Jump to content

PC vadāmās frēzes izgatavošana


Beck
 Share

Recommended Posts

Sveiki bootieši!

Tā nu ir sagadījies, ka gribās pamēģināt jaunu interesantu lietu - motion control. Neesmu tik spēcīgs elektronikā kā Jetijs vai cita tikpat zinoša persona, tādēļ vēlos izmantot jau gatavus kontrolierus. Arī datorprogrammu programmētājs neesmu un veelos izmantot jau gatavus softus! Taatad kaut kaadas nelielas zināšanas man ir par šo lietu, taču ne tuvu tik lielas, lai jau tagad varētu kaut ko skrūvēt augšā!

Tātad mērķis būtu izveidot kaut kādu darbagaldu līdzīgu Jetija frēzei (protams, nešpikojot, bet smeļoties idejās par dažādu nianšu realizēšanu).

Vai šeit apgrozās kāda persona, kurai arī interesē šādas lietas un labprāt dalītos ar mani savos padomos.

 

Nu, varbūt kāds var ieteikt kādu saiti, kur šādas lietas ir cieņā!? Šī lieta ir diezgan specifiska un tikai daži cilvēki Latvijā ar kaut ko tādu nodarbojas.

Link to comment
Share on other sites

Nu gribēju atzīmēt, ka šitā lieta ir stipri dārga (rēķinies ar 1000+ naudiņām kā minimums), un kā iesācējam Tev varētu būt pagrūti ar to visu tikt galā. Iesaku runāt ar pašu Jetiju privāti, braukt ar alu pie jamā ciemos, konsoltēties, palūgt rasējumus/linkus, utt.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nenoliedzami tas ir dārgs pasākums, tādēļ ir jāapaug ar zināšanām... Un domāju, ka tie ir krietni vairāk nekā 1000Ls. Bet tas jau nav galvenais, vēlos iegūt zināšanas un sakarus ar cilvēkiem šajā nozarē. Un pēc tam pamazām savā garažā ķīlēt augšā kaut kādu agregātu, kur varētu eksperimentēties ar to un apgreitot. Tas nav nekādam peļņas nolūkam (vismaz pagaidām). Esmu dažus gadus pavadījis pie PLC programmēšanas, domāju, ka ir pienācis laiks, lai sāktu interesēties par nākamo līmeni!

Par peļņu var sākt domāt, ja jūtas kompetents vienā vai citā jomā, pagaidām pie motion control lietām es neesmu kompetents!

Labots - Beck
Link to comment
Share on other sites

Sāksim ar to, ka var iegādāties gatavus komplektus, kaut vai to pašu hobbycnc.com komplektu. Jamie gan uz Latviju vairs nešipo, bet var takš izmantot to pašu bay.lv vai ko citu. Tanī komplektā ietilpst viena no labākajām amatieru chopperdrive vadības platēm. Pati plate maksā ap 75-100$ atkarībā no asu skaita. Par motoriem jārēķinās uz 45$ gabalā (ja vēlas tikpat jaudīgus kā man), mož tavām vajadzībām pietiek arī ar lētākiem. Viss ko tev softiski vajag apgūt, ir G-koda pamati (lai vajadzības gadījumā var manuāli editēt kodu). Nav sarežģīti. Tālāk jau tev atliek tikai uzrasēt vajadzīgo zīmējumu un pārkonvertēt ar bezmaksas konvertatoru kodā. Tad kodu baro iekšā bezmasas motora vadības progā (piemēram, turbocnc), kas attiecīgi liks motoriem griezties. Kā redzi, softiski visu var izveidot gandrīz bezmaksas. Protams, maksas progas ir krietni vieglākas un iespējām bagātākas :)

Link to comment
Share on other sites

Izklausās interesanti! Varbūt vari ieteikt kādu interneta resursu, kur tiek apskatīti līdzīgi varianti, atspoguļots soli pa solim kā kaut kas tiek būvēts un paskaidrots! Man bija doma šķirties no krietni lielākas naudas izmantojot GE Fanuc firmas produktus... Visi softi man būtu, vajadzētu tik dzelžus iepirkt... Bet, ja to ir iespējams izdarīt par "grašiem", turklāt apgūstot ne tikai kā vadu pieskrūvēt pareizajā vietā, bet arī izprast procesu būtību... Liekas būtu vērts ziedot tam laiku! :)

Link to comment
Share on other sites

Daudz infas var smelties iekš www.cnczone.com

I lietotāju galerijās var pašpikot šādus tādus tehniskus risinājumus, i arī forumā palasīties :)

Link to comment
Share on other sites

Guest albins-b

Tā arī neuzrakstīji ko tieši gribi darīt... ar to frēzi... čikāties un taisīt tādu pasākumu tikai mācību līdzekļa pēc.. nu tad ja naudas un laika nav kur likt... tad jau labāk ej pa velti pastrādā Kviller vai WMT...

Link to comment
Share on other sites

No sākuma apgūt, vēlāk, ja kādam radīsies interese tad varbūt arī piepelnīties! Nav tā, ka laika būtu daudz, bet šad tad ir brīvi brīži, kurus varētu izmantot lietderīgāk, nekā internetā lasot sporta ziņas un peldēt pa visādām spamu lapām. Un nav arī tā, ka nebūtu kur naudu likt, vienkārši nekas no nekā nerodas... Tēma man ir interesanta, lasot grāmatas neiemācīšos, vajag praktiskās nodarbības... Gan jau kādreiz tas atmaksāsies! :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...