Jump to content

Vislabākā skaņene, vai stacionārs DAC's ?


Varonis
 Share

Recommended Posts

Sveiki audiomanijaki (tiem, kas nav audiomanijaki šis topiks nav domāts :)

 

situācija ir sekojoša - ir PC ar iekšēju PCI skaņeni, Aureon Sky 5,1, kura tipa skaitās jēdzīga, bet tomēr ir zemo cenu kategorijā, un arī ar ausi var dzirdēt skaņai dažus trūkumus. ir laba stereosistēma, patlaban tās vājais punkts ir tieši signāla avots - skaņene.

http://www.ixbt.com/proaudio/emu-0404-usb.shtml

te ir pāris jauki apraksti, bet hrensazin, ja pērk ebajā, izsolē, vai lietotu verķi - tad pa līdzīgām cenām - 100-150Ls (LVL) varētu cerēt dabūt vainu skaņeni, vai ari stacionāru DAC - digital to analog converteri.

vislabākā PCI skaņene cik varēj saprast bija lynx two par 1000$ kautkur. bet vai galugalā - ārējs DACs nebūs krietni labskanīgāks??? varētu ņemt arī ārēju USB vai Fireware skaņeni, Creative E-MU tipa esot ar baigilabajiem DAC un skaņas paramertriem. bet ko zin, gribētos speciālistu viedokli, - kā iegūt labāko skaņu :)

no esošās skaņenes var dabūt laukā optisku digitālo signālu, un uz analogu skaņu konvertēt neatkarīgi no kompja, šķiet šis varētu būt gruntīgākais risinājums???

 

varbūt ir kāds DACu apskats, vai gudrība kā starp tiem izvēlēties skarīgāko variantu?

 

sākumā domāju varbūt ņemt M-Audio audiophile, vai delta, vai Creative E-MU bet par cik tas vēl nav nekāds augstais gals, tad kozin, ir vērts izspiest no naudas maka kautko labskanīgāku...

dabiski ka DACs var maksāt arī vairākus tūkstošus :sad: bet kozin, varbūt ir cerība dabūt "lēti un labi"...

 

PS - akjā, vajadzības ir tikai un vienīgi audio, filmu, koncertu klausīšanās, un stereo modē.

PS2 - kā būs ar DVD filmām - ar to dinamisko volume momentu kāviņtur sauc - ka specefekti skan krietni skaļāk nekā sarunas utml, vai tas darbosies arī savienojumā -PC - Digital optical out ->> DAC ->> Receiver - ??

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

Man gan bērnībā zilonis uz auss uzkāpa, un es no skaņas smalkuma saprotu tikpat daudz, cik no astronomijas... bet vai patiesi vislabākais nebūtu, ja Tu ņemtu esošās skaņaskartes optisko izeju, un pieslēgtu pie sava resīvera optiskās ieejas? Šādā variantā tiktu izmantots resīvera DAC, kas (cik no tevis var noprast) ir diezgan smalks... :roll:

Link to comment
Share on other sites

M-Audio, Creative E-MU kartes domātas pārsvarā mūzikas ierakstiem,

tur nav izvirtību ar DVD skaņām.

Link to comment
Share on other sites

nu labi, izvirtības ar dvd varbūt arī piekājas,

bet resīveris - varbūt to laikam pareizāk jāsauc par pastiprinātāju - tikai stiprina signālu, viņam iekšā DACs nav, tikai iebūvēts rādio :)

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Ar tām krutajām skaņenēm sakara ir bijis gaužām maz, nazinu kura būs tev labākais risinājums. Tikai viens

bet - cik kruts tev ir tas resīveris? Skaties, ka nesanāk tā, ka paņemsi baigo skaņas karti, bet tas resīvers tev visu orķestri čakarēs un neļaus izbaudīt to, ko tā karte dod ārā, jo resīveros, it īpaši lētučos līdz 300 ir iebūvēts ne tikai radio, bet arī kaudze visādas hu*ņas, kas priekš stereo nah nav vajadzīgs...

Labots - A-kalvis
Link to comment
Share on other sites

nu stiprinātājs nav pārāk dārgs, Yamaha RX-497, ar tumbām Bose 301V. stiprinātājam ir jauka iespēja apiet ar "pure direct" pogu iebūvētos regulētājus (varjau būt ka tur vēlviskautkas ir iekšā, kozin). lainukā, stiprinātāja kropļojumi patlaban neuztrauc, līdz tam vēl jāaizaug, ja vien pa to laiku jau nebūs līdz kaklam tas audio trakums :)

 

švakākais tagad ir skaņene. cik sanāca izpētīt, tad nopietnāks risinājums būs ņemt ārējo stacionāro DAC konvertētāju, līdz ar to, varbūt no par šamējiem ir kādam kas sakāms??

(tātad par līdz 150 Ls cenu, iespējams lietotu, visdrīzāk no ebaja)

 

PS - uz doto momentu - skaņene ir tāda, kas uz ausi ļauj atšķirt ~mp3 no CDA. savukārt pastūzis un tumbas ļauj sajust skaņas atšķirību starp PC skaņeni, un ārēju vidējas klases cd deku, mob tel pleijeri, laptopa integr skaņeni utml skaņas avotiem. starpību starp paštaisītu treknu audio vadu un ķīniešu 1,50 ls nieku gan īsti neizdevās saklausīt, tik high endīga tā sistēma nav :D

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kāpēc vajag labāko skaņas karti? Ja tu vēlētos no sadzīves kartēm, tad gan varētu vēlēties labāko. Bet izvēloties no profesionālajām nav vajadzības pēc labākās, jo tad arī visam pārējam jābūt profesionālai kvalitātei.

Tāpēc pilnīgi pietiek ar profesionālo karšu lēto galu- tas vienalga nodrošina pro kvalitāti:Terratec (vācu), M-Audio, Edirol. No USB vēl arī Lexicon Alpha u.c. Es ieteiktu jauno Terratec Phase 22- 24Bit/92kHz ...

Link to comment
Share on other sites

Google pastāstīja, ka šim pastiprinātājam (t.i. resīverim) pašam nav optiskās ieejas. Tad varbūt ir jēga nopirkt citu resīveri, kam jau pēc defaulta būtu optiskā ieeja? IMHO tas nebija nekāds retums. Tad Tu dabūtu ārā tik labu skaņu, cik tas resīveris vispār ir spējīgs - un no skaņenes labuma vai sliktuma vispār nekas nebūtu atkarīgs. Pārdodot pašreizējo resīveri, piemaksa varētu nebūt lielāka kā pērkot to atsevišķo DAC'u. Kopumā tas varētu būt daudz labāk ieguldījums gan tagad, gan nākotnē. Ne?

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Ja tā, tad kāds varbūt man varētu pastāstīt šādas lietas:

  • Kāpēc ārējais DAC + resīveris varētu būt labāks par vienu pašu resīveri ar tā iebūvēto DAC?
  • Kāpēc optiskā digitālā līnija varētu būt labāka par parasto digitālo līniju? (digitālie dati jau vadā nekropļojas!)

Link to comment
Share on other sites

Guest abc

tas bija par skaņukarti,

bet es pieņemu, ka, vienkāršoti sakot, specializēta dac konstrukcija un izpildījums atšķirsies no parastā resīverī iebūvēta apmēram tāpāt, kā resīvera dac no skaņaskartē iebūvēta.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu vienkārši runājot integrētais risinājums praktiski vienmēr ir sliktāks salīdzinājumā ar stand alone. Protams, tas viss ir atkarīgs no aparātu klasēm ko salīdzina, taču integrētais risinājums pēc definīcijas principā jau ir lai kautko atvieglotu, uz kautko uz kautko ieekonomētu.

Link to comment
Share on other sites

Teiksim tā - resīveri, tātad, var sadalīt divās daļās - DAC un pastiprinātājs. DAC tiek izmantots tikai tad, ja lieto digitālo ieeju, bet pastiprinātājs - vienmēr. Tātad, skaņa nekad nebūs labāka par to, ko spēj pastiprinātājs. Jautājums ir - vai DAC ražo skaņu, kas ir sliktāka, vai kas ir labāka nekā tas, ko spēj pastiprinātājs? Manuprāt, ja jau tika kopā salikts tieši šis DAC, un tieši šis pastiprinātājs, tad jau viņiem vajadzētu būt salāgotiem, ne? ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

nu vienvārdsakot, ar to iebūvēto dac'u resīverī, lai arī viņš varētu būt atbilstošs resīverim, tomēr, ārējam dac'am ir daudz priekšrocību, tomēr, var no viņa izvilināt labāku skaņu. ir manijaki kas dac'u baro no ups aķīša ar dc strāvu, lai tam netiktu klāt traucējumi no latvenergo el tīkla, kā arī, esot baigi labi ja baroš bloks stāv atsevišķā korpusā lai nemaisās ar savu lauku utml. vienvārdsakot, resīveris ar iebūvēto dac pa 250Ls nav priekš manis, nav priekš manijakiem kas aiz vieglas dzīves, sev sagudro tehniskas dabas problēmas :D

http://www.audiojunkies.com/blog/614/dac-s...oa-on-the-cheap

šāds mazs nieciņš, ar varētu būt visnotaļ jauks.

 

ciktāl sanāca izpētīt to lietu, tad spdif un toslink netiek rekomendēti audiofīlām vajadzībām, jo tur ir Jitter, kas skaitās lielākais digitālās skaņas bojātājs, to protams var mazināt (bet vai pilnībā likvidēt?) lietojot external (world) clock - tipa nevis no signālu dodošās skaņenes pulksteni, bet dac'ā iebūvēto lietojot, varot tikt galā ar jitter...

 

bet elegantāks risinājums gadījumos ja slēdz pie pc, esot USB (2,0) un Fireware. caur USB digitālais audio iet savādākā formātā nekā pa spdif un toslink, un tur jitter's vairs nēesot. pieļauju ka fireware šai ziņā neatpaliek.

 

līdzarto, meklējumu loks sašaurinājās, līdz fireware vai usb verķiem (ārējām skaņaskartēm tipa)

bet šeit arīdzan vēl jāizlemj, vai ņemt kādu verķi (pusgatavu) no diykits.com utml - usb dac'u, vai ņemt kādu tipa profesionālo "firewire audio interface" (jo usb galugalā tomēr dažās jomās švakāks par firewāri). ar tiem profesionālajiem ar nav viegli - jo ir izvēle. starp motu, m-audio, roland, emu, presonus un tādā garā, to ir vesels lērums. bet, tur iespējams nav vērts vienkārši ņemt dārgāku gribot labāku, jo šiem verķiem ir citi mērķi - tiem ir kaudze ar ieejām un izejām, jo vairāk jo krutāks verķis. vienkāršie ar 2in 2out kas nāk līdz 200Ls /gab ? nu jāizdomā, vai tie ir pārliecinoši, tad varētu grābt ciet.

savukārt kit veidīgie šķiet ir tikai uz usb. kas nebūtu slikti, ja vien būtu līdz galam skaidrs par to iekšējo uzbūvi, jo sastāvdaļas tur tiek piedāvātas labu labās, bet vai tas viss kopumā skan, vai neskan, īsti nav jausmas. protams, forumos - diyaudio.com utml, ir cilvēki kas tos lieto, apspriež utml. nu sazin. vienvārdsakot - IR problēma. laipni lūgti any suggestions :) :roll:

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

hmm

Ja arī ir tur tāda atšķirība starp tiem signāla pārvades veidiem, tad ir jautājiens tāds, vai tu uz savas pieejamās aparatūras šo, varbūt niecīgo uzlabojumu, spēsi saklausīt?

Ja ir nākotnē plānoti jebkādi apgreidi uz labākām tehnikām, hvz līdz kādam līmenim ( :) ) tad protams ir jēgs meklēt to pašu vis vis, bet ja apstāsies pie lētuča resīvera tad nu nezinu...

 

Tas tā vispārīgi, jo no tiem ultramodernajiem aparātiem neko daudz nejēdzu. :oops:

Labots - A-kalvis
Link to comment
Share on other sites

vienvārdsakot, atšķirību uz pieticīgās patreizējās sistēmas JŪT, tas jau bij minēts pirmajā postā. tieši tāpēc jau arī nav miera :evil: bet līdz vājprātam domāju nenonākt, atrisinās patreiz vājo vietu - skaņas ceļu no pc līdz pastiprinātājam, un tadjau ar būs laime...

 

to Jitter vai jūt vai nejūt - nav testēts, bet teorētiski cik bij pētīts, tad tas ir diezgan nelāgs, labāk no viņa pa gabalu...

 

par Terratec phase - varjaubūt ka neslikts, vienkārši patlaban lietoju Terratec aureon sky, un joka pēc, interesantāk ir kādu citu brendu izvēlēties :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...