Jump to content

Teksta tulkošana


cosinuspipi
 Share

Recommended Posts

2008'ajam tildes birojam būs iespēja tūlkot tekstus.

...kuras rezultātā cilvēki nemācēs pareizi rakstīt ne tikai vārdu "tulkot", bet arī daudzus citus ikdienā lietojamus vārdus ;)

Link to comment
Share on other sites

cosinuspipi

Nu nez, cik tas ir neatrisināmi, neesmu speciālists. Bet Pragmā tie teksti vismaz uz krievisko pusi aiziet tīri sakarīgi :smile:

Link to comment
Share on other sites

anakreonts

Uz angļu valodu daudz maz precīzi tā pati google un pragma tulko. Uz LV nav jēgas, ja nu pāris vārdus, konteksts vienkārši pretīgs.

Link to comment
Share on other sites

Vēl ir Trados. Tie daži tulki, kurus es pazīstu, izmanto tieši to...

Trados ir cita specifika..diez vai čalis gribēs pats tulkot

Link to comment
Share on other sites

Neviena programma tev pareizi netulkos visur bus shada tipa teksti : Mans būt lasīt grāmatas patikt manam tas ko tas dara

Link to comment
Share on other sites

Nu semantiku saprast programmai būs pagrūti. Vienīgais ceļš ir milzīga frāžu datubāze, proti, tiek tulkots nevis katrs vārds atsevišķi, bet vesela frāze, ja tā tiek atrasta datubāzē, tādējādi iegūstot precīzu tulkojumu.

Bet nu kaut kas jau lietas labā tiek darīts Mākslīgā intelekta laboratorijā jau ir izveidota programma latv.val. morfoloģiskai analīzei (principu apraksts, programmas apraksts). Arī semantiskā modelēšana jau ir iespējama.

Tulkošanas pamatā ir morfoloģiskā analīze (abām valodām) + vārdnīca. Ja morfoloģisko analizatoru latviešu un arī tās valodas, uz kuru tiek tulkots, gramatiku labi zinošam programmētājam nebūtu pārāk grūti uztaisīt, tad ar vārdnīcas kompilēšanu gan tik ātri neies. Protams, vienmēr var jau nopirkt gatavu no Tildes. :) Sintaktiskā un semantiskā analīze jau būs visai sarežģīti realizējama. Jebkurā gadījumā konteksts tik un tā būs jādefinē cilvēkam.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...