Jump to content

jautājums beztēmā..taču jautāšu par veļas mašīnu.


dzeksis
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Tātad dažas dienas atpakaļ noplīsa man veļas mašīna - LG WD-80150 N.

Cik noprotu,ka ūdens sūknītis noviebies.

Tātad,kur vispār varētu datūt tādu detaļu, jaunu..priekš tās veļas mašīnas..

Vispār būtu labāk Rīgā kāda vietiņa?

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Kautkādā 90 gadā nopirkām labu boša veļas mašīnu. Strādāja perfekti pāri pa 10 gadiem. Tad iegādājām electrolux veļeni un tā maita noplīsa pēc 2 gadiem. Vot kādreiz varēja uztaisīt labu tehniku, kas kalpoja gadiem ilgi, bet tagad tie vieglas uzvedības sievietes redz, ka tas, zinies, nav izdevīgi un tirgo savus sūdus, kas jākopj regulāri. Žaibiškas!

Link to comment
Share on other sites

Man ar' Bosch veļene atņirdzās pēc ~4 gadu lietošanas. Sākumā nosprāga (drīzāk ar blīkšķi uzsprāga) sildelements un tūliņ pēc tam ''borta dators''.

 

A Rīga 13 kalpoja 20+ gadu :D

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

superKrona

 

Cik noprotu,ka ūdens sūknītis noviebies.

 

 

Vai labi noproti, vai vienkārši filtrs aizsprūdis un sūknis tāpēc nesūknē?

Link to comment
Share on other sites

Ja ar vertikālo iekraušanu, tad svešķermenis iekļuvis garām bundulim?

Tad jāattaisa lūka bundulī un jāpaķeksē.

Kurpju auklas mazgātas, un palikusi tikai viena/neviena?

Link to comment
Share on other sites

vienkārši situācija ir sekojoša... kad pieslēdz ūdeni...ūdens pats sāk lēnām tecēt..tur kur liek veļas pulveri..sekojoši, ūdens sūknītis laiž garām... Kad ieslēdz mašīnu, tā vienkārši sāk dīkt..tur kur tas sūknītis, un vienkārši ūdeni ļoti maz padod.. tātad, neredzu citur vainu kā pašā sūknītī...

vienkārši meistars sola kādu mēnesi,ka nāks..nāks, tācu nekā... :( Tad nu, skatījos vai to sūknīti (viņi ir divi, kopā ) varētu pats izjaukt un iztīrīt..moš kāda blīve čupā..vai aizsērējis.. ( mašīna pieslēgta pie pašteces boilera ~ 3 metru augstumā stāv 250Litru muca) ŪDENS ar tāds nedaudz rūsains sākumā bij, kamēr neuzstādīja dzelzs boilera vietā, palastmas mucu... ;)

Ok..papētīšu argusā...moš tur ir kaut kas.. :)

Link to comment
Share on other sites

Rododanders

Gunāra Astras ielā ir speciāls veļasmašīnu veicis ar visu detaļu tirgu, adresi gan precīzi nepateikšu uz sitiena :(

Link to comment
Share on other sites

neesmu baigais speciālists, bet pēc apraksta spriežot, tie divi kopā uz ko tu skaties nemaz nav sūknīši. drizāk izskatās pēc magnētiskajiem vārstiem( nezinu kā viņus sauc, bet ideja skaidra). savai tiku viņus tīrijis, bet neatceros vai bija tavas dotās pazīmes - dīkšāna. dīc parasti ja izplūde aizirsta. mēģini iztīrīt filtru un pārbaudi visas caurules, mēdz aizdambēties ar veļaspulvera paliekām.

Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza

Cienītais kungs!

Tas nav sūknis, kā Tu saki, bet elektrovārsts, kurš padod vajadzīgajā brīdī ūdeni no ūdensvada.

Ja tas laiž cauri ūdeni patvaļīgi, bojāts blīvējums, vai kaut kas iesprūdis vārstā.

Link to comment
Share on other sites

drizāk izskatās pēc magnētiskajiem vārstiem( nezinu kā viņus sauc,
Tā ari pareizi sauc pa elektromagnetisko vārstu un tajā vārsta ir sagajuši iekšā kaļķa un rūsas daļinas tādel ari varsti nenoslēdzās.suknis atrodas velmašinai pašā apakša un ir diezgan palila plasmasas uzparikte pie kura pievienotas gumijas no mazgāšanas trumuļa un šļūtene pa kuru izvada netīro ūdeni.
Link to comment
Share on other sites

bet to vārstu var mierīgi izjaukt,iztīrīt un pēc tam salikt..un viss ies???? Vai tomēr būtu jāpērk,jālieks JAUNS???

Paldies!

 

skatos te argusā..ka tie ir elektriskie ventiļi...vai tā ir??? laikam sanāk izdevīgāk,pa pāris latiem nopirkt jaunu,nekā "čakarēties" un vīrīt veco...domājot,cerot..ka pēc tam viss strādās... ;)

Labots - dzeksis
Link to comment
Share on other sites

Ja rokas aug no īstās vietas, tad izjauc un iztīri, bet ja nē, tad pērc jaunu. Pirms veļmašīnas vajag uzlikt ūdens filtru, tad problēmu nebūs.

Ja runa iet par veļmašīnu kvalitāti, tad man ir veca Miele un tai ne filtri iet ciet, ne vārsti noklapē. Es viņu nopirku jau lietotu pirms gadiem piecpadsmit. Sākumā tā stāvēja dzīvoklī pie ūdensvada, bet vlāk pārcēlu to privātmājā pie akas ūdens. Tad nu tai dzīvoklī tika uzstādīta cita veļmašīna, kurai reizi mēnesī bija problēmas ar tiem vārstiem, jo ūdens netīrs un ar rūsu, bet Mielei tais pašos apstākļos bija pilnīgi pofig ūdens kvalitāte. Ja grib tad var uztaisīt labu veļmašīnu, tikai tā cena iznāk padārga. Jauna Miele Rīgā maksā ap 600Ls, bet Samsungu laikam var nopirkt par 200Ls.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Nu jā..visi FILTRI,protams, ir virsu..gan kristāli, gan vēl papildus sietiņi... bet redz... vārsts noviebās... mašīnai ir kaut kādi 3 gadi, tā ir darbināta labi ja kādas 30 reizes..bet nu problēmas... laikam jau tāpēc ka nedod iekšā, vajadzētu mazgāt ik dienā,tad nebūtu nekādu problēmu... :D

Link to comment
Share on other sites

tiem "kristāliņiem" ar ūdens filtrēšanu nav nekāda sakara :) un sietiņi arī palīdz pret akmeņiem ūdenī :D Labāk uzlikt kādu 0,2 mikronu filtru atsevišķi veļas mašīnai ;)

Link to comment
Share on other sites

Mmmm.. un kur tādu 0,2 mikronu filtru var nopirkt, jebkurā saimniecības veikalā??? Vai tajā pašā Argusā ar var dabūt??? :)

Link to comment
Share on other sites

Kā jau te izteicās 100% ka bojāts ir elektriskais ventīlis kurš padod udeni no ūdens vada.

 

Atrodas viņš netālu no tās vietas, kur ūdens pievadšļūtene pievienojas mašinai. Kad kārtībā strādā tas ventīlis sekojoši - ir padots spriegums (220v) atvērts - nav spieguma - aizvērts.

 

Cik esmu jaucis veļas un trauku mašinas - nekas tajā ventīlī labojams nav - aizkausēts plastmasas korpuss. Viņš maksā pāris LS argusā - nav pilnīgi nekādas jēgas čakarēties.

Nomainīt viņu elementāri. Gan jau ka arī latgalītē ir.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...