Jump to content

Par antenu digitālajai (DVB-T) televīzijai


Lapais
 Share

Recommended Posts

tātad situācija: dzīvoklis Rīgā, Antonijas ielā. Ir Baltkom kabeļtelevīzija, bet tā kā dzīvoklis tiek apdzīvots neregulāri, vairāk izmantots kā atbalsta punkts/vieta kur pārnakšņot kad vajadzība (nav pastāvīga dzīvošana), tad maksāt par Baltkom kabeļtelevīziju liekas izšķērdība. Bez TV arī nevar (sievai atkarība, es jau arī negribētu gluži bez), bet nav parastās antenas. Koplietošanas antena sen jau kā nopostīta, istabas antena uztver ar lielāku vai mazāku atbalsi, pie tam pārslēdzot kanālu jāpiegroza antenai ragi lai bilde būtu kaut cik skatāma. Jo TV tornis nav tiešā redzamībā, kaimiņu daudzstāvene priekšā, uztveru atstaroto signālu. Mājas saimnieks uz jumta neļauj kāpt un likt šķīvjus/antenas, logu uz dienvidiem nav, tāpēc arī šķīvis atkrīt.

jautājums: ka ar digitālo (DVB-T) televīziju? Ja es iegādājos TV ar iebūvēto digitālo dekoderi, vai varbūt tikai ārējo dekoderi priekš vecās TV kastes? Ir cerības ar to pašu istabas antenu kautko skatīties? Vai kādas citas idejas?

Labots - Lapais
Link to comment
Share on other sites

Deglava tilta rajonā ar padomju laika istabas antenu varu uztvert 15 kanālus vienmēr, pārējos kā kuro reizi (tornis mājas galā, jāuztver cuar diviem paneļmājas podjezdiem). Caur digitālo TV uztvērēju attēls nedaudz labāks kā no arējā dekodera caur kompozīta savienojumu, ja taisies iegādāties jaunu TV, tad obligāti ar CAM moduļa slotu, jo izņemot LV kanālus pārējos jau par brīvu nerādīs.

Link to comment
Share on other sites

Radiotehnikā brīnumi nenotiek un DVB T uztveršana bez antenas ir iespējama tikai LNT reklāmā(kurš ideots kautko tik stulbu varēja savērt) Pērc kādu istabas decimetru antenu gribi, perspektīvas ar uztveršanu jau aprakstīja boto iepriekšējā ziņojumā.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Palasi šito , bilde kļūs skaidrāka. Ar spēcīgu istabas antenu kaut ko jau varbūt uztversi, ja reiz analogā bija redzama un attēls būs skaidrāks, bez dubultošanās, bet visus kanālus nez vai redzēsi.

Pats skatos datorā ar Gigabyte Hybrid TV Card - ar līdzi nākušo "puļķi" 25km no Rīgas, caur 3 ķieģeļu sienām, 4 stāvs - rāda apmēram 15 kanālus, pārējie čakarējas vai nerāda. Pieliekot ārējo ir OK (bet no jumta redzu torni :)).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

vo, vo... vakar jau ar sievu gandrīz līdz kašķim... Viņa apgalvo ka nevajag nekādu antenu, tikai modernu TV vai papildus uztvērēju... Es stīvējos pretī ka nekas tāds ne teorētiski ne praktiski nevar būt, bilde no nekā nerodas, anenai jābūt. Šī man pretī ka pa TV stāstīja... Ej un lasi internetā un noskaidro... Google man met simtiem linku ar vecām ziņām par digitālo TV un nekādu tehnisku detaļu. Viens links atradās uz SakaruPasauli kur otrā grāvī... uzskaitītas mikreoshēmas (čipi), kura kādu funkciju veic raidījuma sagatavošanai raidīšanai un noraidīšanā, un nedaudz tehnisku detaļu arī uztveršanai. bet par antenām nekā... nulle. Istabas antena man jau ir, tādi divi teleskopiski ragi. Uz analogo TV ir baigās atbalsis, attēls dubultojas, daudzkāršojas.... nez kā būs ar digitālo signālu? It kā nevajadzētu? Vai nu ir vai nav, ne tā?

 

P.S

arī BOOTā šo topiku uzreiz nevarēju atrast jo:

BOOT.lv > Mobilie tālruņi / Radio ierīces > Satelīttelevīzija

Kādi mobilie? Kādi radio? Satelīttelevīzija?! .... es gan izšķīru visu nodaļu Tehnika > TV / Video / DVD tehnika

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Tie teleskopiskie ragi ir metru antena. Tā nederēs. Ja nu vienīgi - sabīdīsi pavisam īsus. Bet zudīs pastiprinājuma koeficients.

Link to comment
Share on other sites

To ideotu, kurš uztaisīja LNT tik tehniski nepareizu reklāmu, vajadzētu pakārt aiz vienas vietas. Man jau arī ar vairākiem cilvēkiem ir nācies strīdēties par antenas nepieciešamību prekš DVB T. Ej nu tagad pierādi, ka antenu vajadzēs un tieši tādu pašu, kā priekš analogā signāla, ja reklāmā saka, ka neko nevajag.

Tātad, priekš digitālās televizijas uztveršanas vajag decimetru viļņu antenu, tieši tā pat, kā priekš analogās TV uztveršanas.

Ar digitālā signāla uztveršanu ir tieši tādas pašas problēmas, kā ar analogā signāla uztveršanu, ja nu vienīgi neparādās dubultattēli.

Link to comment
Share on other sites

veikalos ir nopērkamas Decimetru istabas antenas? Vai tikai kautkādi universālie mēsli? Vispārzināma patiesība ka tas kas der visam, īstenībā neder nekam...

Link to comment
Share on other sites

Ko tur tērēties. Man Jelgavā uz bēniņiem (apmēram 6m no zemes) stāv poļu antena (nevis režģis, bet tā ar tām trīs ūsām) pa 6Ls tirgū. Baltcom DVB-T sākuma kanāliem signāla līmenis ir 85%, beigu kanāliem 70%.

Tāka ja dzīvo Rīgā ar to poļu antenu pietiek ar atliektiem galiem.

Link to comment
Share on other sites

Pameklē Argusā vai aizčāpo uz Latgalīti - antenas tur var dabūt arī jaunas un veči zinoši ( ne visi :)).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

aiziet uz veikalu un nopirkt antenu aizņem tik pat daudz laika, cik aiziet un nopirkt stiepli. vēl ir jāzin, kur, kādu stiepli pirkt un kādā izmērā un formā to locīt. es neiebilstu pret pašdarbību, taču, piemēram, man mājās nemētājas tieši tāda stieple, kas būtu derīga decimetru antenas izgatavošanai. alumīnija stieple, kāda ir man, taču nederēs? domāju, ka daudziem ir līdzīgi.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

1. neieskrienies, tests beidzies, driiz buus normālā režīmā, kur varēs redzēt tikai pāris lv kanālus, pārējiem gan jau ka maksāsi

http://lat.times.lv/index.php?Mode=readnew...p;NewsID=132132

2. rīgas dzīvoklim iepirku argusā istabas antenu pa ~ 10 ls. Pieslēdezot pie pinnacle pc tv to antenu rīģa, caka/matīsa apkārtnē ķēra čābīgāk, nekā ar līdzi nākošo 15 cm puļķi'ti

3. cenu klubā pirms tam otrai mājvietai (aiz ulbrokas nedaudz) biju iepircis istabas antenu arī pa tiem ~10 ls, ķerā labāk kā ar to 15 cm puļķi, tik iezvanoties mob. bilde sastingst :),

ķēra līdz kaut kādiem patsmitajiem kanāliem

 

p.s. parametrus neesmu sal;idzinājis, bet cenu kluba antenu rotāja dv3 simbolika, kas liek domāt ka piemērtoā digitālajam tv..

 

sicinājumus izdari pats..

Labots - Mr..JMT
Link to comment
Share on other sites

Uz antenas uzrakstīt, ka tā derīga priekš digitālā signāla uztveršanas, ir vienkārši reklāmas triks. Pilnīgi visas antenas, kuras var uztvert signālu līdz 60TV kanālam der digitālā signāla uztveršanai. Analogā signāla antena pilnīgi ne ar ko neatšķiras no digitālā signāla uztveršanai paredzētas antenas. Tas, ka istabas antenas pat ļoti atšķiras viena no otras, gan ir taisba. Bet ko gan var gribēt, ja istabas antenai galvenais ir tās izskats un dizains, nevis uztveršanas parametri. Gribat čakarēties- pērciet istabas antenas, negribat- uzlieciet āra antenu, citu variantu viemkārši nav!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...