Jump to content

lattelekom internets


Guest spilvens
 Share

Recommended Posts

Peec 4 meeneshu gara mara-iZZi-ma lattelecoms bija kaa svaigs gaisa malks.

 

No februaara lietojot internets pazudis kaadas reizes 4 (no kuraam 1 bija plaanotaa), shonedeelj gan reizi bija nozudis uz paaris stundaam taa kaa saaku jau justies mazliet neomuliigi, bet laikam vinji manaa rajonaa kaut kaadu tehniku mainot.

Link to comment
Share on other sites

ko tu gribi zināt?

Tas LTC ir ņemams tikai tad ja tev gribas pa parasto telefonu runāt un nav cits nets pieejams.

Iesaku mk2 komplektu, runa cik gribi un lieto netu pa 17 ls.

Sīkāku info atradīsi LTC mājas lapā.

Link to comment
Share on other sites

Peec 4 meeneshu gara mara-iZZi-ma lattelecoms bija kaa svaigs gaisa malks. [..]
.. savukārt pēc pusotru gadu ilga Lattelecom piespiedu monopola, Mits bija kā svaiga gaisa malks man. Ātrums apmēram 6x lielāks kā MK2, bet cena 11Ls.. Mhh - es tagad gandrīz raudāt sāku katru reizi, kad attopos, ka pēc jaunā gada nāksies pārcelties uz Jelgavu, kur ir smirdīgais LTK monopols. :cry: Vienīgā labā lieta laikam ir OG ar savu FTP trubaz.lv (bet nezinu, vai vēl eksistē - itkā lasīts, ka pazudis esot pēdējā laikā - kā tur ir?).
Link to comment
Share on other sites

Lietoju kojas Lattelecom netu jau kadus 3 dgadus sudzibas nav. Pazudis nets vinju delj varbut kadas 2-3 reizes.

Bija problemas, kad tika kabelis parrauts jūrā tad ārzemes iebremzēja.

 

Lai sev pieslēgtu iesaku pirkt paku slēgt pasham nevis prasiit lai tie ievekt tas gan var vilkties kadu mēnesi.

Link to comment
Share on other sites

Jopcik - ja Trubaz arī vairs nav, tad VISPĀR neredzu nevienu iemeslu izmantot LTK.. Bet vot diemžēl dzīvē tā mauciski sanācis - pilsētu centros LTK ir dabūjis monopolu, un var plēst zvērīgākos ceņņikus par draņķīgu internetu. Kā jau teicu - tas pats Mits piedāvā nesalīdzināmi ātrāku un kvalitatīvāku internetu gandrīz uz pusi lētāk.

Link to comment
Share on other sites

... kur ir smirdīgais LTK monopols. :cry:

... vienmēr eksistē iespējas pārcelties, tur kur nav "smirdīgais" monopols. Īriju piemēram.

Nevaino LTC par to, ka Rīgas krutie bēniņhabukarinātājprovaideri nevelk optiku uz laukiem.

Agri vai vēlu, katrā miestā BŪS 1Gb aplinks uz RIXu, bet izdarīt to var tikai LTC un vēl pāris kantoru. Pārējiem vienkārši zarna par īsu tādas investīcijas pacelt. Un kompetence par zemu.

Man ir MK1, nesūdzos. Vienmēr iet, vienmēr stabils.

Un Artani - ne visiem vajag 24/7 kačāt HD ripus. Tur jau tā sāpe, tādiem kā tu karini kaut GB optiku pie pakaļas, ij tad jums vēl maz būs, jo redz nevar 25GB stundas laikā nokačāt.

Link to comment
Share on other sites

Mārci - ar pirātismu neaizraujos, un, ja atmiņa neviļ, tikai pāris reizes mūžā esmu slaucis kautko lielāku par CD ripuli. Pamatā velku dažendažādas Linux distras un apgreidus, turklāt ne vienmēr no P2P. Pieņemu, ka, piemēram, izmantojot DC ātrums, zogot filmas no kaimiņa, kam arī ir LTK, ir pat ļoti labs. Bet man, savukārt, ir svarīgi lai liels ātrums būtu iekš FTP, kas ir ārpus OG (Open Garden - LTK iekšējā ātrgaitas maģistrāle).

 

Un nezinu, kādu politiku LTK piekopj, bet tas jau sāk kļūt smieklīgi, kad no viena un tā paša FTP slaucot Ubuntu ISO, ar LTK ātrums ir 14 Kb/sec (!), savukārt ar Mitu - 390 Kb/sec.. Turklāt cena par jamo pakalpojumiem ir neticama - palasiet LTK lapā, cik jamie prasa par modema atpirkšanu, ja nav paša uzstādīšanas komplekts - 99Ls (!!!). Joptvaju - man jāmaksā SIMTS latu, laužot ar jamiem līgumu. :shock: Par 20+ Ls mēnešmaksu par 1Mbit pat nerunāsim, ja pat mazais provaideris spēj piedāvāt garantētus 5Mbit par divreiz zemāku summu.

Link to comment
Share on other sites

Un vēl - papildinot Mārča teikto par internetu laukos. Te neiet runa par laukiem - te iet runa par Jelgavas centru no Akadēmijas līdz pat Žukovkai - visur ir tikai LTK, turklāt diviem mazajiem provaideriem, kas bija mēģinājuši centrā uzdarboties regulāri tika griezti vadi un citādas maucības darītas...

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

Shodien pierubiiju mk1, to 2mbiti

Bij viltiibas ar telefona liiniju, bet veel tiku pie briiva vada :roll:

Testa peec no trubaam atvilku kko, taakaa nav taa ka vinjas neietu :grin:

Vieniigais mistika bija, ka nekjeera dsl signaalu, vai arii peec iisa laicinja pazuda, bet nu vis siet normaali :)

Link to comment
Share on other sites

Tad ftp://trubaz.com vēl strādā vai nē?.. :? Arī Datuvē un Eoz'ā lasīju, un nevarēju saprast - citam iet, citam nē. Kā tad īsti ir?

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

Vieniigaa mistika ka filmu mapeem abaam, peedeejaas divas mapes tukshas :?

Link to comment
Share on other sites

Elementāra aritmētika - mazais provaideris NEINVESTĒ tīkla uzbūvē, kabeļu maģistrāļu uzbūvē utt utjpr. Viņš tikai ņem trubu no lielā provaidera, pērk vairumā un tirgo mazumā. Viss. Tāpēc viņa "ražošanas" izmaksas ir zemākas, līdz ar to var nolaist cenu. LTC ir līnija tev pie pakaļas jāpievelk, DSLAMi jāpērk, ibio jāuztur tā visa saimniecība. Bez tam mazais provaideris strādā tur kur vieglāk - pilsētās, kur viss principā jau sen ir gatavs. Un arī tikai tur kur viņiem ir izdevīgi.

14Ls par 2MB+neierobežotas telefonsarunas ir daudz? Nu-nu.

Man distras ar FTP iet ļoti labi. nesūdzos. Ja no LV lapām - ļoti ātri, nekādus 14kb/sek neesmu jutis.

OG iet uz visu klapi, un Artani - es ļoti labi zinu kas tas ir :)

Zini kāpēc LTC prasa naudu par modemu ja nav pirkts no viņiem? Jo tad cilvēki sāks pirkt Latgalītē visādus ķīniešu šrotus kuri pat normāli strādāt nevar, a vainīgs protams būs sliktais LTC.

Paprasi tam pašam MITS no kurienes šamie trubu īrē un kāpēc viņi neiet uz Jelgavu?

.. smieklīgi, es LTC klients, viņus aizstāvu :D

LTC montieri skraida apkārt un griež vadus - nepaliec smieklīgs, viņiem cilvēku nepietiek darbus paveikt, kur nu vēl ar ļaunprātību nodarboties :mrgreen:

Labots - MarcisB
Link to comment
Share on other sites

Mārci - es nestrīdos pa galvu pa kaklu, jo pats jau vairāk kā 8mēn. esmu pie cita provaidera. Pats uz LTK sēdēju vēl no tiem laikiem, kad pDSL nebija ārzemju pa dienu. MK labumus vēl nepaguvu izbaudīt, toties maksāju 16Ls + telefonsarunas par mDSL, tā ka tas man šitā MK netaisnība vēl aizvien grauž.

Link to comment
Share on other sites

Klients vai darbinieks:) Es labaak seezhu uz sava "kaktu provaidera" ar 6 reizes lielāku ātrumu+dig.tv. ar 200 progām(kvalitāte tiešām nesalīdzināmi ausgtāka kā parastajam kabelim+valodu izvēles kanāliem utt.) pa 17 Ls mēnesī nekā uz gļukainu LTC:)

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Zulus'am - par to naudu, ko LTK ievāc no cilvēkiem, viņi jau nu točna varētu atļauties atjaunot mūsu apputējušo infrastruktūru.. Labi ka vismaz MK3 ir kautcik uzdevuma augstumos, un seko līdzi ārzemju tendencēm.

Link to comment
Share on other sites

Klients vai darbinieks:) ...

Kārtējais ģenialitātes apliecinājums?

Vienīgais man zināmais LTC darbinieks šajā forumā ir Lapais

Es esmu saistīts ar LTC savā profesionālajā jomā, jā. Bet es tur nestrādāju.

Pastāsti man, kā nelietojot DSL, tu kaut ko zini par viņa "briesmīgajiem gļukiem"?

Konkrētus faktus studijā, lūdzu. Konkrēti - kas, kur un kad nav strādājis?

rashns - trubas pāriet uz kaut kādu video strīmošanu. Galu galā, cik zinu tas bija free resurss, kuru uzturēja kāds uz sava entuziasma pamata, iesp. ka priekšniecība kādam lika "izraut vadu"

Link to comment
Share on other sites

Hitchcock

Ar trubām ir kā ir. Man vienmēr gājušas, dažiem paziņām jau kādu pusgadu neiet. Lattelecom nav nemaz tik slikts internets. Sevišķi, ja nav citas iespējas. Būtu labāk priecājušies, ka tādā Jelgavā vispār ir kaut kas pieejams. Ātrums stabils un pietiekami liels (ja ar pirātismu nenodarbojas, tad nu vispār).

Link to comment
Share on other sites

[..] Būtu labāk priecājušies, ka tādā Jelgavā vispār ir kaut kas pieejams.
Kārtējais cilvēks no sērijas: "viss kas nav Rīga ir čuhņa"?.. Mhh.. Jā, mļin, es priecājos, ka mums tur Jelgavā vairs dinozauri nestaigā - pagājušogad izmedījām.. :x

 

Inormatīviem nolūkiem - Jelgavā iekš žukovkas (tas tāds viens dzīvojamo daudzstāveņu rajons - līdzīgi kā visi Rīgas mikrorajoni) ir vairāki sīkie kaktu provaideri, kas par ~10Ls mēnesī piedāvā internetu, kas tāpat piedāvā ātrumu, kas vairākas reizes lielāks par LTK piedāvāto. Tur pat Mitu nevajag.. Fakts paliek fakts - LTK nevis atvieglo cilvēkiem dzīvi, izmantojot savu monopolu, bet gan izspiež pēdējo sulu no Jelgavas un Rīgas centra iedzīvotājiem, kuriem nekas cits neatliek.

Link to comment
Share on other sites

Hitchcock

Nu es tā neteicu, ka Jelgava ir čuhņa. Es pats nemaz neesmu no Rīgas un man vienīgais pieejamais ir Lattelecom. Es tik saku, ka jādomā pozitīvi. Nevis jāsaka, ka nu viss ir d****, bet gan jāpriecājas par to, kas ir.

Link to comment
Share on other sites

Nu ok, ok.. vienkārši obidna, ka lielākais infrastruktūras turētājs iekš LV nevar savu lielo resno trubu par normālām naudām dot iedzīvotājiem. Ja tā paskatās, par kādām naudām kādu ātrumu piedāvā mazie provaideri, kas paši trubu pērk no LTK, un, protams, paši arī pelna neslikti pat pie tām mazajām maksām, tad jāsāk domāt, cik tad īsti uzvāra LTK..

 

P.S. un man, piemēram, simts gadus nav tas telefons vajadzīgs mājās. Es gribu internetu, un tikai, a LTK tā vietā lai normālus Interneta pakalpojumus piedāvātu, visur grūž savu nolāpīto telefonu, kurš tāpat lielākajā tiesā gadījumu biežāk tiek izmantots, lai sūtītu uz vienu vietu daudzos telefonanketētājus.

Link to comment
Share on other sites

Guest amen

vienkaarshi domaaju to lattelekom netu ar to paku nejmt jo nezinu vai manaa rajonaa kas cits buus pieejams bet varbuut kaads zin ko labaako Bierinjos?

Link to comment
Share on other sites

Artani - padomā vēlreiz, vai tie sīkie kaktu provaideri PAŠI vilka trubu no Jelgavas uz Rīgu, un tālāk m? :)

Zini cik daudzos miestos cilvēki starā bija, kad tur LTC sāka piedāvāt DSLu? Naukšēnos saits ar 96 portiem bija pilns momentāni, cilvēki rindā stājās, LTC dabūja otru likt, un vēl papalšināt, linku no 100Mbit uz Gb apgreidoja, tāds bija pieprasījums!

Un tagad pasaki man - ies tavs slavinātais MITS vilkt Gb optiku uz otru LV malu paši, a?

Jā, kad "sliktais LTC" būs teiksim, Ludzā optiku ievilcis (cik zinu, ir tur viņa jau kādus 2 gadus vismaz), tad MITS tur ieradīsies un savilks visiem pa bēniņiem netu. Un protams, būs labais.

Telekomam ir vara kabeļu infrastruktūra. Viņi to izmanto, starp citu - klīst baumas, ka varēs paņemt arī pliku DSL, bez telefona... Vēlreiz saku - baumu līmenī tāda infa klīst, apstiprinājuma pagaidām nav.

Un jaunajos projektos bieži vien mājai pievelk uzreiz klāt optiku.

Es dzīvoju pie Ādažiem, man bija izvēle vai ņemt DSL vai arī kruto Triateli ar až 1Mbit, 28Ls mēn. un apgrieztu netu. DSLam ir attīstības perspektīvas un lielas.

VDSL2 ir spējīgs līdz 500m 120/120Mbit caur vara vadu dabūt, maz? Vācijā jau liek. Pie 2km paliek 10/10.

Viss atkarīgs no vadu kvalitātes. Diemžēl vecā infrastruktūra bieži vien ir no pad. laikiem un netur tādus ātrumus, kādus DSL tehnoloģija var nodrošināt.

Pie mums ar ADSL2+ knapi var 18Mbit downstream izspiest un pat to ne visur.

 

amen - LTC mājas lapā ir smuks links, kur ievadot savu tel. numuru parādas visi pieejamie pakalpojumi.

Labots - MarcisB
Link to comment
Share on other sites

Nuuuu...

 

 

LTC prieksh savas cenas pa leenu netu piedaavaa! Pats lietoju jau vairaak nekaa gadu! Ir bijushas probleemas un nevienu reizi vien. Nets pazudis kaadas 5 reizes.

Piem. bija man viena draudzene (runaashu pa neta aatrumu)

Vinja paluudza man, lai iesaku kaadu filmu labu.

Es vinja nosaucu vienu filmu, kas man patik. Peec... NEPAARSPIILEESHU.. 4 minuuteem man raksta, ka shaada veida filmas vinjai nepatiik.

Meitene rajonaa dziivodamama, paspeejusi filmu jau novilkt un pa kadram izskriet cauri filmai.

 

Es personiigi izmantotu labaak kkaada rajonaa netu! KAUT VAI TO PASHU Miitu! Bet man vecriigaa tik LTC var dabuut! :(:(:(

Bet nu ja nav vajadziiba peec aatruma, tad draugos var arii ar mk1 seedeet.

 

Jaa un man Vecriigaa taapat kaa laukos. NAV izveeles iespeejas.

Labots - V.I.P.
Link to comment
Share on other sites

man lattelecom jau ir kādus 3 gadus un esmu apmierināts, jo citas iespējas man nav, kaut dzīvoju rīgas raj. nekad nekādi gļuki nav bijuši un vienmēr stabils nets. tagad jau ilgu laiku ir MK2 un visi ģimenē ir apmierināti ar to- es par netu un senči par bezmaksas vietējām sarunām, vienīgi man gribētos augstāku augšupielādes ātrumu :)

Link to comment
Share on other sites

Guest amen

man vajg nedaargu un lai nu nnormaali straadaa maajaslapas ver valjaa ugaales iela kaads var ko ieteikt?

Link to comment
Share on other sites

Un ko tas pierāda? To ka cilvēks var no RIXa noslaukt ar max ātrumu?

Vēlreiz atkārtoju tiem, kam lēni pielec - nu nevar caur 50 gadus veciem vadiem gigabitus dabūt...

 

Visa tīkla attīstība iet uz optiku, tā paliek aizvien lētāka un ērtāka. Bet tas nenotiks vienas dienas laikā. Īpaši jau pie mums, jo valsts līmenī nav vienotas politikas kabeļu maģistrāļu attīstībai.

 

Un vēl - ja jūs visi kā psihopāti kačāsiet 24/7 25GB HD ripus, provaideri "ozverejut". Jau tagad lielo provaideru līmenī iet sarunas, ka mazliet piebremzētu šo pasākumu, jo nekādas tīkla kapacitātes netur āprātīgo p2p trafiku. Kā paplašina trubu - praktiski uzreiz viss ir ciet. Un tikai uz p2p rēķina. Bet ir arī citas klases trafiks, kurš provaiderim ir jānodrošina. Un tā apraušana var radīt daudz smagākas finansiālas sekas, nekā viens padsmitgadīgs kačātājs.

 

Ja der tāds salīdzinājums - iedomājieties ka pa Pleskavas šoseju 2 rindās, cauru diennakti abos virzienos traucas pākrautas fūres, 1m attālumā viena no otras. Pamēģiniet ar savu auto tur ielīst, vai arī šķērsot šo šoseju...

Neviens neta konekts nav rēķināts uz 100% slodzi 24h no vietas. Uz to, starp citu balstās provaideru loģika :)

Labots - MarcisB
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Nu faktiski jau MarcisB atbildēja uz jautājumu, kāpēc LTC ir relatīvi dārgs.. Kur tad raut tos līdzekļus, lau uzturētu/paplašinātu tik lielu tīklu? Ir, protams, biznesa klienti, bet nu to īpatsvars nav tik liels, kā privāto klientu. :roll:

 

Pats sēžu uz MK2, Rīgā esmu.. Nav slikts nets, augšupejošais ātrums varētu būt lielāks, bet mēs vairāk turamies pie šī klāt, jo lieti noder sarunas pa brīvu.. :)

Link to comment
Share on other sites

MarcisB - faktus,faktus - man pietiek ar to,ka zinu 7,8 cilveekus, kas pie pirmaas izdevibas no LTC aiztinaas nafig momentaali - veel tev faktus? neredzu neko nosodāmu tajā, ka tiek paņemta lētāks un ātrāks pieslēgums. Pietam - ja man piedāvā vēl papildus kabeļu TV un normālu, kaut cik zinošu suportu, tad nafig cilvēkam maksāt par lēnu netu, ja par mazāku naudu var iegūt daudz vairāk?:)

Man kā arastam patērētājam ir dziļi pie kājas tās nākotnes vīzijas, ko LTC sola - tad, kad būs - padomāšu... kamēr nav - izvēlos labāku:) Un vēl - bez stresa un personīgiem apvainojumiem... Tu vari man pastāstīt - ko tu tik ārprātīgi te aizstāvi to LTC un citu viedokļus un citus šī pakalpojuma sniedzējus noliec līdz ar zemi?

Link to comment
Share on other sites

Mārci - jā, piekrītu, ka LTK velk vadus un tur visu infrastruktūru. Bet vēlreiz akcentēju to, ka viņi pārdod ātru trubu mazajiem provaideriem par ciparu X Ls/mēn. Tālāk mazais provaideris tam ciparam pieliek 10x uzcenojumu, un velk mikrorajonos - tātad viņi nopelna 9X Ls/mēn. Un pat ar šo 10X Ls/mēn. uzcenojumu tas viņu internets man maksā mazliet pāri 10Ls.. Tātad LTK no manis dabū ~1 Ls. A kas liedz LTK pašam piedāvāt tādu pašu internetu par 5Ls/mēn no purna? Būtu miljoniem gribētāju un visi apmierināti ar ātrumiem, utt.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Internets jau sen kā nav monopols. Visiem MITS, LIVAS u.c kaktu kantoriem ir tiesības savu darbūbu izvērst jebkurā tālakajā Latvijas nosūtrī. Bet, protams, ka viņi to nedarīs, jo nav viņiem nav resursu. Viņiem izdevīgāk ir noslaukt krējumu no blīvi apdzīvotajiem guļamrajoniem.

Šoreiz piekritīšu MarcisB!

Link to comment
Share on other sites

Artanis - LTC nepietiek cilvēku resursu, katram pievilkt klāt vadu, tāpēc viņi, protams neatsakās no "vieglās naudas", nopārdodot savu vada kapacitāti citiem. To pašu dara Latvenergo, Latnet, VITA, Telia un vēl daži citi.

zulus - es neaizstāvu LTC, man vienkārši ir pieriebusies līdz aknām šī LTC nolikšana, sux sux sux. Nav LTC tas sliktākais variants, protams Rīgā ir lielāka izvēle un viss.

Tas ka cilvēki notinas - kas tur dīvains? :) Ir cilvēki, kas mobilos operatorus maina pie katras akcijas, tas ko pierāda? :) Staigātāji vienmēr bijuši.

 

Jā, piekrītu, Rīgā LTC smagi nolohojās, par vēlu, par dārgu utt. Vilciens aizgājis. Bet ārpus Rīgas un reģionos izvēles praktiski nav. Labi, lielajās LV pilsētās vēl, bet mazpilsētās un miestiņos bieži vien varinantu nav. Ja vien neskaita visādus iBirojus utml. Bet tie maksā daudz dārgāk par DSL un pie tam ir lēnāki, vai ierobežotāki. Tieši tā paša iemesla dēļ - nu nav mobilie operatori gatavi tam, ka visi viņu klienti potenciāli kačās 24/7.

Un tas arī ir viens no iemesliem kāpēc LTC tik daudz prasa par netu. Ja visi šitiem MITI un citi mazi līstu ārpus sev tik mīļajiem guļamrajoniem, LTC nāktos daudz aktīvāk kustināt savu pēcpusi un domāt par cenām.

Redz, ar IPTV arī viņi kasījās, gadu dzemdēja šo pakalpojumu, vismaz pirmie uz MPEG-4 aizgāja, pareizi izdarīja. Tiesa varēja būt lētāks...

Link to comment
Share on other sites

Ja nesakaita cenu, tad tagad pirmo reizi pa ilgiem laikiem esmu apmierinaats ar LTC, jo paarsleedzos uz profesionaalo netu, 10mbit/s down un 800 kbit/s up.

Tikai patieshaam nesaprotu, nafik man uzspiezh to telefonu. Es nemaz nezinu, vai man tur ir jaamaksaa par sarunaam vai nee, man telefons nav piesleegts pie liinijas.

Jaapiebilst, ka esmu diezgan aktiivs p2p lietotaajs :mrgreen:

Tajaa pashaa laikaa, ja man buutiski ierobezhotu trafiku, es visticamaak no ltc atteiktos :roll: Netu lietot varu arii piesleedzoties daudzajiem kaiminju wireless :mrgreen:

Jaapiebilst, ka te Riigas centraa ar to izveeli ir pagalam shvaki.

Link to comment
Share on other sites

Hitchcock

Interesanti būtu noskaidrot, kuram privātajam fiziskajam cilvēkam ir visplašākās interneta provaideru izvēles iespējas? Gan jau kaut kāds Rīgas mikrorajons.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...