Jump to content

Vajadziga palidziba!


NoOnE_
 Share

Recommended Posts

Sveiki! ;) Es nolemu cik nu speeshu maksimaali upgreidot savu PC.. Lai tas straadaatu cik nu vien speej.

PC ir diezgan pavecs - jaunu pirkt negribas un netaisos!

 

Taatad taa:

1.Gribeeju uzzinat cik un ko (Maksimaali) spees pavilkt maates plate un citas lietas kam jaavelk :-D . Piem: RAM , Video karti , audio karti , HDD , CD-ROM u.c.

2.Ko veel vajadzees pirkt lai to visu pavilktu un kam veel jaapieveersh uzmaniiba lai nekas nenoiet greizi!

3.Ieteicams visas jaunaakaas komponentes uz dotu briidi ko var nopirkt tepat Latvijas Datoru veikalos.

 

Mans PC uz dotu bridi:

Procesors:AMD Athlon XP 1700+ 1.47Ghz (Liekas "suuds" rupji sakot ,bet zinot ko vinsh var izdarit pat ar taam lietam kas vinjam tagat ir iekshaa liekas neiespeejami nu piem: Nu nezinu vai gluzhi viena no labaakajaam speeleem Grafikas u.c. lietu zinjaa - speele "Crysis" uz grafikas: 1024x768 , AAx0 viss uz medium iznjemot dazhas lietas (low), FPS Speelee 15-35 Pilniigi speeleejami es teiktu..

Matesplate: vieniigajs ko zinu ir modelja nummurs ,bet domaaju ka ar to pietiks (MK40V). Ja arii tomeer nepietiek prasiet veel kko meiginaashu visu atrast cik nu vien speeshu..

RAM:Nezinu kaads nu nosaukums , 512mb 133mhz ja nemalods ,(Atdeva par briivu :D ) un otrs 128 mb Kingston ari 133 mhz , kopa:640mb nu baigi shvaki.. :-(

Video Karte:Saphire ATI Radeon x1650 PRO 256mb 128bit GDDR3.(AGP , jo nav PCI-E Slota).

Audio Karte:Integreetaa. VIA AC 97 (laikam)

HDD:Seagate 40+80 GB

CD-ROM:DVD-ROM+CD-RW(COMBO)

PSU: Nezinu kads nosaukums u.t.t viniigajs ko zinu ir 400W.

Ja vajag veel kaads komponentes info vai arii kaadas no nosauktaas pilnu info. tad jautaajiet!.

Ljoti ljoti ceru uz juusu paliidziibu! ;)

Link to comment
Share on other sites

Jāmaina būs MB, CPU, RAM un VGA. Pārējo var paturēt. Izdomā, kādu summu esi ar mieru ziedot, atrodi iespējamos komplektus, un tad brien uz Tomija čartiem, lai salīdzinātu, kurš ir jaudīgākais par Tavu naudu.

 

Vispār jau, izvēle būs tikai CPU un VGA ziņā. MB noteiks CPU izvēle (vienkārši ņem lētāko, kas atbalsta Tavu CPU un pārējās fīčas, kas interesē); un RAM būs DDR2 - izvēlies tikai, cik daudz vari atļauties. Ā, RAM frekvenci vajadzētu salāgot ar CPU FSB frekvenci.

 

Pievienots: Ā, nu, ja gribas mazos tips-n-tricks sīkumus, kuriem pievērst uzmanību, tad:

  • Lielāks FSB arī nozīmēs lielāku ātrumu. Ja mazliet piemetot vari dabūt CPU ar lielāku FSB, labāk tad dari to. Šobrīd laikam 1333MHz ir augstākais.
  • RAM frekvenci derētu salāgot ar FSB frekvenci. Pret 1333MHz FSB būs 666MHz RAM. Ķipa, 2x mazāks. Vari arī nopirkt RAM, kurš atbalsta lielāku frekvenci, bet laist uz zemāku - tad dabūsi labākus taimingus (bet tie ātrdarbību īpaši neietekmē);
  • VGA nav tik svarīgs RAM daudzums, kā drīzāk atmiņas šinas platums, atmiņas tips (GDDR3, GDDR4), pipeline skaits, un (ja skaties nākotnē), atbalstīto šeideru versijas Nr.

Link to comment
Share on other sites

Kas ir MB? un ko tu ar to domaaji CPU? Precosors vai maates plate? vai sazin veel kas :D wnk es tos saiisinaajums iisti veel nepaarzinu.. :( Naudai nav noziimes.. nauda ir un buus..

 

P.S Itkaa lasiju ka mana maates plate atbalsta tikaj Standarta DDR SDRAM tipu, DDR2 itkaa nee.. un Maksimaalaijs mhz skaits ir 333mhz , Maksimaalaajs atminjas daudzums 2 GB taatad sanaak: 2x1GB RAM DDR ar 333mhz...

 

Veelaak vajadzees uztaisiit taadu sakopojumu :)

Link to comment
Share on other sites

Jāmaina būs MB, CPU, RAM un VGA.
Un ar ko atshkjiras MB, CPU, RAM, VGA nomainja un jauna kompja nopirkshana?

Jeeee - jauns kompis netiek pirkts, tikai nomainiisim visu iznjemot veco kombo dvdromu. 8)

Link to comment
Share on other sites

Nu es biju mineejis ka nepirkshu jaunu PC.. Ar to es biju domajis atstaat savu 1700+

 

P.S Ja es taisiitos pirkt pilniigu jaunu PC es te nebuutu postojis..

Labots - NoOnE_
Link to comment
Share on other sites

chalit ko tu pipee? :D ko tad tu taisies vispaar darit? :D un cik naudas atveleet? ir starpiiba, vai tev ir 100ls vai 2k naudinjas.

 

starp citu, noteikumus esi izlasijis?! izlabo topika nosaukumu

Link to comment
Share on other sites

chalit ko tu pipee? :D ko tad tu taisies vispaar darit? :D un cik naudas atveleet? ir starpiiba, vai tev ir 100ls vai 2k naudinjas.

 

Nu apm. ,es gribu nopirkt visus iespeejamaakos , jaunakos , labakos un savaa zinjaa stipraakos komponentus manam PC..

 

Kompontus es biju domaajis : RAM , HDD, CD-ROM , Video Karti , Audio Karti un tam liidziigus nejau maates plates , procesorus un veel sazin ko.. es wnk gribeeju lai juus paliidzat iesakat un paskaidrojat kas buutu labaaks... :!: :neutral:

Link to comment
Share on other sites

8) No taada upgreida - ieguvums buus:

 

Lim(x)

x->0

 

Kapeec 0? Paskaidro siikaak - detalizeetaak! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Ja tu atstaaj CPU, tad attieciigi paliek arii MB, kurai ir AGP slots.

UZ AGP jaudiigaakais, kas vispaar existee ir x1950pro un 7900gs (driizumaa gan paraadiisies arii Radeon 3850 uz AGP).

BET ... ar tavu veco proci, performance jaunaakajaas speelees buus ~ 2-4x zemaaka nekaa ar kaadu muusdieniigu 2kodolu proci - deelj nesabalanseetiibas.

Nesaprotu, kapeec tik ljoti jaaturaas pie taa vecaa CPU.

 

Plus - arii peerkot papildus DDR atminju, taa buus ~2x daargaaka nekaa taada pasha apjoma DDR2.

Link to comment
Share on other sites

Labi skaidrs.. Nekas cits tad neatliek kaa pirkt jaunu.. Taadaa gadijumaa varat uzbuuvet normaalu muusdieniigu datoru protams pa sapratiigu cenu (lai katra lats buutu taa veerts):

http://datori.nesaskaņota reklāma.lv/datori+m%C4%81ja...tors+athlon+am2

 

Un uzrakstat Visu.. Lai zinaatu kaadu komplektu njemt..

 

Domaaju normaalam Gamingam...

Link to comment
Share on other sites

MB = mātesplate; CPU = procesors; RAM = operatīvā atmiņa.

 

Manuprāt, šāds upgreids būtu vispareizākais, jo varētu atstāt gan kasti ar barošanas bloku; gan HDD un CDROM; gan arī citas komponentes (skaņas karte, piem.), kuras ir gana mūsdienīgas un neprasās pēc nomaiņas. Sanāktu diezgan cienījama ekonomija (vismaz savi 100Ls).

 

Taču, ja Tu negribi mainīt MB un CPU, tad Tavas iespējas ir stipri ierobežotas. Šis CPU ir ļoti lēns, un mūsdienu spēlēm ar to būs par šauru. Tu to vari upgreidot, bet augstākais, ko varēsi iespraust, būs kaut kāds lietots Athlon XP 2800+ laikam (3200+ jau bija 400MHz FSB, un to neatbalsta šī MB). Nav slikti, bet salīdzinoši ar mūsdienu procesoriem, tas tomēr ir diezgan kājminams variants pēc visiem parametriem.

 

Ja tomēr mainīsi CPU, tad nāksies mainīt arī MB, jo uz šāda slota sen vairs neražo CPU. Un, ja būs jauna MB, tad nāksies arī jaunu RAM pirkt, jo Tev tur ir DDR (vai pat SDR?), bet mūsdienās visas MB nāk ar DDR2, un DDR parasto tur nevar izmantot. Varbūt, ja ļoti piemeklētu, varētu atrast arī kādu MB ar DDR atbalstu, bet tas tik un tā būtu solis uz leju, jo DDR atmiņa ir lēnāka nekā DDR2 atmiņa.

 

Ja Tu tomēr nemani MB un CPU, tad Tu principā vari upgreidot tikai 2 lietas - RAM un VGA.

 

VGA upgreids, protams, dos zināmu jaudas pieaugumu, taču lēnā CPU dēļ tas tomēr nebūs īpaši liels. Plus, AGP kartes mūsdienās ir retums, un maksā dārgāk nekā tādas pašas PCI-E kartes. Kā arī, kā jau te teica, spēles bremzēs vairāk CPU dēļ, nekā VGA dēļ, un Tu savu kruto VGA pat nevarēsi izmantot uz visiem 100%.

 

RAM upgreids varētu būt laba lieta. Es pats nesen upgreidoju no 512MB uz 1GB, un, jāsaka, ātrdarbības pieaugums daudzās spēlēs bija stipri jūtams. Tā kā 1GB būtu tāds kā minimums ērtai darbībai (lai arī daudz vairāk arī parasti spēles neizmanto).

 

Skaņas karti vari nopirkt, bet tas neko daudz nedos performance ziņā. Tu dabūsi smukākas skaņas (patiesi, jūtams efekts), un, varbūt mazliet ātrdarbības pieaugumu, ja kartei būs hardware DSP čips EAX efektiem. Ar to EAX arī jāuzmanās, jo ne visām kartēm, kam skaitās EAX atbalsts, ir hardware čipi priekš tā. Daudzas (kā, piemēram, mana SB Audigy LS), EAX emulē softwariski draiveru līmenī - kas attiecīgi prasa CPU resursus, un patiesībā tikai iebremzē visu pasākumu.

 

Paskaidrojumam - DSP = Digital Signal Processing. DSP čips ir mikroshēma, kura dzelžu līmenī spēj nodrošināt signāla apstrādi un dažādus efektus. EAX ir Creative firmas definēts standarts skaņas efektu programmēšanai. Mūsdienās tas ir kļuvis par de-facto standartu skaņas efektiem. Efektus, kuri tiek veidoti ar EAX palīdzību var vai nu panākt ar hardware DSP čipu, vai arī softwariski rēķināt uz CPU. Pirmajā gadījumā, protams, būs daudz ātrāk un kvalitatīvāk. ;)

 

Visas pārējās lietas, kuras Tu varētu piepirkt savam kompim, ir tikai ekstras, kas tā ātrdarbību, it sevišķi spēlēs, nepalielinās. Nu, varbūt vienīgi fizikas akselerators. :D

Link to comment
Share on other sites

Damn. Double-click atkal. :p Izdzēsiet, lūdzu, šito!

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...