Jump to content

Iekārtu apsilde ziemā


oxx
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Iekārtas bez IP kategorijas ir uzstādītas nelielā (400mmx400mmx200mm) metāla kastē - klajā laukā. Problēma tajā, ka cilvēki aizmirsuši padomāt par mūsu klimatiskajiem apstākļiem un līdz ar to nav paredzējuši, ka iekārtas var "nosalt". Iekārtas ir Teleste optikas pārveidotāji. Teorētiski šie pārveidotāji darbojas līdz -10°C, taču nav vēlēšanās to pārbadīt. Ko varētu izmantot apsildei? Cik zināms, kondensāts arī nav elektronikas draugs. Argus un Tevalo jau izzondēti un neko atbilstošu piedāvāt nevar.

Link to comment
Share on other sites

FREEZSTOP pašregulējošais siltumkabelis no Jaudas veikala vai DEVI DPH-10 - aptin to kasti. 4,6...5,9 Ls metrā 15...20W patērētās jaudas uz vienu metru. Nav nepieciešami termoregulatori - jo aukstāks , jo vairāk žarī tas kabelis.

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem.

Iekārtas jau iegādātas no firmas Tameo. Tur sanāca 50W sildītājs ar radiatoru un termostatu - 30Ls.

Link to comment
Share on other sites

Instigater

Elektroniskajaam iekaartaam bez mehaanikas daljaam ir pilniigi pie kaajas aara temperatuura zem 0 peec Celsija skalas, nu vismaz tik, cik uz Zemes var atrast.

Link to comment
Share on other sites

Instigater

Straadaajosha elektroniska iekaarta vienmeer ir siltaaka nekaa apkaarteejaa vide, attieciigi kastee nodroshinam to, ka relatiivais mitruma daudzums nesasniedz 100% un dziivojam bez beedu. Sho teoriju lieliski pieraada daudzus gadus straadaajoshi gan optiskie konvertori, gan priezju galos hermeetiskaa kastee uzstaadiitie AP.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Instigater, šoreiz Tu laid pilnīgu un galīgu lažu :) Technikai parasti ir noteikts temperatūras diapazons, kurā viņa strādā. Ja temperatūra zemāka - aparāts vienkārši var nepalaisties (visādi ģeneratori utt.). Izejot no šā diapazona parametri brauc ellē ratā - tas var tikt +/- kompensēts, bet - viss maksā naudu - jo lielākā temperatūru diapazonā strādā, jo dārgāk sanāk. Šancēju ražošanā - zinu ko runāju - no prakses, ne no teorijas. Sibīrijā, piemēram, lielas problēmas ar raidītājiem, kas stabos ārā stāv :) Arī iekšā sildītaji jāliek utt.

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Raimonds1

Ir tā, ka ūdens dielektriskās īpašibas , tam uzpilot uz dajebkadiem mezgliem, kur ir augstākas frekvences, pārvērš prastus blakusejošus celinus par kondensatora platēm, kurā slāpejas, filtrejas un vispar čakarejas signāli.

http://www.google.lv/search?hl=lv&q=pl...=cr%3DcountryLV

 

ja tas ūdens vēl no atmosfēras ir iesūcis kādu skābīti, tad viņs ir arī vadītājs.

Link to comment
Share on other sites

Ja nav elektrolītisko kondensatoru , tad arī pie mīnusiem šancēs, bet ja elektrolīta , tad var būt probl. . Citādi elektronikai , tik var būt problēma kondensāts . Ne jau par velti , tanīs iekārtās , kam būtiski , lai darbojās pie mīnusiem, neliek parastos elektrolīta kondensatoru. Pret mitrumu var cīnīties visu shēmu pārklājot ar laku/vispār salejot kompaundā, bet pret elektrolīta sasalšanu parastajos kondensatoros laka nepalīdzēs. Nu , kustīgās daļas, tipa releji , vairs nav elektronika.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...