Jump to content

Nedarbojas Tele 2 mobilais internets + nedaudz par Bites piedāvāto internetu


Guest lietotaajvaards
 Share

Recommended Posts

Guest lietotaajvaards

Iegadaajos Tele 2 neierobezhoto tarifu bezvadu internetu, no saakuma darbojaas, kaut arii ik pa laikam meedza paartraukties, tachu tagad vairs vispar nav iespejams palaist. Kad sledz programu iekshaa nosaakuma ir tas initializing wireless device, pee tam vairaaki varianti - vai nu paraada, ka "wireless device does not exist or unavailable" vai "connection to the remote computer" nav noticis vai arii ka "remote computer did not respond". Pie signaala raada, ka signaals ir. Aizgaaju uz Tele 2 servisu, tur piesledza pie vinju datora, un it kaa viss gaaja, ta nu pateica, ka mana datora vaina, bet es esmu izmeeginaajis uz diviem dazhadiem datoriem, abiem neiet. Kaads kaut ko zin pa shito lietu?

Link to comment
Share on other sites

Vari domāt 3 iemeslus, kur esi kļūdījies, neņemot LMT iBiroju.

Link to comment
Share on other sites

atšķirībā no diskusijā minētā brīnuma iBirojs strādā un tam nav x megabaitu ierobežojuma, pēc kura netiek garantēta kvalitāte.

 

Starp citu, autors var pārbaudīt, vai nav iestājies limits.

Link to comment
Share on other sites

VIL, es taisni ka reiz taisos šķirties no iBiroja. Un par iemeslu tam ir cepšanās par trafiku. BAIGI dārgi sanāk, Turklāt katrs savienojums maksā 1,18 sančikus. Tas nozīmē, ka 30 dienu laikā gribi negribi, bet sanāk aptuveni 100 - 120 savienojumu. Veicot viselementārākās aplēses var izdarīt secinājumu, ka ~1.3 Ls es samaksāju TIKAI par pieslēgšanos serverim. Sanāk, ka ~26Mb es nozaudēju. Tomēr gribētos turēt I-net pieslēgumu tādā kā nonstop režīmā - kad uznāk luste, iemetos, izzinu, kas izzināms, nekreņķējoties par megarēķinu mēneša beigās. Da i LMT savienojuma kvalitāte ir zem katras kritikas - pārsvarā gadījumu. BAIGI reti gadās patiesi mundrs un stabils I-nets, cik nu tas var būt tādā wireless variantā.

 

Tokra, kā tur sastāv ar Bite "Hot Spot"? Vakar sacēlu uz ausīm visu Bites personālu. Dabiski, ka galu galā izdibināju kur un kā var noslēgt līgumu un iegādāt vajadzīgo aprīkojumu. Tomēr gribētu dzirdēt no Tevis kādu komentāru par savienojuma kvalitāti un ātrumu. Galu galā Tu esi savā ziņā eksperte šādos jautājumos - vismaz manās acīs noteikti. Bite-i nav jēgas to jautāt - viņi tak sevi slavēs no panckām ārā... ;)

Par tele2 es nemaz i netaisos aizdomāties - man pietika to 4,5 gadu, ko sabiju kā viņu abonents... derdzīgs kantoris... :wacko:

Link to comment
Share on other sites

iBirojam nav maksas par savienojumu, bet ir minimālā maksa par sesiju. Ja sesijā tiek nosūtīts pāris baitu, tad sanāk padārgi. Savukārt, ja sesiju uzsāksi pirms septiņiem, sanāks palēti.

+ iBirojam nav izmantoto programmu (p2p utml) ierobežojumu.

 

P.S. Ja telefonu izmanto kā stacionāru i-neta pieslēguma punktu, var apsvērt tā aprīkošanu ar antenu, kas lielāku skādi datu pārraides ātrumam un pieslēguma stabilitātei nenodarīs.

Link to comment
Share on other sites

Man pašam ir Tele2 bezlimitu internets, problēma ir tāda ja uzkarās huawei modēms, to atdzīvinat var tikai izraujot to no porta un pārstartējot win, otra problema tas slikti strāda automatiskaja režīmā, jaizvelas tikai 3g vai tikai GPRS tīkls, citadi viss ir o.k.

 

 

P.S. Gadījās palietot šo T2 bezlimitu ar motorola V3xx kā modemu, nets ir 10% ātrāks, viss strāda stabīli bez šīm manipulācijām

Link to comment
Share on other sites

Es, Tokra, to P2P ierobežojumu piefiksēju, bet man tā nav problēma. Vilkt filmas vai muzonu caur mobilo netu mandomāt ir visai izsmalcināta mazohisma izpausme. :wink: Vot tikai jāuzzina vai tas ierobežojums neattiecas uz softu apdeitiem.

 

Kas attiecas uz LTC, tad viņi man savulaik paprasīja 1500 Ls par pieslēguma ierīkošanu, turklāt nenodrošinot NEKĀDUS bonusus, par VIŅU kabeļtīkla attīstīšanu. Redzi, man ir jaunuzcelta privātmāja Salaspilī. Dabiski, ka es par viņiem tuvākos gadus 15 nevēlos neko dzirdēt. :neutral: Tas ir principa jautājums. Arī visi mani kaimiņi viņus pasūtīja n-mājas tālāk.

 

VIL, man ir Huawei E620 datu karte. Tomēr mani galīgi nemaz neiespārda ideja par dirnēšanu pie kompja naktīs, lai kaut ko novilktu. Naktīs ir labākas nodarbes... :wink:

Tāpēc jau man dikti iepatikās Bite-s ideja par neierobežotu trafiku un 3G WiFi rūteri. Iesākumā es pie Tokras konsultējos par iespēju uzcept kaut ko līdzīgu uzcept paša spēkiem. Tomēr vecs, samocīts, nikni dūcošs un elektrību rijošs putekļains dzelzis nav tikpat foršs, kā oriģināls, mazs, skaists, kluss un ekonomisks plastmasas klucītis. :-)

 

Abet kas attiecas uz tele2 - vot raustos ar viņiem ielaisties... nav ne jausmas kas notiek kad tiek pārsniegts 3000 Mb limits - visticamāk, ka tele2 to pieslēgumu vienkārši padara totāli nelietojamu... :|

Link to comment
Share on other sites

tokra, a kas bitei notiek ar SSH sesijaam? taas tak nevar forceet caur proksi. un ar VPN sesijaam?

Link to comment
Share on other sites

Guest lietotaajvaards

manai problemai nav sakara ar limitu. Nokonfigureejis esmu kaa teikts pamaaciibaa, tapat, ar kaadu konfiguraaciju saakumaa gaaja. Atliek domaat, ka vaina pashaa modemaa vai SIM kartee, bet taadaa gadiijumaa, kaa pie velna, skaidrot to, ka Tele2 servisa centraa parbaudija uz vinjeejaa datora un gaaja? Es gan tik konkreeti neredzeeju, vai tieshi mans modems gaaja, bet vai tad nu tur kraaptos acu priekshaa?

Link to comment
Share on other sites

tokra ssh seezh uz 22. porta, tur arii testee. uz 80 porta droshi vien naaks pretii redirekti peec limita paarsniegshanas.

Link to comment
Share on other sites

Guest lietotaajvaards

P.s. kaa jau teicu man neiet uz diviem dazhadiem datoriem. Uz abiem tas pats - no saakuma atrod tiiklu, bet konekteejot ar device,paraad ka device neeksiste vai nav pieejams. Veel izmet pazinojumu dazreiz, ka "modem has reported an error".

Nu bljin, ieberzos galiigi, tagad cik buus par liiguma laushanu jaamaksaa... Galvenais ka savu taisniibu pieraadiit nevari, aizejt tur pasaka, ka modems iet un vaina datoraa. Neiesaku nevienam piities ar tele2 mobilo netu!

Link to comment
Share on other sites

Es piekritīšu VIL teiktajam. Pats pārgāju no Tele2 un LMT. Man te vēl nav 3g, tāpēc ātrākais un kvalitatīvākais ir

LMT EDGE. Kā arī tel. rēķins sanāk mazāk LMT formula 8 ar patstāvīgo gprs, nekā Tele2 vienotais ar otro datu plānu.

Link to comment
Share on other sites

Guest lietotaajvaards

Vai sim karti telefonā esi mēģinājis?

 

Izmeeģināju. Darbojas.

Link to comment
Share on other sites

Iesaku labāk lietot satelītinternetu

 

Īpaši ērti satelītintenetu ir lietot dodoties ceļojumā ar laptopu. Šķīvis ir viegli paņemams līdzi datorsomā, ātri "notēmējams" un galvenais... galvenais tas ir ĻOTI lēts veids kā pieslēgties internetam... :mrgreen:

 

...savukārt es iesaku labāk izmantot optisko kabeli, kas pa tiešo pieslēgts kādam no jaudīgākajiem serveriem... :p ...pieslēgums gana žirgts un, kas ir svarīgi, nav dārgs... :-D

Link to comment
Share on other sites

arī vienā virzienā - download izmantojot satelītu tāpat nav nekāda medusmaize, jāskatās precīzi tās cenas, bet aptuveni biij viens čoms, vidēji reizi 2 mēnešos iemaksā tur 30-40$ un nopērk ja nemaldos 20Gb trafika. augšuplāde iet caur mobtel gprs. čakarēšanās dēļ neizskaidrojamiem pārrāvumiem un rūtainām acīm buršanās pa attiecīgo literatūru, forumiem lai to padarīšanu piedabūtu pie dzīvības bij vērā ņemami blakusefekti :eek:

vienīgais, kad jau šķīvis dārzā stāv šāvaitā, tad liekas ka pie reizes uzķers arī internātu. cenas ziņā tas viss protams sanāk lētāk, nekā tikai GPRS (vidēji par GB), bet tad jābūt ir entuziastam uz to bakstīšanos :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mana pieredze ar Tele2 internetu caur portatīvo:

Lietoju tikai Rīgā, tā kā jābūt max ātrumam, bet reāli baigi raustās un der tikai tikai brousēšanai un @. Kaut ko vilk caur p2p tas ir mazohisms. Vienu brīdi visu laiku pazuda internets(ik pēc 2h), kaut arī rādīja ka viss ok. Risinājums tajā brīdī bija, katru reizi pārstartēt datoru lai atgūtu netu.

Vaina bija Trojāņos, kurus iztīros tagad nets iet normāli. Drīz LTC sola ievilk kabeli, tad jau mobilo internetu varēs izmest.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...