Jump to content

ē grāmatu lasīšana


Mazerz
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda ka ir sakrājušies ļoti daudz ebooki kuros vēlos izlasīt, taču tākā īpaši daudz laika nav lai pie pc lasītu un vajag, lai grāmatas arī varētu lasīt ārpus mājas (auto, vilcienā utt). Paskatījos speciālie devaisi ebooku lasīšainai diezgan padārgi. Tāpēc jautājums cik ērti ir lasīt ebookus uz plaukstdatoriem?

Link to comment
Share on other sites

Kādā valodā ? Ja angliski, tad jau var fiksi pārkonvertēt uz mp3 un klausies kā cits lasa tavā vietā :) Nu jā, tikai paliek bildes, neatrisināts jautājums... Man arī radās doma par to normālo (grafisko) lasīšanu- vajag kadu mobīlo (jaunajiem tā izšķirtspēja 240x320 un kādu okulāru uz acīm - būs tīri labi lasāms . Tik nez ko domās apkārtējie :)

Link to comment
Share on other sites

Pa krieviski programmas arī māk grāmatas tavā vietā lasīt. Pazīstu cilvēkus, kas tādā veidā lasa diezgan aktīvi literatūru. Gan jau var mp3 pieseivot un tad atskaņot arī jebkurā devaisā, kas māk mp3.

 

Telefonā arī var lasīt, pats personīgi diezgan aktīvi lasu uz Nokia n70. Ekrāns varētu būr lielāks, pieņemu ka uz plaukstdatora būtu pavisam labi.

 

Papīram arī nav ne vainas, bet papīra grāmata īpaši nav ērta līdzņemšanai...

 

A

Link to comment
Share on other sites

Uz plaukstdatoriem ir ļoti ērti lasīt e-bookus. Es izmantoju uz sava FS n560 krievu progu haali reader. Plus tads ka ir erti pielietot vārdnīcu, uzklikskinot uz varda, izlec tulkojums. Man gan ir angļu - krievu vārdnīca tai readerā. Varbūt var izrakt arī kādu citu. Vēl esmu fonu uztaisījis gaiši zaļu, lai labāk acīm. Esmu izlasījis pāris angļu e-bookus un domāju, ka plaukstdators šajā jomā reāli rullē.

Pieļauju, ka ērti būtu lasīt arī ar mazākiem devaisiem, kā 2,4'' ekrānu uz N73 vai 2,8'' gsmPDA, jo esmu lasījis ar tequlacat uz k750i, bet tomēr ekrāns bija par mazu. Vienigi nezinu kā ar vārdnīcām symbianā.

Labots - gnu
Link to comment
Share on other sites

Izmantoju grāmatu lasīšanai FS PocketLoox 720 plaukstdatoru. Ļoti ērta padarīšana. Ar to esmu izlasījis jau aptuveni 120 grāmatas. Var lasīt jebkurā vietā, jebkurā apgaismojumā, kaut tumsā. Ja kaut kur brauc, uz kartes var sapumpēt veselu bibliotēku. Galvenais lai tuvumā būtu rozete kur regulāri pabarot plaukstdatoru.

Link to comment
Share on other sites

Padre(FMF)

Es izlidzos ar iPod video.. pārkonvertēju pdf uz txt un lasu,

problēmas protams ir ar visu kas nav plain text..

 

baigi ērti.. brauc troleibusaa, klausies muziicinu un lasi literatuuru

 

telefons (Noki 5100) man itkaa uztur pdf.. bet nevaru iedomaaties, lasiit kko uz 1' ekraana...

Labots - Padre(FMF)
Link to comment
Share on other sites

Varbūt kāds zin kādu labu progu lai pdfus lasītu uz PSP ?

 

Iesaku vienkārši pārkonvertēt uz .txt. Mazāks čakars.

Link to comment
Share on other sites

lasu uz SE m600, nav ne vainas, pdf ar bildēm gan nav provēti, tikai plain teksts, patīami ka tumsā var lasīt, un ka lasāmviela vienmēr līdzi. bezgala draudzīgas tagad tās tehnoloģijas. vienā gigabaitā tiešām pamatīgu lērumu grāmatu var sadzīt, un vēl muzonu :)

 

laba ideja par to vārdnīcu, būs jāpaprovē vai uz smārtfona to var saķīlēt..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...