vecis teica ka tad maksājis ap 1000 tagad atdo[sot pa 300 nezinu kā darīt .

Nevēlējos taisīt jaunu topiku jo jau daudz par šim skandām ir to bet visi ir tik nu jau novecojuši ka jaunos aparātus tur neapraksta

Visu cieņu boot lv lietototāju iepriekšējiem viedokļiem

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...