Jump to content

IR uztvērēja "iznešana"


PLB
 Share

Recommended Posts

Situācija sekojoša, ir nepieciešams kaut kāds paņēmiens, lai ar tālvadības pulti varētu darbināt piemēram skapī esošu tehniku. teiksim, kādu muzikālo centru vai tv tjūneri. mēbeļu fasādes bojāt nevar:) Var ir kādi varianti, kā neizjaucot pašu iekārtu "iznest" IR uztvērēju ārpusē.

Varbūt ka kāds ir mēginājis ar kaut kādiem gaismas vadiem vai ko taml. Piemēram vienu gaismas vada galu pretī tam IR uztvērējam, bet otru galu izvilk ārpus mēbeles. Teorētiski būtu jāšancē!

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

mljin

it kaa pilnmeeness jau beidzies....

 

panjeemiens ir viens - uztverosjo ir diodi ar ekraneetiem vadeljiem izliec aarpus skapja

psc - nekad nedomaaju, ka kkas taads kkad buus jaasaka....

 

aa, neizjaucot iekaartu?

izmanto spogulju sisteemu, mhhhh

Link to comment
Share on other sites

tas būti vienkāršākais veids...bet es jau rakstīju, ka nevēlos jaukt ārā aparatūru. ir kāds mazāk barbarisks risinājums?

spoguļu sistēmas:)? vajag padomāt:)

Labots - PLB
Link to comment
Share on other sites

es par tiem gaismas vadiem tip domāju...princips jau tas pats būs. tip ar tiem plastmasas caurspīdīgajiem stienīšiem. tik galā vajadzētu kaut kādu lēciņu, kas platā leņķī iehavotu to IR.

Link to comment
Share on other sites

vajadzētu būt signāla atkārtotājiem- uztverošais elements tur kur vajag, bet raidošo noliek pretī iekārtas uztvērējam

 

IS remote repeater

Labots - valdisj
Link to comment
Share on other sites

par tiem repīteriem es ar uzraku netā, bet diemžēl iekš lv pagaidām vēl nēesmu redzējis:( Vajadzēs aizstaigāt līdz tiem gurdro māju kantoriem...varbūt pie šamajiem ir

Link to comment
Share on other sites

saprašana ir, bet nav vēlēšanās un laika tā mazāk:(

droši vien mēģināšu muz centru pajaukt ārā, un kaut kā no iekšpuses uzmest cilpiņu ar fotodiodīti..bet ar baltkoma īrēto tvtjūneri būs tā pašvakāk:)

 

p.s. par to devaisu linkā...es ja pētīju. tas ir vienkārš av straumētājs, bet tā remote control pagarinatāja funkcija varētu būt īstā. vaja aizšaut uz to bodi aprunāties

Labots - PLB
Link to comment
Share on other sites

Ja Tev tas skapis noslēgts, tad varbūt arī telpas dizainam tas ir labi, bet aparātiem gan tas var nepatikt. Visi aparāti silst un siltumam kautkur jāpaliek. Nekas jau sarežģīts nav tajā pults pagarinātājā. Kā reizi iesācējam radiotehnikā piemērota shēma. Izmaksas praktiski nekādas, jo gan raidošo gan uztverošo diodi var paņemt no kādas vecas pults un veca viģika vai televizora. Visādā ziņā tieši ar kautko tādu vajag sākt nodarboties, nevis uzreiz procesorus programēt. Protams, ja rokas līkas, tad atliek braukt uz Argusu.

Link to comment
Share on other sites

ar silšanu problēmu nebūs. Mēbele ir uz augstām kājiņām (kād 10 cm), es apakšā ar lobzi izgriezu kartīgus caurumiņus, un tur ieliku kārtīgas taisnstūra restītes. Savukārt aizmugurē iemontēju divus 12cm coolerīšus. Vakar sadabūju vecu mazo barošanas bloku, salaidu uz īso mb plates spraudņa īstos pinus, lai psu darbotos....dzirdēt neko nevar..arī nekas nav redzams. Tad jau redzēs kā būs. man tur diezgan daudz visa kā plānot...kompis, muz. centrs, tv tjūners un rūterīts:)

Link to comment
Share on other sites

Tas nav prāta darbs. Aparātus labāk tomēr atstāt tā, lai tie brīvi vēdinās. Par troksni nemaz nerunājot. Es vēl nēsmu redzējis ventilātoru, kurš netaisītu troksni. Ja ne tūlīt, tad pēc pāris gadiem noteikti.

Link to comment
Share on other sites

viss ir kārtībā...tur tās plaukts ar biezām sieniņām...neko nevar dzirdēt. klusu ventilatoru tagad ir pa pilnam..protams nedaudz cieš ražiba..bet efekts ir ok. es šovakar visu saslēdzu...nolēmu centru likt citā kumodē...kādu stundiņu padzenāju geimus, bišku augstāka t bija bet man ir ļoti labi vga u cpu cooleri, un ne stipri karstoš procis, taka absolūti nekādas problēm netika novērotas!

 

p.s. pēc pāris gadiem būs citi cooleri..a vēl pēc pāris būs cits majoklis..un citas problēmas:)

Labots - PLB
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...