Jump to content

mikrokonrolieri


Guest KaaMis
 Share

Recommended Posts

Runājot tieši par mikrokontrolieriem kapeec specifikācijā ir rakstīts gan Flash EPROM izmērs, gan EEPROM izmērs??

ja EEPROM var izdzēst un pārrakstīt bet EPROM in vienreizējs.

Link to comment
Share on other sites

Iemet kādu linku.

Cik saprotu tu kaut kādus vienreiz programmējamos kontrolerus skaties.

What so ever EEPROMs ir papildus fīča, kas ir piebūvēta kontorlerī - tieši tāpat kā ACP vai PWM kanāli vai 16-bitu Timers. Tie pāris simti baiti ir tavs instruments - piemēram konstanšu ierakstīšani. Nu nezinu - hipotētiskā programma strādā un kaut ko dara. Tad tu atvieno barošanu, to nokonstatē programma un kaut kādas vitālās konstantes ieraksta tajā EEPROMā. Kad piestartējies no jauna šī ielādē tās konstantes un turpina. Tas nozīmē, ka tev nav kontrolierim jāslēdz klāt kaut kāda vēl tur atmņa, bet vari izmantot to kas ir iekšā.

FLASH jau ir tas kur tu turi pašu programmu - to tu vairs nevarēsi dzēst. Ja esi ievērojis FLASH parasti ir lielāks par EEPROMu.

 

Sviestaini - bet gan jau sapratīsi.

Link to comment
Share on other sites

Nu nevajag šito kontrolieri ņemt - nu nafig tev robotam vajag atsevišķu LCD draiveri? Nu nafig? Un aizmirsti par tevalo - neko nepērc tur. šim tavam kontrolierim programatmiņa ar ir 16 kB un EEPROMS 512 baiti un cena pie 9 Ls.

Es teikšu tā: ja tu gribi Atmel, tad pilnīgi pietiek ar Atmega32 pa 3.5 Ls - tam atmiņa būs 32 KB - varēsi divreiz lielāku programmu iepūst iekšā un viss pārējais faktiski tāds pats kā šitam kontrolierim, tikai nav LCD draivera. Nu jā I/O pinu mazāk, bet es nevaru iedomāties, kur vienkāršam robotelim vajag 53 programmējamas I/O līnijas. Ja taisīsi pats plati, tad arī vieglāk būs strādāt ar DIP korpusu. Tavā linkā minētais kontrolieris nav pieejams DIP korpusā. Nu dažādi aspekti.

 

Un vēl man šķiet, ka tu esi tas čalis, kura topicku DL nolockoja pāris tēmas zemāk :wink: (Bet hei - es jau varu arī kļūdīties, bet tomēr nav daudz cilvēku kas par kontrolieriem šeit interesējas)

 

Un jā: Kur tu izrāvi, ka tam kontrolierim ir EPROM programatmiņa? Viņiem visiem tak ir EEPROM Flash ar 10 000 write/erase cikliem. Ja tu skaties to visu tikai no TEVALO sniegtajām ziņām - tad tas ir galīgi garām - tev ir jāiet uz ražotāja mājaslapu : www.atmel.com un tur jāskatās tavām prasībām atbilstošs mikrokontrolieris, jānovelk datasheet un jāskatās tur, kādi labumi ir tajā kontrolierī iekšā.

 

argus

Link to comment
Share on other sites

Guest KaaMis

paldies es vienkarshi atradu pirmu lv lapu kur tadus var dabuut un skatos kas un kaa.

un te aprakastaa rakstiiti abi tapeec arii pajautaaju. tad viniem ir kluudais apraksts?

ps. un es to ieprieksheejo nerakstiju :)

Labots - KaaMis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...