Jump to content

Vannas apdare


mr
 Share

Recommended Posts

Ir izvēlēta neliela stūra akrila vanna. Nav īsti plaša izvēle jo vannas izmērus ierobežo telpa. Pati vanna ir ok, bet vāks kas ir priekšā akrila vanām vienkārši spārda. Atradu internetā skaistus stūra vannas iebūvēšanas piemērus, kur visa mala r glīti klāta ar mozaiku. Tagad ir pilnīgi skaidrs, ka nepieciešams šo vannu monolīti iebūvēt un visu malu skaisti noflīzēt ar mozaiku.

 

Meklēju un nekādi nevaru atrast izsmeļosu instrukciju kā to izdarīt pareizi.

 

Ķēros pie riteņa izdomāšanas un ir doma veidot šo malu no blīvā putoplasta savstarpēji to līmējot ar putām un karkasa ikšienes tukšās vietas papildus stiprībai arii nostiprināt ar putām. Nedudz bažījos par izturību lgtermiņā šādama pasākumam.

 

Varbūt kādam ir pieredze ko līdzīgi radot, vai kāds labs resurss, kur palasīties par šāda veida darbiem? Būsu priecīgs par palīdzību :)

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Jo mazāka izmēra flīzītes, jo nopietnāku pamatu tām vajag. Ieteiktu reģipsi vai gāzbetonu (Aeroc)

Link to comment
Share on other sites

Tiešām divi varinti praktiksi, kas nāk prātā

1. Taisam reģispša konstrukciju, būs jāpamokās ar bleķu locīšanu, arī pašu reģispi jāmak izlocīt

2. Mūrējam no ķieģelīšiem, varēs uzreiz uzdzīt līkumu, vajadzēs gan vēl kādu melno kārtu apmetuma, jo flīžu līmi likt visā biezumā nebūs prāta darbs. Var kādu putveidīgo blokus, uzmūrē rupjo, pēc tam pieslīpē formu.

Link to comment
Share on other sites

daripats forums ir sūds. tur nekas nenotiek (izņemot spamus).

dzīvelīgāks ir www.buvnieciba.lv forums.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ieviņš

Riģipsi izlocīt nemaz nav tik grūti, vajag tik pareizi apstrādāt sākumā.

Un profilus locīt arī imho nav liela jēga - pāris vertikālos sastatņus un miers.

Lielāku uzmanību pievērstu vanas stabilitātei un nekustīgumam - lai nav tā, ka ietupjoties vannā jamā nosēžas un to apmali nesāk čakarēt.

Link to comment
Share on other sites

Es vēl ieteiktu tur, kur iespējams likt 2 kārtas reģipša. Konstrukcija būs saturīgāka.

Man, piemēram, podam ar iebūvēto mehānismu bija instrukcijā uzrakstīts, ka jābūt 2 reģipša kārtas.

Labots - Yoda
Link to comment
Share on other sites

tikai izdomā kā piekļūt pie vannas sifona ja vajadzēs to iztīrīt vai pārliecināties ka nekas no tā uz grīdas nepil

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Un pie grīdas vajag cokolu, kā mēbelēm, lai ir vieta kājām, ja jānostājas pie vannas, lai to iztīrītu.

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz problemātiska ir tā reģipša padarīšana. Locīt 2 kārtas vienu uz otras mitrumisturīgo reģipsi izklausās pēc neespējamās misijas. Karkasu no profiliem nav probpēma uztaisīt protams, bet šim scenārijam kaut kā nosliecos likt vienu otrai blakus 20-40 cm platas strēmeles uz profiliem un apaļumu uzdzīt ar kaut kād rotbandu vai tml.

 

Kopumā tā putupolistirola ideja šķita vienkāršāka un elegantāk izpildāma + iesēdinot vannu putās (pa starpu ieliekot kādu plēvi, lai nepielīp) iegūstam maksimālu stabilitāti pret ļodzīšanos.

 

Sifonam ir lūka atzīmēta vannas instrukcijā ebūvēšanas gadījumam, tā ka ar to arī problēmu nebūtu.

Link to comment
Share on other sites

ja tu domā Makroflexu vai kādas citas celtniecības putas tad aizmirsti jo viņas satur šķidinātājus kas izkausēs tavu putoplastu. zinu ka Ceresitam ir speciālas profeionālās(vajag pistoli) putas putoplastu montāžai. ja esi tomēr nolēmis ar to putoplastu tad ieteicamas cietās zilās putoplastu loksnes. ar to reģipsi ir tā kad var likt tās strēmeles arī un spraugas piedzīt ar Knauf Uniflot, un pēc tam kaut vai ar to pašu rotbandu izveidot apaļo formu. vēl var apskatīties knauf.lv tur ir arī tehniskās lapas par reģipša locīšanu. šajā gadījumā divas kārtas nav obligātas tas vairāk atiecas uz sienām. un tas variants ar gāzbetona plānajiem blociņiem arī nav slikts tur var izmantot Airoc, Poribet vai kādus citus blokus.

Link to comment
Share on other sites

dažādām arkveicīgām konstrukcijām (ar apaļumiem) ir paredzēts reģipsis Knauf Formplate platums- 0.9m; garums- 2.5m; biezums- 6.5 mm

bet ir viens bet. nav paredzēts mitrām telpām. vienīgi tad vajadzēs impegrēt ar dziļumgrunti (Tiefgrund) un pa virsu nolaist ar kaut kādu hidroizolāciju (Mapegum WPS+ stiklašķiedra audums stūriem)

Link to comment
Share on other sites

taisi vien karkasu un liec regipsu. un izlocīt nav nekāda māksla. kaut 18 kārtas astotniekā. kreisajā pusē ar žāģi sadzen rievas un loki pēc sirds patikšanas. lūku jau vari taisit, tik pietiekoši lielu, un mazliet jāpiedomā , kā viņu noslēpt, lai nelec acīs. bet tas sīkums, nav liela problēma. ja normālā slīpumā ieliksi noteku un reizi pa reizei , profilaksei paķeksēsi sieviešu matus ārā no sietiņa un iegāzīsi kādu kurmjveidīgo, tā lūka lev 100 gadus nebūs vajadzīga. ieteicams abos galos būtu atstāt caurumu ventilācijai. mājas nemīl tukšas slēgtas telpas. :)

jā un starp regipsa sasmērē limi. PVA der.

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

Hmm interesant ideja uzmureet no plaanaa gaazbetona, buus jaadodas uz veikalu pastiit izmeeri. Var uzmuureet visu liidz augshai un plaanaakas vietas izgrebt. Konstrukcija ar nesanaatu dikti smaga, kas labi!

 

Zaljo regjipsi lokot vinju vajag arii mitrinaat, vai vienkārši atspriegot virs pusi un lociit?!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...