Jump to content

LCD vai plazmu?


loon
 Share

Recommended Posts

džeki, ko man līdz, ka testos pirmās vietas ieņem pioneer, ja es aizeju uz veikalu un redzu, ka pioneer bilde raustās tāpat kā visiem pārējiem lētučiem. tas, ka kontrasts un dizains ir ok, man nepietiek. pie tam, tajos testos, kur pioneer vinnējis, nemaz nav vērtēta attēla kustību izlīdzināšanas fīča, jo daudziem tāds nemaz nav. tā jau var līdzināt simtiem modeļus savā starpā pēc kontrasta, krāsām un dizaina, taču kad tas viss ir, bet trūkst viena svarīga fīča, tad viņa trūkst un es tur neko nevaru darīt. es nudien nejūtos vainīgs, ka labo attēla kustību izlīdzināšanas fīču ieviesis "fēnu ražotājs". drīzāk kauns citiem ražotājiem, ka tie nav spējuši paveikt vismaz to pašu.

p.s. jebkurš videomateriāls, arī labas kvalitātes dvd, raustās, ja tiek attēlots uz dajebkura tipa ekrāna, ja vien tajā ekrānā nav iestrādāta kustību izlīdzināšanas funkcija (un ieslēgta, kā bieži veikalos tas nemaz nav). un nekliedziet uz mani, pārbaudiet paši. :) es labprāt gribētu redzēt kaut vienu pioneer plazmi, kam neraustās maliņas kustīgam ojektam, kad tas horizontāli pārvietojas pa ekrānu, attēlojot to, kaut vai no laba dvd. ja tāds plazmis pioneer atrastos, es būtu par to tikai priecīgs. vienīgi, spriežot pēc sony cenas, kas biedzot 7 gadus pēc "fēnu ražotāja" savā x sērijā arī tādu fīču ielicis, cena par šo fīču pioneer-am arī noteikti būtu nenormāli uzskrūvēta.

 

uldiss man liekas ka tu runa ir par philips produkciju

 

prime, protams, tikai ne par visu produkciju, bet 7. un 9. sēriju. pārējās sērijās tādas fīčas nav.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Es pagaidām palikšu pie sava 32" CRT Panasonic ar viņa DDM.

50" plazmu man nav kur likt, bet 42" plazmas izšķirtspēja man neliekas atbilstoša HD standartiem.

Vai nu gaidīšu OLEDu vai arī pēc gada-diviem paņemšu kādu 40-42" FullHD LCD ar kārtīgu Motion Compensation.

 

uldiss - es baidos ka mūsu veikalos netiek izmantoti ne tie labākie pieslēgumi, nedz kas cits. Pārdevējiem šķiet ja uzskrūvēs krāsu spilgtumu un asumu līdz kliņķim, tad jau būs OK. Kā saka "horošo pojet - gromko" :)

Link to comment
Share on other sites

"Lai gan es esmu zvērināts Pioneer fans, viņu 42" TV izšķirtspēja lika man aizdomāties - 1024x768

4:3 nevis 16:9

Neiebraucu... vajdzētu jau būt 1280x720 pēc teorijas."

 

visas firmas tā taisa plazmjus, kam ir xga izšķirtspējas panelis. nevis pēc loģikas, bet lai nebūtu pikseļu tik daudz jāliek ekrānā, cik vajadzētu 16:9 formātam. pārējo piedzen elektronika. protams, ne jau punkts punktā, kā būtu loģiski pēc formāta. taču, tā kā tie plazmji ir taisīti priekš dvd skatīšanās, tad no dvd punkts punktā vairāk par xga tāpat nedabūsi. faktiski mazāk. visu tāpat interpolē elektronika un tā nodrošina arī hd ready, ka ieejā pieņem augstas izšķirspējas signālu bet noreducē to līdz xga ekrāna punktiem. skatīties var un pat samērā smuki. attiecīgi, tik smuki, cik nu labs attēla apstrādes procis kuram modelim ielikts. atkal jau velku uz "fēnu ražotāju" :)

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

DVD skatoties arī notiks interpolācija, apskeils principā, jo PAL DVD ir 720x576 max

Mani tas kaitina. Uzskatu, ka jābūt pikselis-pikselī, tad tas ir normāli.

FullHD TV tur viss it kā normāli - paneļa izšķirtspēja 1920x1080, HDReady - uff... nu tur ir sviests 13xxciktur x 9xx utml :/

Link to comment
Share on other sites

Nu tas ka FullHD TV var rādīt kaut ko zemākā izšķirtspējā kā viņa panelis to es saprotu. Vienkārši kretinē ka ar to HD Ready ir putra.

Normāli būtu jābūt 1280x720. Un viss. Nevis visādi starpvarianti. Un tam 1366x768 (paldies Prime!) neliks jau melnu rāmīti... izstieps pa visu ekrānu...

Link to comment
Share on other sites

Viss šis strīds ir pilnīgi bezjēdzīgs. Katrs šī foruma dalībnieks redz "savus" LCD un plazmu defektus. Vienu kaitina interpolācija, citu plastmasas bilde, vēl citu kustību izlīdzinošā funkcija, u.t.t. Ko lai saku es, ja redzu visas šīs nepilnības vienlaicīgi? Nu nav LCD labāks par plazmu un otrādāk, ir vienkārši štruntīga bilde un viss. Jāpērk ir tas TV, kura bilde apmierina konkrēta skatītāja prasības. Ja skatītājs neredz attēla defektus, tad tā ir tikai viņa laime. Vajag tik skatīties un priecāties par "HDTV no kompīša"(kā to murgaini sakompresēto bildi var vispār paciest). Vēl laimīgāki ir tie pircēji, kuri TV izvēlās pēc ārējā dizaina. Vai tad bilde ir svarīga, ka tik labi iederās istabas dizainā. Vārdu sakot, cik cilvēku tik prasību pēc TV. Ja jau tā bilde jaunajiem TV būtu kavalitatīva, tad katram jaunākajam modelim neparādītos kāda fīča, kura uzlabo attēlu un ja tev nav televizora ar to fīču, tad tu esi galīgi atpalicis. Lai arī kādu TV nopirksi, pēc pus gada skatīsies galīgi novecojušu modeli.

Link to comment
Share on other sites

Didzi - mani arī fascinē kā var fanot par tiem 2GB "HD" Xvidiem... xvids principā ir derdzīgs kodeks ar tādiem halo efektiem (ringing) ka prieks. un uz lielāka TV tos skaisti var redzēt vēl izteiktāk. Brrr...

Vislabāk man liekas, ir izvēlēties TV priekš tā ko skaties. Es savulaik ar DVD pleijeri un RGB skartu vazājos pa PTA. Rezultātā esmu ļoti apmierināts ar savu TV.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, divus, trīs gadus veci philips 9. sērijas plazmji vēl joprojām rādi izcili, tātad nav vis, tik novecojuši. Tā ka, Tevis teiktais ir attiecināms tikai uz lēto galu. Un arī tikai daļēji, jo lētais gals tāpat, kā rādīja slikti, tā vēl joprojām rāda slikti. Tas pats ar Tevis pamatoti iecienīto crt. N-tās funkcijas patiešām visbiežāk neko dižu nedod, taču dažas no tām pat ir ļoti nepieciešamas. Ir jāzin, par ko konkrēti ir runa.

Piekrītu, ka laimīgs tas, kam jebkura bilde šķiet laba. Ietaupās nauda un pūles.

Link to comment
Share on other sites

Gandrīz par tēmu: redzēju šadu scēnu Elkor veikalā . Pāris ap gadiem piecdesmit . Sieva skatās uz Tv rindu , kas ieslēgti un saka : ''Jāņem šis jo man patīk firmas NOSAUKUMS'' . Vīrs noņurdēja:''Ņemam''. Nu nikadu problēmu izvēlē :-P

Link to comment
Share on other sites

"... mani arī fascinē kā var fanot par tiem 2GB "HD" Xvidiem... xvids principā ir derdzīgs kodeks ar tādiem halo efektiem (ringing) ka prieks. un uz lielāka TV tos skaisti var redzēt vēl izteiktāk."

 

Ka tikai tā nav TV aparāta vaina, ka tik slikti rādīja? Pricipā, veikalos lielākā daļa LCD un plazmas teļļuku rāda pleķainu, sasmērētu, nezinu ka vēl lai nosauc, bildi (arī Pioneer nav nekāds izņēmums). Tikai HD materiālu visi rāda lieliski.

Dažas HD filmas divixā/xvidā (tiesa, gan apmēram 5GB izmērā) esmu noskatījies uz kompja monitora un uz projektora, kam ir 1280*720 izšķirtspēja. Teikšu, ka to kvalitāte (izšķirtspēja, krāsas, kontrasts) pamatīgi iekabināja jebkuram labas kvalitātes dvd. ja vien atsevišķos mirkļos attēls sakvadrātojās, bet tikai dažreiz.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Kāds tam sakars ar TV veikalu? :)

Tika testēts mājās pie cilvēkam kuram bija 40" Samsung LCD. Un xvid encodētās filmas tieši tikpat "skaisti" izskatās arī datorā.

Xvids ir kodeks no DVD izšķirtspējas laikiem, lielāks bitreits viņu neglābj. Un daudzi filmu zagļi darbojas ar vienas pogas tūļiem "uztaisīt encode". un viss. tādu, kuri pieiet tai lietai ar prātu ir mazākums.

H.264 kodeks ir cita lieta. Bet arī tas neglābj ja encoderiem rokas līkas. Jo vairumam encoderu galvenais ir - pirmajiem izlaist encodi, nevis kvalitāte.

 

Uz tā paša TV tika reizi ietestēts 25GB Blu-Ray rips.. 1080p visas lietas. Jā, tas izskatījās fantastiski. TV bija slēgts pie datora caur DVI-HDMI.

 

FullHD TV ir jābaro ar attiecīgu saturu - HTDV no sat, ētera vai HD diskiem. Nevis ar kreisām neta encodēm. Smieklīgi, ka cilvēki pērk TV par n-tajiem tūkstošiem un piebaro viņus ar ripiem.

 

Tikpat labi var nopirkt krutu leksusu un piebarot jamo ar 76-to bencīnu :)

Link to comment
Share on other sites

cik var strriddeties, man patiik kaa raada mans 32 collu philips, buutu lielaaks attaalums pirktu lielaaku. senchiem arii guljam istabaa ir philips 42 collu, raada arii labi, draugam ir projektors, saulainaa dienaa, neko newwar redzeet, jaavelk zhaluuzijas ciet. braaleenam ir 32 collu samsungs, raada suudiigaak par manu philipsu, krusteewam ir plazma. pioneer raada labi, dazhus kanaalus raada pretiigi, citus patieshaam kvalitatiivi. nu tie ir mani noveerojumi.

Link to comment
Share on other sites

kāda jēga uzbraukt formātam?

bieži vien labs dvd rips kādā dixā vai xvidā vizuāli diez ko pat neatšķiras no laba dvd. kas vainas savu tv barot ar tādiem ripiem? es, piemēram, maximā nopirku tāāāāāādu dvd ka pat uz vhs ir DAUDZ labāka kvalitāte. tā, ka tas, ka daži iztaisa līku ripu, nenozīmē, ka formāts slikts. es taču nesaku, ka dvd formāts ir slikts, ja maximā man nopircies sliktas kvalitātes ieraksts.

tātad, ja tavs testētais tv slikti rāda normālu dvd, tad protams, ka tas labi nerādīs arī dvd ripu xvidā. domāju, ka tavam testētajam teļļukam attēla procis ir vainīgs, kas nespēj reālā laikā kvalitatīvi konvertēt ieejas signālu līdz tv izšķirtspējai. vai arī līkus HD ripus esi licis uz tā.

Link to comment
Share on other sites

Viss šis strīds ir pilnīgi bezjēdzīgs. Katrs šī foruma dalībnieks redz "savus" LCD un plazmu defektus. Vienu kaitina interpolācija, citu plastmasas bilde, vēl citu kustību izlīdzinošā funkcija, u.t.t. Ko lai saku es, ja redzu visas šīs nepilnības vienlaicīgi? Nu nav LCD labāks par plazmu un otrādāk, ir vienkārši štruntīga bilde un viss. Jāpērk ir tas TV, kura bilde apmierina konkrēta skatītāja prasības. Ja skatītājs neredz attēla defektus, tad tā ir tikai viņa laime. Vajag tik skatīties un priecāties par "HDTV no kompīša"(kā to murgaini sakompresēto bildi var vispār paciest). Vēl laimīgāki ir tie pircēji, kuri TV izvēlās pēc ārējā dizaina. Vai tad bilde ir svarīga, ka tik labi iederās istabas dizainā. Vārdu sakot, cik cilvēku tik prasību pēc TV. Ja jau tā bilde jaunajiem TV būtu kavalitatīva, tad katram jaunākajam modelim neparādītos kāda fīča, kura uzlabo attēlu un ja tev nav televizora ar to fīču, tad tu esi galīgi atpalicis. Lai arī kādu TV nopirksi, pēc pus gada skatīsies galīgi novecojušu modeli.

 

Didzi, vai Tev pašam neapnīk dzīvot pagātnē un te visiem jau kuro reizi klārēt cik jaunās tehnoloģijas sūdīgas. Visi Tavi posti par šo tēmu ir līdzīgi kā divas ūdens lāses un ar vienu mērķi - nolikt LCD un plazmu.

Vienu reizi pateici savu viedokli un pietiek, nafig tādu demagoģiju? ja Tev patīk, skaties savu CRT, klausies lentas un LP.

Man ir 50" Pioneer plazma un es vairs negribu CRT. Bilde ir OK, ja vien neskatās no metra attāluma.

Link to comment
Share on other sites

ivo, bet es jau par to tieši arī runāju. Man prieks, ka Tevi apmierina Tavs 50 collu TV un tā pat prieks par cilvēkiem, kuri var apmierināti skatīties 2GB "HD" Xvid. Tā pat man prieks par tiem cilvēkiem, kuri pirms ziemassvētkiem pirka LCD un plazmas kā maizi pārtikas veikalā. Es kautko tādu nebiju redzējis. Pārdevējs nespēja čekus izrakstī, bet par kautkādu bildes apskatīšanos vispār nebija ko runāt. Mums katram ir savas prasības pret attēla kvalitāti un vajag iegādāties aparatūru un skatīties ierakstus, kuri apmierina. Jā, es "nolieku" LCD un plazmu un varu arī tehniski parādīt attēla defektus, kurus lielākā daļa cilvēku vienkārši neredz. Tā pat, es varu uzrādīt CRT televizoru vājās vietas un nedziedu slavas dziesmas par tiem, kā to daži dara par LCD un plazmām. Es vienkārši visam pieju reālistiski un saku, ka pagaidām mums nav ko skatīties pa lielizmēra TV. Jā ir Blu-Ray, bet tauta pārsvarā skatās visādus divxsus, teorētiski ir daži HD SAT kanāli, bet nav uztvērēju par saprātīgu cenu un ar kreiso programnodrošinājumu, par ētera televiziju un kabeļoperātoru piedāvātajām programām vispār nerunājot. Es labāk pagaidīšu, kamēr TV ražotāji novērsīs savu aparātu nepilnības un līdz tam gan jau parādīsies arī ko skatīties iekš HD.

Link to comment
Share on other sites

<---- vēl viens kvalitātes maniaks. Skatījos DVD tad, kad daudziem VHS ar ekrāna kopijām šķita kvalitātes kalngals.

Kad parādīsies Blu-Ray pleijeri par pieņemamu cenu, droši vien tad arī pāriešu uz HD.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vinsents

Tiem kas nevar izšķirties ko pirkt (lcd vai plazmu) pastāstīšu kā to darīju es.Veikalā lūdzu lai noliek blakus Philips 97.. lcd (~1600Ls FU HD) un Pioneer 4280XA (~1700Ls HD Redy) plazmu un iedod abiem vienādu signālu no parasta DVD un SAT.Bilde manas acis labaka bija pionierim, tapec to ari nopirku.Es domaju, ka man ka TV skatitajam nav svarigi , uz kada principa strada TV. Galvenais, ka man patik bilde uz ekrana.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Vinsentam! Kāda man kā skatītājam daļa kā tiek veidots attēls, tas izgaismots LCD un plazmas TV! Reāli paskatoties uz attēlu es sev izvēlējos arī 8.sērijas Pioneer plazmu! 42" dēļ istabas izmēra un cenas. Tagad esmu pārliecināts, ka nākošais TV būs 50-60" FullHD Pioneer plazma! Šobrīd reālie testi rāda, ka NE VIENAM FullHD TV reāli elektronika "nevelk" dinamiskos kadros vairāk par 700-800 punktiem! Kāda jēga no FullHD paneļa, ja tam "načinka" šos pikseļus nespēj korekti piepildīt!?

Nepatīk manām acīm LCD polarizētā gaisma, nepatīk! Tāpat arī LCD uz lielākiem ekrāniem par 40" vienmēr ar lampu izgaismojumu būs tā saucamais "mākoņainības" efekts. LED tehnoloģijas palīdzēs LCD šajā jautājumā, bet gaismas polarizācija, kas tomēr arī nogurdina acis un izsauc "plastalīna" efektu LCD TV paliks! IMHO

Link to comment
Share on other sites

Lietoju Panasonic Plazma 42".Forši.HD Rip iet burvīgi.

Nevajag ņemt nekvalitatīvus HD Ripus un pēc tam

teikt ka ripi ir štrunts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...