bobx Posted July 26, 2007 Share Posted July 26, 2007 Laba diena Nu šoreiz ir problēma kuru nevaru atrisināt... Ir Powerbooks G4 17" 1.67 Ghz ar osx 10.4.2 disku. Pēc pieraduma paņēmu un izdzēsu visu nafig (idiots nepadomāju ka varēja izdzēst tikai juzeri). Startējot osx parāda kautko līdzīgu "This software cannot be installed onto this computer" rakstīts ka vajag updeitot firmwari un teikts ka to var izdarīt no OS 9. Tā kā no man pazīstamiem pirmais pārgāju uz macu tad nevienam tāda cd nav. Mierīgi čāpoju uz pirātu ostu un velku os9.2 . Kkādas 6 reizes ierakstu visādos veidos ar Toast 7 bet nekas nestartējas. Beigās izlasu te http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=25517 ka šis nemaz nesupportē viņu. Kādā veidā lai uzlieku tad to firmwari? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecais Posted July 26, 2007 Share Posted July 26, 2007 Ko Tu cepies? Tas nevar būt, ka mac-s neuztur OS, kura tam jau ir bijusi uzinstalēta! Liec to Install disku iekšā, pieturi taustiņu "C" un bootojies no DVD. Man pašam ir PowerBook G4 1.67 un arī līdzi ir Install disks ar 10.4.2 Tiger. Otrs DVD satur Mac 9 OS instalācijas elementus, lai uz Tiger-a varētu palaist programmas, kas domātas 9. OS. Man pašam no amīšiem atmāca tas kompis ar clean install. Bija MacOSX uzinstalēta, tad laptops nolikts gulēt un tā, gulošs bija ceļojis no Sietlas līdz Salaspilij. Starp citu, pašlaik, ka' reiz no sava ābolanā skaistuļa šo postu rakstu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobx Posted July 27, 2007 Author Share Posted July 27, 2007 Nu vispār es šito arī rakstu no sava macbooka :roll: , un pierunāju kaimiņu arī paņemt, bet šim vajadzēja ar lielāku ekrānu, tāpēc bik vecāku, bet 17". Man tas disks ir (10.4.2) bet kā jau teicu šis negrib instalēties. pus inetu jau esmu izracis - kopumā ap 11h ņemos ar to murgu... Kad mes bijām viņu paņēmuši (lietotu) tur jau stāvēja laikam 10.4.8 bet ar visādu drazu iekšā. Tāpēc izdzēsu. Cik es sapratu man uz viņa vajag uzdabūt jebkādu OS9 vai X lai uzliktu firmwari vai ne? Citas iespējas nav? Bet os9 šis neatbalsta. Pagaidām tas izskatās pēc strupceļa. Jāpameklē kādu leopard installāciju...varbūt veiksies labāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecais Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Ko Tu stāsti pasakas? Nu tas vienkārši nevar būt, ka laptops griezās uz OS, kuru itnemaz neatbalsta tā dzelži. Tas ir PowerBook G3? Ja nē, tad tici man, OS 9 PowerBook G4 nemaz neatbalsta, jo tam ir tāda fīča kā FireWire 800. Starp citu, es šodien ka' reiz sameklēju sava laptopa manuāli un palasījos par OS reinstall. Tur tā arī bija rakstīts. Ieliec disku, dubultklikšķis uz OSX install ikoniņas un aidā - seko instrukcijām. Ja tomēr gribi sākt dzīvi no gala, tad bootojies no disc #1pieturot taustiņu "C". Varbūt tas Tavs instalācijas disks ir gļukains... tāpēc arī nestartējas. Iespējams, ka Tev iedots disks no kāda cita dzelža. Dabūn jebkuru Tiger instalācijas disku priekš PPC (ir pieejams 10.4.6) - visam vajadzētu srādāt. Ieej mac.tunt.lv - uzjautā īstajiem makintošistiem, ko šie saka šinī sakarā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobx Posted July 27, 2007 Author Share Posted July 27, 2007 Nu kad būšu mājās, varu nofotografēt Powerbooks G4 1.67ghz 17". Noekperimentējies esu zaļš ar tiem reinstalliem. Gan oriģinālo #1 uz kura rakstīts "10.4.2 for Powerbook G4" gan visādus 10.x.x un os9 rakstot gan kā ufs images gan mountējot un kopējot utt. Mājās vēl pamēģināšu 2 versijas, ja neies - padodos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecais Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 (edited) Hmm, tas gan ir baigi jocīgi! Moš' uzjautā ko par to saka StarLett vai Capital čaļi. Bet vēl labāk aizej uz mac.tunt.lv! Tur točna kāds varēs dot jēdzīgu padomu. Es pat vienreiz kaut kādā no postiem lasīju, ka Rīgā ir viens īstens MacGuru - viņš ņemas ar mac-iem jau no Poncija laikiem, tajā postā pat tika pieminēts tā džeka tel. # un vārds. Klausi ko Tev saka! Nešķied laiku un spēkus bezjēgā! :-D Raugi, man ir interesanti izzināt kas par Tev par šaizi ar to OS @ Mac, jo man priekšā stāv sievas MacBook un puikas iMac G5 pārinstalēšana... Es jau pats arī pavisam nesen esmu iekodies saldenajā ābolā. PAPLDINĀJUMS: Ei, bobx, kā tad Tev veicas ar instalāciju? Dod lūdzu ziņu! Edited July 28, 2007 by Vecais Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobx Posted July 28, 2007 Author Share Posted July 28, 2007 (edited) Nu vakar naktī it kā tiku galā. 10.4.6 arī nelikās virsū bet aizgāja šis un šis. rakstīju ar otru kompi caur Nero kā UDF/ISO CD, bet vajadzētu iet arī caur disk utility vai toast'u. edit: Mācamies lasīt... viss jau ir atrisināts Edited August 3, 2007 by bobx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vecais Posted July 31, 2007 Share Posted July 31, 2007 Nu tak vienreiz aizej uz pārbēdzēju lapu un uzprasi advancētākiem vīriem! Nu, kā Tev pasākums beidzās? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest macdude Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 huh varu iedot panthera instalu tur ieksha ir os 9 clasic no problemos padod zinu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest drunk_lizard Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 huh labaak juuties mironim iespeeris? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts