Jump to content

Cīņa ar domi...


Holmss
 Share

Recommended Posts

Jau trešo gadu Salacgrīvas domes mērķis ir noslīcināt veselu ielu, jeb netiek tīrīts grāvis. Ir iesniegti domē vairāki oficiāli iesniegumi, uz kuriem saņemtas atbildes, ka problēma tiks atrisināta līdz šī gada maijam (tātad termiņš sen pagājis). Bet tā nu ir gadījies, ka dome ir tikusi pie Eiropas naudas un citas ielas notekūdeņus plāno novadīt grāvī, kurš jau šobrīd nespēj tikt galā ar saviem ūdeņiem, nemaz nerunājot par papildus. Jau 3 gadu grunsūdens līmenis no ~1.2 m ir cēlies līdz ~40 cm (siltumnīcu aplaistām 3x gadā :mrgreen:). Mājai apkure atrodas pagrabā - kur ieeja tikai ar gumijas zābakiem, ja ūdens līmenis pacelsies vēl mazliet, kurināt vairs nebūs iespējams. Vēl papildus pie šī visa, mājai tiek skaloti pamati(ar visām izrietošajām sekām).

 

Vai eksistē kāds dokumens, kuru iesniedzot pilsētas domē, liktu viņiem uzņemties atbildību par sekām, kas sāksies ar papildus notekūdeņu pievadīšanu grāvim?

Idejas kā cīnīties ar šo problēmu? (Ar mēru un atbildīgajām personām ir runāts vairākkārt, taču bez rezultātiem- grāvis tiks tīrīts nākošgad)

Kurš uzņemsies atbildību, ja visas ziemas garumā nebūs iespējams apkurināt māju un par pārējām iespējamajām sekām? (Māja celta septiņdesmitajos gados, un līdz pat 2005. problēmas ar ūdeni pagrabā nav bijušas!)

Link to comment
Share on other sites

Grāvis pieder pašvaldībai. Protams vaina jāuzņemas arī dažiem iedzīvotājiem, kuri to grāvi ir "mazliet" aizdambējuši, taču arī no pašvaldības puses pret šiem iedzīvotājiem sankcijas nav bijušas -> tajā saiktā arī brīdinājumi.

Iedzīvotājiem ir jāappļauj pieguļošās teritorijas, kas tiek darīts...

Link to comment
Share on other sites

Protams -> tikai kamēr šis variants realizēsies padsmit mājas peldēsies līdz slieksnim -> vai augstāk ūdenī.

 

Ņemot vērā, ka šī ir mazpilsēta, ar problēmu jācīnas nedaudz savādāk, ja es vēlos turpināt šeit dzīvot un attīstīt savu biznesu... Ja cietīs dome tad visiem p****, bet ja privātie tad jāsāk domāt par 3m žogu ap māju.

Link to comment
Share on other sites

Guest Peteris Pavlovskis

nav vieniigais, var arii sarunaat kaiminnus utt, lai sametas pa noteiktai summai un tad pa visiem to graavi iztiira, vai arii vienk noalgo kaadus paris straadniekus un panem konteineru (taa biezzi tiek dariits, piemeeram, kapnnu telpu remontam, veco pagrabu tiiriishanai utt), nedomaaju, ka Tu busi pavisam vieniigais, kuram ir taada situaacija un nedomaaju, ka nauda ko samaksaatu butu lielaaka, kaadu maksaasi peec tam par kaitejumu ko Teu nodara..

 

gaidiit kameer dome kaut ko izdariis, kad puucei aste ziedees, padomaa pats, vinu argumenti, ka nav piemeeroti apstaaklli tagad darbam (decembris kaa nekaa) utt, kameer veel visu izskatiis, Tu jau sen tur nosliicis buusi...

 

+ ja Tu to visu noorganizee un sabiidi, tad reekinies, ka ar kaiminiem attieciibas tikai uzlabosies, ar bitas iegaadi nekas nenotiks, jo taa nav riiga kur man ir pilniigi pajaat, kas man dziivo blakus dziivoklii un es vinu paris reizes dziivee esmu redzeejis un pat nezinu kaa sauc..

Link to comment
Share on other sites

Sarunāt kaimiņus lai pārrok vienu caurteku būs visgrūtāk... kā nekā viņiem ir labi... Ja šito novērstu, tad varētu domāt par tīrīšanu/padziļināšanu!

Link to comment
Share on other sites

Guest Peteris Pavlovskis

nu un ja ir viena caurteka, kura sanak, ka rada problemas tikai Teu, pats nevari to vietu iztiiriit? tik un taa sanaaks aatraak neka to izdariitu dome...

Link to comment
Share on other sites

taisnība. ja man būtu tāda situācija pats iztīrītu to grāvi neviss boot.lv forumā par to jautātu. bet nopietni pie atbildības nevienu nevar saukt jo likumos nav skaidri norādīta atbildība par neiztīrītu grāvi:)

Link to comment
Share on other sites

Rada problēmas padsmit māju iedzīvotājiem... Un nevis jātīra, bet jāpārrok :(

+ man bez saskaņošanas tur nav tiesību rakņāties.

Link to comment
Share on other sites

Guest Peteris Pavlovskis

nu tad runaa ar tiem padsmit iedzivotaajiem, nez mosh vacat kaut kaadus parakstus utt, ka jums ir slikti, un kaut ko jau var biidiit...

 

uzjautajat atljauju par tiem darbiem domei, ja reiz vini pashi neko negrib dariit, tad lai atljauj jums tikt ar probleemu galaa...

 

var buut tieshaam tas pats bez tabu var paliidzeet, tad vismaz dome tam pieveersiis lielaaku veeriibu... ;)

Link to comment
Share on other sites

nu tev ir ierakstīta vēstule no domes par grāvja iztīrīšanas termiņiem. tālāk tev ir zaudējumi(un tu tos vari pierādīt), kas radušies sakarā ar to ka grāvis nav iztīrīts notektajos termiņos. pārējais jau ir Tiesas pārziņā.

Link to comment
Share on other sites

Guest r.5

balotējies nākošajās pašvaldības vēlēšanās un soli iedzīvotājiem, ka iztīrīsi visus grāvjus pilsētā un nebūsi tāds sliņķis un nelga kā tagadējais pašvaldības vadītājs

Link to comment
Share on other sites

Guest Velis

Situāciju vajag risināt ātri ?

Pirmkārt jāuzzina kam pēc likuma ir jānodrošina normāla grāvja darbība.

Kaimiņi kuri cieš sametas naudiņas un paņem firmu kura veic situācijas analīzi un novertē grāvja.. mmm rekonstrukcijas/uzlabošanas/modifikācijas nepieciešamību.

Sastāda aktus.

Firma veic nepieciešamos darbus.

 

 

Tālāk ļiti vienkārši.

Ja pa grāvi jārūpējas pašvaldībai.. vai kam tur.. sūdzam viņus tiesā..

Mums uz rokas ir ekspertu slēdzieni.. un izdevumu tāme. Caur tiesu piedzenam iztērēto naudiņu.

 

Ja nevar atrast kurš ir atbildīgs pa to grāvi.. da kāda starpība.. Mājas tak bija jāglābj..?

var gaidīt kamēr kāds kaut ko izdarīts un var darīt paši tagad un uzreiz.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...