Jump to content

Boot'iešu domas par alu.


Guest bombila
 Share

Recommended Posts

connected

Nu shmiga iestaajaas otrajaa dienaa peec uudens iedzershanas, ja alus ir stiprinaats, bet tas vairs nav alus :devil:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Jetijs

    5

  • rashns

    6

  • raivix2006

    5

  • connected

    6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Niks jau laikam nedaudz runā par sevi :)

Tuvākais pašlaik sirdij laikam ir Bauskas, tad Tērvetes un Piebalgas. Izvēli izšķir tanī brīdī veikalā pieejamais. Ikdienā 2 - 3 pudelītes pietiek vakaram. Weekendos, kad nav jāsēž pie stūres rīta agrumā, tiek baudīts lielākos daudzumos.

Als ir labs ;)

Link to comment
Share on other sites

MindMage

Alus ir visai ok manta ;) Bet izvēle parasti atkarīga no mērķa.

Ja pasēdēšana draugu lokā pie kāda - Tērvete, Bauskas kānuviņuturbija, laikam Special saucās, pašlaik tiešām atcerēties nevaru.

Krogos parasti Brenguli vai A Le Coq, atkarībā no piedāvājuma.

"Ekonomiskās klases" alus - Cēsu Export (kas, starp citu, pēdējā laikā pasliktinājies :( ) vai Lāčplēša Dzintars.

 

Pēdējā laikā vēl nākusi apskaidrība, ka Cēsu Dry nav nemaz tik ļauns, kā varētu likties. Ideāls variants vasaras prieku pie ūdeņiem papildināšanai.

 

Carlsberg gan ir pilnīgi nebaudāms, vismaz tas, kas Latvijā nopērkams. To pašu varu teikt par visu, kam uz etiķetes gozējas uzraksts Aldaris.

Labots - MindMage
Link to comment
Share on other sites

lodzinjsh

karlsbergs ož pēc kanalizācijas, tātad kanalizācijas saturs varētu garšot tāpat kā karsberg alus.

Link to comment
Share on other sites

Zhuljiks

Skatos juus visi baigie metinaataaji :D

Parasti njemu 4-8 piviishi vakaram, topaa ir teervetnieks, bet paagaajusho nedeelj iegraabos, laikam seerija bija nepilniigi aizkorkjeeta, taa naacaas 6 alinjus podaa izgaast, jo bija ieruugushi :(

Veel patiik uzhavnieks, buds, ceesinieks ja gribas viegli iereipt, reizeem uz pagjiraam ierauju heiniken.

Kaadreiz garshoja lodinjsh, bet tagad nu neee.

Bauskas arii vairs praktiski nevaru iedzert, jo taa susla jau kaadu pusgadu nav nosaucama par alu...

Aldari izmantoju lai atdambeetu kanalizaaciju :D

Labots - Zhuljiks
Link to comment
Share on other sites

visgaršīgākais alus ir tad ja mēneša laikā tiek izdzerts apēram 1 malks alus. ja izdzer 1 alus malku pusgadā, tad alus ir vēl garšīgāks, tā garšu uzlabo arī citi apstākļi - slāpes, sālīts ēdiens utml. bet bojā garšu kvantitāte - izdzerot vairāk par 50 - 100 gramiem vienā reizē (vai biežāk kā ~6mēn laikā) alus vairs nav TIK garšīgs, - kāds tas varētu būt dzerot to mazāk :lol: - tāda ir mana alus dzeršana. dzeru to sīkos daudzumos (līdz 100gr) 3x gadā garšīguma dēļ, jo duļķainā smadzenes apreibuma sajūta vairs nevilina :wink:

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Es saaku justies savaadaaks :D

Liidz shim biju domaajis, ka alus garshiigs saak likties tikai tad, ja to dzer daudz un regulaari.

Kad ar chomiem seezhu kroguu un suucu savu kolu/sulu/utt, kameer citi dzer alu, shad tad panjemu kaadu muti pagarshot. Nu sanaak paaris reizhu gadaa, vasaraa paaris reizhu meenesii (lai paarliecinaatos, ka man tieshaam alus negarsho). Tagad, kad Varonis pasaka, ka tieshi reti pa mazam grakjiitim iemalkojot alus skjiet veel garshiigaaks... :D

Nu njesaprotu, kaa var veselu kausu ar to dziru izdzert. Taapat kaa es arii nekaadi nespeeju sajust garshas atskjiriibu starp dazhaadu skjirnju aliem (tumshais, gaishais, Teervetes, Stella, Krushovica, bezalkoholiskie, ko visi sauc par miizaliem - man visi vienaadi un rauj uz augshu gandriiz vai).

Varbuut izklausos peec 6gadiiga puishelja, bet tieshaam nesaprotu, kas aluu ir taads, ka tas visas shiis tautas masas pa visu pasauli ir sagraabis savaa varaa... :p

 

+ veel taa smaka. Nedod dies' apliet kaadu dreebes gabalu, tad jau labaak smirdeet peec cigareteem :p

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, Krishius, alus sagrābj savā varā. Man daudzas reizes dzīvē ir bijis tā, ka sākumā kaut kas negaršo, bet vēlāk iegaršojas un vairs nesaprotu kā tas vispār varēja negaršot. Sākot no konfektēm, eksotiskiem sieriem un beidzot ar dzētieniem, kā viskijs un alus. Manuprāt cilvēkiem jau galvenokārt patīk tas reibums no alus, garša ir tikai sekundāra. Tas vieglais reibums vēlāk nosēžas zemapziņā un asociatīvi izraisa siltas jūtas pret alu. Līdz ar to jams iegaršojas. Man arī garšo alus, ja tā godīgi, tad nevis garša man patīk, bet tieši tas vieglais reibuma efekts, kas atraisa mēli un atslābina. Protams, saprotu, ka nav labi un tā, bet es ar saviem dēmoniem sadzīvoju itin labi :D

A vot cigaretes ir cita lieta, tur gan nekādu efektu nejūtu, ne reibumu, ne atslābumu ne arī ko citu. Reizēm uzpīpēju ar kādu kopā kompānijas pēc, bet tos, kas var izpīpēt 2 paciņas dienā :shock: es nespēju izprast. Acīmredzot ir kāds kam ir tieksme uz atkarību un citi, kam nav.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

:neutral: Nu man laikam ir taa, ka man iepatiikas (arii iegarshojas) uzreiz vai arii nekad un viss...

Gandriiz katru reizi, kad citi suuc alu, kameer es kaut ko citu, sanaak runaat par to, kaa taa var buut, ka es alu nedzeru un gandriiz katru reizi man chomaki ir gatavi uzsaukt alu(s), lai tik es dzertu... :p Laikam esmu idioc, bet visu laiku suutu naher... :D

 

A par cigareteem es tik taa saliidzinaajumam. Taas man arii riebj... Ja alu es shad tad burtiski apslapinu luupas, tad smeekji ir dzelzhains veto. Esmu 19 gadus nodziivojis, nezinot, kaa tas ir - uzpiipeet un man ir labi bez taa. Lieka naudas teereeshana un veseliibas maitaashana...

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Neesi ideoc, normāls čalis. Es arī līdz 18 gadiem nedzēru ne piles principa un garīgās pārliecības dēļ. Bet tad sapratu, ka tādam dogmatismam nav īsti pamata un ir jāuztver dzīve vienkāršāk. Reāli ar lielākiem dzerstiņiem ir tā, ka vienmēr nākamajā dienā liekas "nu i nah man tas bij vajadzīgs" plus vēl sūdu savārīšana vīra prātā. Vienmēr pēc tam liekas, ka nekad vairs nedzeršu, fuj pē kaka. Bet kautkas tevi tomēr atvilina atpakaļ :D Tā ka labi vien ir, nesāc - nekas labs tas nav, apbrīnoju tos cilvēkus, kas nedzer :)

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Ak jaa, veel viena lieta...

Varbuut ne tik ljoti saistiita ar tieshi alu, kaa alkoholiskajiem dzeerieniem kopumaa...

Diezgan klasiska situaacija:

- Davaj, iedzeram!

- Nee, es nelietoju.

- Nu nemiiz, iedzeram!

- Tu, nesaprati? Es nelietoju!

- Kas, tu mani necieni?!

blaa blaa...

 

Besii aaraa shitie ''kas, tu mani necieni''...

Kaa tad sanaak - kursh kuru neciena?

Driizaak vinsh mani neciena, jo labi zina, ka es nedzeru, bet tik un taa meegjina uzspiest savu idiotisko veelmi...

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Tas nāk no senajiem laikiem, kad bij populāri indēt savus naidniekus. Ja bija dzeramais, tad abiem bija jāsaskandina tā, lai dzeramais pārlejas no kausa kausā. Tādējādi tika izrādīta cieņa un labs nodoms pret otru cilvēku, jo neies jau saskandināt ar cilvēku kuram pats saindējis alus kausu. Līdz ar to sākās šī lieta. Piekrītu, mūsdienās tas ir muļķīgi.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Daudziem alus ir kļuvis par sava veida dzīves sastāvdaļu - vakarā pie filmas forši kādu alēnu piebeigt. Kā arī nedēļas nogalēs nopietnākas izvirtības ar šo padzērienu... Bet vai tas ir slikti? Domāju, ka nē, kamēr tas tā arī paliek. Jo no laimes, līdz atvainojiet sūdiem viens solis. Un jāpiekrīt, ka ir cilvēki, kam ir tieksme uz visāda veida atkarībām - alko, cigarešu, azartspēļu, arī datoru ( :) ) u.t.t

Tā ka dzēriens jau nav pie vainas, vainīgi ir cilvēki, kas neprot to lietot.

Un prozit ar vienu tērvetnieku! (Arī pievienojos jamā cienītāju pulkam) :rolleyes:

Labots - akalvīc
Link to comment
Share on other sites

Ir viena problema, man alum nav alternatīva, pēc karstas dienas norukāies gribas dzert. Padzeros "icetea", bet gribas vēl dzert.Ja sadzeros daudz cukurizētos šķidrumus, tad slikti paliek, bet alu varu mierīgi 2 līdz 3 pudeles vakara izdzert un no rīta svaigs, kā gurķītis. Ja vakara es izdzertu kolu 1,5 litrus, tad Piskets būtu man.

Un dzert arī sāku tikai kādā 10 līdz 12:) klasē, bet paskatoties kas tagad notiek, mati ceļas stāvus, riktīgi sīkie dzer un pīpē..un dzer riktīgus sūdus un vemstās apkārt.

Jāmāk ir dzert ar mēru. Dzer kāmēr reibst, tad dzer ūdeni ap 1,5 litriem, jūti ka labak nu dzer tālāk, bet jaunatne ļurbā un pīpē un vemstās...ai iebraucu jau citā tēmā.

Link to comment
Share on other sites

es ar ilgu laiku biju pieskaitāms tiem retajiem, kas alu nedzer, bet... laikam jau beigu beigās, kompānijas pēc,esu izdzēris to daudzumu, pēc kura alēns sāk garšot... :mrgreen:

tiesa gan tērvetnieks vai užavnieks tikai... kautgan aldarēna luxus ar nav zemē metams...

Link to comment
Share on other sites

Krishius, pret tādiem vislabākais ir: "Ja tu necieni manu nevēlēšanos iedzert ar tevis, man nav ne mazākā iemesla cienīt tevi". Parasti uzreiz aiztaisās :D

 

Un vispār, es arī neciešu alu. Nekad vairāk par vienu, divām pudelēm nevaru iedzert. Pēc tam vienkārši neizdodas iemānīt sev to žļurbu. Un ir pilnīgi vienalga, vai es mēģinu tērvetnieku vai kubu.

>38%, tā jau ir cita kategorija ;)

 

Um, pavisam aizmirsu: kviešu alu gan vēl varu iedzert normālākos apjomos. Taču ne to ko te tirgo, bet Vāczemē. Katru reizi tēvs braucot uz Vāciju atved vairākas kastes. Tagad gan marku neatceros, jo visas pudeles jau sen izmestas, bet nu kaut kāds Weisenbier bija.

Labots - Hell666_
Link to comment
Share on other sites

connected

Iskataas ka vairaakumam no boota apmekleetaaju to meer garsho alus . . . . . priekaa ;)

Link to comment
Share on other sites

Hrjum, D-Light esi meegjinaajis?

 

pats uz alu taa ne paraak. it kaa jau bija uznaacis periods ka pa kadai pudelei dienaa izdzeeru, kad baigi karsts, bet nu taaa visvairaak garsho D-Light, no istajiem aliem Uzhavnieks, bauskas, tervetes.

Link to comment
Share on other sites

loshuliganos

Krishius, pret tādiem vislabākais ir: "Ja tu necieni manu nevēlēšanos iedzert ar tevis, man nav ne mazākā iemesla cienīt tevi". Parasti uzreiz aiztaisās :D

 

Un vispār, es arī neciešu alu. Nekad vairāk par vienu, divām pudelēm nevaru iedzert. Pēc tam vienkārši neizdodas iemānīt sev to žļurbu. Un ir pilnīgi vienalga, vai es mēģinu tērvetnieku vai kubu.

>38%, tā jau ir cita kategorija ;)

 

Um, pavisam aizmirsu: kviešu alu gan vēl varu iedzert normālākos apjomos. Taču ne to ko te tirgo, bet Vāczemē. Katru reizi tēvs braucot uz Vāciju atved vairākas kastes. Tagad gan marku neatceros, jo visas pudeles jau sen izmestas, bet nu kaut kāds Weisenbier bija.

"Ja tu necieni manu nevēlēšanos iedzert ar tevis, man nav ne mazākā iemesla cienīt tevi". Parasti uzreiz aiztaisās :D"

 

Urla esi? Kaut ko tādu var izdvest tikai urla.... pēr tam seko: "oģin raz ņe [cenzēts] žik žik i apjaķ mužik"... ja?

Link to comment
Share on other sites

100debija

Man arī garšo alus. Garšo Bauskas tumšais. D-gaišais arī ir garšīgs. To dzeru būdams pie stūres.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest ADEX

Alus ir šķidrums, kuru pieķēzījušas un pēc tam turpat nobeigušās rauga sēnītes. Turklāt - tas ir ne tikai mans viedoklis, bet arī objektīva realitāte - to nosaka alus brūvēšanas tehnoloģija.

Link to comment
Share on other sites

Devil_Inside

Tomēr labāk zināt ka tās ir sēnītes (nevis kaut kādas ķimikālijas) un jau nobeigušās. :)

 

No tās pašas sērijas: don't drink water, fish fuck in it!

Link to comment
Share on other sites

Tas jau visiem grādīgajiem dzērieniem, viss notiek rūgšanā un kefīrs, jogurts un citi piena produkti ar ir ar baktērijām un citiem mošķiem pilni. Alus ir veselīgs (mazās devās)

Pārmērīga alhokola lietošana var būt kaitīga jūsu veselībai :-D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Taatad manupraat no vieteejaa tirguu vairaak vai mazaak briivi nopeerkamiem:

Garshiigi- Guinness, Aldara Porteris, Cesu Special Stout, Aldara Uguns ( peedeejiem diviem laikam jau vaaks ), izlejamais Brengulju, Piebalgas bruuveejumi

Ja gribas piesmelties, tad tumshais alus Braalis, A Le Coq razhotais Saaremaa ( pisec, peec shitaa pilniigs kosmoss iestaajas :) ) un visaadi Kaburi, Apiniishi utt draza par 2L<1Ls. Ak jaa, veel bija kautkaads Euro alus ar 10 oborotiem- to kopaa ar 0,ziiben un principaa jebkura vieta top par kosmodromu lidojumam.

 

 

Vieniigais kvasa vaarda cieniigs bruuveejums ir Ochakovo kvass, bet reti sastopams.. ja ir tad Beta veikalos. Bet peedeejaa pusgadaa vairs nav redzeets.

 

Dzeru alu ljoti reti, garsho tumshie ali :)

Link to comment
Share on other sites

Alus īstais ir tikai mājas! Tikai!

Reti kurais pirktais alus ir kaut nedaudz līdzvērtīgs! Bet mājas, ahh... Un pats labākais, ka tas var būt arī jaudīgāks par 10 grādiem, bet garšo tāpat kā tikko 5 pārsniedzis! Mmm...

Link to comment
Share on other sites

alus svēta lieta , heh... Lodiņa [visi] , bauskas , Tērvetes.... šad tad - D-light..

Link to comment
Share on other sites

alko nelietoju ... un alus liekas viena pretiiga dzira ... Labak noperku kadu kvasu vai sulu ... ipashi iecienits ir Ilguciema kvass, vai ilguciema iesala dzeriens ... :)

Link to comment
Share on other sites

anakreonts

Tumšais Brengulis. Agrāk iecienīts bija Bauskas tumšais, bet pēc cenu kāpuma, izmainījās arī garša. Pēdējā laikā uz Cēsu Exporta dzīvojos...

Pavisam par Ingvera dzīvajiem aizmirsu.

Labots - anakreonts
Link to comment
Share on other sites

Polarbear

Nedzeru, nepipeju, nelietoju! Vienigaa atkariba, kas vaja jau 10 gadus ir dators! :evil:

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

nuu Piebalgas - kā jau originaly no changaļzemes apgabala nākušam..

bauskas/tērvetes vēl šistas..

 

Čehu gals: Krušovice - tumšais, Kozel - tumšais

vispār ja kādam, kas labs, iekš LV bodēm dabonams, no Čehu zortēm zināms, ta netur sveci zem pūra..

 

ĻOTI garšo austriešu ražotais Edelweiss, Kviešu (edit) akvai, un links ved uz ārvalstīm!!

būs kādu dienu ar mietu jāgozējas pie alus stenda un jānomiedz mērkaķis, kas viņu aizstiep no Ķengas Rimi zoom, nevar būt ka daudzi šamo tā vienkārši pa pudelītei izpērk... tam jābūt kādam konkrētam ļaunprātīgam nelietim, vai pārītim, kas to paveic pirms mana nenormētā darbalaika beigu pienākšanas !

 

(edit2) un vaita te, šajā topikā, būtu jāpiemin par Alu nodēvētās žļurgas.. tak. nu ai labi...

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...