Jump to content

Filmas par filmu tapšanu - kur meklēt?


Artanis
 Share

Recommended Posts

Labdien biedriem!

 

Lai gan pēc idejas esmu dizaineris-maketētājs, taču jau no bērna kājas daudz vairāk par statisku bilžu apstrādi mani ir saistījusi filmu industrija un tās aizkulises. Vienmēr filmas skatoties esmu aizdomājies par to, kā tapis tas vai cits kadrs, kā panākts šis efekts, un kāda rozīnīte izmantota.

 

Pāris populārām filmām DVD versijās kā bonusi mēdz būt pielikti pāris minūšu gari behind the scenes video par filmas tapšanu un aizkulisēm, bet parasti tie ir īsi pāris sekunžu flashback no filmas laukuma, un pārējais ir intervijas ar aktieriem smukulīšiem. Patīkams izņēmums bija "Matrix making" stundu garā filma, kurā bija secīgi parādīts, kā tika uzņemtas iespaidīgākās filmas pirmās daļas epizodes (grimēšana, operatora darbs, specefektu koordinēšana, pirotehnika, gaismošana, pēcapstrāde, datorefekti, utt.). Praktiski nevienu citu šādu video nekad nēesmu atradis.

 

Tādēļ vēlējos apjautāties visiem forumiešiem - vai jūs nebūtu tik laipni un, ja kādreiz paši esat interesējušies par filmām un to tapšanu vairāk nekā tikai pavirši pafanojot par specefektiem, padalieties internetā atrodamajos resursos (it īpaši video materiālos) par filmēšanas smalkumiem un norisi.

 

Liels paldies visiem atbildētājiem jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Tā teikt, ir sanācis nelielu video materiālu filmēšanā piedalīties un apstrāde. Pats primais kas bij visai intresanti, tas ir pats process, kā notiek kameru filmēšana un aktieru tēlošana, ja godīgi jāsaka tas ir diezgan smags darbs, lai notēlotu ar nopietnu attieksmi utt. un nesmietos :mrgreen: tas ir diezgan pagrūti tomēr, bet pēc tam jau aiziet tas viss un montāžu. Mums tomēr gan nebija MAC datoru iespējas, kā tas notiek ārzemēs ar jaudīgām tehnikām, bet gan ar parastiem IBM un Adobe Premiere Pro programmas palīdzību katru kadru un kadru pārejas likt kopā, un pēc tam to visu kompresēt un renderēt uz gatavu materiālu. Tas bij` visai forši, ja godīgi jāsaka, bet tādi pamācību materiāli diemžēl nav aizķērušies, tik personiskā pieredze šitajā visā. ;)

Link to comment
Share on other sites

Artanis - ļoti daudz Making of ir uz oriģinālajiem filmu DVD.

Dižie DVD "backupotāji" netā parasti tādām lietām aizmirst "backupus" uztaisīt :roll:

Ja interesē konkrētas filmas - nosauc, moš manā kolekcijā ir DVD ar tām.

Link to comment
Share on other sites

Laikam offtoicā būs mana atbilde (sorry :$)

 

The Matrix tikai vienu stundu? C'mon.... The Matrix Ultimate Collection - 10DVD, 35stundas par VISU!

 

Lords of the Rings līdzīgi - daudz un dažādi DVD pieejami, kur līdzi nāk visādi making of.

 

Oh, un par Matrix. Tur bija tādas īsfilmiņas uz tiem DVD, kur tā kā rādija ainas tapšanu - tjipa no režisora idejas līdz beigu rezultātam. ;)

Link to comment
Share on other sites

LotR arī katrai daļai daļai nāk līdzi 3 bonusa diski ar ekstrām (tās laikam skaitās kaut kādas kolekcionāru versijas - hvz).

Tur ir sākot ar intervijām, beidzot ar aizkadru skatiem, stāstiem par pielietotajām tehnoloģijām utt.

 

P.S. Tak šitie filmu disku seti ebay'ā un amazonē maksā smiekla kapeikas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...