Jump to content

Nokia 7650 apskats


Artanis
 Share

Recommended Posts

Sveiciens visiem Latvijas Smartphon'u īpašniekiem! :)

 

Vēlējos iepostēt review par savu veco Nokia 7650 Viedtelefonu, kas ir viens no pirmajiem Smārtiem pasaulē (iznācis uzreiz pēc Nokia 3650).

 

7650_2_nokia_small.jpg7650_nokia_small.jpg

 

Pats šo telefonu izmantoju no 2005.gada Ziemassvētkiem līdz 2006. gada rudenim (kad jams diemžēl gāja bojā manas neuzmanības dēļ, pārplēšot šleifi, kas savienoja abas telefona korpusa daļas), un jāatzīst, nebiju vīlies. Lai gan sākot ar Nokia 3650, kas bija mans pirmais viedais telefons, esmu pilnībā atkarīgs no Symbian klātbūtnes telefonā [:)], tomēr spēju novērtēt un celt gaismā arī tā sliktās puses, tapēc būtu priecīgs Jūsu uzmanībai izveidot nelielu aprakstu un pievienot paša novērojumus par šo telefonu.

 

Aparāta bildes (klikojamas):

7650_sim_small.jpg 7650_kamera_small.jpg 7650_sensori_small.jpg

 

7650_klava_small.jpg 7650_baterija_small.jpg 7650_joysticks_small.jpg

 

 

Īss sauss tehnisko specifikāciju apraksts un pamata fīčas:

 

Izmēri:

 

* Svars: 154 g - paliels, kabatā jūt uzreiz

* Izmēri: 114 x 56 x 26 mm, 138 cc - nav katastrofāli, bet pamatīgs klucītis

* Tips: atbīdāms korpuss - ērti, patīkami

 

Displejs un ievade:

 

* 4096 krāsas, ar augstu atspīduma līmeni un labu kontrastu - ērti lietot pat spilgtā saulē

* 5-virzienu džoistiks telefona centrā - ērts tautā tā saucamais klitors

* Balss komandas - darojas, un pat visnotaļ labi

* S60 programmnodrošinājums Symbian OS - vecais labais Symbain, komentāri lieki

Digitālā kamera

 

* Izšķirtspēja bildēm 640 x 480 - standarta VGA

* Video (ar CamCoder softu - pēc defaulta šādas funkcijas nav) QCIF 160x120 - izrādās pat tīri kvalitatīvs

 

Bezvadu savienojumi:

 

* Infrared

* Bluetooth

 

Papildus funkcijas:

 

* 4 MB dinamiskā atmiņa (ar SD programmu - 8.9 MB)

* MP3 atskaņotājs (MP3 Go softs)

* Atmiņas dubultotājs (SpaceDoubler softs)

* Gaismas un attāluma sensori kas atbild par skaļuma un spilgtuma līmeni.

 

Par trubu kopumā:

 

Šitais telefons man bija stipri iepaticies neskatoties uz mazo atmiņas apjomu (caurmērā varu glabāt telefonā tikai 5 saspiestas MP3 dziesmas, ko klausīties ar Hands-Free austiņām) un ne pārāk mazo izmēru un svaru (džinsu kabatā šitais agregāts praktiski nelien, tapēc arī tā dēļ nācās nopirkt brīvāka piegriezuma auduma bikses.. ;) ) tas tomēr bija iemantojis manu uzticību, un šo nieciņu pārdot gatavs nebiju - biju domājis to nolietot kamēr pats sāks dabiskā ceļā sadalīties (kas arī notika) vai arī kamēr GSM standarts izzudīs no Latvijas plašumiem. :)

 

Telefona lietošana bija ērta - parasti atbīdīju to tikai rakstot ziņas, jo pamatā visas telefona funkcijas varēja izmantot to neatbīdot (džoistiks un vadības taustiņi ir zem ekrāna, turklāt praktiski visiem var piezvanīt un visas funkcijas var izmantot ar balss komandām, kuras pielaiž paturot nelielu taustiņu telefona kreisajā malā). Tādējāda ekspluatēšana pat īpaši neizceļ tā visnotaļ iespaidīgo izmēru.

 

Pateicoties šim izmēram telefons ir aprīkots ar lielu displeju (kam gan varēja būt vairāk krāsu, tomēr spilgtums ir lielisks un kontrasts - acij tīkams) un ļoti ērtu klaviatūru. Bišku vieglāk lietojams varētu būt vienīgi džoistiks, jo ātra pārvietošanās pa izvēlni bieži vien ir apgrūtināta diezgan smieklīga iemesla dēļ - pirksts nogurst no mikroskopiskās gumijas bumbiņas bīdīšanas.. :)

 

Zvanot skaņa ir visnotaļ kvalitatīva, turklāt telefonā ir iebūvēts skaļš brīvroku skaļrunis, kuru sarunas laikā aktivizē ar to pašu taustiņu kreisajā sānā, kuru parasti izmanto balss komandām.

 

MP3, lai arī nav šī telefona iebūvētā standartfunkcija, arī nesagādāja vilšanos - ar MP3BitrateChanger programmu saspiestas dziesmas (kuru izmērs ir ap 700Kb 3 min dziesmai) varēja klausīties gan ar iebūvētā skaļruņa, gan arī ar Handsfree austiņu palīdzību, kas telefonam piešķir ražotāju neparedzētu iespēju - izmantot to kā pleijeri (jāsaka gan - visnotaļ smagu un lielu pleijeri ;) ).

 

Kamera ir ar kvalitatīvu un asu attēlu, kas parasti nav sastopams VGA (zemas izšķirtspējas) kameru klāstā. Ar telefonu iegūtās bildes ir pat ļoti kvalitatīvas arī fotografējot krēslā - bez zipspuldzes bet ar salīdzinoši labu nakts režīmu aprīkotā kamera nepieviļ bildējot arī tumšos vakaros.

Kapēc tieši šī truba?

 

Pats nezinu, bet vienkārši šis telefons mani savaldzināja tajā pat brīdī, kad to pirmoreiz paņēmu rokās, un valdzina vēl joprojām - laikmetā kad atmiņas kartes ar gigabaita ietilpību un fotokameras ar 2+ MPx rezolūciju kļūst par neatņemamu telefona sastāvdaļu. :) Laikam jau par mani var teikt - oldschool Smartphone fans cauri un cauri.

 

Symbian vārdā - āmen..

 

P.S. aizvakar manās ķepās pastāvīgai lietošanai ticis E50, tā ka drīzumā būs svaigāki un smukāki review..

 

 

EDIT: atvainojos - kļūdas pēc nejauši izdzēsu savu iepriekšējo pavedienu, tapēc nācās iepostēt pa jaunu.. :D

Link to comment
Share on other sites

ja nenjem vera ka tas ir smarts, svara un izmera attieciba pret funkcionalitaati gauzhaam smiekliiga... bet nu ja reiz kjepaa labi gulj, tad jau tiri labi :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...